Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Berghuis-transfer’ in top van het amateurvoetbal: ‘Heb de gevolgen onderschat'

Laatste update:

Vince Gino Dekker spreekt zich voor het eerst uit over zijn besluit om volgend jaar niet voor IJsselmeervogels te gaan voetballen. De aanleiding hiervoor is gelegen in de dreigementen en intimidaties die de vleugelaanvaller van Spakenburg en zijn gezin ten deel zijn gevallen na bekendmaking van zijn overstap naar de rivaal. “Ik heb de gevolgen van mijn keuze onderschat”, aldus Dekker.

Omdat Dekker niks zag in de speelwijze van de toekomstig Spakenburg-trainer Patrick Loenen, mocht de vleugelaanvaller uitkijken naar een nieuwe club. Dekker koos uiteindelijk voor een zomerse overstap naar de grote rivaal IJsselmeervogels. Nadat Dekker in januari bekend maakte dat hij naar IJsselmeervogels zou vertrekken na dit seizoen sloeg de vlam in de pan in het vissersdorp. “Er zijn daarna een hele hoop dingen gebeurd”, zegt Dekker tegenover het Algemeen Dagblad. De aanvaller kreeg onder andere dreigberichten- en telefoontjes. “Ik ben verschillende keren van nummer gewisseld, maar het hielp eerst niet. Dan ging de telefoon, nam je op en werd er gezegd: ‘Ik weet waar jij met je gezin woont.’ Nou ja, de eerste keren haal je je schouders erover op, maar op een gegeven moment is het echt niet leuk meer.”

Dekker had de intimidatie, hoon en grappen naar eigen zeggen niet verwacht. “Voor mij persoonlijk voelde het als dat ik ‘gewoon’ van club ging wisselen”, vertelt de aanvaller. “Natuurlijk weet je dat er rivaliteit is, dat het echt wel een dingetje was, maar tegelijkertijd heb je in Spakenburg ook huwelijken waar de één voor de Rooien en de ander voor de Blauwen is. Dat gaat ook goed. Als ik had geweten hoe intens dit beleefd werd en wat mij allemaal zou overkomen, had ik het echt niet gedaan. Ik heb de gevolgen van mijn keuze onderschat.”

De vergelijking tussen Steven Berghuis, die afgelopen zomer van Feyenoord naar Ajax overstapte, werd al snel gemaakt, maar Dekker vindt dit een scheve vergelijking. “Ik vind dat je dat niet met elkaar kunt vergelijken. Ik heb een heftige periode achter mij liggen, maar ik denk dat Berghuis het nog tig keer zwaarder had.” Dekker wil het liefst zo snel mogelijk onder zijn getekende contract uit en weer spelen voor de club waar een deel van de supporters voor de nodige dreigementen en intimidaties hebben gezorgd. Spakenburg staat vanaf komend seizoen onder leiding van Loenen, die Dekker achter de spits wil zetten. Daar had de ex-speler van Ajax, AZ en Go Ahead Eagles geen trek in en vandaar dat hij zijn heil elders wilde zoeken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahah ik snap dat het voor die jongen vervelend is, maar wat een sneuneuzen joh van Spakenburg. Vind het wel mooi dat er ook in het amateurvoetbal van die grote rivaliteiten bestaan, maar als je een amateurvoetballer anoniem gaat stalken en bedreigen heb je echt niet vooraan gestaan in de rij toen het verstand werd uitgedeeld.

23 maart 2022 om 15:50

Als je het bij een prof voetballer doet ben je voor mij net zo achterlijk, laag en overbodig.

Sneu dat dit soort dingen gebeuren. Meer kun je er eigenlijk niet van zeggen.

23 maart 2022 om 15:56

Oh ja, tuurlijk. Misschien beetje rare verwoording nu ik het zelf ook zo teruglees, maar als het zo'n marginale rivaliteit betreft voelt het nog iets belachelijker eigenlijk.

23 maart 2022 om 16:46

Niet marginaal. De rivaliteit is juist groter. Al gaat het om kleinere clubs. De clubs liggen naast elkaar en niet 40 km of meer uit elkaar zoals bij de profs.

Je wordt rood of blauw geboren

Niet te vergelijken dus.

23 maart 2022 om 17:12

Maar wel in dezelfde kroeg staan en pilsjes wegtikken op zaterdag.

23 maart 2022 om 17:14

Klopt niet helemaal natuurlijk, zoals ook in het artikel staat zijn er 'gemengde' huwelijken, welke kleur is het kind dat uit zo'n huwelijk geboren wordt? En dan gaat het best over veel huwelijken.

23 maart 2022 om 17:36

Rood en blauw maakt Paars, wandering..

23 maart 2022 om 19:29

Vraag dat maar aan wijlen premier Kok, wandering

23 maart 2022 om 15:55

Überhaupt ben je wel bijzonder zielig en moet je wel een totaal oninteressant leven hebben als je om voetbal een ander persoon gaat stalken of bedreigen. Sta je dan met je volwassen voorkomen.

23 maart 2022 om 16:11

Sowieso sneu. Ook in het betaalde voetbal

23 maart 2022 om 19:03

Ik mag t eigenlijk niet zeggen, kom uit nijkerk wat naast spakenburg ligt en die plekken liggen elkaar ook niet bepaald, maar t zijn ook gewoon sneuneuzen en niet alleen gezien dit gebeuren met Dekker.

Vele doen daar 6 dagen in de week alles wat god heeft verboden om op zondag in de kerk te zitten en te vragen om vergiffenis.

Dit is totaal niet goed te praten, maar is voor mij zeker niet onverwachts. Tis niet voor niets dat ze daar vaak bij de derby een vorm van een samenscholingsverbod hebben. Dat de rode en blauwe een huwelijk kunnen hebben is normaal, gezien dat man en vrouw zijn en de vrouw vaak niet zo bezig is met voetbal maar uit een 'rood' of 'blauw' gezin komt.

Vince heeft blijkbaar niet t beste brein als hij dat zelf niet kon bedenken.
Nogmaals, niet goed te praten maar zeker niet onverwacht.

En nu ga je spelen voor de mensen die je gezin bedreigde???

23 maart 2022 om 17:16

Er zijn ook nog andere clubs dan deze twee. Dus ik verwacht niet dat hij alsnog daar blijft spelen.

23 maart 2022 om 17:33

Ja alleen is hij wel zo slim om die mensen te belonen door alsnog te blijven bij de club… https://spakenburg.com/nieuws/het-eerste/vince-gino-dekker-speelt-komend-seizoen-niet-voor-ijsselmeervogels/.

23 maart 2022 om 17:37

Daar speelt hij al..

Ik vind het ronduit schandalig en ook wel sneu dat er dit soort figuren rondlopen. Laat Dekker lekker spelen waar hij wil, joh. Z'n gezin bedreigen, waar slaat dat in hemelsnaam op?!

Wat een trieste bedoeling zeg.. Wissel je van amateurclub en dan word je van alle kanten bedreigd, mensen hebben echt niks beters te doen. Hoop dat het ooit zo kan worden als in Spanje, dat je gewoon met een ander shirtje in een thuis vak kan zitten en mag juichen. Voor de wedstrijd zeggen de mensen daar; mogen de beste winnen en na de wedstrijd drinken we een biertje. Jammer genoeg gaat dat hier nooit komen omdat er zo veel debielen leven hier.

23 maart 2022 om 16:01

Trieste bedoeling schrijven dat is ook wel een trieste bedoening trouwens. Voor de rest prima tekst

23 maart 2022 om 16:05

Dat kan bij meer dan genoeg clubs in Nederland ook prima hoor. Zijn maar een handje vol clubs waar dit niet kan en zelfs dan gaat het met name om een shirtje van de aartsrivaal.

Je gaat mij niet vertellen dat je met een Real Madrid shirtje veilig bent in het "die hard" Barca vak en vice versa. Nederland is hier niet uniek in.

Ik vind hooligans sowieso niets, maar je zou maar een hooligan van een amateurclub zijn en dan dit soort dingen uithalen. Dan ben je wel echt een hele zielige lul zeg.

23 maart 2022 om 16:15

En dan ondertussen wel je boodschappen bij de kruidenier doen, die misschien wel fan van de 'tegenstander' is. In en in triest.

23 maart 2022 om 19:38

Hahaha zie al voor me, komen ze elkaar tegen in de kerk of de bakker de maandag. Ja hallo, mooi wedstrijdje eah!

Terwijl ze zaterdags op elkaar afstormden om met elkaar op de vuist te gaan. Kan allemaal in ‘T Land van Koelewijn!

Wel heel bijzonder, dat hij dan nu voor Spakenburg wil blijven spelen. Dan weet je dat je straks dus met die idioten in de kantine zit die jou en je gezin bedreigd hebben.

Op zaterdag schelden en slaan ze elkaar verrot en bedreigen ze elkaar. En op zondag zitten ze allemaal naast elkaar in de kerk. Wie het snapt, mag het zeggen.

Dat je het niet leuk als een van je spelers overstapt mag best. Reageer een paar keer boos zoals mensen hier doen, fluit hem ook maar even lekker uit de komende wedstrijd. Maar daar moet het toch wel mee afgelopen zijn. Dat je de moeite gaan nemen iemand, en iemands gezin, er over te bedreigen is alle fatsoen voorbij. Dan heb je ten eerste geen leven, en ten tweede een heel verkeerd wereldbeeld. Alsof Dekker niet van club mag wisselen.

Daarbij hebben we het hier niet over een Figo of Berghuis. Maar over een amateurvoetballer die een overstap maakt van bal-op-het-dak-9 naar vrije-trap-in-de-sloot-6. Het is een niveau van niks. Dat die clubs supporters hebben verbaasd mij al. Maar je moet toch wel heel diep gezonken zijn als je hooligan wilt worden van een dergelijke club. Wat een ongelooflijk kansloze tokkies.

23 maart 2022 om 16:48

Alle hooligans zijn diep gezonken. Dat zijn allemaal kansloze tokkies die het voetbal niets brengen.

Ik was laatst bij de wedstrijd en keek me ogen wel uit, Leuke sfeer, Prop vol en het hele drop wat naar de wedstujd ging. Leeft enorm daar! Ook leuk dat de stadions echt pal naast elkaar liggen. Heeft wel echt iets unieks

Ja wat een pannenkoek ben je dan. Dit had je ook voorhand kunnen weten. Vooral als je al zag wat er afgelopen zomer gebeurde rond berghuis. Hoe een dikke plank heeft die dekker dan voor z’n hoofd.

Wat komt deze gozer vaak in het nieuws eigenlijk.
Zo vaak zijn er hier toch geen artikelen van het amateurvoetbal?

Totaal kansloos deze bedreigingen natuurlijk. En ik snap dat Dekker af ziet van deze transfer. Maar je zo slaafs gedragen in de richting van de mensen die je bedreigde snap ik ook niet. Bij zo'n club moet je toch niet willen spelen.

Bedreigingen gaan natuurlijk te ver maar de sentimenten die daar leven kan ik wel waarderen. Net als in Katwijk gaat het vaak ietsje te ver maar als je van voetbal houdt in combinatie met fanatiek publiek dan is een wedstrijd bijwonen tussen de rivalen geweldig om mee te maken. Katwijk - Quick Boys of Ijsselmeervogels - Spakenburg zou je een keer moeten hebben beleefd.

Dit geldt toch gewoon met praktisch alles.... het is maar net waar je geboren bent.

Religie(in zwaar mono-religische landen), patriottisme, club voorkeur etc.
En dan elkaar haten terwijl als je net even ergens anders was geboren je precies aan de andere kant had gestaan...

Simpele zielen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren