Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Snelste gele kaart ooit leidt tot hilariteit: ‘De slechtste schwalbe ooit’

Laatste update:

Youssef El Kachati maakte zondag halverwege de tweede helft van het duel tussen Sparta Rotterdam en SC Cambuur (3-0) zijn debuut voor de Kasteelclub. Ruim een minuut later ging de invaller al op de bon na een zeer opzichtige schwalbe in het strafschopgebied van Cambuur. Het was de snelste gele kaart ooit voor een debutant in het betaald voetbal. Ploeggenoot Royston Drenthe kan er na afloop wel om lachen.

Drenthe en El Kachati staan na het duel samen voor de camera van FOX Sports, als ze worden geconfronteerd met beelden van de schwalbe. "Hier gaan we wel op oefenen. Dit is niks", zegt Drenthe met een grote glimlach. "Het is goed dat we erom kunnen lachen na afloop." Trainer Henk Fraser spreekt van 'de slechtste schwalbe' die hij ooit heeft gezien. "Hij was echt heel duidelijk. We moeten daar nog wat op oefenen", zegt hij met een knipoog.

"Ik heb ook bij de scheidsrechter aangegeven dat het meer dan terecht was. Het was zo duidelijk. Die moet je gewoon geven", vervolgt Fraser. "Ik heb wel echt gezegd dat dit een regel moet worden. Het is net zo onsportief als iemand een tikkie geven." Fraser vindt het niet helemaal vergelijkbaar met wat hij zelf deed, drie jaar geleden: als trainer van ADO Den Haag liet hij zijn keeper Martin Hansen een blessure veinzen om tactische wijzigingen door te voeren.

"Dat staat niet in de regels. Een schwalbe staat duidelijk in de regels, dus dat vind ik niet helemaal te vergelijken. Het blijft echter net zo onsportief. Ik ben het ermee eens dat je het randje moet opzoeken, maar ik vind dat de scheidsrechter volledig in zijn recht staat", aldus Fraser, wiens ploeg gedeeld aan kop gaat in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Titel is feitelijk onjuist. Daarmee verliest het artiel veel vsn zijn nieuwswaarde. Jammer!

Pijnlijk om te zien dat ze hier zo om lachen. Dit soort gasten vernaggelen de sport, maar zijn te onnozel om dat door te hebben.
En de volgende keer weer zeiken op scheidsrechters als ze geen vrije trap/penalty hebben gekregen...

14 oktober 2018 om 19:53

Ahoy stel je niet zo aan! Het is en blijft een spel voor vermaak.
Beetje lol moeten kunnen toch?

14 oktober 2018 om 20:03

Vermaak is subjectief. Die actie van Veltman vorig jaar waar hij deed alsof ie het spel wilde stilleggen maar toch doorrende... hoewel heel naar vond ik het desondanks komisch. Was ik geen Ajax-fan geweest had ik er waarschijnlijk niet om kunnen lachen. Net als deze schwalbe, en al helemaal het gelach achteraf. Schrijnend

14 oktober 2018 om 20:26

@arsenal sorry maar dat vind ik net iets anders. Wat Veltman daar deed was echt walgelijk gedrag. 10x erger dan een schwalbe. Met een schwalbe probeer je een bewegend spel te beïnvloeden, Veltman deed alsof die meegaand was na een vermeende blessure. Dat vind ik niet te vergelijken en totaal geen vorm van humor. Maar dat is Veltman ten voeten uit. Deed ook alles om Lozano uit de wedstrijd te krijgen. In de Arena lukte dat, maar hij heeft het blijkbaar nodig om zijn beperkte voetbal kwaliteiten te compenseren.

14 oktober 2018 om 20:20

Ze lachen er om, maar geven tevens aan dat de kaart terecht is. Lijkt me dan toch prima verder? Je kunt wel met een ernstig gezicht door het leven gaan maar doorgaans word je daar niet knapper van heb ik ervaren. Helaas ben ik er te laat achter gekomen.

Verleidelijk om over te lachen maar dit soort onsportiviteit hoort niet thuis op het veld. Gelukkig hebben we nu de VAR.

14 oktober 2018 om 20:04

Welke VAR. KKD is niet belangrijk genoeg voor de VAR.

Royston komt echt een heel stuk volwassener over in dat interview als dat ik van hem gewend ben. Leuke spontane volwasseb reacties. Is die nou toch volwassen geworden?

15 oktober 2018 om 11:05

Hij was altijd al volwassen vond ik. hij pastte zich denk ik slechts aan op mensen zoals ons,door simpeler te praten. Belangrijkste blijven zijn voeten,die spreken het meest !

Hier kan je niet om lachen! Dit is een actie van colleganaaier numero 1 uit Spangen.

Walgelijk. Wat nou lachen? Hij verdient een klap op zijn achterhoofd, ‘en nu heel gauw normaal doen’.

Die van Vicento was veel erger.

Ik zie hierboven nogal wat overdreven reacties. Waarom allemaal zo boos? Ja, schwalbes moeten uit het voetbal. Deze is toch ook bestraft, prima toch? Ik vind hem ook wel lachwekkend eigenlijk. En wat moeten die jongens voor de camera dan doen? Jullie noemen het collega's naaien, maar zij gaan gewoon voor de winst en als een schwalbe daarbij helpt, dan doe je dat. Niet dat dat het goed praat, maar daarom begrijp ik het wel dat spelers het doen. Er zijn veel ergere dingen in het voetbal dan schwalbes, laat staan dat er nog veel ergere, walgelijkere en schandaligere dingen zijn in het leven. Waarom dan hier zo ontzettend boos om worden?

14 oktober 2018 om 21:26

omdat je staat te lachen om vals spelen. als een tennisser zegt dat de bal overduidelijk uit was terwijl die in was en daar een beetje om staat te lachen als hawkeye bewijst dat ie dik in was, ben je ook een l*l. en hier is het prima omdat er ergere dingen in de wereld zijn... zo lust ik er nog wel een paar.

edit: de tennisser een l*l, niet jij falonso

14 oktober 2018 om 22:03

Nouja, prima is het niet, maar om zo boos te worden, vind ik ook weer overdreven. Ik denk dat iedereen die dit zou doen er wel om zou lachen, al is het een lach om de schaamte te verbergen. Althans, ik neem wel aan dat hij zich schaamt.

Ik neem aan dat hij wel een tik op de vingers heeft gekregen of gaat krijgen van de trainer.

15 oktober 2018 om 03:46

Ik ga toch voor die van Wisgerhof op de middenlijn. Die was zo bizar slecht. Ik kan wel lachen om zn reactie. Maak zelf ook weleens een slechteschwalbe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren