Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fraser ziet Kramer keihard en onbesuisd inkomen: ‘Ben je dan pissig?’

Laatste update:

Henk Fraser gaat deze week in gesprek met Michiel Kramer, zo verklaarde de trainer van RKC Waalwijk dinsdagavond na de met 3-2 verloren bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. De boomlange spits beging namelijk een keiharde overtreding op Ryan Flamingo en mocht heel blij zijn dat hij daarvoor slechts een gele kaart ontving.

"Het was voor jou in ieder geval heel snel duidelijk dat je Michiel Kramer eruit ging halen", concludeerde ESPN-verslaggever Aletha Leidelmeijer in de catacomben van De Galgenwaard. "Ja, zeker", reageerde de RKC-coach zonder aarzeling. "Wat zag jij in de eerste helft? Je riep hem natuurlijk ook al een keer bij je", wilde Leidelmeijer vervolgens weten.

"Ik heb het niet zo goed gezien. Ik heb alleen gezien dat er een moment was dat je dicht bij nog een kaart bent. Deze eerste gele kaart had ik niet gezien", aldus Fraser, die op de beelden ziet dat Kramer vol doorgaat op Flamingo. "Volgens mij is dit een meer dan terechte gele kaart." Leidelmeijer vroeg of Kramer niet gewoon een rode kaart had verdiend voor zijn onbesuisde actie.

"Ja, daar is de scheidsrechter (Laurens Gerrets, red.) voor. Hij staat er vrij dicht bij", zag Fraser, die direct de vraag kreeg wat hij als VAR, die overigens niet aanwezig was in Utrecht, zou doen. "Maar ik ben geen VAR, dus het is niet aan mij." Leidelmeijer wil van de verliezende coach weten of de zware overtreding de reden was dat Kramer halverwege werd vervangen door Denilho Cleonise.

De bewuste actie van Michiel Kramer in beeld.

"Gevoelsmatig wel en als ik de beelden zie, is dat denk ik de juiste beslissing. We komen gewoon goed weg, dat kan ik niet ontkennen." Fraser is sowieso van plan om met Kramer over het voorval in de bekerwedstrijd te praten. "Ja, tuurlijk, ik heb nu de beelden gezien. Ik kan moeilijk iets anders tegen hem zeggen dan dat we goed wegkomen."

"Ben je dan pissig? Want het is een ervaren speler natuurlijk. Dat hij dit soort dingen doet in zo'n eerste helft?", liet Leidelmeijer het veelbesproken onderwerp niet zomaar rusten. "We weten allemaal dat het niet hoort, toch? Het is zeker iets dat we gaan bespreken. Dat lijkt me niet meer dan logisch", zo besloot Fraser.

Harde overtreding
Na de 2-0 van Utrecht mocht RKC en in het specifiek Kramer van geluk spreken dat het nog met tien man op het veld stond. Het was een werkelijk schandalige overtreding van de spits, waarbij hij vol doortrapte op de enkel van Flamingo, had een donkerrode kaart verdiend, maar Kramer kwam weg met slechts een gele prent. Even later had Kramer zijn tweede gele kaart moeten hebben, maar ook die toonde arbiter Gerrets niet.

Had Michiel Kramer direct rood moeten krijgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ja. Zo kennen we Kramer. Is niet z'n eerste misselijke overtreding.

1 november 2023 om 12:32

Och, zo zijn er wel meer. Als het niet Kramer was, was de ophef gelijk een stuk minder nu. Ja het is een domme overtreding maar volgens mij meer onhandig dan gemeen.

1 november 2023 om 12:39

Als je dit onhandig noemt ipv gemeen, zou ik toch eens wat beter kijken. Kramer is gewoon een misselijke gast die 1x in de zoveel tijd dit soort overtredingen maakt. Bewust.

1 november 2023 om 13:04

En de naam Kramer kan je vervangen voor Gimenez, Brobbey, Luuk de Jong, Ugalde, etc. Allemaal lopen ze door op de verdediger. Tis de naam die bij Ajacieden als een rode lap op een stier werkt.

In dit geval is het gewoon een rode kaart en mag Kramer van geluk spreken dat er geen VAR aanwezig was.

1 november 2023 om 13:09

Nou je kunt Luuk van veel zaken beschuldigen, maar ik kan hem niet betrappen op het maken van gemene overtredingen.

1 november 2023 om 13:26

@4fredondo, @zlatan
En bij Alvarez, die minstens zoveel misselijke overtredingen maakte als Kramer, werd alles met de mantel der liefde bedekt of goedgepraat in de trend van "zo'n speler is irritant als hij je tegenstander is, maar geweldig om te hebben".

En als je dan de comments leest kan je inderdaad zien dat het puur om Kramer gaat.
Los daarvan had dit gewoon rood moeten zijn.

1 november 2023 om 13:32

Alvarez is dan ook een ander type speler, die had voor elke smerige overtreding die hij maakte een veelvoud van correcte tackles op de bal. Op zijn positie is het logisch dat hij wel eens te laat was. Als je spitsen op een bepaalde manier ziet inkomen weet je dat het vrijwel altijd gepaard gaat met frustratie. En wat dat betreft heeft Kramer zeer logisch de schijn tegen, gezien hij ook niet vies is van opzettelijke ellebogen uitdelen. Snap niet zo goed dat mensen dat aspect van hem als speler proberen te verdedigen, hij is niet voor niets zo berucht voor een degelijke Eredivisie spits.

1 november 2023 om 13:43

Ik verdedig dat aspect van hem helemaal niet. Ik zeg ook dat het rood is en dat sommige acties van hem belachelijk zijn.
Ik vind de reactie, van voornamelijk Ajacieden, altijd overdreven, aangezien ze zelf altijd mild waren over spelers die ook veel misselijk gedrag vertoonden (ellebogen, natrappen, onsportief gedrag etc), zoals Alvarez Antony en Tadic)
Ze vinden vanalles over Kramer en dat is een beetje hypocriet. Hij werkt gewoon als een rode lap op deze mensen

1 november 2023 om 15:00

Maar dat heeft Kramer ook wel een beetje over zichzelf uitgesproken. Kan het vaak niet laten om aan te geven dat hij niet bepaald fan is van Ajax. Dat kan best, maar zoals anderen ook al aangeven is het ook meerdere keren voorgekomen dat hij in wedstrijden tegen Ajax iets geniepigs uithaalt, of in ieder geval veel drang heeft om iets te laten zien waarbij hij vervolgens gefrustreerd kan raken. Natuurlijk zijn er ook Ajacieden geweest die daar niet mis van zijn geweest de laatste jaren, maar bij Kramer valt het denk ik iets meer op omdat hij inmiddels al jaren in de Eredivisie voetbalt en toch elk seizoen wel iets uithaalt, in combinatie met zijn uitgesproken karakter is het best logisch dat het reacties oplevert. Ik denk dat Kramer dat zelf ook wel weet en niet zo erg vindt.

1 november 2023 om 16:07

Maar de afgunst hier heeft wel te maken met hetgeen Kramer te melden heeft over Ajax.

De bodychecks van Luuk de Jong terwijl er geen bal in de buurt is. Brobbey die op een zelfde wijze als Kramer doorloopt op Hancko. Gimenez doet dit ook, laatst nog tegen Lazio.

Het is aan de scheids in hoeverre hij dit toelaat. Bij de gestaakte wedstrijd tussen RKC en Ajax vond de scheids hey blijkbaar niet zwaar genoeg voor een kaart. Geef je wel een kaart, dan is het snel afgelopen dat een spits nog ff doorloopt waarbij het schietbeen nog ff meegenomen wordt nadat de bal al weg is. Ikzelf deed het ook en in mijn nadagen als laatste man liepen de jonge gastjes van de tegenstander door. Tis allemaal niet veel anders dan op de tenen staan, vasthouden of duwtjes uitdelen bij corners.

Hier is Kramer veeeels te laat en raakt de tegenstander volledig verkeerd. Je neemt een risico en in dit geval gewoon rood.

Gewoon een idioot is het. Elk seizoen is er wel iets met die vent aan incidenten, en dan laat ik zijn standaard doorgesnoven gedrag tegen Ajax nog buiten beschouwing want wat die daar elke keer doet is helemaal niet 100. Dit slaat ook weer he-le-maal nergens op. Vieze recidivist vind ik het die qua kwaliteiten een prima ED spits is (geweest).

1 november 2023 om 10:51

Hoe opzichtig Kramer in wedstijden tegen Aajx altijd bezig is om spelers te blesseren is eigenlijk lachwekkend, misschien nog beter zielig te noemen. Als een speler op de grond ligt nog even je voetje ergens neerzetten of een knietje links of rechts. Ook tijdens kopduels hoe vaak hij zijn elleboog ergens bij iemand plant. We weten allemaal dat hij een hekel heeft aan Ajax, maar hij laat het zowel verbaal als fysiek blijken.

1 november 2023 om 12:12

Dat hij een hekel aan Ajax heeft is niet zo'n probleem an sich, maar hoe hij dat uit is om te kotsen.

1 november 2023 om 12:33

Tja als hij structureel niet echt gestraft wordt, misschien moet je dan concluderen dat het eigenlijk wel meevalt met zijn gedrag? Waarom "ontkomt" hij er anders steeds aan?

Die Kramer moet zelf eens keihard maar fair worden aangepakt, dan denkt hij wel na de volgende x.
Dit was echt een walgelijke overtreding en vet rood.

1 november 2023 om 12:02

Waarom fair? Hij is zelf niet fair. Fair uitdelen en incasseren is niet erg. Dit is moetwillig iemand willen blesseren. En niet de eerste keer! Moet hij bij de amateurs doen, waar er geen camera's zijn... Vliegt hij binnen de kortste keren over de boarding...

Henk Fraser en Kramer waren bij ADO al niet zulke hele goede vrienden.. ben benieuwd!

Kramer ten voeten uit dit natuurlijk. Veel mensen vinden hem enorm lollig, waardoor hij vaak te gast is in talkshows en nog even ludiek gehuldigd moest worden bij het gala. Maar als je rationeel kijkt kun je concluderen dat dit een enorme recidivist is en al bijna 10 jaar lang vaak wegkomt met rare acties. Wat ik nog het meest bizarre aan hem vind is dat enorm manipulatieve gedrag, als iemand hem aanspreekt op zijn acties weet hij het altijd weer zo te draaien dat de ander gek is. Daarnaast wil hij ook via social media zoveel mogelijk interessant blijven en headlines scoren. Niet alleen een recidivist op het veld, maar ook nog eens bijzonder aangetrokken tot (negatieve) aandacht. Ik kijk oprecht uit naar zijn voetbalpensioen en gun hem anders van harte een mooie stap naar de League Two, Australie of Canada

1 november 2023 om 12:54

Ik ga het gedrag van Kramer niet goedpraten, want het mag duidelijk zijn dat hij hier ontsnapt aan rood en wel vaker wat heeft uitgehaald. Maar het valt toch ook niet te ontkennen dat hij buiten het veld en in interviews een vermakelijke verschijning is?

Verder heb ik ook wel het idee dat Ajacieden zijn gedrag wel heel graag benadrukken. Ook nu is de grote meerderheid van reacties afkomstig uit Ajax hoek. Maar uiteindelijk valt het best mee hoe vaak hij écht over de schreef gaat (en ja, elke keer is er een teveel). Maar vooral het feit dat hij er vaak mee weg komt roept volgens mij irritatie op.

Een speler met z’n grote waffel en uitgesproken mening… maar totaal geen zelfbeeld… tsja

Het bijzondere aan Kramer is dat ie zelden rood krijgt,maar heel vaak wel verdiend

Maar hij is zo lekker authentiek hè, en heeft nog maar weinig rode kaarten gehad dus hij is vast niet zo gek als iedereen denkt.

Hij wordt hier echt gematst. Dit was donker rood, maar daar heeft hij laatste tijd wel een handje van. Wordt wel tijd dat KNVB hem een x goed aanpakt. Denk dat Fraser dat ook wel gaat doen.

Waarschijnlijk wilde hij graag een kaart hebben om niet te hoeven spelen tegen Feyenoord ( zijn cluppie) Was vorige competitie ook zo.

Er gaat geen voetbal verloren als er een of andere voetballer Kramer een keer goed hard raakt en uit de wedstrijd schopt. Sorry voor deze opmerking maar ik kan totaal geen sympathie oproepen voor deze kerel. Tussen het publiek lopen mongolen rond, maar in het veld heb je er ook een paar rondlopen en Kramer is er zeker een.

Kramer is een zwaar gefrustreerde konijn. Ik snap niet dat ESPN hem meeneemt in een reclamespotje. Voor mij juist aanleiding om niet te doen waar het spotje dan om vraagt

Smerigste speler in de Eredivisie, dat steeds ophemelen op ESPN en in voetbal programmas begrijp ik niet, het is echt een tokkie van een vent en absoluut geen voorbeeld voor de jeugd als je het mij vraagt. Verder blijft het wel een prima spits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren