Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sibon noemt beste tegenstander die hij had: ‘Niet normaal, zo indrukwekkend’

Laatste update:

Het PSV van Peter Bosz doet in vele opzichten denken aan het PSV uit het seizoen 2004/05. Ook toen domineerden de Eindhovenaren de Eredivisie en werd de halve finale van de Champions League gehaald. Een van de spelers die destijds onderdeel uitmaakte van dat succes was Gerald Sibon. Voetbalzone zocht de oud-spits op.

Het PSV uit het seizoen 2004/05 was schier ongenaakbaar. In de Eredivisie werd met een straatlengte voorsprong op Ajax de landstitel gevierd en in de Champions League wachtte een dubbele clash met AC Milan. Sibon, die bij PSV vooral als pinchhitter fungeerde, denkt er nog vaak aan terug.

“We hebben daar prachtige tijden meegemaakt", vertelt de oud-aanvaller. "We hadden een leuke groep, allemaal gezellige gasten. "De kern was Nederlands, met een mix van Brazilianen, Koreanen en links en rechts wat 'tropische' jongens. Dat paste heel goed bij elkaar."

Ook nu beschikt PSV over een opvallend sterke en brede selectie. De ziekenboeg zat meerdere keren vol met blessures bij onder meer Armel Bella-Kotchap, Joey Veerman en Noa Lang, maar toch zijn de mannen van Bosz onverstoorbaar en nog altijd ongeslagen in de Eredivisie dit seizoen.

Het gemak waarmee de selectie een blessure opvangt doet Sibon denken aan zijn tijd bij PSV. “Hoe PSV dit seizoen voor de dag komt, was bij ons ook het geval. Een grote groep die allemaal wel konden spelen. Was er een keer iemand niet, dan kon de ander er zo in.”

Dat de voorbereiding niet altijd een voorbode is voor de rest van het seizoen bleek dat seizoen wel. “De voorbereiding was superslecht", weet Sibon nog. "Maar daarna wonnen we alles. We hadden met Cocu een hele goede aanvoerder. Een geweldig goede speler die ons allemaal een stapje extra liet zetten."

"Je ziet dat als je als collectief opereert, je best ver kan komen. Wij speelden in de halve finale van de Champions League en wonnen de titel met overmacht. Daar zijn een aantal mooie transfers uit voortgekomen. Mark van Bommel ging naar Barcelona, Johann Vogel naar AC Milan en Ji-Sung Park vertrok naar Manchester United."

Moeilijkste tegenstander


De moeilijkste tegenstander die Sibon ooit heeft getroffen zat ook in dat team. De Braziliaan Alex. Menig Eredivisie-spits was in die periode niet opgewassen tegen de Tank, zoals de bijnaam van de Braziliaan luidde. “Daar stond ik dus elke training tegenover", verzucht Sibon nog altijd.

"Dat was niet normaal. Het was echt een tank. Het leek allemaal traag en niet gepolijst, maar het was altijd net genoeg. Dat was zo indrukwekkend. Ik heb twee jaar tegen hem mogen trainen en in die periode heb ik hem één keer in de maling kunnen nemen. Voor de rest kon ik de bal inleveren en hoefde ik mij niks in mijn hoofd te halen."

Van de huidige selectie is Sibon het meest gecharmeerd van Jerdy Schouten. “Het gemak waarmee hij speelt, het overzicht en de rust... Hij laat het er zo gemakkelijk uitzien. Alles gaat naar dezelfde kleur en vooruit, dat is best lekker. Veerman krijgt terecht complimenten voor de risicovollere passes, maar de degelijkheid van Schouten is echt knap. Dat had Cocu ook."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het PSV nu lang niet zo goed als dat PSV. Het huidige PSV vind ik vooral consistent, waardoor ze de potten niet verliezen. Maar dat team met o.a. Gomez en Alex was fenomenaal..

6 februari 2024 om 17:41

Klopt dit PSV speelt beter voetbal. Het PSV uit die tijd was puur uit de omschakeling proberen te scoren. Ja de spelers van nu zijn misschien minder, maar het is veel aantrekkelijker om te zien.

6 februari 2024 om 17:59

Nee joh, destijds was zeker een beter en met name een leuker elftal. Alex, Gomes, Park, Lee, Farfan zijn nog altijd een paar van mijn favoriete Psvers ooit.

6 februari 2024 om 18:10

Vooral het middenveld; vogel, bommel en cocu was zo verschrikkelijk bepalend. Het middenveld dit jaar is goed, maar absoluut niet zo goed als toen. Ik ben wel van mening dat het voetbal dat Psv dit jaar speelt, tot dusver, meer spektakel opleverd tov jaargang 2005. Halve finale CL, ik teken ervoor!

7 februari 2024 om 08:20

Die Johan Vogel kreeg altijd hele ladingen kritiek over zich heen, ik vond het echter een geweldige speler, stond altijd op de goede plek om de tweede bal op te vangen zodat tegenstanders bijna geen kans kregen om een tegenaanval te doen.

7 februari 2024 om 13:43

En dat mindere merk je vooral in verdedigend opzicht. Dat Ramalho daar nog steeds elke wedstrijd mag klunzen….
Dat kan in de Eredivisie wellicht, hoewel je daar soms ook met dichtgeknepen billen naar kijkt, maar tegen een Dortmund zal het wel weer jammerlijk misgaan….

7 februari 2024 om 16:13

Ik hoop dat tegen Dortmund zover iedereen weer fit is. Kan Schouten weer centraal achterin en Veerman op 6. Niet ideaal, maar je moet er niet aan denken met Ramalho aan te komen tegen Dortmund.

6 februari 2024 om 19:29

Dat psv was een stuk volwassener, robuuster, maar minder aanvallend. Positiespel was destijds heel zakelijk, maar goed. De bal ging rond en tegenstanders maar lopen. Tegen betere teams konden ze ook inzakken en wachten, zonder ook maar iets weg te geven en in de omschakeling levensgevaarlijk. Dit psv kan veel, maar niet achteruit leunen.

Wat dat team ook kon, is bij een voorsprong gewoon controleren, niet blind naar voren blijven gaan maar doseren. Bosz weet niet eens hoe je dat spelt.

7 februari 2024 om 13:40

Dat team had met Alex gewoon een er norm sterke verdediging staan. Daar waar we deze linie nu onze grootste zwakte kennen….
Verder snap ik de vergelijking op zich wel.

Alex...waar menig voetballer een schietgebedje deden, omdat ze in de muur stonden wanneer die grote Braziliaan kwam aanstormen om de bal af te vuren

6 februari 2024 om 18:22

Poh inderdaad ja, Alex had gewoon iemand kunnen omleggen met die pegels van hem

Ik kan me nog herinneren dat Sibon een keer tegen PSV speelde en dat Gomes al zijn ballen eruit hield. De frustratie en het ongeloof dat geen van die ballen er in zat was prachtig om te zien.

6 februari 2024 om 18:00

Tegenstanders die applaudisseerden voor de wonderbaarlijke reddingen van Gomes. Wat een team was dat zeg.

6 februari 2024 om 18:47

Eerst heb je het solide middenveld met spelers als Cocu, Park en Vogel. Als je daar doorheen speelde had je in de verdediging een letterlijke muur die Alex heette en als je dan toch tot een kans wist te komen stond daar Gomes nog in de goal. Zoals je zegt wat een team was dat.

6 februari 2024 om 21:33

Park stond niet op het middenveld toch? Van Bommel, Cocu en Vogel in het Champions League-jaar. Park stond voorin.

7 februari 2024 om 09:30

Precies, zowel Vogel als Van Bommel hebben dezewlfde 6 jaar bij PSV gespeeld en vrijwel altijd het duo geweest (met veelal Cocu erbij). Zeker in dat seizoen, waren dat de 3 middenvelders. Park stond inderdaad op de flanken, met Farfan en (ik meen) Jan Vennegoor of H. in de spits. Hij scoorde tenminste tegen AS Monaco. Defensief had je naast de Tank Bouma staan. Mindere verdediger (niet heel lastig tegenover Alex), maar wel een fijne pass in die linkerpoot van hem. En genoeg fysiek om de duels aan te gaan, maar toch enigszins snelheid om rugdekking te geven aan Alex. En áls ze er al doorheen kwamen, was Gomes er nog.

7 februari 2024 om 15:38

Ja je hebt helemaal gelijk, Park heeft een handjevol wedstrijden op het middenveld gestaan in zijn eerste periode maar werd pas later echt een middenvelder. Maar die man was overal en het is zo lang geleden. En van Bommel maakt dat middenveld nog een stuk meer solide.

7 februari 2024 om 17:29

Ik weet het niet met jullie PSV’er. Maar ik hoor hier niemand over die Mendes. Uit het oog uit het hart zeg maar!

7 februari 2024 om 14:10

Dat weet ik nog wel, ja. Op een gegeven moment kon je Sibon "doe nou eens normaal, man!" horen roepen naar Gomes na de zoveelste fenomenale redding.

Ze wonnen bijna alles met 1 doelpunt verschil. Weet nog dat Wenger helemaal gek werd nadat ze uitgeschakeld waren door PSV. Mendez, farfan, van Bommel, Alex, de eerste namen die in me opkomen. Hadden het verdiend om naar de finale te gaan maar van Bommel liet ze man lopen tegen Milan

7 februari 2024 om 00:58

Uitschakeling van Arsenal was volgens mij in 2007. Wel speelden PSV in 2005 in de groepsfase tegen Arsenal

Alex the tank idd. Samen met Gomez op goal. Kwam daar maar doorheen. En dan had je nog de 2 sympathieke Koreanen op de vleugels. Lee en park. Wat een mooie tijden waren dat

Dat PSV alsook het PSV uit 88 waren echt veel betere elftallen met bizar goede spelers. Die verliezen nul keer van het huidige PSV. Die verder wel alle credits verdienen voor het vertoonde spel en punten.

7 februari 2024 om 17:27

Zo bijzonder is dit psv ook niet naar mijn mening. De CL poule was 1 van de zwakste poules met Sevilla dat tegen degradatie vecht en Lens dat in de middenmoot bivakeert dit seizoen. Arsenal eerste pot werden ze kansloos met 4-0 weggetikt en in eindhoven kwamen ze met hun reserves. Uit bij Sevilla hadden ze mazzel met die domme rode kaart anders lagen ze er gewoon uit. Ze hebben een hele knappe reeks in de Eredivisie neergezet, maar ik vind dit absoluut geen '88 of '05 elftal. Of ze moeten nu echt 2 keer Dortmund wegspelen en daarna nog een topclub verslaan.

Man, de eerste duels die ik zag van Alex…maar ook van Gomes…ik dacht echt dat we weer eens twee katten in de zak hadden aangetrokken. Alex oogde traag en zijn passing leek nergens op. Gomes die maakte me al zenuwachtig tijdens de warming up.

Hoe is dat anders uitgepakt zeg hahahaha.

6 februari 2024 om 23:57

Gomes deed mij in z'n begintijd denken aan die keeper uit Joegoslavië ook met z'n lange broek. Krajl was het geloof ik. Die maakte ook geen zekere indruk.

7 februari 2024 om 06:41

Kralj inderdaad. Die heeft op mij ook geen indruk gemaakt, het enige dat ik me nog van hem kan herinneren (als ik niet mis zit) is dat hij keepte, toen Nederlands elftal met dikke cijfers Joegoslavië oprolde in de Kuip.

8 februari 2024 om 12:22

Ja klopt en 2 jaar eerder op het wk in Frankrijk zag hij er bij de goal van Bergkamp ook niet lekker uit. Toen had oranje het overigens het een stuk lastiger tegen de Joegoslaven.

7 februari 2024 om 08:12

Ik zag Alex ook voor het eerst in een vriendschappelijke pot tegen een 4e of 5e klasser. Daar imponeerde hij totaal niet en oogde ook logt en niet gepolijst. Maar alles bleek heel anders... wat een geweldenaar

Ik denk nog regelmatig met weemoed terug aan de Braziliaanse culthelden Alex en Gomes. Alex bijgenaamd de tank was vrijwel niet te passeren ondanks het feit dat hij traag oogde. Alex had ook een verwoestend schot en droeg ook aanvallend zijn steentje bij, vooral bij hoekschoppen. Ik herinner mij nog hoe PSV Arsenal uitschakelde in de tweede ronde van de Champions League, het Arsenal van Wenger met sterren als Fabregas, Touré, Baptista tegen het PSV van Koeman en assistent Wouters met Cocu, Alex, Gomes, Farfan, Mendez, Koné, en ook een piepjonge Afellay viel in na een blessure van Arouna Koné.volgens mij was dat in het Emirates in 2007, Alex scoorde een eigen doelpunt maar scoorde ook koppend aan de andere kant. Gomes was die wedstrijd onpasseerbaar. Dat PSV met Alex en Gomes was echt sterker dan het huidige, net zoals het PSV van 1988 trouwens.

Wat een matige spits was dat! Geloof dat Koeman 2x zoveel doelpunten in zijn carrière en dat voor een verdediger!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren