Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schöne excuseert zich: ‘Dan was het wel een hele slechte beslissing’

Laatste update:

Lasse Schöne heeft zijn excuses aangeboden aan het adres Ed Janssen. Laatstgenoemde liet onlangs weten dat de grootste belediging die hij in zijn carrière als scheidsrechter heeft ontvangen enkele jaren geleden afkomstig was van de Deense middenvelder van Ajax. Schöne zegt zich het incident niet meer te kunnen herinneren, maar kan begrip opbrengen voor de gevoelens van Janssen.

"Het ergste wat ik ooit heb gehoord van een speler is 'blinde'. Dat was Lasse Schöne. Toen floot ik meteen en haalde hem naar me toe: 'Blinde? Janssen is mijn naam!' Hij sloeg me op mijn schouder en we speelden verder", liet de arbiter vorige week optekenen in gesprek met de Limburger.

"Heb ik dat echt gezegd? Dan was het wel een hele slechte beslissing van hem, want normaal gesproken ben ik altijd rustig", reageert Schöne in gesprek met De Telegraaf lachend op de woorden van de scheidsrechter. "Maar als hij zich daardoor beledigd voelt, dan wil ik daar toch mijn excuses voor aanbieden. Was niet mijn bedoeling!"

De middenvelder laat weten dat hij door de jaren heen minder prettige verwensingen dan 'blinde' voorbij heeft komen horen op de Nederlandse velden. "Een paar jaar geleden kon je van alles tegen een scheidsrechter zeggen en dan zei hij ook wel eens wat terug. Vond ik wel leuk. Nu wordt alles opgenomen met die oortjes. Vroeger kon je elkaar nog een beetje uitschelden. Wel leuk, die communicatie."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben het hier wel met hem eens, beetje fitten is niet altiid erg. Soms wat onrealistische en irritante opmerkingen over de concurrentie, maar verder kan ik hem wel prima hebben.

Blinde het ergste wat ooit tegen je gezegd is?? Ik kan me niet voorstellen dat die profvoetballers zulke beheerste en vriendelijke jongens zijn. Op de amateurvelden horen je andere dingen.

10 april 2018 om 21:08

Jawel hoor, Schone legt het net uit, tegenwoordig wordt alles opgenomen en kan je zo tegen eens schorsing aanlopen. Dus moeten de spelers zich wel inhouden.

10 april 2018 om 22:13

Dan nog zal er wel eens iets uit floepen.. Kan me niet voorstellen dat dat niet gebeurd. Kan me ook niet voorstellen dat dat een schorsing oplevert. Het is ook topsport waarbij veel beleving gevraagd wordt, dus kunnen emoties soms hoog oplopen. Dan mag je van mij best eens wat schelden over en weer.

Blinde is het ergste dat hij ooit heeft gehoord? Dat is toch nauwelijks iets om te herinneren? Dat zou ik 5 min later zijn vergeten.

11 april 2018 om 09:25

Tja sommige mensen worden niet geraakt door domme scheldwoorden. Maar blinde staat direct in relatie met zijn functioneren als scheidsrechter. Daarom kan dat als ergste worden opgevat

En dan had hij toentertijd ook nog iemand in zijn team die dit 'scheldwoord' op zijn rug had staan. Heb het te doen met Daley...

Haha wat een jongetje is die hermanus toch. Ik ga deze man totaal niet missen op de nederlandse velden. Als je helemaal gek word als een speler blinde tegen je zegt, typeert het al hoe hij als scheids in een wedstrijd staat. Konden we maar 100 culinas als scheidsrechters hebben.

Denk dat er veel scheidsrechters zouden tekenen als ze dit als ergste vergrijp tegen hen kunnen noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren