Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Saint-Maximin gaat Mahrez achterna en komt met opvallend dankwoord

Laatste update:

Allan Saint-Maximin gaat definitief aan de slag bij Al-Ahli, zo laat de Franse vleugelaanvaller zelf weten. In een uitgebreide afscheidsbrief op sociale media bedankt de 26-jarige aanvaller de Newcastle United fans en geeft hij aan hoe trots hij is op de huidige situatie van the Magpies. Newcastle ontvangt naar verluidt zo'n 35 miljoen euro voor zijn vleugelspeler.

Saint-Maximin gaat volgens L'Équipe en RMC Sport twaalf miljoen euro per jaar verdienen bij de Saudische club. Op sociale media komt Saint-Maximin met een openhartig dankwoord. "Jullie denken misschien: oh ja, weer zo'n leuk afscheid, maar het sentiment gaat voor mij verder dan dat. Door de passie van de fans begreep ik hoe belangrijk het was om alles te geven. Daarom maakte het me geen reet uit als ik moest spelen met een blessure."

"Ik kon tijdens donkere dagen van de club al eerder vertrekken, maar ik was verliefd op de club. Ik wilde mijn club van degradatie redden en dat lukte. Ik verlaat Newcastle zoals de club hoort te zijn en dat is mijn grootste trofee. Ik blijf elke wedstrijd kijken en zal de gelukkigste man op aarde zijn als jullie blijven winnen."

Bij Al-Ahli komt Saint-Maximin enkele bekenden uit de Premier League tegen. Édouard Mendy en Roberto Firmino werden eerder deze zomer al overgenomen van respectievelijk Chelsea en Liverpool. Vrijdag brachten de Saudische club tevens officieel naar buiten dat het Riyad Mahrez had gecontracteerd. De fans van de club uit Jeddah kunnen zodoende uitkijken naar een zeer gerenommeerde en kwaliteitsrijke aanvalslinie. Tevens maakte de club vrijdag bekend dat Matthias Jaissle aangesteld is als trainer. De Duitse coach komt over van RB Salzburg, waar hij vorig jaar kampioen mee werd.

Saint-Maximin tekende in de zomer van 2019 bij Newcastle, dat hem voor achttien miljoen euro overnam van OGC Nice. Uiteindelijk kwam de linksbuiten tot 124 wedstrijden voor the Magpies, waarin hij goed was voor 13 goals en 21 assists. Als jeugdspeler brak hij door bij AS Saint-Étienne, waarna hij via AS Monaco, Hannover 96 en SC Bastia in 2017 bij OGC Nice belandde.

Vragen bij Premier League-clubs
Eerder meldde David Ornstein van The Athletic dat Premier League-clubs van plan waren om aan te kloppen bij de Engelse bond met vragen over de transfer. Dat heeft alles te maken met het feit dat Al-Ahli onder hetzelfde eigenaarschap valt als Newcastle. Sinds oktober 2021 is het Saudische Public Investment Fund (PIF) eigenaar van Newcastle. Gevreesd wordt dat dat de Saudische club meer geld naar the Magpies overmaakt dan dat de aanvaller daadwerkelijk waard is. Op deze manier kan Newcastle makkelijker aan de Financial Fair Play-regels voldoen, zo denken de Engelse clubs.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar dat dit kan eigenlijk, met dezelfde club eigenaar. Valt me nog mee dat ze ‘maar’ 35 miljoen betalen aan Newcastle.

23 juli 2023 om 22:03

Cityfootballgroup:
Manchester City
New York City Fc
Melbourne City Fc
Yokohama F. Marinos
Montevideo City Torque
Girona Fc
Sichuan Jiuniu
Mumbai City Fc
Lommel Sk
Esperance Sportive Troyes Aube Champagne (estac)
Palermo
Bahia
Club Bolivar - Partner Club

Allemaal dezelfde eigenaar. Zo zijn er meer clubs die dezelfde eigenaar hebben en daar hun voordeel uithalen.

23 juli 2023 om 22:27

Mooi toch, geweldig voor het voetbal. Prachtige ontwikkeling. We saved football riepen ze daar. -_-

23 juli 2023 om 23:33

Wat is er prachtig aan deze ontwikkeling?

24 juli 2023 om 00:33

Sarcastisch bedoeld denk ik

24 juli 2023 om 05:01

Ergens gaat dit voetbal redden. Het is duidelijk dat de regels strenger moeten hopelijk word er iets gedaan.

23 juli 2023 om 22:37

In alle eerlijkheid vind ik 35 nog wat weinig in de huidige markt, voor een speler waar je echt voor naar het stadion komt. Er zat afgelopen seizoen nou niet bepaald het rendement achter, maar je kan altijd de bal bij hem inleveren en er gebeurt wat. Ik vond hem eerlijk gezegd ook beter renderen in de periode voor Howe (waar hij meer vrijheid had), waar er wel duidelijk verbeteringen zijn in de rest van het team onder Howe. Mogelijk een beetje een voetballer zoals Zaha, die juist gebaat is bij die vrije rol en dan echt het team op sleeptouw kan nemen, maar wordt je een meer georganiseerde (en in het geval van Howe direct spelende) sub-topper, dan val je een beetje uit de toon.

Al met al vind ik het wel jammer dat hij vertrekt naar zo'n competitie, want desondanks de namen die daar op dit moment allemaal naartoe getrokken zijn kan ik mij er echt niet toe zetten om het te kijken (een beetje zoals de MLS dat ook heeft). Je houdt toch altijd de nasmaak van een competitie van over the hill voetballers die op drie tempootjes lager nog wat proberen te laten zien tegen de lamme en de blinde.

Daar wordt het een PL-ster genoemd, hier is het één van de vele spelers die wel aardig kan voetballen.

23 juli 2023 om 22:30

Afgelopen seizoen 1 goal en 5 assists in 25 wedstrijden. Newcastle zal hem niet heel erg missen inderdaad.

23 juli 2023 om 22:33

Daar vergis je je in. Dit is wel degelijk een grote meneer en een populaire speler bij Newcastle. Het is bovendien zo'n heerlijk onvoorspelbare speler, waarbij er altijd verwachtingen zijn als hij aan de bal komt.

23 juli 2023 om 22:31

Als je t maar vaak genoeg blijft zeggen ga je zelf ook geloven dat SA geen goede stappen aan t zetten is en Europa niet leegrooft van spelers die we gaan missen.

23 juli 2023 om 22:41

Dat zeg ik helemaal nergens? Het is duidelijk dat SA goede stappen zet als het gaat om spelers die kant ophalen. Echter is dit geen ster in de PL, we moeten het niet groter maken dan het is.

23 juli 2023 om 22:47

Gaan heus nog wel grote sterren de komende maanden die kant op. Ik las dat zij per club 8 buitenlanders mogen hebben. Mogen ze er ook 8 in het veld hebben? Dan kunnen die teams wel redelijk goed worden, mits iedereen fit is.

23 juli 2023 om 22:52

Excuses Redisthecolour, in dat geval is het niet tegen jou. Er wordt hier alleen zo denegrerende en negatief gedaan over die competitie en hun ambitie, dat begint een beetje vervelend te worden.

Ik las laatst een reactie waarin stond dat clubs uit Saoedi-Arabië geen transfers meer mochten doen van FIFA en een boete opgelegd kregen. Maar nu zie je ze toch weer spelers en trainers wegpikken bij andere clubs. Bedragen als 35 miljoen vind ik nog prima, maar bedragen als 200 miljoen euro in slechts twee jaar tijd zijn echt buitensporig. Spelers zoals Saint-Maximin mis ik niet persoonlijk, omdat ik hem niet volgde en eerlijk gezegd ook niet kende. Toch vind ik het vervelend dat spelers Europa verlaten om naar Saoedi-Arabië te vertrekken.

23 juli 2023 om 23:09

Dat gold alleen voor al-nassr, club van Cristiano Ronaldo. Ik dus geen algeheel verbod voor de Saudische competitie. Het ging over 500.000 euro en al-nassr mag het komende half jaar wel spelers kopen, maar deze niet inschrijven. Zoals Barcelona toen ter tijd. Om even op je 2e punt in te haken, waarom is het vervelend dat spelers naar Saudi-Arabië trekken? Ik bedoel, de bedragen vind ik ook buitenproportioneel. Maar als dit hun strategie is om op lange termijn een goede competitie te kweken, binnenlandse intresse te laten groeien en zo de sport als geheel te laten groeien. En ze zo binnen nu en 30 jaar een volwaardige competitie kunnen worden, is dat toch in de basis wel mooi? Meer toplanden en topcompetities.

24 juli 2023 om 00:57

Voetballen in Saoedi-Arabië is niets anders dan stoppen met voetballen. Je ziet die speler niet meer op tv. Deze jongens verdwijnen uit het oog. Je ziet hooguit nog een doelpunt van hen langskomen via korte video's op YouTube, maar echte wedstrijdbelevingen heb je niet meer. Met Ronaldo is dat ook zo geworden. Hij had nog makkelijk kunnen blijven voetballen bij Turkse of Russische clubs, dan zag je hem nog Champions League spelen. Het gaat mij meer om de beleving die je niet meer hebt. Als een voetballer vertrekt, raak je hem uit het oog en zie je hem niet meer. En voor de reactie boven deze tekst heeft niets te maken met moslimhaat. Ik ben zelf ook moslim.

24 juli 2023 om 12:28

Wie heeft het over moslimhaat dan? On: het hele feit dat je ze niet meer op tv ziet is omdat het van oudsher geen aantrekkelijke competitie is. Als er nu toppers heen trekken en die zorgen dat het algehele niveau daar stijgt en ze goede plannen hebben om de jeugd te ontwikkelen. Komt het vanzelf wel op op. Ze proberen daar iets op poten te zetten, waar naar mijn inziens zeer interessant is om te volgen. De russische competitie was voor het grote geld (zenit etc.) ook niks aan en nooit op tv.

29 juli 2023 om 13:58

jij noemt het stoppen met voetballen terwijl benzema van de week nog een prachtige goal scoort daar. Voor jou uit het oog is daar voor 36 miljoen inwoners in het oog. je kunt gewoon betalen om hele wedstrijden daar te bekijken maar daar heb je waarschijnlijk geen zin in en dat is niet erg.

Voetbal is niet enkel voor Europa en spelers zijn vrij om ook buiten Europa te gaan voetballen, we zeggen toch zo vaak dat voetbal van iedereen is?

24 juli 2023 om 01:50

Dat je hem niet kent ligt meer aan jou dan aan Saint Maximin

29 juli 2023 om 15:03

Voorheen gingen zulke spelers naar Turkije voor het grote geld daarna Rusland toen China/Japan en nu het midden oosten. Snap niet wat daar mis mee is. Het is de speler zijn keuze

ik vind het prima, speler die leuke acties heeft maar 0,0 rendement.
natuurlijk is het verder frapant (maar komt al vaker voor..dus waarom niet als er niks tegen gedaan wordt) dat newcastle gewoon een speler verkoopt aan hun eigen sponsor min of meer.

maar goed, veel succes aan die jongen. zal daar wel wat goals maken aangezien het niveau vele malen minder is.

23 juli 2023 om 22:31

Niks frappants aan. Als ze nou een achterlijk hoog bedrag hadden gevangen voor hem oké, maar dit is in de huidige markt gewoon een prima bedrag voor Saint Maximin.

29 juli 2023 om 14:37

Heerlijke speler om naar te kijken, hiervoor kom je naar het stadion. Trekt altijd meerdere spelers naar zich toe waardoor er elders ruimtes komen. Dit zie je niet direct terug in statistieken.

ach waarschijnlijk net als al die anders keren dat een land dit probeert, geef het maximaal 3 jaar en dan is dit weer afgelopen.

Heel jammer dat hij al weggaat uit de Premier League. Altijd een hele leuke speler om naar te kijken. De gast is zo onvoorspelbaar en houdt altijd 2-3 man bezig met zijn dribbel. Minpunten waren natuurlijk wel zijn rendement die niet zo hoog was en ook dat hij blessuregevoelig is. Maar ja spelen in een competitie wat veel minder intensief is dan de PL en ook een nog hogere salaris krijgen is dus waar hij voor zwicht.

Hoe komen die clubs aan zo veel inkomsten? Je mag toch maar een x procent van je inkomsten uitgeven? Iets met fairplay ofzo

Dat is wel opvallend, Newcastle met KSA achter zich en ze verliezen een sterkhouder aan KSA? Of er komt nu een heel grote speler naar Newcastle United of Saint-Maximin wordt nu weer uitgeleend aan Newcastle. Of geen van beiden en dan vraag ik me af wat het plan is met Newcastle, want dan ga je denken dat het ondergeschikt is aan de competitie.

Newcastle is (was) ook een prachtige volksclub. Kan me zeer goed inbeelden dat je daar verliefd op wordt, heb zelf ook altijd wel affectie voor de club gehad. Als je zo van de club houdt verbaasd het me wel dat je de kans op CL voetbal met de club voor het eerst sinds 2 decennia opgeeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren