Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Premier League-clubs verbolgen over volgende miljoenentransfer naar Saudi-Arabië

Laatste update:

Meerdere clubs uit de Premier League zijn van plan bij de Engelse bond aan te kloppen met vragen over de mogelijke transfer van Allan Saint-Maximin naar Saudi-Arabië, zo meldt David Ornstein van The Athletic. De Franse aanvaller van Newcastle United staat naar verluidt aan de vooravond van een transfer naar Al-Ahli. Deze overstap roept echter de nodige vragen op, daar de club uit de Saudi Pro League onder hetzelfde eigenaarschap valt als Newcastle.

Sinds oktober 2021 is het Saudische Public Investment Fund (PIF) eigenaar van Newcastle. De overname was destijds in opspraak, omdat lang niet uitgesloten kon worden dat PIF in handen is van de Saudische staat. Het is namelijk tegen de Premier League-regels dat een land eigenaar mag zijn van een club. Sinds juni is PIF ook eigenaar van vier teams uit de hoogste divisie van Saudi-Arabië, waar Al-Ahli één van is.

Een aantal Premier League-clubs is daarom verbolgen over de mogelijke transfer van Saint-Maximin. Omdat Newcastle en Al-Ahli onder dezelfde eigenaar vallen, wordt gevreesd dat de Saudische club meer geld naar the Magpies overmaakt dan dat de Franse aanvaller daadwerkelijk waard is. Op deze manier kan Newcastle makkelijker aan de Financial Fair Play-regels voldoen, zo denken de Engelse clubs.

Eddie Howe, trainer van de nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen, bevestigde zaterdag al dat een transfer van de 26-jarige Saint-Maximin aanstaande is. De voormalig jeugdinternational van Frankrijk kwam in de zomer van 2019 over van OGC Nice. De aanvaller kan de derde grote naam uit het Europese voetbal zijn die de stap naar Al-Ahli maakt, nadat Édouard Mendy en Roberto Firmino hem voorgingen. Ook Manchester City-buitenspeler Riyad Mahrez wordt overigens veelvuldig aan de club uit de Saudi Pro League gelinkt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Las ook dat Newcastle misschien Ruben Neves op huurbasis gaat overnemen. Dat zou al helemaal competitievervalsing zijn. Al Hilal geeft 50m uit en Newcastle kan hem goedkoop huren..

23 juli 2023 om 15:19

Dat zou echt niet mogen inderdaad

23 juli 2023 om 19:05

Aldus onder anderen de City Group.... Vertegenwoordigd in 10 clubs. Of Red Bull clubs? Feyenoord/Dordrecht? Dit is toch al lang aan de gang mensen..

23 juli 2023 om 20:51

Feyenoord/Dordrecht, misschien heb ik wat gemist, maar hoe is dit hetzelfde als City Group of de Reb Bull teams?

23 juli 2023 om 15:42

Als dat geen competitie vervalsing is kun je net zo goed gelijk helemaal stoppen met het spelletje, dan is het einde zoek.

23 juli 2023 om 15:48

Dat zou wel onrechtvaardig zijn ja. Maar is dat gereguleerd? Anders wordt het hoog tijd. Het is geen doping totdat het op de verboden lijst komt.

23 juli 2023 om 17:07

Het hele voetbal is naar de tandjes en al jaren failliet. Voetballers zijn geen voetballers meer maar alleen nog maar social media sterren die alles doen voor het geld en/of als marionetten worden ingezet voor politieke en/of corrupte achterkamertjes belangen. Overheden die zich bemoeien met voetbalcompetities en transfers (zoals Macron in Frankrijk) om de politieke belangen te bespelen, spelers die worden overgenomen met geld dat er niet eens is (dus betalen we ze maar met hotelketens of andersoortige bedrijven) etc. En ondertussen mag de liefhebber 120 euro voor een afzichtelijk tenue van zn club betalen (en oh ja, we hebben elk seizoen 4 verschillende shirts) en duizelingwekkende bedragen betalen voor een seizoenskaart of los kaartje voor een wedstrijd.

Waarom zou je als 26-jarige speler met nog een hele carrière voor zich naar SA trekken? Financieel, logisch, maar verder? Zou dit wel een bizarre stap vinden.

23 juli 2023 om 15:23

Zo zonde dat veel spelers niet meer het maximale uit hun carrière willen halen. Deze spelers verdienen al een fortuin in de PL, maar toch is het meer meer meer. Heb echt respect voor spelers als Huntelaar die puur uit spel/clubliefde nog naar Ajax kwam en zelfs afsloot bij Schalke om ze te helpen. Dat zijn echte liefhebbers die je steeds minder ziet.

23 juli 2023 om 15:24

Maar verder??? Zou jij het niet doen dan?

23 juli 2023 om 15:30

Geen idee. Kan ik moeilijk beoordelen. Bij Newcastle zal hij ook al miljoenen verdienen. Als je daar genoegen meeneemt kun je op je 32ste altijd nog richting SA. Maar goed. Als je meer waarde hecht aan 500 miljoen?, Dan is die stap wel logisch.

23 juli 2023 om 15:44

Lastig te zeggen inderdaad. Maar hij verdient 70k per week. Ik snap echt wel dat ze voor dat grote geld willen gaan maar het is niet zo dat die gasten het moeten doen met een ton per jaar.

23 juli 2023 om 17:28

Wie zegt dat ze op je 32ste nog interesse in je hebben? Je zegt bijna alsof het een garantie is.

23 juli 2023 om 18:10

Spelers van deze klasse vinden altijd wel een club waar ze geld kunnen harken. Al was het naar op naam.

23 juli 2023 om 15:29

Er zijn geen meer redenen nodig dan het financiële gedeelte. We moeten niet overdrijven, het is maar voetbal en het spelen in een competitie die er wel toedoet is echt niet zo belangrijk voor de spelers. Je moet gewoon al het geld pakken wat je kan in die paar jaren

23 juli 2023 om 15:45

Misschien tijd om je ogen open te doen en te zien dat als vele top spelers daar heen gaan je gewoon een top competitie krijgt

23 juli 2023 om 15:50

Dat hebben we in China gezien. Allemaal volgevreten vedetten die zonder inzet zakken met geld ophalen. Krijg je niet echt een topcompetitie van naar mijn idee.

23 juli 2023 om 15:51

Haha hou toch op joh. Is een bagger competitie, en dat blijft het ook. Lekker zakken vullen en op 50 procent tegen een balletje trappen.

23 juli 2023 om 15:58

Je bent naïef als je denkt dat het een top competitie wordt omdat paar spelers daarheen gaan, waarvan de meeste over de top. Daar is wel meer voor nodig..

23 juli 2023 om 16:02

Geloof ik niet zo in. Het zijn vooral spelers die niet beter meer worden en die over een paar jaar de kiksen aan de wilgen hangen. We zullen het nooit weten maar een Ronaldo of Benzema hadden op hun 25ste gewoon in Europa gebleven. Die stelling durf ik wel aan.

23 juli 2023 om 18:56

Benzema was een aantal jaar geleden dichtbij een lucratieve overstap naar China, waar hij 15 miljoen per jaar zou verdienen. Zoek maar eens "Benzema 15" op als je er meer over wilt weten.

23 juli 2023 om 19:08

Zo dichtbij dat hij niet is gegaan... Argument slaat dus nergens op.

23 juli 2023 om 15:46

Omdat hij achterlijk veel gaat verdienen en op een leeftijd is dat hij nog terug kan naar Europa om te vlammen.

23 juli 2023 om 19:18

Voor je carriere indd rare keuze aangezien het niet in de spotlights is en het niveau lager is. Echter werd de arbeidsmarkt van Saoedi-Arabië altijd gedomineerd door expats, dus dit valt wel in deze lijn. Nu zijn ze wel wat aan het veranderen daar. Voor alle overheidsbaantjes en representatieve functies -recepties, concierges, veiligheidspersoneel, toerisme- in de private sector geldt inmiddels dat 100% van het personeel Saoedisch moet zijn.
Het land is ook gewoon veilig om in te wonen en je hebt er zeker veel mooie bezienswaardigheden. Jeddah is een erg leuk stad om te bezoeken bijvoorbeeld.

Het grootste punt wat de westerse wereld verafschuwt zijn de strenge moslim regels daar.
Prostitutie, homoseksualiteit en buitenechtelijke relaties zijn ten strengste verboden.

Dit even om een beetje een ander beeld te geven aan Soedi Arabie. Heb het idee dat de meesten nog steeds dit land als ´zandbak´ ziet. Maar daadwerkelijk heeft het land echt wel stappen gezet en zie je ook dingen veranderen. Verschil tussen arm er rijk is wel gigantisch, maargoed dat gaat niet zo snel veranderen ben ik bang. Gastarbeiders krijgen echt mini salarissen (vanaf 175 tot 500,- per maand) en de rijken hebben ook echt veel.

Zou me niks verbazen als alle sjeiks op een gegeven moment de clubs die ze nu in Europa in handen hebben verkopen, om dat vervolgens te investeren in saudie arabie, met het doel om er een topcompetitie van te maken....

23 juli 2023 om 15:22

Hoe het ook gaat, er gaan daar niet genoeg mensen in het stadion zitten, het is te heet voor topvoetbal en de aziatische champions league is niet interessant genoeg. Daarbij vraag ik mij af wat voor financial fair play regels daar gelden.

23 juli 2023 om 15:24

Ik betwijfel of die sjeiks daarvoor hun Europese clubs hoeven te verkopen. Public Investment Fund is voor 75% aandeelhouder van Al-Hilal en Al-Ahli. En PIF is gewoon een constructie van de SA overheid.

23 juli 2023 om 15:56

Dus de Fifa kan daar gewoon een stokje voor steken wanneer ze dat willen. Het lijkt mij dat het geen eerlijke competitie is wanneer er olie geld in gestopt wordt. In europa is dat ook niet eerlijk maar daar is dan ook aan de handrem getrokken door FFP. Ik denk eerder dat er plannen zijn voor een globale competitie en SA daar bij wil zijn en daarom nu veel investeren.

24 juli 2023 om 23:03

Fifa wil geld verdienen. Hun morele kompas is sowieso op hol. Dus vergeet maar dat Fifa hiertegen gaat optreden

23 juli 2023 om 18:07

dat kan ja...of wat als de sjeiks ooit in bezit komen van bv de uitzendrechten van de grootste Europese competities en zij gaan bepalen welke teams meedoen en wat er op tv komt...

Tjah, dat is het gevolg als je ethische waarden overboord gooit.
Het PIF heeft trouwens ook banden met Boehly, dus daar komt waarschijnlijk onderzoek naar. Allemaal creatieve trucs om de FFP van de PL te omzeilen

23 juli 2023 om 15:43

Misschien kunnen ze de banden van Boehly met Arsenal en United ook onderzoeken. Want voor de transfers van Havertz en Mount is er verdacht veel betaald.

23 juli 2023 om 15:47

Jij snapt er gewoon niks van. Wat voor voordeel hebben Arsenal en united daar aan. Die willen gewoon spelers

23 juli 2023 om 15:54

@WisseElgersma, even een vraagje van mijn kant: ben je zo dom of doe je alleen zo dom? Want als je niet doorhebt dat hij hier een sarcastische opmerking maakt dan vraag ik me oprecht af hoe jij ‘s morgens zelfstandig je veters strikt..

Vraag mij af wat er achter deze transfer zit. ASM is toch een van de betere spelers van Newcastle. FFP regels?

23 juli 2023 om 19:02

Leuke dribbelaar en sterk aan de bal maar daar is alles mee gezegd. Rendement is echt 0,0..
Met Barnes (13 goals vorig seizoen bij een degradant) m.i. een verbetering voor de linkerflank

Tsja, moet je maar in je reglementen opnemen dat je sowieso niet 1 eigenaar mag hebben als club. De PL heeft al lang geleden z’n ziel verkocht. Klinkt toch een beetje als krokodillentranen nu.

23 juli 2023 om 15:41

Dat is heel moeilijk om complexe geldstromen te achterhalen. Kijk bijvoorbeeld naar hoelang het bij Vitesse duurt nu en ook Ambrahomivic was zeer lastig te achterhalen.

Ben het verder wel met je eens, alleen heeft de UEFA onlangs de regels hierover versoepeld.

23 juli 2023 om 16:40

Red bull Salzburg heeft meerdere spelers verkocht aan red bull Leipzig, mag dat wel?

23 juli 2023 om 17:22

Dit is uit een nieuwsartikel uit 2017. De UEFA deed onderzoek naar leizpig en Salzburg, omdat beide clubs in de CL uitkwamen.

"the links between the clubs, however, had placed Leipzig’s participation in jeopardy. Under UEFA rules, no “individual or entity” can have a “decisive influence” over the activities of more than one club in its tournaments.

Red Bull, the energy-drink company, holds a majority stake in Leipzig and has long been Salzburg’s primary sponsor. The company’s logo dominates both teams’ crests and jerseys, and its name adorns both teams’ stadiums. The teams also once shared some executives, furthering the impression that the clubs were linked.

Despite that, Uefa, European soccer’s governing body, which runs the Champions League, confirmed on Tuesday that its investigation had found no reason to believe that its regulations on the integrity of the competition would be breached by both teams entering the Champions League. It concluded that a series of “significant and substantial” changes made by the clubs ensured that they fulfilled Uefa’s eligibility criteria."

De Spaanse, Italiaanse en Duitse competities waren al wakker geschrokken. Hopelijk de Engelse competitie nu ook. Verder is Saint-Maximin natuurlijk geen grote naam.

Ach ja, soortgelijke klachten kwamen ook Chelsea’s kant op toen zij wat spelers verkochten. Toen de Saudi’s echter aanklopten bij Liverpool en United was de verontwaardiging opeens verdwenen..

Dit soort verontwaardiging komt altijd uit dezelfde hoek: hele domme fans met een enorm minderwaardigheidscomplex en analisten die in de studio zitten om de belangen van hun eigen club te verdedigen..

23 juli 2023 om 15:54

Jouw verdediging zit in de andere hoek van de domme fans hoor? Voornamelijk geen kritiek op de club kunnen accepteren

Chelsea is ook al gepakt op hun belachelijke lange contracten om afschrijvingen te omzeilen. En komen ook in de problemen met FFP. Volgens mij heeft alleen Everton grotere verliezen.

Dan is het verrekte handig dat een oliesjeik met belangen in Boehly de geldkraan opendraait?

23 juli 2023 om 15:59

Chelsea is “gepakt”? Waar heb je het over? Wat voor straf is er uitgedeeld, sterker nog: welke regel is overtreden?

Chelsea is niet in de problemen gekomen met de FFP. Chelsea niet, maar Manchester United bijvoorbeeld wel. Chelsea heeft de FFP doelen netjes behaald. Ook zonder de sjeiks, aangezien de verkoop van Mount of Havertz daar genoeg voor waren.

Verder heeft Chelsea een schijntje ontvangen van de bedragen die Wolves, Liverpool of Inter ontvangen hebben voor hun sterren.. Doe niet zo suf, lees je eens in voor je wat zegt.

23 juli 2023 om 16:29

Kijk dit bedoel ik dus met naive fans. Ben je bekend met FFP? Chelsea kon 500 miljoen uitgeven, omdat ze belachelijk lange contracten afsloten. Dat is nu voorbij, clubs moeten spelers in 4 jaar afschrijven in plaats van looptijd contract.

En tjah, dat je de situatie van Chelsea rooskleurig vindt is alleen maar meee bewijs.

United is trouwens in de problemen gekomen door een slechte transferbalans, maar zeker ook de rentelasten aan de familie Glazer.

23 juli 2023 om 16:36

United heeft de FFP doelstelling niet gehaald. Dat komt omdat ze teveel uitgeven en te weinig binnenharken. Dat kun je leuk proberen te verbloemen, maar United kiest ervoor om Mount te kopen bijvoorbeeld terwijl ze dus de FFP doelen niet gingen halen.

Wat je zegt over de contracten klopt, ja daar ben ik me van bewust. Maar nogmaals: waar zijn de regels overtreden? Waar is Chelsea ‘gepakt’? Spoiler alert: Er waren geen regels voor..

Je blaat over in de problemen komen met de FFP en Chelsea wat ‘gepakt’ zou zijn, maar er klopt geen hol van.

23 juli 2023 om 17:50

Er zijn letterlijk nieuwe regels gekomen door Chelsea.

23 juli 2023 om 18:49

De ironie van het supporter zijn: je mening over een vraagstuk laten afhangen van hoe je eigen club in deze zaak handelt.

En dan krijg je weer zinnen als “er waren geen regels voor”. Kort gezegd: Chelsea bevindt zich in de voorhoede van de clubs die de sport kapot maken. Dat is allemaal prima als dat in het sportief belang van Chelsea is. En met een boel “whataboutisme” kan de aandacht ook zo naar concurrenten worden verplaatst die er net zo aan mee doen (wat ook zo is). Iets van een kritische reflectie op de rol van de eigen club is een zeldzaamheid.

Overigens mag je ook rustig een andere naam invullen op de plek van Chelsea.

23 juli 2023 om 16:31

Spelers verkopen aan een club met de zelfde eigenaar is opzich vrij apart. Kan je best vraagtekens bij zetten. Het is overigens heel stiekem wel grappig dat je eerste zin nogal aandoet als iets dat je zegt door een minderwaardigheidscomplex tov United en Loverpool om vervolgens mensen te betichten van het hebben van zo'n complex. Maar dat ligt eventueel aan mij.

23 juli 2023 om 16:42

@Migi, zodra het gebeurt moet je dat zeker doen ja maar ondertussen praten wij hier over de hersenspinsels van sneue supporters en gekleurde mediafiguren. Dit werd ook geroepen toen Ronaldo naar SA vertrok, het bleek achteraf allemaal niet waar te zijn..

Het ging mij er om dat Gary Neville bijvoorbeeld moord en brand schreeuwde en onderzoeken van de FA eiste toen Chelsea spelers verkocht, maar dat je hem niet hoort nu United Telles bijvoorbeeld verkoopt. Datzelfde geldt voor Carragher, nu zijn maatje Gerrard er zit en zijn club wat overbodige spelers van de hand doet hoor je hem ook niet meer. Ze mogen het doen hoor, ik ben niet anders van ze gewend: er komt nu eenmaal heel veel onzin uit die twee. Je hebt ook hier op de website van die figuren die speculeren op twitter en dan doen alsof het de waarheid is. Die hoor je nu ook niet meer..

23 juli 2023 om 16:59

Alleen is het wel zo dat de Saudi's directe eigenaren zijn van zowel Newcastle als die vier clubs daar. Stel dat Strassbourg ineens bizarre bedragen gaat neerleggen voor overbodige spelers van Chelsea, dan zullen daar ook vragen over komen.

23 juli 2023 om 17:12

Klopt helemaal, maar tot nu toe is er totaal geen sprake van rare activiteiten.. Ze hebben flink de portemonnee getrokken voor Neves en Brozovic en willen dat ook doen voor Saint-Maximine. Als ze 80 miljoen overmaken kunnen we er best onze vraagtekens bijzetten, maar tot nu toe is er helemaal geen sprake van rare fratsen..

"sinds juni is PIF ook eigenaar van vier teams uit de hoogste divisie van Saudi-Arabië, waar Al-Ahli één van is."

Echt een topcompetitie in SA, waar een eigenaar 4 clubs heeft. Dat zie je niet in die flutcompetities in Turkije en Nederland.

Er zal vast wel een onderzoek komen, maar gaat toch niks gebeuren. Overigens had Fabrizio al bevestigd dat mensen van de Saudische overheids contact met je opnemen on te kijken of je opstaat voor een transfer om daarna te bespreken naar welke club je toe wilt die onder hun valt. Ook was het zo dat ze minimaal 4K per maand willen betalen voor voetballers die van de hoogste amateurs klasse tot aan de 2e competitie naar de Saudische competitie te gaan..

23 juli 2023 om 16:39

Dat laatste van die 4K per maand als voetballers zou overigens wel geniaal zijn. Ik denk dat menig amateur wel ff voor 3 jaar lang in de 3e en 4e divisie van SA wil spelen tegen een ‘goed’ loon. Zeker als je huisvesting door de clubs wordt geregeld kun je toch ff lekker sparen en daarnaast kun je je dagelijks bezighouden met trainen en wedstrijden spelen. En tussendoor volop vrije tijd!

Ik denk dat de PL beter naar zichzelf kan kijken. Alle clubs zijn eigendom van Arabieren, Russen, Amerikanen en rijke Aziaten al dan niet als onderdeel van een groot sport-conglomeraat. Ze hebben hun ziel verkocht en gaan dan nu janken dat het niet eerlijk is. Beetje de pot verwijt de ketel…

23 juli 2023 om 16:41

Daarnaast red bull Salzburg verkoopt ook gewoon aan red bull Leipzig. Mag dat wel?

23 juli 2023 om 17:24

Omdat Redbull alleen sponsor is van Salzburg en geen eigenaar.

23 juli 2023 om 18:16

De firma red bull is gewoon eigenaar van al die clubs hoor!

Ze zijn en reclame aan het maken voor de Saudische competitie, en geld aan het smokkelen naar de PL clubs in de handen van de Saudiers… het verval van Europees voetbal is begonnen.

ASM gaat voor 25 miljoen pond naar SA. Lijkt me echt geen overpriced transfer. Zou iets anders zijn als ze er 70 miljoen voor zouden krijgen. De usual suspects/clubs zijn weer aan het janken omdat ze weten dat er een extra concurrent bij is gekomen.

Waar was trouwens alle ophef toen er spelers van RB Salzburg naar RB Leipzig gingen? Of die tientallen transfers tussen Udinese en Watford? Nu transfert 1 (één) speler van Newcastle en is de wereld te klein.

Jammer dat dit Frans talent naar SA gaan. Maar er zullen nog genoeg talenten vanuit Frankrijk doorbreken als buitenspeler.

Het is allemaal leuk wanneer United een middelmatige verdediger binnenhaalt voor bijna 100 miljoen. Het is allemaal leuk wanneer Chelsea een blik met spelers opentrekt en rondstrooit met geld. Het is allemaal leuk wanneer City FFP regels overtreedt. Het is allemaal leuk wanneer Arsenal hele jonge spelers (kinderen) binnenhaalt uit andere landen voor hun jeugd elftallen. Het is allemaal leuk wanneer Beckham een club koopt in de VS. Het is allemaal leuk wanneer er een WK wordt georganiseerd in de VS terwijl zij nog steeds een illegale gevangenis hebben (guantanamo Bay) en in recente geschiedenis alles bij elkaar liegen op het wereld toneel en oorlogen starten. Het is allemaal leuk wanneer spelers aan het einde van hun carrière in mensenrechten schendingen China gaan voetballen. Het is allemaal leuk wanneer Messi in een land gaat voetballen dat niets met voetbal heeft. Dan zeggen we ''hij kan het populair maken daar'' wanneer Ronaldo naar het midden-oosten gaat wordt er gezegd ''die mensen kijken niet eens naar voetbal'' (ik ben trouwens de grootste Messi fan). Het is ook heel normaal dat smartphones en kleding worden geproduceerd door kinderarbeid in Azie. Daar zit echt helemaal niemand mee in de maag hier in het Westen. Een PL speler gaat naar Saudi? Lange comment sections overal op het internet. Piet of Kees koopt nog eens een smartphone dat gemaakt is door een slaaf arbeider? Of een paar Nike schoenen gemaakt door een kind? De slaaf arbeider pleegt zelfmoord wegens de extreme omstandigheden? Je gaat gewoon door met je leven. Maar je leven staat ineens stil wanneer Saint Maximin naar Saudi Arabie gaat. Wat een schande! Hun mensenrechten daar zijn bedroefend! Saint Maximin is een slecht mens omdat hij daar gaat voetballen! Ik ben een goed persoontje! Zelfs met mijn Adidas schoentjes aan en iphone in mijn broekzak! Dit is geen whataboutism, dit is ook geen verdediging van Saudi Arabie of het midden-oosten. Ik ben het ermee eens hoor, mensenrechten worden geschonden daar. Ik zit alleen maar met de hypocrisie in de maag. Want deze ''outrage'' zie je alleen maar over het midden-oosten. WK in Qatar? 24/7 propaganda vs dat WK. WK in de VS? Iedereen is muisstil. Dat valt op en daar zeg ik wat van.

23 juli 2023 om 21:04

Volgens mij heb je een tijdje onder een steen geleefd. Kritiek is er ook wanneer spelers naar China gaan. VS is veel minder kritiek op omdat het totaal niet te vergelijken is met SA, Qatar of China.

23 juli 2023 om 21:48

Porque is dat allemaal leuk? Hier hoor ik namelijk ook al tig jaren heel veel commentaar op. Op bijna alles dat je hier nu benoemt heb ik minimaal net zoveel kritiek gezien en gehoord als op het opkopen van spelers door saudische clubs. Alleen na wat jaren stompt dat af. Mensen merken dat dat toch niet helpt en het wordt de nieuwe realiteit. Net zoals mensen er bij saudi wel aan gaan wennen.
En die kritiek dat heb jij ook best gezien en gehoord. Past alleen niet in je narratief. Het is hier geen twitter he, maar een voetbalsite. Hou je politieke gal lekker binnen.
Is trouwens 100 whataboutism, maar dat terzijde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren