Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronaldo had zoveel namen kunnen opnoemen, maar hij dacht aan mij’

Laatste update:

PSV was in de zomer van 1994 behoorlijk slagvaardig op de transfermarkt. De Eindhovense club wist onder meer de Braziliaanse Ronaldo en Luc Nilis naar het Philips Stadion te halen. Laatstgenoemde bewaart goede herinneringen aan de samenwerking met zijn voormalig aanvalspartner. Nilis, die destijds overkwam van Adnerlecht, zal zijn allereerste ontmoeting met Ronaldo dan ook nooit meer vergeten.

"Het verhaal van onze ontmoeting was heel grappig", stelt Nilis in een interview met Voetbal International. "Wij namen deel aan een toernooi in het Olympisch Stadion van Barcelona. Ik hoorde dat Ronaldo, een zeventienjarige Braziliaan die de club gekocht had, mijn kamergenoot zou worden." Die beslissing bleek behoorlijk nadelig te zijn voor Nilis. "Ronaldo had een lange vlucht achter de rug en hij viel als een blok in slaap. Maar hij snurkte als een varken en in die omstandigheden kon ik onmogelijk op dezelfde kamer blijven liggen."

"Ik riep de teammanager en dokter erbij om het gesnurk te beluisteren en zij vonden het ook niet normaal", vervolgt Nilis zijn terugblik. "Ze hebben Ronaldo onderzocht en wat bleek? Hij snurkte door een aandoening van zijn keelamandelen. De dokters hebben die klieren pas tijdens de winterstop operatief kunnen verwijderen en al die tijd heeft hij uiteraard alleen geslapen." Het was even wennen dus tussen de twee aanvallers, maar er ontstond al snel een hechte band. Ronaldo noemde Nilis zelfs de speler aan wie hij het meeste heeft gehad in zijn loopbaan.

"Hij had zoveel namen kunnen opnoemen, maar hij heeft aan mij gedacht", aldus de trotse Nilis. "Hij zal misschien geoordeeld hebben dat ik hem geholpen heb aan zijn transfer naar Barcelona (in 1996, red.)." De Belgische oud-aanvaller heeft vooral een goed gevoel over de mens Ronaldo. "Ik herinner mij vooral zijn bescheidenheid. De Ronaldo die ik kende, was een man zonder kapsones." Jaren later kwamen de oud-spelers van PSV elkaar weer tegen. "Ik was op stedentrip in Madrid en hij heeft toen kaartjes voor mij geregeld voor een wedstrijd tegen Real Valladolid. Hij is na de wedstrijd zelfs naar mijn hotel gekomen om een shirt te overhandigen aan mijn zoon."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ah, Nilis. Die man was zo waanzinnig goed. Een van de beste spelers die ik ooit heb gezien in de Eredivisie. Als hij die verrekte blessure niet had opgelopen had hij ook Engeland veroverd, daar ben ik van overtuigd. Zo'n speler gaan we bij PSV nooit meer zien. Mensen weten niet half hoe goed hij was, heb ik soms het idee.

30 maart 2020 om 13:18

Nou, mensen vanaf een jaar of 30 weten dat wel hoor. Ik baalde altijd van Nilis en dat was niet voor niks. Prachtige speler, jammer dat het zo'n mentaal wrak is geworden.

30 maart 2020 om 14:24

Als Belg zijnde beschouw ik Nilis als de ‘Belgische Bergkamp’ ( de echte Bergkamp was natuurlijk nog 2 klassen beter). Niet alleen omdat hun stijl, wat mij betreft, gelijkaardig was maar tevens ook omdat beide spelers ondergewaardeerd zijn. Voor mij is Nilis top 3 speler in België, allertijden. Wat kon die man voetballen... pppfff

30 maart 2020 om 15:31

Ken je de flippos nog?
Nilis was 1 van de spelers waarvan ik hoopte dat die in mijn zakje chips zou zitten.

Inderdaad een gouden duo bij Psv. Luc Nilis was ook geen pure klassieke centrumspits. Maar een hele technische sierlijke speler. Het is algemeen bekend dat Ronaldo het best kon spelen met een technisch vaardige speler om hem heen. Rivaldo bij Brazilie en Djorkaeff bij Inter zijn daar ook goeie voorbeelden van.

Nilis pff een artiest was dat zeg. De Litmanen van PSV! Zowel met Ronaldo en van Nistelrooij een dodelijk tandem. Altijd schijten in de broek als Ajacied zijnde als we die tijden tegen PSV moesten.

Luc Nillis was voor psv en in de Nederlandse competitie een topspeler, maar internationaal en vooral bij de rode duivels was het werkelijk helemaal niets. Vooral ook in wk/Ek. Het moest steeds van Marc Wilmots komen. In België begrepen ze niet waarom Nillis zo goed bij psv speelde en zo slecht bij de duivels. Luc nillis was gewoon te groot voor servet te klein voor tafellaken.

30 maart 2020 om 14:28

Daarmee doe je Nilis tekort. Het is inderdaad nooit een geslaagd huwelijk geweest tussen Nilis en de nationale ploeg maar dat lag niet aan zijn kwaliteiten. Soms lukt het gewoon niet want zowel bij Anderlecht, PSV als Aston Villa ( in die paar wedstrijden PL) liet hij zien over uitzonderlijke kwaliteiten te beschikken. Zijn mindere prestaties bij de nationale ploeg doen daar niets aan af wat mij betreft. En laat ons niet vergeten dat Belgie toen geen topland was zoals vandaag. We waren al lang blij dat we aanwezig waren op een EK/WK en de tweede ronde halen was een echt succes.

30 maart 2020 om 14:56

Dat is dan net zoals met Seedorf bij Nederland. Op club niveau nog steeds de Nederlandse speler die de meeste prijzen heeft gewonnen, maar in het nationale elftal pastte het niet lekker. Zonde want ook dat was een grote speler.ik heb vroeger wel wat beelden van Nilis gezien maar niet genoeg om echt te kunnen zeggen hoe goed hij was. Wel dat het een stylist pur sang was.

Luc Nilis was een absolute topspeler die voldoende vertrouwen had om Ronaldo niet als concurrent te zien maar als collega. Hij hielp hem en begreep dat ze samen sterker waren en zo meer kansen op prijzen hadden. Ronaldo kreeg zo de omgeving om te groeien naar die topspeler die hij uiteindelijk is geworden. Hij werd namelijk niet door zijn belangrijkste collega tegengewerkt maar geholpen. Vergelijk dat eens met Pierre van Hooijdonk die er alles aan deed om het supertalent Van Persie het leven zuur te maken en weg te pesten zodat hij niet kon presteren en ons laten zien hoe goed hij werkelijk was. Zo kon die zogenaamde topspeler Pi-Air namelijk zelf het mannetje zijn in Rotterdam, redeneerde hij. Niet door zelf heel goed te voetballen maar door betere spelers weg te pesten. Van Persie koos eieren voor zn geld en vond bij Arsenal wel een veilige omgeving om zich te ontwikkelen. Zo hebben we door Nilis in Nederland lekker lang van een geweldige Ronaldo kunnen genieten maar door Van Hooijdonk helaas amper van dat andere schitterende talent, Van Persie. Jammer maar wat een treurig figuur is die Van Hooijdonk die zelfs na zijn eigen carriere Van Persie nog probeerde tegen te werken in zijn voetbalcarriere. Chapeau voor Nilis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren