Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Robin van Persie is niet onomstreden in de jeugdopleiding van Feyenoord’

Laatste update:

SC Heerenveen-clubwatcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant heeft het functioneren van Robin van Persie tegen het licht gehouden. De oud-spits, momenteel jeugdtrainer bij Feyenoord, lijkt de belangrijkste kandidaat om het stokje over te nemen van Kees van Wonderen in het Abe Lenstra Stadion.

"Bij Feyenoord zit hij op slot", begint De Vries zijn verhaal. "Hij kan daar niet verder. De Onder 21 is beduidend slechter dan de Onder 18. Bij het eerste zit Arne Slot natuurlijk. Zolang Slot er zit, kan Van Persie geen hoofdtrainer worden."

Bovendien heeft Feyenoord andere plannen, weet De Vries. "Ik heb begrepen dat áls Slot weggaat, ze liever een bewezen trainer hebben. Slot heeft bewezen dat je van plek drie naar plek één kan. Hij heeft echt het verschil gemaakt."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Ik heb ook gehoord dat Van Persie binnen de jeugdopleiding van Feyenoord niet onomstreden is", aldus De Vries. "Hij is groter dan de opleiding en dult weinig tegenspraak. Hij kan doen wat hij wil, heeft een begeleidingsstaf om zich heen verzameld van vijftien personen. Dat is tamelijk veel."

Volgens De Vries zit Feyenoord in de maag met Van Persie. "Je hebt te maken met een icoon van de club. Die wil je dus het liefst voor je club behouden. Maar Heerenveen is wel de zesde club van Nederland. Stel dat hij het hier twee jaar goed doet, dan kunnen ze hem zo doorschuiven."

'Serieuze club'


Van Persie hoeft Heerenveen niet te onderschatten. "Bij Heerenveen wordt er ook wat verwacht", zegt De Vries. "Het is niet dat Heerenveen een kweekvijver is waar je lekker wat kan leren. Dit is een serieuze club. Als er iets vertoond wordt waar het publiek niet blij mee is, dan ga je dat heel duidelijk merken."

"Ik heb begrepen dat Van Persie een uitermate goede indruk heeft achtergelaten in de gesprekken met Heerenveen. Ook als het gaat om zijn werkwijze en trainingsvisie. Dat was schijnbaar beter dan Maurice Steijn en Ricky Kruys."

De Vries zag het aanvankelijk niet voor zich. "Maar ik ben gaan bellen en vragen, en waarom zou het niet kunnen? Ik krijg de indruk dat Van Persie alleen nog maar zijn handtekening hoeft te zetten om trainer te zijn van Heerenveen. Het is echt een hele serieuze kandidaat."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heereveen moet je nooit als eerste club nemen, wat willen zij eigenlijk? Zit bijna geen budget, wel een relatif grote achterban in een mooi stadion maar niet vaak tevreden. Stunten is moeilijk, al je goede spelers blijven max. 1 jaar zo kan je elk seizoen opnieuw beginnen. Laat van Persie maar een goed seizoen met Slot meekijken.

18 april 2024 om 09:33

Ik vind het een beetje dubbelop.

Mee kijken met Slot had ik eigenlijk al verwacht nadat pusic vertrokken was. Volgens mij doet van Persie het redelijk goed O21. Wellicht was dat wel de redenen dat hij niet aansloot bij Slot.

Andere kant, hij doet het goed bij O21. Dan ben je benieuwd hoe hij het doet bij een eredivisie club. Direct bij Feyenoord zetten vind ik lastig.

18 april 2024 om 10:05

Hij zit wel bij O18

18 april 2024 om 10:55



Klopt je kan veel beter naar een jeugd team gaan, daar heb je veel meer budget en zijn de stadions beter gevuld. Elk jaar stromen de jeugdspelers door naar een hoger team, kan je elk seizoen op nieuw beginnen..
Als je het zo negatief bekijkt kan een trainer dus nooit ergens beginnen? Of wat verwacht je zelf?
Als je Heerenveen nooit als eerste club moet nemen, welke club neem je dan wel als eerste???
Een jeugdteam? Hoeveel budget heeft een jeugdteam dan, want dat is jou argument.
Ik lees echt alleen maar drogredenen


18 april 2024 om 10:56

Heereveen is geen makkelijke eerste club. /
Op dit moment uitzichtloos en een hele matige selectie.
Tel daarop dat er weinig te besteden is is de rekensom makkelijk gemaakt.
Ik denk dat Heereveen gebaat is bij een ervaren trainer.

Een almere city is veel interessanter veel minder druk en je kan redelijk vrij voetballen.
Als voorbeeld zijn

18 april 2024 om 13:05

Sander de Vries is een behoorlijk negatieve journalist als het over Heerenveen gaat. Het is een echte Cambuur man. Als hij Van Persie naar voren schuift dan moet Heerenveen zich nog maar eens beraden…

Ik zou hem als Feyenoord lekker richting Heerenveen laten gaan. Mocht hij het goed doen kan je hem na een paar jaar terughalen. Dan gaat hij echt geen nee zeggen. Dan is ie waarschijnlijk ook gegroeit als trainer. Een winwin voor iedereen.

18 april 2024 om 08:43

Precies. 2 of 3 jaar bij Heerenveen met een terugkoopoptie. Als ie t lekker doet, kan ie daarna bij Feyenoord aan de slag.

En anders zou ik m wel bij Jong Feyeno... ehh Dordrecht willen zien.

Overigens is mijn ideale opvolger voor Slot ene Schreuder. Dick Schreuder wel te verstaan..

18 april 2024 om 08:58

Waarom ben jij zo’n fan van Dick Schreuder eigenlijk? Die heeft toch heel weinig gepresteerd om ineens Arne Slot z’n schoenen te vullen

18 april 2024 om 09:13

Trainers die heel veel gepresteerd hebben komen niet snel naar Feyenoord toe.

Schreuder was bij PEC niets minder dan indrukwekkend. En hij herhaalt dat kunstje nu ook in Spanje. Ik vind de manier waarop hij wilt spelen bij het huidige Feyenoord passen.

18 april 2024 om 09:22

Nou, duidelijke uitleg.

18 april 2024 om 09:45

Alfred zou geschikter zijn

18 april 2024 om 09:14

Precies zo is slot ook begonnen. Vanaf pec naar az en naar feyenoord. Is ook het beste voor v persie zelf denk ik persoonlijk. Kan hij in een andere omgeving met andere wensen aan zijn carriere bouwen

Ik zou Robin eerst bij bijvoorbeeld een Heerenveen willen zien om te kijken wat hij kan maken van zo'n club. Feyenoord is inmiddels op een punt aangekomen dat er dus bewezen is met beperkte middelen wel aardig mee te kunnen doen, dus zal je deze lijn door moeten trekken. Als daar van Persie nog te licht voor wordt geacht, dan is een tussenstap als hoofdcoach prima lijkt mij.

"ik heb gehoord dat". Ja van wie dan? Een week geleden werd er nog vanuit verschillende bronnen aangegeven dat Van Persie juist meer tegenspraak zou willen binnen de jeugdopleiding van Feyenoord. En nu komt een clubwatcher van nota bene de Leeuwarder Courant met dit verhaal? Ik vraag me af of we dit nieuwsbericht wel serieus moeten nemen.

Mocht Van Persie nu de ambitie al hebben om hoofdtrainer te worden lijkt Heerenveen mij een prima optie. De stap van jeugd- naar hoofdtrainer bij een club als Feyenoord lijkt mij ook gewoon te groot. Heerenveen zou een prima tussenstap kunnen zijn.

18 april 2024 om 08:49

Sander de Vries staat erom bekend altijd zo negatief mogelijk over Heerenveen te praten. Nu van Persie in de belangstelling van Heerenveen staat probeert hij er gelijk weer een bommetje onder te leggen.

Niks van aantrekken dus.

18 april 2024 om 09:46

Sander de Vries is beetje de Valentijn Driessen van Friesland samen met Jan Vlap

18 april 2024 om 10:33

Ik verbaas mij altijd over Heerenveen en Cambuur supporters: bij Cambuur vinden ze de Leeuwarder Courant negatief over hun club en positief over Heerenveen,bij Heerenveen vinden ze het een Cambuur krant die negatief is over Heerenveen. Conclusie: jullie zijn niet objectief.

Heerenveen was ooit de 6e club van Nederland. Maar die status zijn ze de afgelopen jaren wat mij betreft wel kwijtgeraakt. Al 10 jaar geen top 5 klassering meer gehad. In de afgelopen 5 jaar 3 keer in het rechterrijtje. Heerenveen is de middenmoot van de middenmoot.

18 april 2024 om 08:53

sterker nog, als je de historische ranglijst bekijkt staat Heerenveen 15e

18 april 2024 om 09:22

Zijn ook pas in 1993 gepromoveerd. Clubs als Sparta, Ado, Willem II en Roda zullen vast hoger dan Heerenveen staan in de historische ranglijst? Maar de laatste drie van dat rijtje spelen momenteel in de Eerste Divisie.

18 april 2024 om 10:06

klopt

18 april 2024 om 10:18

Hangt ervan af hoe je bekijkt denk ik. Qua supporters aantallen klopt het wel. Maar wat betreft financiën en de prestaties op de ranglijst de laatste 10 jaar is het middenmoot. Dus ik vind 6e club van NL ook wel een beetje te positief.

18 april 2024 om 10:52

Qua supportersaantallen is het dunkt me:
Ajax
Feyenoord
Psv
Twente
Utrecht
AZ
Heerenveen/nac/groningen???

18 april 2024 om 14:44

Qua supporters aantal wel maar qua tv geld staat Utrecht boven Twente heeft te maken dat het over de laatste 10 jaar gaat en Twente 1 jaar kkd heeft gespeelt.

Hoewel het waar is dat hij momenteel op slot zit bij Feyenoord zou de O21 toch een uitkomst kunnen zijn. Ze maken dit seizoen nog kans om te promoveren, als dat zo is kan Van Persie de trainer worden die Jong Feyenoord naar de KKD loodst het seizoen erop.

Dat zou een nog grotere prestatie zijn dan play-offs halen met Heerenveen zolang hunkert Feyenoord daar al naar. 😂

Vind het trouwens wel frappant om te lezen dat een rookie als Van Persie een betere indruk achter laat dan trainers als Steijn die toch al jaren meeloopt in het vak. Zal die inhoudelijk dan echt zo weinig te melden hebben?

18 april 2024 om 09:36

Er komt vooral ook wel iemand binnen met Van Persie. Uiteindelijk is Steijn, hoewel misschien best een prima trainer, gewoon zo'n Haagse Sjon die toevallig in de kantine zit bij een profclub in plaats van bij HVV Laakkwartier.

Zou natuurlijk niet uit moeten maken dat ie een wereldster was, maar dat doet het vast wel. Zelfs bij de 6e (??) club van Nederland.

18 april 2024 om 10:20

Die clubwatchers van die lokale kranten zijn allemaal meer supporter dan objectief journalist. En ze moeten ook wel want gaan ze er met de botte bijl in raak je op slag al je connecties kwijt en kun je niet terugvallen op een berg collega’s zoals bij VI. Beste voorbeeld daarvan zie je in Rik Elfrink.

En mbt Steijn snap ik je volledig, alleen staat in het stuk dat het vooral om de inhoud ging waar Van Persie zich onderscheidde zoals zijn trainingsvisie. Ik moet zeggen dat ik zelf ook echt onder de indruk raakte van zijn bevlogenheid in die docu van dat toernooi in Kroatië - echt een aanrader.

"Maar Heerenveen is wel de zesde club van Nederland."

Say what? In welk opzicht? Volgens mij is Heerenveen al jaren niet meer in de buurt van een top 6 notering gekomen, hoe ben je dan de 6e club van Nederland? Ook qua achterban, stadion, fanbase, omzet ook geen 6e club van Nederland.

18 april 2024 om 09:21

Qua stadion is Heerenveen inderdaad niet de 6e club van Nederland, ze staan namelijk 5e op de lijst.

Is deze Sander de Vries een clubwatcher of een supporter? Wat een hoop nonsens vertelt hij in dit artikel.
In wat is Heerenveen de 6e club van Nederland? Heerenven haalt al jaren de playoffs niet en hoor weinig gemor, er is geen geld beschikbaar aankopen, alle goede spelers vertrekken na 1 of 2 seizoenen.

Ergens ook wel beangstigend om te horen dat Van Persie met alleen het jeugdteam van Feyenoord onder zijn hoede een betere indruk maakt dan iemand als Steijn die al meerdere clubs op zijn CV heeft.

Ik verwacht dat Van Persie wel een goede trainer kan gaan worden maar moet hij wel het juiste pad en de juiste timing kiezen voor alles en niet te snel gaan ala Van Nistelrooij.

18 april 2024 om 10:52

En wie ben jij? Jij kent google niet?

Haalt al jaren niet de playoffs, zeg jij. Maar we hebben vorig jaar nog gewoon playoffs gehaald hoor.

En bij elke subtopper vertrekken de goede spelers na 1 of 2 seizoenen.
Eigenlijk praat je gewoon poep en dan begin je over Sander de vries..

18 april 2024 om 14:54

Keepertoob,

Misschien dat hij qua playoffs wat overdrijft maar Heerenveen een subtopper noemen, dat is gewoon al een aantal jaren niet het geval. Met de onderstaande plaatsen behoor je tot de middenmoot. Pre 2010 was Heerenveen een subtopper door structureel plaats 4-6 te halen met soms een uitschieter. Daarna is het erg wisselgevallig geworden en de laatste jaren middenmoot.

2016: plaats 12
2017: plaats 9
2018: plaats 8
2019: plaats 11
2020: plaats 10
2021: plaats 12
2022: plaats 8
2023: plaats 8
2024: plaats 10 met nog een aantal speelrondes te gaan.

Het beleid bij clubs als Groningen en Heerenveen is de laatste jaren erg verslechterd. Dat heeft veel meer invloed gehad dan die twee goede spelers die je per seizoen verliest. Goede spelers blijven ook makkelijker plakken bij een club die goed beleid hanteert en goed presteert (zie Feyenoord de laatste jaren bijvoorbeeld).

Wat is die clubranglijst dan eigenlijk:

Ajax
Psv
Feyenoord (horen eigenlijk bovenaan maar doe es gek)
Az
Twente
Heerenveen?

Nou ja kan eigenlijk ook wel. Je zou Utrecht er kunnen zetten. Heb wel het idee dat Heerenveen dan al een jaar of 10 onderpresteert.

18 april 2024 om 10:25

Nec is tegenwoordig ook aan de weg aan het timmeren. Sparta ook.

Ik kreeg juist het idee dat van Persie bij Feyenoord geen assistent wil en kan zijn maar alleen hoofdtrainer. Dan is Heerenveen misschien best een mooie opstap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren