Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RKC Waalwijk completeert keepersgilde met zoon van hoofdtrainer Grim

Laatste update:

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met Mike Grim, zo meldt de club via de officiële kanalen. De 22-jarige doelman, zoon van hoofdtrainer Fred Grim, heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract, dat hem tot medio 2020 aan de Brabantse club verbindt. Grim komt over van IJsselmeervogels, waar hij zich eerder deze zomer aansloot.

“We waren al enige tijd op zoek naar een extra doelman ter versterking van onze selectie. In de persoon van Mike hebben we deze nu gevonden. Mike krijgt in Waalwijk de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en zijn potentie te laten zien”, laat Frank van Mosselveld, algemeen directeur bij RKC, weten op de officiële website van de club. Grim vormt dit seizoen samen met Etienne Vaessen en Kees Heemskerk het keepersgilde van de promovendus.

Grim begon zijn loopbaan bij de amateurs van Hollandia uit Hoorn. In 2010 voegde AZ hem op dertienjarige leeftijd toe aan de jeugdopleiding. Na drie jaar verruilde hij Alkmaar voor Ajax, waarna hij twee jaar later bij Almere City terechtkwam. Bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie speelde Grim uiteindelijk 76 wedstrijden voor het beloftenteam, maar tot een optreden in de hoofdmacht kwam hij niet. De sluitpost verruilde Almere City eerder deze zomer voor IJsselmeervogels, maar blijft nu met zijn stap naar RKC Waalwijk toch in het profvoetbal actief.

Is Mike Grim een aanwinst voor RKC Waalwijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook fijn voor Ijsselmeervogels. Kunnen ze weer op zoek gaan naar een nieuwe keeper. Al kan het natuurlijk zijn dat hij een clausule in zijn contract had staan dat hij weg mocht als er een bvo club voor hem kwam.

5 augustus 2019 om 11:20

Wij hebben nog wel ene David Jenssen in de aanbieding voor Ijsselmeervogels

Haha, dit is wel de meest opzichtige kruiwagen in het betaald voetbal in lange tijd. Die jongen heeft jarenlang bij Ajax en Almere City gezeten, toevallig ook clubs waarbij pa werkzaam was. En ondanks dat hij eigenlijk gewoon al mislukt is in het betaald voetbal (22 jaar oud, bij Almere nooit het 1e gehaald, was al vertrokken naar een amateurclub) krijgt hij nu heel toevallig de kans bij de nieuwe club van z'n vader...

5 augustus 2019 om 11:15

Tjah bij kleine clubs als RKC kun je ook niet verwachten dat daar intensief gescout wordt door heel europa voor een 3e keeper. Hij zal gehaald worden als opvulling.

5 augustus 2019 om 11:16

Nou dit zie je helaas vaak genoeg. Laatst nog Maurice Steijn die zijn zoon meenam naar Al Wahda.. of all places

5 augustus 2019 om 11:30

"laatst nog Maurice Steijn die zijn zoon meenam naar Al Wahda.. of all places"

Nu je het zegt, ja... Gespeeld bij Ado, VVV en Al-Wahda, toevallig was pa ook bij alle drie werkzaam...

5 augustus 2019 om 11:34

Toen Mike Grim naar Ajax ging was zijn vader daar al een jaar weg en hij ging naar Almere toen zijn vader de overstap maakte van Almere naar de Knvb.
Fred Grim zal best als kruiwagen hebben gediend door zijn contacten aan te boren, maar zij zullen bij RKC voor het eerst bij dezelfde club werkzaam zijn.

5 augustus 2019 om 11:42

Altijd fijn, wat nuance en aanvullende info, die aannames onderuithalen. Überhaupt geloof ik ook niet, dat Ajax snel een jongen haalt, die niet over het potentiële talent beschikt.

5 augustus 2019 om 11:42

"toen Mike Grim naar Ajax ging was zijn vader daar al een jaar weg en hij ging naar Almere toen zijn vader de overstap maakte van Almere naar de Knvb."

Ja, maar als je ergens jaren hebt gewerkt, dan heb je daar wel nog connecties. Dan zit er altijd wel ergens een mannetje dat je om een gunst kunt vragen.

Lijkt me in elk geval niet echt toevallig dat een speler die niet goed genoeg is gebleken voor betaald voetbal het mag proberen bij drie bvo's waar z'n pa werkzaam bij is geweest.

5 augustus 2019 om 12:00

Die jongen is pas 22 jaar... Dat is piepjong voor een keeper om al te concluderen dat hij niet goed genoeg is gebleken of mislukt is voor bvo’s lijkt mij. Daarnaast is IJsselmeervogels bij de amateurs een traditionele topclub, waar ze toch ook niet zomaar een trekpop op het doel hebben staan.

Uiteraard zal het het voor hem verder geen toevalligheid zijn dat hij de clubs zijn vader volgt, maar als clubs hem niet goed genoeg achten, dat halen ze ‘m ook niet. Zelfs niet als jeugdkeeper of derde doelman.

5 augustus 2019 om 12:10

"dat is piepjong voor een keeper om al te concluderen dat hij niet goed genoeg is gebleken"

Nou, als je op je 22e derde keeper bent van Almere City, dan denk ik dat je toch al een vrije aardige streep mag zetten door je sportieve ambities.

5 augustus 2019 om 12:28

Ik wil hem qua niveau niet vergelijken, maar Edwin van de Sar keepte tot zijn twintigste nog bij amateurclub VV Noordwijk en maakte pas op zijn 22ste zijn debuut in het eerste van Ajax. Gelukkig zette Beenhakker destijds geen sportieve streep door zijn naam en groeide hij uit tot één van Neerlands beste keepers ooit.

Ik ken de kwaliteiten van deze jongen niet, maar hij zal best wel een balletje kunnen vangen. Grim kan zijn zoon aanbevelen, maar scouts en technische staffen achten blijkbaar goed genoemd als 3de keeper. Niks om je voor te schamen zo’n functie.

5 augustus 2019 om 13:41

"ik wil hem qua niveau niet vergelijken, maar Edwin van de Sar keepte tot zijn twintigste nog bij amateurclub VV Noordwijk en maakte pas op zijn 22ste zijn debuut in het eerste van Ajax."

Groot verschil is dat Van der Sar pas laat ontdekt is (en we hebben het over de jaren tachtig, toen werd er nog lang niet zo intensief gescout als nu), terwijl Mike Grim al sinds 2010 bij betaald voetbalclubs zit en simpelweg nooit is doorgebroken (bij Ajax niet verder gekomen dan de A2, bij Almere City slechts derde keeper).

5 augustus 2019 om 15:19

Dat doet er toch niet veel toe? Hij werd bij AZ nota bene weggestuurd en kwam vervolgens bij Ajax terecht ( ), je kan me niet vertellen dat daar geen vriendjes van Fredje aan te pas zijn gekomen.

5 augustus 2019 om 15:59

@cabinessense

Ik geef Van der Sar enkel aan als vergelijk in leeftijd en vergelijk niet qua niveau of carrière. Het haat mij erom, dat je moeilijk kan stellen dat een keeper op zijn 22ste al mislukt is.

Zou Fred Grim toch eigenlijk ook zelf niet moeten willen. Tuurlijk het is je zoon, maar van de andere kant na een paar keer wie neemt je bij een volgende club nog serieus wanneer je om een versterking vraagt.

De opvolger van Joe van der Sar komt dus ook van een voormalig topkeeper. Ben benieuwd!

Dit moet je niet willen als RKC en als Fred Grim zijnde. Je verliest zo wel je geloofwaardigheid. Tuurlijk, hij zal wel derde keeper worden ofzo, maar belangenverstrengeling moet je echt wel tegenaan op elk vlak. Rare zet, pak dan een andere amateurkeeper die een BVO clausule heeft, dan kan je nooit iets verweten worden

5 augustus 2019 om 15:51

Inderdaad een wat vreemde zet.


Ik had eigenlijk gehoopt dat RKC een volwaardige concurrent zou halen voor Vaassen. Uiteraard moet Vaassen een kans krijgen nu hij als nummer 1 staat opgesteld, maar hij heeft mij het afgelopen seizoen niet bepaald overtuigd.


Maar goed, de focus, rekening houdende met het budget, ligt wellicht nog op andere posities deze maand. Afwachten dus.

En zo zorgt pa, voor zijn zoons inkomen... Ach en geef hem eens ongelijk 😜

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren