Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emmen heeft na maandenlange zoektocht beet en presenteert opvolger van Lukkien

Laatste update:

Fred Grim staat komend seizoen definitief voor de groep bij FC Emmen, zo maakt de club uit Drenthe bekend via de officiële kanalen. De 57-jarige oefenmeester, die de naar FC Groningen vertrekkende Dick Lukkien opvolgt, tekent een contract voor twee seizoenen in De Oude Meerdijk.

Grim heeft als eindverantwoordelijke een verleden bij onder meer Almere City, RKC Waalwijk en Willem II, waar hij ruim anderhalf jaar geleden werd ontslagen. De trainer is blij met zijn stap naar FC Emmen. “Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Er hangt bij FC Emmen een gemoedelijke sfeer, waarin persoonlijk contact en het menselijke aspect belangrijk zijn. Dat past goed bij me. Er wordt bij deze club hard gewerkt aan de toekomst en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren.”

Lukkien maakte drie maanden geleden zijn overstap naar FC Groningen bekend. Sindsdien zocht Emmen naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. De club voerde gesprekken met diverse kandidaten, zoals Rob Penders (hoofdcoach van FC Eindhoven), Ivar van Dinteren (assistent-trainer bij FC Twente) en Danny Buijs. Laatstgenoemde zat toen nog zonder club, maar werd onlangs gepresenteerd als nieuwe coach van Fortuna Sittard.

Grim behoorde ook al maandenlang tot de kandidaten in Emmen. De voormalig keeper werd meermaals uitgenodigd op gesprek in stadion De Oude Meerdijk. Dat beviel van beide kanten, waardoor niets een dienstverband nog in de weg stond. Grim krijgt in zijn eerste seizoen bij FC Emmen meteen de zware taak om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De Drentenaren degradeerden vorige week naar de Keuken Kampioen Divisie nadat Almere City te sterk bleek in de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs (1-4 over twee wedstrijden).

Het is voor Grim alweer een jaar geleden dat hij aan de slag was als trainer. Willem II ontsloeg de coach begin maart 2022 vanwege de tegenvallende prestaties. Daarvoor kende Grim drie succesvolle seizoenen als trainer van RKC Waalwijk. De geboren Amsterdammer was in het verleden ook hoofdcoach van Almere City en werkte als assistent bij Sparta Rotterdam en het Nederlands elftal. In 2017 leidde hij Oranje zelfs enkele wedstrijden als interim-bondscoach na het ontslag van Danny Blind.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele goede keuze van Emmen, had hem zo nog bij een Eredivisie club aan de gang gezien. Laat toch zijn teams altijd verzorgd voetbal spelen.

16 juni 2023 om 12:17

Helemaal eens. Heeft altijd zijn teams met beperkte middelen verzorgd voetbal laten spelen met acceptabele resultaten.
Ik begrijp niet waarom hij even niet aan de bak is gekomen.

16 juni 2023 om 15:24

Er is geen enkele Eredivisie club die het met Grim aandurft en als je naar zn history kijkt is dat nog niet zo heel gek.

Almere city gemiddeld 1,17 punt per wedstrijd (103 wedstrijden allemaal KKD)
RKC 1,11 punt per wedstrijd (109 wedstijden mix KKD en ED)
Willem II 0,85 punt per wedstrijd (26 wedstrijden in de ED)

Dat zijn geen cijfers waar je warm van wordt. Dan te bedenken dat broekie Hofland met exact dezelfde spelers bij Willem II 1,41 punt per wedstrijd pakte (17 wedstrijden).

Ben heel benieuwd hoe hij het nu bij Emmen gaat doen maar vrees dat dit wel eens zn laatste kuntsje als hoofdtrainer kan zijn in Nederland.

Destijds vond ik Grim een goede trainer bij RKC. Met beperkte middelen liet hij het elftal best goed voetballen. Zijn avontuur in Tilburg was natuurlijk minder, maar soms is er gewoon een mismatch. Ik hoop dat Emmen nu weer een trainer heeft voor een langere periode. De club is bezig met een opmars omhoog en stabiliteit omtrent de trainer is dan super belangrijk.

16 juni 2023 om 11:16

Dat was geen mismatch maar dat kwam door dat aankoopbeleid van dat kut bestuur

Goede trainer voor Emmen. Denk dat ze er niet op achteruit gaan met de aanstelling van Grim.

Kan zo maar eens opnieuw een succesvolle samenwerking zijn voor Emmen. Altijd positief verrast door Fred Grim. Hoop dat hij emmen na een jaartje weer terugbrengt.

Zeer content mee! Gelukkig weer een trainer die bij de club past en geen rare dingen langs de kant doet. Bij Rkc prima voetbal laten zien. Nu zo snel mogelijk een goeie selectie samenstellen en weer vol voor promotie gaan, al zal dat niet makkelijk worden met de tegenstanders dit jaar

Verstandige keuze van Emmen! Ik heb Grim hoog zitten. Speelde enorm leuk voetbal met RKC in de eredivisie, alleen had hij misschien iets realistischer moeten spelen met het materiaal dat hij had. Zijn voetbalstyle kan hij in iedergeval goed toepassen bij Emmen waar hij een beter elftal heeft dan de meeste concurrenten.

16 juni 2023 om 12:07

Interessant om te zien hoe selectief het geheugen altijd werkt van mensen. In het seizoen 2019/2020 stond RKC hopeloos onderaan, verloor het 10 wedstrijden op rij en was het voetbal niet om aan te zien. Omdat de competitie werd stil gelegd bleef RKC in de Eredivisie. RKC was anders gewoon kansloos gedegradeerd. Het had na 26 wedstrijden maar 15 punten.

16 juni 2023 om 12:29

Mwuah niet echt selectief. Kan me alleen nog herinneren dat Grim leuk voetbal speelde met RKC (waarschijnlijk in de laatste periode bij Rkc). Verder gaf ik ook aan dat ze niet realistisch voetbal speelde waardoor het resultaat tegen viel.

Daar is hij mooi ingetrapt!
Hahha mooi man... Fredje in onz Emmn...

Hoop voor hem dat hij wel spelers krijgt die hij wil...
Niet wat Lubbers wil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren