Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Emmen stelt Fred Grim per direct op non-actief: ‘Onvoldoende draagvlak’

Laatste update:

Fred Grim en Erwin van Breugel zijn door FC Emmen per direct op non-actief gesteld, zo maakt de club uit de Keuken Kampioen Divisie bekend via de officiële kanalen. Emmen verloor maandagavond nog met 3-2 van Jong AZ, waardoor het afzakte naar plek twaalf. Emmen besluit nu dus in te grijpen.

Van de laatste vijf competitieduels gingen er drie verloren. Naast de nederlaag in Alkmaar ging Emmen ook ten onder tegen TOP Oss (0-1) en FC Groningen (0-3). Wel werd er gewonnen van Jong FC Utrecht (2-3) en Jong Ajax (4-2).

Over vijf wedstrijden beginnen de play-offs in de Keuken Kampioen Divisie en Emmen wil zich daar logischerwijs dolgraag voor plaatsen. Grim was echter niet langer de juiste man om de club daar naartoe te loodsen, vertelt algemeen directeur Rinse Bleeker.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Er was onvoldoende draagvlak en vertrouwen binnen de club in het behalen van de doelstelling, namelijk plaatsing voor de play-offs. De komende wedstrijden zijn ontzettend belangrijk om die doelstelling te behalen en dat willen we met deze ingreep gaan bereiken”, laat hij optekenen op de website van Emmen.

Assistent-trainer Marc Hegeman staat voorlopig voor de groep. “Vrijdag willen we in een sfeervol stadion vol overgave voor de play-offs gaan. Samen met technisch manager Nico Haak zullen we de komende dagen bepalen of er voor de rest van het seizoen nog een andere invulling komt.”

Grim stond sinds afgelopen zomer voor de groep bij Emmen, nadat hij begin 2022 vertrok bij Willem II. De oefenmeester zou uiteindelijk 34 wedstrijden voor de groep staan bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Emmen verloor in die serie vijftien keer en speelde zes keer gelijk. Er werden dertien overwinningen geboekt.

Emmen neemt het dit seizoen nog op tegen MVV Maastricht (thuis), Telstar (uit), Helmond Sport (thuis), FC Den Bosch (uit) en De Graafschap (thuis).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wellicht iets voor Ajax? Heeft er ook een verleden in meerdere functies dacht ik. Past binnen het Ajax dna profiel

Tsja ze begonnen het seizoen nog vrij aardig. Stonden na speelronde 16 nog 3e met 32 punten. Slecht 13 punten gepakt in de 16 wedstrijden erna. Terecht ontslag lijkt mij.

In Emmen zijn wij nooit van het, pleur de trainer eruit..
Maar dit kon gewoon echt niet.

Hij heeft club mensen eruit gezet, spelers tegen het harnas gejaagd.
Opstellingen op basis van loterij

Ongeacht wie hem opvolgt...
Tijd voor rust

9 april 2024 om 17:23

Maar hoe heeft het zover kunnen komen? Na 16 wedstrijden stonden jullie nog 3e. Na 32 wedstrijden 12e. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

9 april 2024 om 17:51

Ik vond de uitleg van Grim dat de wedstrijd tegen Groningen was mislukt door het uitvallen van de rechtsback al bijzonder. Je gaat toch niet je hele gameplan op je rechtsback aanpassen? Daarnaast is het ook bijzonder dat hij elke week minstens 5 spelers wisselde in de basiself.

Hmm... jammer. Dan maar terug naar Jong Oranje om de Nederlandse jeugdvoetballers te verkloten?
Grim is een aardige man, met een ongelovelijk slechte voetbalvisie. Kan niet wachten tot hij op pensioen gaat.

Alle clubs die in de laatste jaren of zelfs decennia zijn gedegradeerd uit de Eredivisie vechten om een terugkeer vanuit de KKD naar de Eredivisie. Door de mindere financiën in de KKD ontlopen de clubs elkaar niet zoveel en daarom hebben vrijwel alle clubs in de KKD buiten Jong-* een kans op promotie naar de Eredivisie. Volgens mij zet het dan niet zoveel zoden aan de dijk om een trainer te ontslaan als de resultaten achterblijven bij de ambitie om te promoveren.

9 april 2024 om 18:28

Tuurlijk wel. Willem II heeft aan het begin van het seizoen haar trainer terecht ontslagen en de resultaten en het veldspel zijn beter geworden, met een eerste plaats tot gevolg.

9 april 2024 om 18:56

Maar Emmen is geen Willem II toch? Eredivisie knap behaald, zelfs paar jaar erin gebleven om zich daarna nog eens terug weten te vechten naar de Eredivisie. Maar daarvoor toch over het algemeen altijd een middenmoter geweest op het 2e niveau met soms een wat hogere klassering. Of zit ik dan mis?

9 april 2024 om 20:10

Inderdaad. Emmen leuke provincie club voor de eerste divisie, maar in niets een stabiele eredivisie club qua historie of recente prestaties. Als Roda, willem 2, ADO, Groningen etc ook nog in de eerste divisie rondlopen.

9 april 2024 om 20:28

Ik heb het over of het zin heeft om van trainer te wisselen.

9 april 2024 om 21:00

@pimpelman Het heeft mogelijk zin van trainer te wisselen als de trainer aantoonbaar niet voldoet maar een trainer ontslaan omdat zijn team te laag op de ranglijst staat volgens de verantwoordelijken is paniekvoetbal. In de KKD kun je net zo makkelijk derde staan als twaalfde. Als Emmen nou een spelersbudget had gehad dat het drievoudige is van de concurrentie dan kun je eventueel nog overwegen de trainer de laan uit te sturen. Fred Grim heeft zijn sporen tot op zekere hoogte verdiend in het betaalde voetbal en verdient meer steun van het clubbestuur.

10 april 2024 om 11:07

Vergeet NAC niet, dat vind ik nog de mooiste club in de kkd en die horen wat mij betreft zeker in de eredivisie thuis.

Zo word je als coach belazerd door je club.Eerst je TD functie weghalen en dan zeggen, dat je heel tevreden bent over zijn technische beleid..En twee dagen later als trainer ontslagen worden..Het kan allemaal in Emmen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren