Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reiziger kent geen genade voor Gravenberch; drie debutanten bij Jong Oranje

Laatste update:

Michael Reiziger heeft de voorselectie van Jong Oranje bekendgemaakt. Voor de EK-kwalificatieduels met Georgië en Gibraltar zijn 28 namen opgeroepen. Onder meer Jong AZ-doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro maakt zijn debuut in de voorselectie van Jong Oranje. Ook Ian Maatsen, die afgelopen interlandperiode nog bij het grote Oranje meedeed, zit nu bij de voorselectie van Reiziger.

Verder heeft Reiziger plaats voor nog twee debutanten. Myron van Brederode (AZ) en Niek Schiks (Jong PSV) zijn voor het eerst uitverkozen. Een naam die enigszins opvallend ontbreekt, is die van Ryan Gravenberch. De 21-jarige middenvelder van Liverpool meldde zich vorige interlandbreak af om zich op Liverpool te focussen. Dat is hem nu dus duur komen te staan.

De voorselectie lijkt heel erg op de voorselectie van afgelopen interlandperiode. Brian Brobbey werd toen nog opgeroepen, maar maakt nu deel uit van de voorselectie van Ronald Koeman. Rio Hillen (De Graafschap), die voor de interlands met Moldavië en Noord-Macedonië nog wel werd opgeroepen, zit er nu niet bij. Ook Lennard Hartjes, Serano Seymour (beiden Excelsior Rotterdam), Max Bruns (FC Twente) en Hugo Wentges (ADO Den Haag) zitten er deze keer niet bij. Hartjes is vanwege een blessure afwezig.

Wel prijkt de naam van Björn Meijer op de lijst. De linksachter van Club Brugge moest de vorige interlandperiode vanwege een blessure aan zich voorbij laten gaan, maar is inmiddels volledig hersteld. Jong Oranje neemt het op 12 oktober in Batumi op tegen Georgië en reist vervolgens af naar Gibraltar voor een duel met de leeftijdsgenoten van dat land.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat Gravenberch niet veel mist. Misschien moet die Reiziger zelfs bedanken. Als je elke week traint met de wereldtop en daarnaast potten als gister speelt, ben je wel gewoon uitgeleerd bij Jong.

22 september 2023 om 15:41

Uitgeleerd bij Jong Oranje omdat meneer een keer een wedstrijd speelt op een redelijk niveau waarin het duidelijk tot de B kern hoort tegen een tegenstander die in de Eredivisie rond plek 7-10 speelt? Inderdaad dan ben je zeker wel uitgeleerd.
Laat Gravenberch eerst maar eens zorgen dat die richting de A kern zal komen en zo meer wedstrijden mag spelen.
1 wedstijd maakt nog geen zomer.

22 september 2023 om 15:47

Heb je de afgelopen wedstrijden van Jong Oranje gezien? Dat is net niks.

22 september 2023 om 15:54

Zat middenin een verhuizing naar een ander land en was bezig met een transfer. Als voetballer droom je van NL elftal maar anders had ik mezelf gewoon niet meer beschikbaar gesteld tot er excuses naar hem (Gravenberch) komen. Is gewoon pesten om hem niet op te roepen als hij 1 keer verhuizen en acclimatiseren boven Jong-potjes verkiest.

22 september 2023 om 16:07


Gravenberch heeft laten zien dat hij tot de grootste talenten van zijn generatie behoort; anders zouden zowel Bayern als Liverpool niet geïnteresseerd zijn en zou hij niet meer dan 100 wedstrijden voor Ajax 1 hebben gespeeld. Als hij even de tijd wil nemen om te wennen aan zijn nieuwe omgeving na een tumultueuze transferperiode met veel onzekerheden, dan zou dat volkomen begrijpelijk moeten zijn, toch? Ik begrijp niet waarom de KNVB en Reiziger, samen met Koeman, zo kinderachtig doen over afmeldingen. Ik vind dit meer dan een geldige reden, en samen met Xavi Simons is hij ons grootste talent op het middenveld. Het is voor mij een raadsel waarom hij überhaupt voor Jong Oranje moet spelen in plaats van het Nederlands elftal. Ik begrijp niet waarom spelers die op een veel lager niveau spelen meer erkenning krijgen omdat ze het goed doen tegen clubs als Volendam, RKC en Groningen.

22 september 2023 om 18:58

Persoonlijk denk ik zijn de KNVB en Gravenberch allebei winnaars van dit moment. Gravenberch had zich toch niet wilde melden en de KNVB kan nu zeggen we "straffen" Gravenberch deze periode omdat hij de vorige periode niet wilde komen opdraven. Dus beide zijn winnaars!

22 september 2023 om 15:55

Inderdaad Gravenberch moet gewoon zelf bedanken.!

22 september 2023 om 16:34

Als eerst weet ik niet of het mee te maken heeft, volgens mij viel Gravenberch geblesseerd uit gisteren?

Ipv hele stelling te nemen, misschien is dat wel een reden?

Ten tweede, Jong oranje of Oranje moet altijd een eer zijn om te spelen. Dit is het allerhoogste wat een voetballer kan halen. Het zou een grote eer moeten zijn en plus ervaring bij Jong Oranje zou hem ook gewoon goed doen ipv partijtjes met spelers die je toch niet meer ziet.

Iedereen die over verhuizing gaat en acclimatiseren, hij is gewoon een uurtje verder op met de vliegtuig gaan wonen. En niet naar Brazilie of Zuid Afrika.

22 september 2023 om 17:20

Hij viel uit met kramp, dat zou ik niet echt geblesseerd willen noemen, wel een slechte conditie. Nou denk ik wel dat de intensiteit bij Jong Oranje een stuk lager zal liggen dan bij Liverpool.

22 september 2023 om 17:26

Volgens mij spelen heel veel internationaals bij liverpool. Die waren rond die periode afwezig. Zou mij niet verbazen als het bij Jong Oranje destijds meer niveau was door afwezigen van basis internationals.

22 september 2023 om 18:56

@mr_knowledge Gravenberch is er altijd bij geweest en heeft zich altijd voorbeeldig gedragen bij jong oranje, terwijl hij het meest ver in zijn ontwikkeling is. Je kan eerder vraagtekens zetten bij de handelswijze van de KNVB, dat ze een zeer talentvolle speler, die mits speeltijd in het grote Oranje hoort, niet een fijne start gunnen bij Liverpool. Nu komt het een beetje over alsof een verhuizing van Munchen naar Liverpool niks voorstelt, terwijl hij mss zijn huis in Munchen moet verkopen, een huis in Liverpool moet vinden, werkvergunning moet worden geregeld etc etc. Nogmaals, de transfer is pas rond gekomen op het aller laatste moment.

23 september 2023 om 01:59

Dat is prima, kan hij zijn interlands voor Suriname gaan spelen. Je bent nooit te goed om uit te komen voor je nationale selectie. Het is een eer om bij de beste 20 spelers onder de 21 geselecteerd te worden! Duizenden jongeren die graag zijn plaats zouden innemen.

Wat een kinderachtig gedoe, roep gewoon je sterkste selectie op.

En dan straks wel klagen als er geen resultaat gehaald wordt zeker...

22 september 2023 om 15:44

Juist goed om voet bij stuk te houden. Alleen gemotiveerde spelers oproepen. Het is geen sportschool abonnement en die slappe mentaliteit moet er uit. Dan maar met een minder team spelen.

22 september 2023 om 15:57

Mee eens, maar ik vind wel dat je inzake Graveneberch de vorige keer misschien na had kunnen denken in welke periode hij zit. Hij ging net van Duitsland naar Engeland en heeft waarschijnlijk die periode ook veel moeten regelen.

22 september 2023 om 16:04

Dit inderdaad. Hoeveel 21 jarige maken mee wat hij meemaakt. Van BM naar Liverpool verhuizen en dan ook nog verwachten dat hij de juiste keuzes maakt. Het had reiziger gesierd als hij met Gravenberch het gesprek was aangegaan. Als mentor en coach. Hem had bevraagd en hem had aangegeven hoe hij dat had aangepakt. Dan help je zo een jongen vooruit. Treurig gedoe om spelers zo af te fakkelen.

22 september 2023 om 16:14

Schijnt met name een fetish te zijn van Koeman, zie dat gedoe met Frimpong. Dit laat dat dan door druppelen naar een Reiziger die naar het zelfde handeld met Gravenberch. Ik snap wel dat ze een norm moeten stellen maar in geval van Gravenberch getuigd het van weinig emphatisch vermogen.

22 september 2023 om 17:07

Wie zegt dat Gravenberch niet gemotiveerd is?

Hij had net een transfer gemaakt van Bayern naar Liverpool, hectische drukke periode dan vind ik het niet raar als je even ook tijd nodig hebt om je settelen.

22 september 2023 om 17:09

Waarom nadenken? Hij heeft gekozen om niet te komen. Dus geen interesse in Jong Oranje Andere keuze gemaakt.Je heb niets aan zo speler die dan niet wil wat voor reden ook Blessures is normaal

22 september 2023 om 17:23

Je doet net alsof zo'n speler alles zelf moet regelen. Is niet zo, 99% wordt voor hem geregeld.

Misschien ook eens denken aan Zechiël. Die doet het ontzettend goed en zit al redelijk dicht tegen de basis aan van Feyenoord 1

22 september 2023 om 16:03

Met 2 korte invalbeurten zit je toch niet dicht tegen de basis aan, wel?
Ik snap de keuze gravenberch niet op te roepen. Jong oranje moet ook niet te vrijblijvend zijn. Het moet een eer zijn en daar bedank je niet zomaar voor. Prima insteek om even een beurt te laten wachten. Anders doet de volgende generatie dat ook. Die moeten zich bedenken dat ze zo'n kans niet zomaar moeten laten glippen

22 september 2023 om 16:39

Ook in de voorbereiding al vlieguren gemaakt en liet daarin zien het elftal niet zwakker te maken. Tegen Villareal en Union St Gilloise was hij ook gewoon een van de betere spelers op het veld. Als je op zo'n leeftijd al zo kan uitblinken kom je in de buurt van de basis.

22 september 2023 om 17:22

Dicht bij de basis ben je als je dit seizoen de basisspeler die er nu staat zal overstijgen en dat is bij Zechiel van wat ik heb gezien nog niet het geval. Uitblinken bij oefenpotjes is leuk, maar er is ook een reden dat niemand ook maar iets baseert op oefenwedstrijden. Dat is gewoon totaal niet te vergelijken met wedstrijden waar het wel om de knikkers gaat. Dat het een groot talent is staat buiten kijf.

22 september 2023 om 17:34

Dichtbij de basis ben je als je eerste keuze wordt om in te vallen en je regelmatig minuten maakt. Dat lijkt me voorlopig het geval. Maar als je er een andere definitie op nahoudt, dan is het voor jou niet dichtbij de basis. Ook prima.

22 september 2023 om 20:45

@feye_88, maar als je 2 keer in 7 wedstrijden invalt, dan ben je toch niet eerste keuze om in te vallen? Je mag tegenwoordig 5 keer wisselen. Ook tegen Celtic zat hij niet eens op de bank terwijl er plek was maar deed ie mee met de YL

22 september 2023 om 16:19

Ik dacht meer aan Ezechiel Banzuzi, scheelt een lettertje Jaartje jonger uit 2005, basis in Belgische competitie, ook al meer dan 50 wedstrijden bij NAC gespeeld. En daarna Silvano Vos

22 september 2023 om 17:41

Banzuzi is nu bankzitter geworden hij begon in de basis maar tegen kortrijk zat hij op de bank en wonnen ze voor het eerst en vervolgens tegen Gent gelijk en wederom op de bank en ingevallen.

Denk dat hij eerst uit zijn dipje moet komen voordat hij de kans zal krijgen. Maar het niveau is laag het is maar Leuven.

22 september 2023 om 21:00

@protheus, de meeste geselecteerden spelen ook maar KK niveau of onderkant Eredivisie. Hij is ook een stuk jonger dan bijna iedereen

Volgens mij is Gravenberch gister met kramp/kleine blessure gewisseld. Dat geeft aan dat hij momenteel al op zijn limiet zit mbt lichamelijke inspanning. Reiziger heeft nergens vermeld dat Gravenberch niet is geselecteerd omdat hij de vorige ronde heeft bedankt. Wellicht is dit allemaal in keurig overleg gegaan

Zal 'm jeuken. Als hij blijft presteren kan Koeman zometeen niet meer om 'm heen..

22 september 2023 om 16:18

Als ie gaat presteren bedoel je

Ik denk eerder dat het Reiziger duur komt te staan. Gevalletje eigen glazen ingooien. Alhoewel, Georgie en Gibraltar...

Is toch heel normaal dat Gravenberch er niet bij zit of mis ik iets? Frimpong flikte hetzelfde en werd een lange tijd daardoor genegeerd. Zou raar zijn als je Gravenberch dan niet hetzelfde behandeld.

22 september 2023 om 16:08

Frimpong is ook gewoon achterlijk gedrag van Koeman. Het is wachten tot er weer een leuke club voor Koeman voorbij komt dan is zijn loyaliteit naar het NL elftal zo weer verdwenen.

22 september 2023 om 17:27

Helaas is Ome Ronald behoorlijk over zijn top heen en verwacht ik niet snel dat er clubs voor hem bellen. Ik vrees zelfs dat hij zijn contract gaat uitdienen of nog erger...

Ik denk dat gravenberg er niet van heeft kunnen slapen. Nu moet hij voor straf trainen bij ze nieuwe club. Ik hoop dat hij mentaal sterk genoeg is om deze teleurstelling te verwerken.

Reiziger ook weer zo’n zielig mannetje. Heeft nog niks gepresenteerd als trainer en nu de grote man uithangen. Kijk eens ik hebt alle macht. Uitpraten en beste spelers opstellen dan ben je goede trainer. Probleem aan pakken en niet voor je uitschuiven.

Heb nog steeds veel vertrouwen in bjorn meijer denk dat hij na dit seizoen een stap gaat maken naar een topcompetitie

22 september 2023 om 17:56

Gaat de Cuyper er wel niet meer uit spelen volgens mij. Dus die stap gaat minstens met een jaar verlaat worden of hij moet als bankzitter vertrekken.

Lekker micheal. Heb hem zien spelen tegen die oostenrijkse ploeg en deed hij niet slecht. In dat elftal groeien en het Nederlands elftal is gewoon in zicht.

Ach als hij hem hier voor thuis laat is het maar een hork zonder enig inlevend vermogen. Past goed dus bij de KNVB, denk dat Ryan heel erg baalt van niet mee mogen doen met de lamme en de blinde

Het niveau bij zijn club is stukken hoger. Hij zal niets missen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren