Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs

Laatste update:

Liverpool is uitgeschakeld in de Europa League. In de returnwedstrijd tegen Atalanta werd donderdag met 0-1 gewonnen, maar dat was niet voldoende om de 0-3 nederlaag van een week geleden weg te poetsen. Voor de vertrekkende manager Jürgen Klopp was het zijn allerlaatste Europese wedstrijd in dienst van Liverpool. Atalanta staat voor het eerst in 36 jaar in een Europese halve finale.

Bij Atalanta waren er basisplaatsen voor Marten de Roon en de begeerde Teun Koopmeiners. Hans Hateboer begon op de bank. Aan de kant van Liverpool stond aanvoerder Virgil van Dijk centraal achterin en begon Cody Gakpo als diepste spits. Voor Ryan Gravenberch zat er niet meer in dan een plaats op de reservebank.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Liverpool begon uiterst voortvarend aan het returnduel in Bergamo en kwam al na zes minuten spelen op 0-1. Matteo Ruggeri maakte hands in zijn eigen zestien, waarna Mohamed Salah vanaf elf meter raak schoot voor the Reds. Het geloof in een wonderbaarlijke comeback steeg bij de bezoekers uit Engeland.

Het elftal van Klopp rook bloed en probeerde het via pogingen van Luis Díaz en Dominik Szoboszlai. De storm van Liverpool ging gaandeweg de eerste helft liggen en Atalanta kreeg hierdoor de gelegenheid om zich terug te knokken in de wedstrijd. Beide ploegen gingen met een 0-1 tussenstand aan de thee halverwege omdat een goal van Koopmeiners werd afgekeurd wegens buitenspel.

Atalanta kwam fris uit de kleedkamer en het waren onder meer Koopmeiners en Gianluca Scamacca die het doel van Alisson Becker onder vuur namen. Aan de andere kant maakte Juan Musso een kopbal van Van Dijk onschadelijk. De tijd tikte ondertussen weg in het nadeel van Liverpool.

Klopp maakte een moedeloze indruk langs de kant, al gaf de Duitser de hoop niet op. De vertrekkende manager bracht aanvallers Darwin Núñez en Diogo Jota in het veld in een poging om alsnog een verlenging af te dwingen. Die verlenging kwam er niet, vooral omdat Liverpool onmachtig bleek in de tweede helft.

Voor Klopp dus geen Europese prijs bij zijn afscheid bij Liverpool. Hij loodste de grootmacht in 2019 naar de eindzege in de Champions League, maar verloor ook drie Europese finales. In 2016 was Sevilla te sterk in de finale van de Europa League. Nadien werd tot tweemaal toe van Real Madrid (2018 en 2022) verloren in de eindstrijd van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik vind dit misschien nog wel erger dan die 0-3 van vorige week. Je komt binnen een paar minuten al op 0-1. En daarna? 0,0 kansen en inzet. De manier waarop er de hele wedstrijd achterin een beetje rondgespeeld werd is gewoonweg beschamend. Misschien is het maar goed dat Klopp stopt want het gaat echt van kwaad tot erger.

Op. De chemie is helemaal op. Belachelijk slecht weer na de penalty. Premier League uitzitten en dat was de Klopp era. Tijd voor een frisse wind nu.

18 april 2024 om 23:06

@BMG45, Geweldige era, 1 PL winst in 8 jaar. Nee alle gekheid op een stok. Klopp heeft echt geweldig gepresteerd de afgelopen jaren, maar helaas was er een ander team, Man City, in dezelfde periode te dominant. Een van de beste nummer 2 ooit in de competitie in de afgelopen 5 jaar, maar zal helaas niet herinnerd worden. Denk dat ook met een frisse wind het wel een tijdje gaat duren om weer “chemie” te krijgen.

18 april 2024 om 23:41

Chelsea heeft in die periode ook twee Premier League titels gepakt.

18 april 2024 om 23:46

Maar 1tje. In 14/15 was Klopp nog niet bij Liverpool.

19 april 2024 om 00:00

Ah ja klopt. Maar alsnog, 1x de PL titel en 1x de CL.

Na die hele snelle goal van Salah toch meer verwacht van Liverpool. Dramavoetbal. Knappe prestatie van Atalanta. Die zijn een serieuze kanshebber.

Liverpool begon voortvarend, maar daarna was het echt bagger. Zonde idee verder gespeeld, vooral in de tweede helft. Atalanta op halve kracht door. Liverpool kan zich weer focussen op de competitie, wie weet pakken ze nog een titel.

18 april 2024 om 22:59

Die pakken we ook niet. City gaat die op cruise control winnen. Veelste te mager momenteel en dan druk ik me nog relatief matig uit.

18 april 2024 om 23:24

Zonde, Liverpool zag er goed uit niet zo langgeleden. In een week alles weggegeven. Arsenal, Liverpool en City hebben nog paar pittige teams. Maar in deze vorm en houding zal het tussen Arsenal en City gaan.

18 april 2024 om 23:25

Ik zie het ook niet gebeuren BMG, maar je weet maar nooit wat er nog kan gebeuren.

je kon continu de vrije man aanwijzen die middels een bal naar voren ingespeeld kon worden, maar de enigen die aan de bal zijn geweest waren Van Dijk, Konate en Alisson. Om uiteindelijk de bal naar voren te rossen. Dit sloeg echt helemaal nergens op. Kan me haast niet voorstellen dat Klopp heeft gezegd: wat je ook doet, speel niet een vrijstaande Gakpo, Jones of Szoboszlai aan op het middenveld. Toch zag het er wel zo uit.

Atalanta kwam niet om te voetballen..

Maar hoe ze druk bleven zetten en geen fouten maakte... verdiend door.

Liverpool zelfde als wat we zien afgelopen tijd. Mooi als er momentum, maar anders is kansen ceeëren een probleem. Kan alleen hopen dat het in de PL beter gaat

18 april 2024 om 23:01

Ik heb er een hard hoofd in wat de PL aangaat. Dat wordt heus wel een top 4 eindklassering. Maar de titel kun je echt wel vergeten. Als je de laatste pak m beet 5 wedstrijden ziet dan lijkt het hele elftal uitgeblust en de motivatie en Chemie lijkt ook echt volledig verdwenen.

18 april 2024 om 23:04

Eens... sinds de ManU pakslaag is het 3x niks

Laat ik maar zo min mogelijk woorden aan vuil maken. Het was weer onthutsend slecht van 11 spelers. Jammer dat Salah niet de 2-0 maakt of aflegde dan was het misschien nog spannend geworden. Triest dat dat de enige grote kans is geweest na de 1-0. Die overigens naar mijn mening vrij makkelijk gegeven werd. Weet niet waar hij zijn arm anders had moeten laten en van zo dichtbij. Maar goed. Gefeliciteerd Atalanta. Welterusten iedereen.

Roma door, Atalanta door en Fiorentina door. Serie A doet weer goede zaken en er is een grote kans dat we volgend jaar met zes de CL ingaan!

18 april 2024 om 23:42

Schat Leverkusen toch wel hoger in dan alle drie.

19 april 2024 om 00:35

Lastig te zeggen, op papier zouden Roma en Atalanta niet minder moeten zijn, maar Leverkusen is in heel goede vorm dit seizoen. Maar vorig jaar zagen we hetzelfde met Napoli, een wonderseizoen in de Serie A, maar in de CL gingen ze toch ten onder.

19 april 2024 om 03:40

Fiorentina zit niet in de EL eh.

19 april 2024 om 06:06

Dat staat er ook los van, een beetje ongelukkig geschreven😉

19 april 2024 om 11:26

Wat een achterlijke competitie is het eigenlijk die CL als er 5 of 6 clubs uit 1 land de CL ingaan. Eigenlijk zou 3 per land de max moeten zijn

Blijft toch bijzonder die penalty vind ik. Is de regel niet dat de arm op een onnatuurlijke plek/manier te ver van 't lichaam is? Deze gast was gewoon aan het rennen, linkerarmpje naar voor, rechterarmpje naar voor.. dit was toch een volkomen natuurlijke houding? Uiteindelijk geen beslissend moment, maar toch..

En zo lijken de laatste weken van Klopp bij Liverpool als een nachtkaars uit te gaan. De Italiaanse teams zijn goed vertegenwoordigd. De Europa League is een heerlijke cup om naar te kijken. Roma, Leverkusen, Atalanta en Benfica/marseille. Er is geen top favoriet imo. Ondanks het feit dat Leverkusen aan een sterke reeks bezig is.

Liverpool heeft het in Anfield weggegeven. Bij die penalty van Salah, had ik flashbacks van de CL final 2005 en 4-0 tegen Barcelona. Achteraf een teleurstellende avond voor ze.

18 april 2024 om 23:39

Leverkusen is gewoon de topfavoriet. Zal niet weten waarom die 3 andere clubs meer kans maken.

18 april 2024 om 23:45

Roma en Leverkusen is vrij gelijk opgaand vind ik. En Atalanta is dan weer zeker niet minder dan Roma.

18 april 2024 om 23:52

Leverkusen is momenteel in de categorie Bayern, City en Real. Alle bookmakers zien ze ook als favoriet. Als je 45 potten ongeslagen bent ben je gewoon de favoriet tegen Roma.

18 april 2024 om 23:58

Nee dat zijn ze niet want ze hebben nog niet tegen al die teams gespeeld. In een competitie zijn ze de favoriet. In knock-outs is dat een andere zaak. Zeker tegen Roma dat een beetje de rol van Sevilla aan het overnemen is. Net had je het nog over de topfavoriet trouwens, nu begin je af te zwakken.

19 april 2024 om 00:09

Ik vind Leverkusen ook de topfavoriet betekent niet dat ze het tegen Roma en een Atalanta makkelijk gaan krijgen, maar ik verwacht wel dat ze de EL gaan winnen.

19 april 2024 om 21:41

@derekaiser123

Ik let niet zoveel op wat bookmakers zeggen. Uiteindelijk bieden zij een veel lager prijs dan werkelijkheid vandaar dat men op langer termijn verliest. Maar los van dat, omdat dit Europese voetbal blijft en er altijd gekke avonden kunnen komen. Leverkusen is sterk, maart zijn dit seizoen erg vaak door het oog van de naald gekropen. Kijk bijvoorbeeld tegen Qarabag, dan praat je niet over een wereld team.

Ik erken natuurlijk dat Leverkusen dit seizoen ijzersterk is, maar vele overwinningen waren ook geluk in de laatste minuten. In Europa heb je maar een zo een avond nodig waarin dat fout gaat. Als ik naar de andere teams kijk zijn zij ook wel instaat om van Leverkusen te winnen.

Een favorieten rol op papier zegt mij niet zoveel. Want tot kort was Liverpool ook een van de beste teams uit Europa tot zij alles uit handen hebben gegeven in 1 week tijd. Ik gun het Leverkusen van harte, maar in Europa kan van alles gebeuren. Zeker op een gekke avond.

19 april 2024 om 11:28

Europa League en Conference League zijn een stuk leuker dan de Champions League

knap gedaan van Atalanta. Die verdienen nu wel eens een finaleplek.

Bedankt Atalanta. De top 5 van serie A speelt nu CL. Het kunnen er zelfs nog 6 worden!

18 april 2024 om 23:27

Ik begrijp er niets van. Kennelijk zijn de regels veranderd. Maar op basis van wat spelen er volgend jaar 5 Italiaanse teams in de CL zonder CL winnaar of EL (nog niet beslist)? En hoe kan een land 6 tickets krijgen?

Ik heb het niet meegekregen, maar de kloof tussen top en subtop/middenmoot in Europa wordt hierdoor alleen maar groter.

18 april 2024 om 23:40

Gaat om de prestaties van dit jaar. Europa League en Conference League punten tellen even zwaar als de Champions League. Italie en Duitsland krijgen allebei 5 tickets.

18 april 2024 om 23:41

En 6 plaatsen als iemand buiten de top 5 de Europa League wint.

19 april 2024 om 21:49

@derkaiser

Ah oké, dus als ik het goed begrijp krijgen krijgen deze twee landen 5 tickets op basis van hun prestaties in Europa? Of geldt het voor alle top competities?

Gaat een zuur laatste jaar worden voor Klopp met Liverpool. FA Cup al uitgeschakeld en nu ook in de Europa League. Carabao Cup gewonnen maar ja om daar mee te eindigen is ook wel triest. Nu moeten ze daar toch wel alles aan doen om proberen de Premier League te winnen. Maar ja Liverpool zit niet in een hele goeie flow momenteel. Ook vandaag was het een beetje tandeloos. Zeker na die vroege 0-1 had je wel meer verwacht. Maar goed Liverpool heeft het natuurlijk vorige week al verspild door met 0-3 te verliezen in eigen huis.

19 april 2024 om 00:37

Da’s toch in principe een prima seizoen? Liverpool heeft een CL ticket veiliggesteld, en doet zelfs nog mee voor de titel, da’s een grote vooruitgang op vorig jaar.

19 april 2024 om 21:51

Ik denk dat deze sentimenten vooral spelen omdat Liverpool tot kort op alle fronten mee deed en vrij wel hun laatste kansen op een serieuze prijs hebben verspeeld in 7 dagen.

De PL kan nog altijd. Alleen is het niet fijn om afhankelijk te zijn van de prestaties van Man City i.p.v. jezelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren