Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real en City houden elkaar in evenwicht in ongekend spektakelstuk

Laatste update:

Real Madrid en Manchester City hebben dinsdagavond reclame gemaakt voor het voetbal. De kwartfinale van de Champions League tussen beide Europese grootmachten eindigde na een grandioos spektakel in 3-3. Met name de goals van City, dat drie keer scoorde van buiten het strafschopgebied, waren van grote schoonheid.

Het tweeluik tussen City en Real werd vooraf bestempeld als finalewaardig affiche. Beide clubs stonden de voorbije jaren meermaals in de finale, maar namen het nu in de kwartfinale al tegen elkaar op.

Wat opviel aan de opstelling van City was de afwezigheid van Kevin De Bruyne. De smaakmaker kampte naar verluidt kort voor de wedstrijd met een griepvirus, waarop Pep Guardiola besloot hem op de bank te posteren.

Wie niet stipt om 21:00 uur inschakelde voor Real - City deed zichzelf lelijk tekort. Beide ploegen trapten vanaf het eerste fluitsignaal het gaspedaal volledig in, wat leidde tot een moordend tempo met kansen over en weer.

Al na veertig seconden (!) liep Aurelien Tchouameni tegen een gele kaart aan. De verdediger annex middenvelder van Real is daardoor geschorst voor de return en moest bovendien nog bijna een volledige wedstrijd op zijn tellen passen.

Uit de vrije trap die volgde scoorde City, daar Bernardo Silva besloot ineens op doel te schieten. De Portugees verraste doelman Andriy Lunin in de korte hoek. Heel lang kon City niet genieten van de voorsprong, daar Real de stand tien minuten later gelijk trok.

Eduardo Camavinga besloot maar eens uit te halen van een meter of twintig. Het schot van de Fransman werd getoucheerd door Ruben Días, waardoor Stefan Ortega kansloos was. Weer een minuut later was Ortega opnieuw geklopt door een van richting veranderd schot. Dit keer kwam de inzet van Rodrygo: 2-1.

Beide ploegen kregen in het eerste bedrijf kansen om de doelpuntenproductie verder op te vijzelen, maar slaagden daar niet in. Het moordende tempo zorgde ervoor dat zelfs de Spaanse regie soms verstek moest laten gaan.

Na rust bleef de amusementswaarde hoog en kantelde City de wedstrijd volledig. De ploeg van Guardiola moest toezien hoe Erling Haaland geïsoleerd werd door Antonio Rüdiger, waarop het van afstand haar geluk beproefde. En met succes.

Waar het eerst Phil Foden was die met een schitterende afstandsknal het net vond voor de 2-2, was het niet veel later Josko Gvardiol die eveneens succesvol was van afstand: 2-3. Voor de Kroaat was het zijn eerste goal in dienst van City.

Real zette in de slotfase nog eenmaal aan op jacht naar de gelijkmaker en slaagde daarin. Na een voorzet van Vinícius Junior haalde Federico Valverde de bal ineens uit de lucht: 3-3. Volgende week in Manchester wacht de volgende thriller.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een wedstrijd zeg. Schitterende goals, snelheid, kwaliteit, tactisch sterk. Dit was finale waardig.

Ook met dank aan de scheids. Kreeg bij live meepraten wat kritiek, maar hij zorgt er wel voor dat de wedstrijd de snelheid blijft behouden, maar toch niet uit de hand loopt.

9 april 2024 om 22:59

Dit is het hoogst haalbare niveau in topsport als je het mij vraagt.

9 april 2024 om 23:01

Klopt dit City is een van de beste teams ooit. En Real met Mbappe erbij gaat ook niet te stoppen worden.

Dit zijn de 2 beste teams op aarde, jammer dat ze elkaar nu al treffen.

9 april 2024 om 23:04

Arsenal Bayern was niet veel minder denk ik al vielen daar wel 2 goals minder.

9 april 2024 om 23:08

@jayjack,
Dat gevoel heb ik ook. Echt de beste wedstrijd van de afgelopen jaren qua niveau

9 april 2024 om 23:10

Real doet natuurlijk wel een jasje uit met een Joselu en Diaz erin. De spoeling buiten de basis 11 is matig bij Real. Daar komt volgend seizoen gelukkig verandering in en dan zijn we echt niveau Man City.

9 april 2024 om 23:26

Commentaar op de speler van de maand februari wordt niet altijd gepruimd hier, maar je hebt overigens wel gewoon gelijk, het verschil in banksterkte is absurd.

9 april 2024 om 23:11

Vond de scheids echt geweldig fluiten. Zag alles precies goed en ook met voordeel toepassen. Mag ook wel eens gezegd worden. Wel echt heel jammer dat De Bruyne moest afhaken. Voor mij is dat echt de beste speler op het moment. Zonder hem is Haaland ook een stuk minder, omdat de creatieve spelers nu meer op de flanken staan. Is natuurlijk al niet in bloedvorm.

9 april 2024 om 23:11

Eens over de scheidsrechter. Hij liet lekker doorvoetballen en trapte niet in het theater van beide teams. Dat zouden er meer mogen doen.

Wat een geniale wedstrijd voor de neutrale kijker. Echt een van de beste in een hele lange tijd. Wat heb ik genoten zeg.

Real goed gespeeld in het begin, slim van Ancelotti om via Carvajal en Mendy B. Silva en Greaish klem te zetten. 1e helft was City helemaal nergens, ze konden niks klaarspelen. En Haaland? Speelde die uberhaupt vandaag? Wat een drama was deze man zeg vanavond. Rudiger had hem helemaal in zijn broekzak.

Uit eindelijk City toch de morele winnaar naar mijn mening, waarom? Met maar 2 dagen rust, zonder De Bruyne uit in Bernabeu een marge van 0 behouden terwijl Real thuis speelt, op oorlogssterkte is en 9 dagen rust had is een uitstekende uitgangspositie voor een return. City gaat dit klusje thuis zeker wel klaren.

Man of the match: de scheidsrechter. Uitstekende pot gefloten, mag ook gezegd worden.

9 april 2024 om 23:06

City thuis klaren? Ze spelen niet tegen bournenouth he en wel tegen een betere real dan die van vorig jaar.

9 april 2024 om 23:11

Net als vorig jaar denkt hij. Ik denk hetzelfde als hem. Niet zo gepikeerd reageren. Iedereen mag zijn/haar mening uiten. Vorig jaar werd de klus eenvoudig geklaard, hij denkt nu dat de klus geklaard wordt. Niks mis mee toch?

9 april 2024 om 23:23

City heeft ook gewoon het voordeel dat ze minimaal 14 spelers van wereldklasse hebben. Schat de kansen 75/25 in in het voordeel van City.

9 april 2024 om 23:29

@FCTLeon, maar bij Real komen vaak extra krachten los in de ko fase. Zou het eerder 55-45 noemen

9 april 2024 om 23:33

Ik verwacht stiekem een wedstrijd als die in München een paar jaar terug in het la decima seizoen.

9 april 2024 om 23:58

Dat is niet gepikeerd maar is ook mijn mening dat real sterker is en city zwakker dan vorige jaar zoals vele ook zo denken en jij denkt er anders over dat mag jij gerust zo denken op papier is dat zo thuis debryne blabla maar in praktijk is het anders

10 april 2024 om 03:25

Voordeel voordeel voordeel. Gwn spelen man wat een gejank. Het zijn ook gwn mensen geen robots

10 april 2024 om 07:20

Een wedstrijd als in het la decima seizoen? Vind persoonlijk dat real vergeleken met dat team wel wat individuele kwaliteiten mist en dan vooral aanvallend.

10 april 2024 om 07:27

Real-fan: Na het eerste bakje koffie en 2 afleveringen pepa pig. Moet ik helaas nog steeds concluderen dat ik pepa pig grammaticaal van een hoger niveau vind.

10 april 2024 om 08:17

Je bedoeld Peppa Pig? Zielig om een beetje op grammatica iemand te pakken. Hij geeft gewoon zijn mening, maakt niet uit hoe het geschreven wordt. Je snapt toch wat hij bedoeld…

9 april 2024 om 23:50

Op oorlogsterkte? Ze missen nog steeds Courtois, Alaba en Militao, hopelijk is die laatste erbij in de return en kan Tchouameni naar het middenveld

10 april 2024 om 00:04

Tchouameni is geschorst.

Wauw lange tijd niet zo een heerlijk wedstrijd gezien. City was zoals voorspeld paar maanden terug tijdens de loting niet zo sterk als vorig jaar, en wij zijn wel sterker geworden.

Vond het echt een mooie wedstrijd, beide clubs speelden hun eigen spelletje en het ging heerlijk op en neer.

Real Madrid heeft zich uiteindelijk tekort gedaan, gelukkig kwam nog de 3-3, nu naar Manchester zonder Tchouameni tegen waarschijnlijk een City thuis met Kevin. Het gaat lastig worden, maar ik denk oprecht dat wij doorgaan.

Het was slim van Ancelotti om Vinicius en Bellingham in de spits te droppen en Rodrygo vanaf links te laten spelen, echter begon Bellingham pas goed te spelen toen hij op het middenveld terecht kwam. Ik weet dus niet wat Ancelotti doet op Manchester maar Bellingham moet meer aan de bal komen.

Ps: Haaland is toch maar een matig voetballer.. sorry. Herinner mij dat zowat de hele wereld moest lachen toen Real Madrid Rudiger transfervrij ging halen, is imo echt misschien wel de huidige beste CV ter wereld. Speelt een hele seizoen zonder echte CV partner werelds.

9 april 2024 om 23:01

City had maar 2 dagen rust terwijl Real 9 dagen lang de tijd had. Dat vergeet je ook even te vermelden

9 april 2024 om 23:09

En jij vergeet ook even te vermelden dat Real aantal spelers miste wegens blessure waaronder Courtois

9 april 2024 om 23:12

@Ramos.93

Alaba en Courtois, dat is het toch ? Militao zat op de bank.

9 april 2024 om 23:18

City mist de bruyne, ederson, ake en walker.

9 april 2024 om 23:25

@origami De Bruyne zat net als Militao op de bank.

9 april 2024 om 23:28

Ederson ook

9 april 2024 om 23:30

Voila, dus enkel Walker werd echt gemist

10 april 2024 om 07:32

En Ake

9 april 2024 om 23:02

Wat voor aanvoer heeft Haaland gehad? We weten inmiddels toch dat dit een goaltjesdief is in de 16. Ik heb nooit iemand horen zeggen dat Lewandowski ‘maar een matige voetballer is’. Rudiger speelde een verdienstelijke wedstrijd en heeft Haaland goed in bedwang gehouden in de 16.

We gaan volgende week zien hoe City er uit gaat zien met de Bruyne vanaf minuut 1.

9 april 2024 om 23:04

Aanvoer was elke bal van Ortega. Iedere bal die richting Haaland is gegaan werd een duel met als winnaar Rüdiger.

9 april 2024 om 23:06

Idd heel simpel met compleet gekleurde bril wat comments opgooien over haaland… wat een onzin. Rüdiger met zijn beton voetbal vandaag idd goed stand geboden, maar kijk uit naar de return.

9 april 2024 om 23:07

Misschien heb jij een kort geheugen, maar ook vorig jaar tegen Real Madrid zowel in Bernabeu als in Manchester was hij nergens te bekennen. Vergelijk hem alsjeblieft niet met een Lewandowski die voetballend gewoon ook heerlijk kan voetballen.

9 april 2024 om 23:12

Heerlijk kon voetballen. In een ver verleden. Want bij Barca is het voetballend net zo een drama als Haaland.

9 april 2024 om 23:22

CMG-:

Sorry, maar Lewandowski een heerlijke voetballer noemen, ben ik het totaal niet mee eens. In de kleine ruimte erg beperkt en technisch ook niet verfijnd. Eerste aanname is heel vaak verkeerd. En geloof me, ik ben fan van het Poolse nationale elftal (en kijk dus iedere wedstrijd) en daar zie je dat hij vaak uit frustratie (door onkunde van teamgenoten) zich gaat bemoeien in de opbouw. Dat doet haast pijn aan je ogen.

Gewoon benutten in de 16, daar zijn ze op hun sterkst. In duel met de tegenstander.

9 april 2024 om 23:03

Fantastische mandekker, matige voetballer. Heeft aan de bal een hoop ingeleverd vandaag. Maar Haaland zat volledig in zijn zak en daar staat hij er primair voor!

9 april 2024 om 23:03

Haaland moet aanvoer krijgen, dat heb je zelf toch ook wel door? Wereldklasse afmaker.

9 april 2024 om 23:08

Kon zich 0 keer vrij spelen van Rudiger.. dat is ook een kwaliteit. Slim weglopen van je directe tegenstander, duels winnen etc? Sorry hij kon niks. Net als vorig jaar overigens.

9 april 2024 om 23:12

Dan is hij nog steeds geen matige speler. Rüdiger deed het gewoon goed en Grealisch wachtte steeds te lang met de voorzet. Vanaf rechts kwam minder.

9 april 2024 om 23:40

Matige speler zeker niet, maar als zo iemand naar de Ballon d’or wordt gepraat dan verwacht je toch wel meer dan alleen ballen intikken.

Haaland die de ballon d’or wint zou ik in die zin altijd onterecht vinden. hij kan best seizoenen hebben dat hij veel scoort hoor, maar daarvoor is de gouden schoen al. Alleen bij City zijn Rodri, De Bruyne, Silva en Foden al betere voetballers in mijn ogen. Dat ze minder scoren veranderd daar niks aan.

Haaland fenomenale atleet in mijn ogen, voetballend vermogen is alleen niet heel bijzonder.

10 april 2024 om 07:18

Tja, dat is de laatste 20 jaar niet anders geweest met die Ballon D'or. Met alle respect, maar Ronaldo is nooit de beste voetballer van de wereld geweest. Toch heeft hij 5/6? Ballons thuis staan. En die ballen heeft hij gekregen puur omdat hij 185 doelpunten in een seizoen kon maken. Dus wat dat betreft is het dan ook niet gek dat Haaland genoemd wordt voor die Ballon. En nee, het is niet zo dat ik vind dat Haaland die bal nu moet winnen.

10 april 2024 om 11:11

Met alle respect voor haland hoor, maar Ronaldo is echt 10x de voetballer die Haaland is.. en idd Ronaldo was puur voetbaltechnisch nooit de beste van de wereld, maar deze man kon alsnog geweldig voetballen.. Haaland kan dat niet, Ronaldo in zijn prime was een lust voor het oog, individuele actie had hij ook integenstelling tot Haaland, ik ben verder alles behalve een Ronaldo fan (vooral vanwege zijn persoonlijkheid) maar hier doe je hem echt enorm te kort mee, maar nee het was niet zo’n complete voetballer (afmaker, indiduele actie, spelmaker) als Messi bijvoorbeeld, Ronaldo is in zijn laatste jaren pas een pure spits geworden, daarvoor was het ook gewoon een geweldige voetballer.

9 april 2024 om 23:06

Ik snap je ergens betreft Haaland. Het is alleen geen spits die even letterlijk vanaf de middenlijn de bal gaat halen en gaat kaatsen en vervolgens 4/5 man voorbij gaat en nog een stift over de keeper legt. Misschien leggen we de lat weer iets te hoog voor hem.

9 april 2024 om 23:09

Exact. Wat moet een spits meer doen dan 50+ goals maken in de zwaarste competities? Welke topspits gaat wel drie man voorbij maar belangrijker maakt er ook nog 30+ in een seizoen?

Hem een matige voetballer noemen is bijna disrespect en bijna 12-jarig fanboy gedrag.

10 april 2024 om 11:14

Prima dat hij dat niet kan, en hem voetballend matig noemen heeft weinig met fanboy gedrag te maken, dat kan nameliii iedereen zien die wedstrijden kijkt ipv enkel naar het scorebord. Echter gaat het erom dat er enorm veel mensen waren die riepen dat hij de ballon dor hoorde te winnen, wat gewoon lachwekkend is. De bqlllon die gaat namelijk niet om wie de meeste goals maakt, maar wie de beste voetballer is. Haal bij Haaland z’n goals weg en je houd letterlijk niks over, dat alleen zegt al genoeg over wat voor voetballer hij is. De meeste goals wint je de gouden schoen, en die zal hij nog vaak gaan winnen, maar hij zal nooit de beste voetballer van de wereld worden

9 april 2024 om 23:14

Zou Haaland eerder een topvoetballer noemen die voetballend (aan de bal) matig is.

Verder is het mooi dat Rudiger ook in Madrid wereldtop is. Bij Chelsea onder Tuchel was hij dat ook maar toen mochten we dat niet zeggen omdat er 3 achterin stonden.

11 april 2024 om 09:36

Toch wel bizar om te zien hoe drama Christensen en Rudiger waren onder Lampard en hoe goed ze waren onder Tuchel en nu zijn bij Barca en Real

9 april 2024 om 23:21

Hoe kun je Haaland een matige voetballer noemen en Rüdiger de beste cv ter wereld? Haaland is al een tijdje niet in bloedvorm en z’n rechterhand KdB viel helaas ook uit. Rüdiger speelt goed tegenover Haaland, maar dat is ook precies het type spits waar hij goed tegen rendeert. Een spits die heel wendbaar is wordt een stuk lastiger. Rüdiger heeft daarnaast echt veel stommiteiten in zijn spel die er echt wel uit moeten voor hij de beste cv kan worden. Voetballend is het ook geen topper.

9 april 2024 om 23:21

Real heeft zichzelf tekort gedaan? Ancelotti dacht weer goed weg te komen na de 2-1 en volledig in te zakken, zoals altijd gaat dat volledig mis. Nadat Modric erin kwam zag je dat ze weer gingen voetballen. Volgende keer met Modric starten. Jude was ook zeer slecht vandaag. Wordt nog een hels karwei voor Real in de return

Wat een spektakelstuk zeg. De ene wereld goal na de andere. En dat terwijl die eerste 3 juist lelijke goals waren haha. Maar goed een voetbalwedstrijd op het allerhoogste niveau. Ging op en neer. Maar goed dit resultaat is natuurlijk niet best als je volgende week naar het Etihad gaat. Ook speelden ze zonder De Bruyne dus heb je het vooral laten liggen toen je 2-1 voor stond. Je had kansen om 3-4 goals te maken en dat doe je niet. Tja wordt enorm lastig volgende week.

Oeh wat een pot en een uitstekende scheidsrechter 🔥👏🏾

9 april 2024 om 23:00

Echt goed gefloten van die kerel inderdaad. Velen hadden hier een kaartenfestijn van gemaakt.

Heerlijke wedstrijd!!! Zat vrijwel alles in. En niet onbelangrijk: erg goed gefloten vandaag!

Mooie wedstrijd, De Franse scheidsrechter was echt goed. Werden alle wedstrijden maar zo gefloten.

9 april 2024 om 23:02

En zo lijkt het nog jong ook! Zelden zo'n uitstekend optreden gezien van een scheidsrechter. Weet nog dat Kuipers uitstekend floot tussen Colombia en Uruguay op het WK 2014, daarvoor kan ik mij alleen Colina echt herinneren die dit bijna wekelijks deed.

Spektakelstuk vind ik zelfs een understatement. Wat een magische pot voetbal. Zo veel individuele klasse. Vinicius, Rodrigo, Foden, Camavinga die overal was.

Je zou eigenlijk zeggen dat het gewoon jammer is dat dit ‘al’ gespeeld wordt als kwartfinale ipv (halve) finale.

9 april 2024 om 23:07

Voor mijn gevoel was dit idd de beste wedstrijd van de laatste jaren. Echt een bizar niveau

9 april 2024 om 23:11

Heb het idee dat je in finales nooit zulk hoogstaand voetbal ziet omdat het dan een allesbeslissende wedstrijd is waardoor er toch meer met de handrem erop wordt gespeeld

9 april 2024 om 23:23

Moet je even de finales van 2009, 2011 en 2015 terugkijken. Vanaf minuut 1 vol op de aanval en het eigen spel gespeeld en de tegenstanders omver geblazen. Behalve de eerste helft in 2009 die was in balans waarbij United ook hun kansen had.

9 april 2024 om 23:34

@Joga_Bonito10

Tja die van 2009 en 2011 was dan ook gespeeld door één van de beste elftallen ooit zoniet de beste. Tot op heden heb nog geen een elftal gezien die dat niveau wist te halen.

10 april 2024 om 08:00

Het zegt toch wel iets dat je daarvoor wedstrijden van 10-15 jaar geleden moet terug kijken...

10 april 2024 om 09:09



Rubje,

Eens, maar tegelijkertijd ook dat Barca gewoon altijd hun eigen spel gespeeld heeft juist in finales. Geen gezeik, gewoon voetballen hoe je altijd doet en kijken waar het schip strand.

Ze hebben de verwachtingen helemaal waargemaakt. Echt de meest vermakelijke wedstrijd van dit seizoen. Ben eigenlijk wel blij dat dit niet de finale is geworden. Nu kunnen we volgende week nog een keer 90 minuten genieten.

9 april 2024 om 23:06

En dan zal je zien dat het volgende week een zaadpartij wordt

Ik heb een heerlijk avondje gehad! Wat een fantastische wedstrijd. Ondanks de meningen van menig Madrid-fan in het live forum van de wedstrijd, dikke prima die scheids! Gewoon lekker doorvoetballen en niet stilstaan als er weer een loopt te zeuren of zich aan te stellen.

Prachtige wedstrijd! Zat alles in. Wellicht City iets beter, maar beiden hadden kunnen winnen. Gewoon een geweldige tweeluik, iets om naar uit te kijken volgende week!

Poeh, wat een pot. Geweldige goals, enorm tempo en nog alles om voor te spelen volgende week. Beter dan een potje Ajax

9 april 2024 om 23:02

Waren deze 6 goals van vanavond ook maar zo eerlijk verdeeld afgelopen zondag...

9 april 2024 om 23:20

Hahahaha.. deze verdient een groen randje

Pfff zieke wedstrijd altjd als deze 2 tegen elkaar spelen Is het gewoon spektakel , ongekend wat een top teams. Word spannend hopelijk real die doorgaat…

Ik vond City echt matig, ze passen maar een beetje rond zonder echte kansen te creeren. Echter wel 3 geweldige goals. Ik vond Rodri en Haaland echt enorm matig en de backs van City overlappen ook zowat niet, beetje eentonig aanvalsspel. Saai om te zien. Real had zichzelf veel meer moeten belonen, speelde directer en vermakelijker voetbal al was het in de tweede helft minder. Modric moet er gewoon altijd in staan, na zijn wissel kwam er weer voetbal in de ploeg.

9 april 2024 om 23:07

Dat kwam voornamelijk doordat real ze continue klem hadden en 2 afstandschot en het openbrak voor City

9 april 2024 om 23:09

Jij kijkt volgens mij nooit buitenlands voetbal hè? Modric moet er helemaal niet altijd in staan, hij word ook dagje ouder en Kroos en Modric samen op het middenveld werkt gewoon niet meer. Je twijfelde net ook al aan of Rodri wel goeie speler is.

9 april 2024 om 23:13

Ik kijk nooit buiten de eredivisie, af en toe Europees voetbal. Aan de hand van deze wedstrijd vond ik Rodri echt heel matig. Veel slechte passes, 0 risico in zijn spel/trage handelingssnelheid. Ik vind Modric overigens altijd beter dan Kroos, maar dat is denk een verschil in smaak.

9 april 2024 om 23:17

Rodri was vandaag matig op momenten, maar hoe hij met 1 aanraking een diagnonale bal over 40 meter in de loop geeft is geweldig hoor. Dat is de beste speler met Foden dit seizoem

9 april 2024 om 23:24

Bernardo was vandaag ook matig. Beide hadden voor hun doen onnodig veel balverlies.

9 april 2024 om 23:13

City speelt nooit met backs die overlappen. Guardiola weet toch dat iedere tegenstander tegen City zich gaat ingraven en pas vanaf een meter of 30 druk gaat zetten. Wat heb je dan aan opkomende backs? Voorzetten geven naar je spits terwijl er 1 keeper, 1 back, 2 centrumverdedigers én 2 middenvelders van de tegenstander in de eigen 16 staan. Nutteloos.

Backs aan de binnenkant en vanuit de combinatie een overtal creeëren; dat is hoe je zoiets bestrijdt.

En op basis van wat moet Modric er altijd in staan? Geweldige speler, maar heb je gezien hoe het middenveld van Madrid vandaag stond? Valverde en Camavinga als lopers en balafpakkers, Kroos als schakelstation bij omschakelmoment balbezit City naar balbezit Madrid. Modric kan (helaas) niet meer optimaal een van deze 3 rollen invullen.

Inzicht in tactiek is een keertje goed!

9 april 2024 om 23:17

Ahja, maar ook het overlappen aan de binnenkant zowat niet gezien. Sowieso speelt City met heel weinig diepgang, iedere speler komt alleen in de bal wat het erg statisch en saai maakt. Makkelijk te verdedigen in principe. Alleen Foden deed dingen waarvan ik dacht “Kijk es”. Daarvoor zou ik naar het stadion komen.

9 april 2024 om 23:18

Daar heb je dus De Bruyne voor die niet meedeed. Die man zorgt voor diepgang in zijn passing

9 april 2024 om 23:27

Overlappen aan de binnenkant? Dat zijn termen die elkaar tegen spreken. Gvardiol speelde op papier als linksback en Akanji op papier als rechtsback. Ze komen in werkelijkheid voornamelijk uit in de as. Levensgevaarlijk als je vanuit die posities ineens voor diepgang moet zorgen terwijl ze ook de restverdediging moeten bewaken.

Diepgang is ook bijna niet mogelijk als je tegen een ploeg speelt die zo weinig ruimte in de rug weg geeft. En dat is precies waarom Pep aan de buitenkanten kiest voor spelers die naar de as trekken (Grealish, Bernardo, Mahrez destijds) om daar een overal te vormen.

9 april 2024 om 23:15

City was bij vlagen inderdaad niet heel goed. Toch waren er genoeg momenten dat ze er goed uit speelden n kansen creeerden. Met De Bruyne erbij is City al een stuk onvolspelbaarder. Met Cancelo en Walker erbij heb/had je ook geweldige backs. Vandaag speelden ze met 4 centrale verdedigers waardoor je die dynamiek mist

3-3 thuis. Niet iets om blij mee te zijn, want thuis moesten we gewoon winnen vandaag, maar ja we verdienden ook niet te winnen vandaag, want ik vond city gewoon de betere. Al hadden ze niet veel gecreëerd, maar een gelijkspel is voor hun gewoon goed.Wij hadden gewoon een paar flitsjes met rodrygo en vini. Vond bellingham vandaag zwak. Vini ook, maar die geeft toch nog 2 goeie assists, maar vond hem verre weg van goed. Rodrygo naast zijn goal ook niet veel gezien, maar wat moet je met de speelstijl van Carlo. Nu gewoon alles of niets in etihad. Als Carlo daar weer komt om te verdedigen. Moet hij die dag nog worden ontslagen, want achterin hangen tegen city gaat niet werken.

Echt een geweldige pot, jammer dat hij afgelopen is. Wat een tempo zeg. Van beide ploegen genoten op verschillende manieren.

Ik denk overigens echt dat een gemiddelde reageerder hier vandaag niet had misstaan in de spits bij City, Haaland vandaag echt niets meer dan een pylon.

9 april 2024 om 23:04

Per goede gewoonte in een top affiche. Op deze manier gaat hij nooit herinnerd worden als een van de besten.

9 april 2024 om 23:06

Klopt, als hij niet scoort, wat al weken een probleem is, is hij volledig waardeloos. Als hij de ballon D’Or zou winnen zou dat echt een declassering voor de sport zijn.

9 april 2024 om 23:36

Voor dat soort mensen is de gouden schoen ontwikkeld niet de gouden bal.

9 april 2024 om 23:47

Helemaal mee eens Afcagunner. Haaland die een Ballon do’r wint zou in die zin echt een schande zijn. Er zijn zoveel betere voetballers.

9 april 2024 om 23:47

Nou haaland verdiende vorig jaar gewoon de ballon dor, maar ik vind hem dit seizoen echt veel zwakker. Verdiend het niet eens om in de top 10 te gaan staan.

10 april 2024 om 01:38

Maar waarom? Omdat hij goals scoort? Kom op joh, is in geen finale beslissend geweest, en voetballend is het al helemaal niet bijzonder. Waarom zou je hem de ballon do’r moeten geven. Voor scoren is de gouden schoen toch al? Hij was niet eens de beste speler City. De Bruyne, Bernardo, Rodri waren allen beter. Ja, een Rodri staat minder op het scorebord ja, logisch gezien zijn positie. Hij beslist echter wel de CL finale en is 10x onmisbaarder dan Haaland in het spel van City.

Nogmaals, als doelpuntenmaker is Haaland fenomenaal, maar voetbal is meer dan dat.

9 april 2024 om 23:05



De twee highlights van Haaland vandaag waren de tackle op Vini en de panna die hij kreeg van Camavinga

Complimenten aan City. Hebben gestreden, niet opgegeven en een resultaat behaald.

Ancelotti met poep in z’n broek is vanuit Reals perspectief de reden waarom ze het ‘weggegeven’ hebben. Deze man is een legende en een oen tegelijk en dat eigenlijk in zijn hele tweede termijn bij Real. De Champions League van 2022 was puur op wilskracht en kwaliteit. 0,0 tactisch vernuft of technisch aandeel jn gehad. Vorig jaar was uiteraard gewoon klote en ook dit seizoen doen de spelers het. Sorry, maar nog twee jaar hierna zie ik niet zitten. In Manchester wordt dit weet 4-0 zonder Tchouameni en zonder een een fitte Militao.

Mooie wedtrijd, met veel goals.
Denk wel dat City het thuis gaat afmaken, vandaag misten ze ook wel wat belangrijke spelers, thuis is city ook wel wat sterker

De 2e helft was me toch een portie slecht van Madrid. Dan snap ik die passiviteit van Ancelotti niet. Je ziet van mijlenver aankomen dat City gaat scoren en toch grijpt ie niet in tot het te laat is. Frustrerend.

Kroos en Rudiger waren geweldig. De rest was oké, Vini en Rodry zwak. Duidelijk geen goede keuze geweest om op een avond van vandaag een nieuwe tactiek te proberen.

9 april 2024 om 23:04

Vond de tactiek eigenlijk wel goed werken. Toch lang geleden dat Real qua kansen echt verdiende te winnen tegen City voor zover ik me dat juist herinner. Zeker in de eerste helft werd City echt kapot gecounterd.

9 april 2024 om 23:13

Ja maar dat vond ik eerder te wijten aan de goede onderscheppingen van kroos en Cama en hun goede verderzettingen dan aan de positionering van Jude, Vini en Rodry.

9 april 2024 om 23:09

@real8madrid

Vind je wel streng! Puur tactisch speelde Real best wel een sterke wedstrijd hoor. Eerste helft was qua score volledig verdiend en City kwam er echt niet door. Ze hadden veel balbezit maar het ging echt niet vooruit en dat kwam door de goede organisatie van Real.

Tweede helft ging City wel een versnelling hoger spelen en dan werd het moeilijk omdat Real aan de bal de verkeerde keuzes maakte. Voornamelijk Camavinga en Vini wouden te vaak te snel diep spelen terwijl het op bepalde momenten best moesten temporiseren .

Je zag op een gegeven moment Bellingham moedzaam uitblazen nadat Rodri voor de zoveelste keer vrij kon uitdraaien en hij gewoon telkens te laat was door de vermoeidheid.

9 april 2024 om 23:20

Vond camavinga juist goed vandaag, die goal buiten beschouwing nemend. Bellingham dramatisch en smerig theater.

Prachtige wedstrijd maar hoe je hier niet wint als Madrid zijnde.. Komende training toch wat harder werken aan afmaken. Jude viel trouwens ook heel erg tegen, had verwacht dat hij de ruimtes tussen de linies wel wat beter zou invullen maar helaas.

Real heeft veel kansen niet benut vooral vini had veel kansen laten liggen en zo geef je city de kans om terug te komen waar ze niet veel kansen nodig hadden om te scoren en die ref goed gefloten maar liet real 2x niet doorspelen in de laatse minuten voor het einde van de 1 ste herfst en voor het einde terwijl ze aan het aanvallen waren maar is nog niks beslist alles ligt open volgende week het is wel beter dan vorige jaar

Dit is de reden waarom Haaland geen recht had/heeft om beste speler te zijn. Weer een CL wedstrijd waar hij niet thuis geeft.

9 april 2024 om 23:11

Je kan niet de winnaar van de ballon dor van 2023 baseren op een wedstrijd uit 2024. Ballon dor is een prijs die per seizoen wordt uitgedeeld en niet per carrière

Leuke pot met City als morele winnaar. Denk dat ze de klus wel klaren in het Etihad.

Deze wedstrijd was reclame voor het voetbal. Tactisch, optisch, sfeer was heerlijk en drie fantastische goals, met de laatste als passend eind van dit spektakelstuk.

Wat een wedstrijd.

Scheids was too, beide ploegen top. Haaland kwam er helaas niet aan te pas, maar dat kwam door Rüdiger. Wel jammer dat de voorste 3 bij Real zich zo makkelijk laten vallen

Wat een wedstrijd zeg! Dit waren gewoon de twee beste ploegen tegen elkaar. Als je de kwaliteit van de goals ziet, dit is pure klasse.

Ik ben een die-hard Barcelona fan, maar CL-knock out fases in het Bernabeu is altijd een genot om naar te kijken. Ik vind persoonlijk dat Madrid zich tekort heeft gedaan in de eerste helft. Na de 2-1 hadden ze wat mij betreft de wedstrijd volledig onder controle, zonder de bal te hebben. Die hebben ze wijselijk aan City gegeven en dat speelde Real uiteraard super goed uit.

En dan komt die tweede helft en stortte Real eigenlijk tot de invalbeurt van Modric in elkaar. Ze werden naar achter gedrukt en Real had de frisheid niet meer om zo scherp te counteren als in de eerste helft. De invalbeurt van Modric heeft Real terug zuurstof gegeven en ze werden uiteindelijk ook wakker geschud door die twee pegels van City. Jezus die van Foden was echt een pareltje!

Al bij al kan het nog echt alle kanten uit, al durf ik City wel de morele winnaar te noemen. Zonder de Bruyne en Haaland (die werd vakkundig in de zak van Rüdiger gestopt) nog een 3-3 meenemen uit het Bernabeu, denk dat ze daar wel blij mee zijn.

MOTM : Bernardo Silva/Foden langs City’s kant en Rüdiger voor Real.

9 april 2024 om 23:15

Doku erin voor Grealish na de 2-3 en ik denk dat City erover heen was gegaan. Snap echt niet dat Grealish de wedstrijd uit mocht spelen. Die wendbaarheid en snelheid van Doku kon City uitstekend gebruiken. Ben benieuwd volgende week met de Bruyne. Ben blij dat die regel wat uitdoelpunten is afgeschaft. Zo is volgende week gewoon vanaf minuut 1 een finale.

9 april 2024 om 23:21

Grealish verspeelt de bal niet en raakt nooit in de problemen. Doku maakt nog veel fouten en verdedigd niet goed mee. Grealish wel.

9 april 2024 om 23:26

Maar ja dan is de keuze: op save spelen of proberen wat te forceren.

9 april 2024 om 23:40

@Silvacity

Vind Grealish best wel een goede speler, alleen vind ik hem niet echt een flankspeler. Denk dat hij op 10 ook zou ballen. Voor mij moet een flankspeler een goede dribbel inhuis hebben,een goede versnelling en een goede voorzet. Vind dat Grealish te vaak voor de safe-keuze gaat.

10 april 2024 om 01:01

Doku met alle respect is nog een beetje te wild. Raakt veel te vaak de bal kwijt en zijn rendement qua acties, goals en assists is wel erg schaars. Maakt niet uit want hij is jong en dit is pas zijn eerste seizoen op topniveau. Maar Doku op het moment is niet best.

10 april 2024 om 09:13

Gaat meer om zijn explosiviteit en wendbaarheid. Die had Carvajal echt nog wel dol kunnen draaien. Want heb Grealish de hele wedstrijd niets zien doen.

Wat een top wedstrijd. Real lang bij 2-1 de betere maar niet uit weten te bouwen naar 3-1 daarna na de 2-2 wist Man City het spel te maken en na de 2-3 was het weer real Madrid. Dit had de finale moeten zijn ipv een kwartfinale. Wat een giganten aan het werk gezien en ook een uitstekende scheidsrechter.

9 volop dagen om je zo goed mogelijk voor te bereiden, en wat krijg je te zien? 90 minuten een verdedigd Real Madrid in eigen huis. Ik ga natuurlijk niet ontkennen dat Manchester City 1 van de beste, misschien wel de beste ploeg is van de wereld. Maar je verwacht toch meer? Dan kom je op voorsprong, en had je op bepaalde momenten de 3-1 kunnen maken. Dit is simpelweg een slecht resultaat, tegen een City die nog Walker en De Bruyne missen.

Hoe je de 0-1 ook zo tegen krijgt. Zo amateuristisch. Courtois had hem denk ik nog wel gepakt. De derde al helemaal. 3 afstandsschoten van City die erin gaan, ontzettend zuur.

Volgende week niet echt veel vertrouwen erin, al helemaal niet de manier waarop we tegen City spelen, en we weten ook hoe we vorig jaar helemaal afgeslacht werden. Tchouameni ook nog is geschorst. Sta je daar dan straks met Nacho. Het is hopen op een wonder in Etihad.

9 april 2024 om 23:29

Real moet hopen op een soortgelijke pot als in 2022 toen Real er nog 3 in wist te schieten. Maar ja...toen speelde City met Fernandinho. Groot verschil met wat ze straks allemaal tot hun beschikking hebben met KdB, Walker en Aké.

Neen, dit wordt het gewoon niet. Dit was voor mij de eerste grote test voor Real Madrid, een eerste echte graadmeter. En nu weet ik waar Real Madrid ongeveer staat. Als je op volle sterkte een gehavend City niet opzij weet te zetten, dan ben je bijna kansloos in Etihad.

10 april 2024 om 00:42

“Gehavend city” ze miste alleen de Bruyne en Walker kerel.

10 april 2024 om 11:24

Toch wel een aderlating hoor, met name De Bruyne. Gewoon (een van) de beste op zijn positie.

11 april 2024 om 15:23

''alleen'' De Bruyne en Walker. Alsof het niks bijzonders is wat ze misten.

Gaat om kwaliteit, niet kwantiteit. City zonder De Bruyne is gewoon een niveau lager.

Zoo dan! Dit was me een potje voetbal, genieten zeg!

City heeft wel een probleem als de Bruyne er niet is. Je ziet gelijk dat Haaland ook stukken minder is, en de Bruyne begint toch aardig op leeftijd te raken.

9 april 2024 om 23:22

De Bruyne-Haaland is geweldig. Het klopt helemaal wat je zegt. Alleen Foden bereikt hem verder nog

Als er een kans was om van dit City ruim te winnen dan was het vandaag. Genoeg kansen om hier zeker met 3-1 van het veld te stappen, maar die kansen werden maar niet afgemaakt door Real.

En daar betaal je nu een hele dure prijs voor.

Begrijp me niet verkeerd, Real speelde helemaal niet verkeerd. Het zegt ook veel dat alle goals van City van afstand kwamen. Voetballend lukte het gewoon niet en dat zijn de verdiensten van Real Madrid. Maar als je het dan toch nog zover weet te laten komen dat City hier met 3-3 weggaat, terwijl ze zoveel key spelers kwijt zijn en veel minder rust hebben gehad, dan weet ik niet wat City thuis met dit Real gaat doen.

Ik verwacht een nieuwe 4-0 in de maak en dat zeg ik als Realfan.

Scheidsrechter was geweldig, onbegrijpelijk dat na afloop er 3/4 klagende Real spelers om hem heen stonden. Rudiger trouwens weer een geweldige pot, heeft Haaland compleet in de tang

9 april 2024 om 23:47

Wel begrijpelijk als ge ziet hoe bepaalde fouten op Bellingham niet gestraft werden maar paar seconde later dan weer wel... Dat terzijde vond ik ook wel dat hij een goede wedstrijd heeft gefloten.

10 april 2024 om 00:24

@ramos je naam zegt eigenlijk dat je het niet begrijpt maar ja.. Bellingham liet zich vaak vallen zoals Grealish dat in de 1e helft ook deed.

10 april 2024 om 00:41

Ik denk eerder dat jij het niet begrijpt... Ik heb nergens gezegd dat hij dat niet deed maar wel dat er fout werd gefloten wanneer hij er maakte maar niet andersom.

Zowel real als City wat een niveau heb echt genoten jammer dat een van deze teams straks niet is in de halve finale

Mensen willen brahim naar beneden praten. Verwachten jullie dat hij bij elke inval een doelpunt maakt? Heeft gewoon een degelijke wedstrijd gespeeld. Maar iedereen is wel stil over de beste speler van het jaar jude bellingham? Kon alleen maar liggen en vragen om een vrije trap. Speelde hij vandaag wel? @ramos die de hele tijd brahim omlaag wilt halen alsof die alleen maar balverlies leed?

Heerlijk wedstrijd.
Wel extreem triest dat je de tegenstander twee helften uitfluit... zonder directe aanleiding. Niets sportief of Koninklijks aan. Helaas heeft zelfs Bellingham al de nodige acteerlessen gevolgd...

10 april 2024 om 00:25

Lol, noem eens een stadion waarin de tegenstander niet uitgefloten wordt wanneer ze langdurig aan de bal zijn? Zou het wel koninklijk geweest zijn als ze de polonaise zouden lopen en stonden te klappen wanneer City 75 balbezit heeft?



Dit had eigenlijk de finale moeten zijn ipv een kwartfinale. Wat een wedstrijd!

Bellingham was de slechtste aan de kant van Real vandaag, wat zeldzaam is. Maar ik vind dat vooral de verdiensten van City. Het lijkt erop dat Guardiola Jude erg in de gaten heeft gehouden dit seizoen. Kwam veel minder in zijn spel. Deels ook te wijten aan zijn positie. Carlo gebruikte hem als een halve spits ipv zijn gebruikelijke positie op het middenveld.

"Ik beweer dat de Mossad IS zelf heeft gecreëerd. Vanwaar halen ze de financiële middelen en de logistieke middelen om dergelijke aanslagen te plegen? IS = Mossad. Net zoals de CIA 9/11 als een inside-job heeft gebruikt om Irak & Afghanistan binnen te vallen."


Hoe kan dit soort antisemitisme nog steeds op vz staan? Schaam je kapot vz

10 april 2024 om 02:44

Los van of het klopt of niet, hoe is dit antisemitisch? Sinds wanneer staat mossad gelijk aan het Joodse volk. Staat kritiek uiten op Israel gelijk aan antisemitisme?

Dit soort wedstrijden zijn de reden dat ik zo van voetbal hou

Als ik heel eerlijk mag zijn. Wat is Vinicius een matige speler op tactisch vlak. Hoe kan het dat deze jongen zo vaak de verkeerde keuze maakt? Op zijn balletje na op Valverde heeft die alles maar echt alles verkeerd gedaan. Als die Mbappé komt en die wilt op links spelen dan is het tijdperk Vinicius klaar bij Real Madrid hoor…

10 april 2024 om 08:33

Twee assists, tegen de aller aller aller beste club ter wereld met de aller aller aller beste verdediging en met de aller aller aller beste trainer aller tijden. Ja, echt heel erg matig is die Vinicius.

Opvallend dat Mart Oude Nijeweene de goals van City omschrijft als van grote schoonheid terwijl hij de mooiste van alle 6 goals afdoet met dat Valverde de voorzet van Vinicius uit de lucht plukte. Zelfs de Britse commentatoren spraken over een kandidaat voor goal van het jaar, maar blijkbaar heeft de schrijver een andere bril op.

Verder was de scheidsrechter inderdaad top, maar om die elleboog van Akanji niet te bestraffen is gewoon achterlijk natuurlijk. Die had zo Rodrygo's kaak kunnen breken.

Een heerlijke tactische, temporijke, technische, passionele wedstrijd met een terechte uitslag. De scheidsrechter floot absoluut geniaal en droeg zo bij aan de hoge amusementswaarde. De return belooft veel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren