Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kevin De Bruyne keert terug in basis Man City en etaleert direct zijn klasse

Laatste update:

Manchester City heeft zaterdagmiddag een verdiende en overtuigende zege geboekt op Crystal Palace. The Eagles namen brutaal de leiding, maar aan de hand van Kevin De Bruyne zou de ploeg uit Manchester zonder al te veel moeite aan het langste eind trekken: 2-4.

Bij Manchester City keerden Erling Braut Haaland en De Bruyne terug in de basis. Het tweetal werd in de quasitopper tegen Aston Villa (4-1 winst) nog aan de kant gehouden door Pep Guardiola, maar keerde zaterdagmiddag terug in de startopstelling. Ook het Noorse talent Oscar Bobb verscheen aan de aftrap.

Verder ontbraken onder meer Nathan Aké en Kyle Walker wegens blessures, terwijl doelman Ederson terugkeerde in de wedstrijdselectie. De Braziliaan begon wel op de bank, wat betekende dat Stefan Ortega wederom tussen de palen stond.

De wedstrijd had niet lang nodig om op gang te komen en de openingstreffer was wellicht een verrassing. Het was namelijk niet Manchester City, maar Palace dat op voorsprong kwam in de derde minuut. Een rappe counter belandde via Adam Wharton bij Jean-Philippe Mateta, die via de binnenkant van de paal raak schoot: 1-0.

Het antwoord van the Citizens liet niet lang op zich wachten. Tien minuten na het breken van de ban wist De Bruyne met een heerlijk schot de stand gelijk te trekken: 1-1. Al snel daarna leek Manchester City zich te kunnen gaan opmaken voor een voorsprong, toen Haaland in zijn eentje op doelman Dean Henderson afging. De Engelsman bleek echter de winnaar van de een-op-een.

Op slag van rust dacht Palace recht te hebben op een strafschop. Eberiche Eze werd door Josko Gvardiol vastgehouden in de zestien van de uitploeg en ging naar de grond, maar zowel de arbiter als de VAR van dienst zag er geen overtreding in.

In het tweede bedrijf was het wederom snel raak. Een voorzet van Jack Grealish belandde via het hoofd van een Palace-verdediger bij Rico Lewis, die vervolgens via een Londens been raak schoot: 1-2. Luttele minuten later kreeg Manchester City via een dubbele kans voor Haaland en Julián Álvarez een goede kans om de marge naar twee te brengen, maar beide aanvallers faalden.

In minuut 66 en 70 breidden the Citizens hun voorsprong alsnog uit. Eerst via Haaland, die na fraaie passes van Grealish en De Bruyne alleen nog maar hoefde binnen te tikken (1-3) en daarna via De Bruyne, die met zijn zwakke been hard raak schoot in de linkeronderhoek (1-4).

Na die treffers leek Manchester City het welletjes te vinden en namen de spelers van Guardiola ogenschijnlijk gas terug. Het resulteerde in kansen voor Palace-invaller Odsonne Éduouard, die in eerste instantie faalde. Een tweede mogelijkheid was wel aan hem besteed: 2-4. De zege van de bezoekers zou echter niet meer in gevaar komen.

Door de overwinning komt Manchester City - in ieder geval voor even - in punten gelijk met koploper Liverpool en neemt het de tweede plek (tijdelijk) over van Arsenal. Palace blijft ondertussen bivakkeren in de grijze middenmoot.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoezo keert terug? Hij speelde ook tegen Arsenal en toen was hij dramatisch

6 april 2024 om 15:39

Omdat zowel de Bruyne als Haaland tegen Villa (wat ná de match tegen Arsenal was) toch echt op de bank zaten. Zodoende keert ie terug in de basis, na vorige wedstrijd op de bank te hebben gezeten.

6 april 2024 om 15:39

Tegen Villa zat hij op de bank midweeks

6 april 2024 om 15:47

Leuk maar ze speelden voor deze wedstrijd tegen Aston Villa en toen zat die op de bank. Dus weet niet waarom je de Arsenal wedstrijd erbij haalt.

6 april 2024 om 16:26

Hij wou gewoon even zeggen dat hij geen assist gaf of scoorde tegen zijn ploeg. Mooie prijs.

6 april 2024 om 16:35

Volgende kkeer eerst ff lezen

Aanvallend was City geweldig vandaag. Verdedigend waren ze toch een beetje aan het wankelen. Ze gaan het nog moeilijk krijgen tegen Real als ze zo gaan staan dekken. Graelish heeft zich trouwens goed herpakt na alle kritiek de afgelopen weken. Speelde echt heerlijk met een hoop slimmigheidjes. Hij mist denk ik af en toe gewoon de motivatie en zelfvertrouwen. Maar in vorm moet je hem altijd laten spelen. En ja, de Bruyne met afstand de beste op het veld natuurlijk. Los van prestaties, blessures etc en puur kijkende naar zijn voetballende vermogen, vind ik hem momenteel de beste speler ter wereld.

6 april 2024 om 18:19

Dit seizoen is het vooral achterin bij vlagen echtslappe hap. De concentratie en gretigheid dat ze vorig jaar nog wel grotendeels hadden is een beetje weg. Verdedigend gezien is dit wel een van de mindere Guardiola jaren

Wat een pot van KdB, was ook nog zijn voorzet vanaf de 2-1 maar werd natuurlijk geschampt door de verdediger. Zelf twee zeer goede goals!

9 keer op 10 wordt er altijd een penalty gefloten voor de fout die Gvardiol maakte op Eze, liep hem gewoon in de rug aan vlak voor rust. Maar was te verwachten Palace die te vroeg op voorsprong kwam en KDB invorm vandaag.

6 april 2024 om 15:58

Was echt veel te licht voor mij hoor.

De Bruyne de belangrijkste speler daar. Bizar hoeveel creativiteit hij heeft. En dat niet alleen maar zijn schot is ook absurd goed met beide benen. Gaat het grootste probleem worden aankomende dinsdag. Ook vorig jaar was hij degene die de 1-1 maakte met zo'n raket. Real moet echt op zijn allerbest zijn om een goed resultaat te halen in de eerste wedstrijd.

7 april 2024 om 10:06

Rodri is denk ik minimaal zo belangrijk btw.

Bij 1-1 net voor rust had Palace een penalty verdiend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren