Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rafael van der Vaart ergert zich dood: ‘Het is heel gek... schandalig eigenlijk’

Laatste update:

Rafael van der Vaart vindt dat Arsenal dinsdagavond bestolen is in de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München (2-2). De analist van Ziggo Sport meent dat Bukayo Saka in minuut 90+5 'een honderd procent penalty' werd onthouden door scheidsrechter Glenn Nyberg en VAR Pol van Boekel.

Enigszins bij toeval brak Saka diep in blessuretijd van de tweede helft door de defensie van Bayern. De rechtsbuiten van Arsenal tikte de bal nog net om doelman Manuel Neuer heen, waarna het tweetal in botsing kwam.

"Ik vind het een penalty", zegt Van der Vaart direct na de wedstrijd. "In eerste instantie denk je dat Saka duikt, maar hij wil er volgens mij overheen springen. Het gaat allemaal op het hoogste tempo, maar hij raakt hem toch ook gewoon best wel flink?"

Saka leek zijn rechtervoet een beetje op te tillen, waardoor niet iedereen overtuigd is van een strafschop. "Daardoor denk je misschien: het is een duik. Maar het is een stap hoor die hij wil zetten", oordeelt Van der Vaart. "Saka wil er met een grote stap omheen."

Wytse van der Goot is niet overtuigd. "Wie botst tegen wie op?", vraagt de presentator. "Saka kan zo doorlopen anders... De keeper komt uit en neemt het risico. Ik vind het een honderd procent penalty."

Pol van Boekel had als VAR het laatste woord, maar besloot niet om de Zweedse scheidsrechter van dienst naar de zijlijn te roepen. "Dat het zo snel beslist wordt, vind ik helemaal schandalig", zegt Van der Vaart. "Het is binnen één minuut beslist, dat is heel gek. Arsenal is bestolen."

Ook een moment eerder uit de wedstrijd komt ter sprake. Bayern-spits Harry Kane kwam met zijn elleboog terecht in de nek van Gabriel en zag daarvoor een gele kaart. Van Boekel greep opnieuw niet in. "Wat Kane tegenheeft is dat hij nog even achterom kijkt. Maar ik vind het geen elleboogstoot", oordeelt Van der Vaart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Precies wat ik dacht. Hij wilt er met een grote stap omheen waardoor het lijkt alsof hij hem laat hangen. Daarnaast is neuer ook gewoon te laat en raakt hij hem gewoon.
Maarja ben een Arsenal fan…. (Raf juist niet maakt het nog mooier)

10 april 2024 om 08:29

Hij loopt bewust tegen Neuer aan. Was beslist geen penalty.

Grappig dat er mensen zijn die denken dat Saka duikt en geel moet hebben. Vanuit een andere camerahoek zie je dat Neuer zijn knie nog naar voren steekt naar Saka toe en hem wilde raken.
Wat Saka had moeten doen was meteen schieten of proberen nog de bal nog een keer aan te raken. Zelfs wanneer je evenwicht verliest. Scheids durfde het niet aan. Het is gebeurt helaas. Arsenal en ook de fans moeten zich niet vastbijten op deze moment maar naar het geheel kijken. Arsenal speelde goed en gaf weinig kansen weg. Twee domme momenten en je krijgt twee om de oren.
Valt me op dat Arsenal nog steeds te onervaren is. Weten soms niet wanneer je de duels fysiek aan moet gaan en weten af en toe niet wanneer het een overtreding is. Ze kunnen het nog niet temporiseren wat wel goed gaat in de PL.

10 april 2024 om 05:48

Het was geen penalty. Zeg ik als Arsenal fan. Saka zocht het op. Geen echte schwalbe, maar zeker geen echte overtreding van Neuer. Wat het wedstrijdbeeld betreft heeft Arteta zich tactisch laten aftroeven de eerste helft door Tüchel en de tweede helft is het nauwelijks hersteld. Dat wordt verliezen in München.

10 april 2024 om 09:25

Ik zag geen afgetroefde tactiek maar vooral een zenuwachtig Arsenal met veel slordigheden waardoor het veld regelmatig helemaal open lag. Trust the process, binnen 2 jaar spelen ze dit Bayern weg.

10 april 2024 om 09:31

Er zal geen duidelijke consensus komen in dit geval denk ik, ik vond het namelijk overduidelijk een pingel.

10 april 2024 om 07:20

Saka verliest zijn evenwicht niet, hij stormt doelbewust op Neuer af terwijl hij de bal naar links speelt. Het is gewoon geen penalty. Dat gehuil van Arsenal fans begint echt triest te worden, jullie beginnen echt een rare cult te worden. En zo goed speelde Arsenal niet. Jullie denken dat balbezit betekent dat je goed speelt maar Bayern was gewoon gevaarlijker en had een hogere xG.

10 april 2024 om 08:04

Gaat het goed? Je reageert meer op Arsenal topics dan de doorgewinterde Arsenal fan 😀. Het begint wel een beetje triest te worden lijkt wel of je een rare cult wilt starten ofzo.

Dat er zoveel over gesproken wordt en dat een groot deel van de mensen het geen en een groot deel van de mensen het wel pingel vinden, geeft aan dat het dus niet overduidelijk geen of wel een pingel is.

10 april 2024 om 09:11

Rare cult haha. Je scheld wel vaker op Arsenal fans. Dat jij mij raar vind prima maar dit is zoeken naar vooroordelen die er niet zijn.

10 april 2024 om 09:25

Tja, van jou verwacht ik nooit een objectieve reactie als het Arsenal betreft. Jij weet van alles de schuld bij Arsenal te leggen.. Dit is duidelijk een pingel.

10 april 2024 om 09:40

Gelukkig vinden de meeste neutrale fans het ook geen pingel. De enige duidelijk pingel was de handsbal bij de uittrap maar daar hoor ik geen Arsenal fan over. Of de penalty die Kane had moeten krijgen. En dan praten over objectiviteit, hypocriet

10 april 2024 om 10:53

Iedereen heeft recht op zijn eigen mening maar niet op ze eigen feiten. Je hebt waarschijnlijk 40 mening gehoord. Deels van Arsenal fans en deels van mensen zoals jij die Arsenal niks vind. Er hebben miljoenen mensen naar de wedstrijd geken. Dus hoe kan jij mij overtuigen dat de meeste neutrale mensen het geen pingel vinden.

10 april 2024 om 11:42

Gelukkig nog wel? Gelukkig weten we van jou ook dat je een gekleurde mening hebt als het Arsenal betreft. Oh nee, je vond de actie van Jesus mooi dus moet je wel objectief zijn. Zag je ook nog zeggen dat Saka een gele kaart aannaaide bij Davies, terwijl je ook daar in de herhaling prima kunt zien dat Davies op de hak van Saka gaat staan. Maar nee nee, de actie van Jesus was mooi en andere fans vinden hetzelfde als ik dus het is zo.

10 april 2024 om 15:33

jij noemt iedereen die het een pingel was zomaar arsenal fan maar ik heb niks met arsenal en zo zijn er nog veel meer. Ik keek neutraal heb niks met arsenal en vond het een penalty overduidelijk, was zelfs voor bayern omdat de ligt daar speelt en ik hem een goede cl run gun. als speler met bal zijnde is het juist de kunst van verdedigers om de bal af te pakken en niet de man te tackelen dus als je als keeper dus perongelijk je been uitsteekt en de man met bal raakt ipv de bal is dat gewoon een overtreding. anders kan je wel op alles zeggen: hoe moest ik nou weten dat hij daar heen gaat. neuer steekt zn been uit en saka gaat naar links, rare beweging of niet. Als iemand zn lichaam snel voor de bal zet en jij loopt door hem heen is dat ook een beweging van de man met bal om jou af te blokken maar als jij hem dus tackled is de man met bal in het voordeel en krijgt hij de overtreding altijd mee. als dit ergens op het middenveld gebeurt word er altijd gefloten en nu durft hij het niet te doen. als neuer gewoon stilstond en niet zijn been uitsteekt was er niks aan de hand geweest en kan je zeggen saka loopt zelf tegen hem aan maar hij was gewoon te laat met zn tackle.

Ik vind het eigenlijk wel grappig dat men het hier over heeft. Maar niet het veel grotere penalty moment de andere kant op bij een corner in de pakweg 70ste minuut. Waar Odegaard Kane neerlegt alsof we rugby aan het spelen zijn. Dat was veel meer een strafschop dan Saka die de bal naar links schiet. Om vervolgens zijn been naar rechts uit te steken om Neuer maar tegen zijn schenen te kunnen trappen. Eigenlijk is dat gewoon een overtreding hoor, iemand zo een schop geven..

10 april 2024 om 07:23

Inderdaad, onbegrijpelijk dat daar geen penalty wordt gegeven. Maar daar hoor je geen Arsenal fan over. Alleen maar gehuil over iets dat geen penalty was en licht contact van Kane dat gewoon standaard geel was. Ook geen woord over het geduikel van Saka en Havertz dat niet bestraft ging. Of de handsbal bij de uittrap.

10 april 2024 om 07:51

Wat een onzin. In dat duel zaten beide spelers aan elkaar te trekken en te worstelen. Daarbij had Kane al van het veld gemoeten

Dit is een penalty maar die handsbal niet?? Wat heb ik een hekel aan vdv als analist. Totaal 0 inzicht en dat is zwaar paradoxaal vergeleken met zijn voetbalcarriere

Ik zou beide clubs een penalty hebben gegeven en Kane een rode kaart. Zo bezien is Arsenal wat benadeeld, maar we geven zelf twee simpele goals weg. Daarom was het fijn om te zien dat Partey wel meteen een overtreding maakt om een gevaarlijke aanval eruit te halen. Zulke slimmigheidjes hebben we meer nodig om kans te maken in Duitsland.

10 april 2024 om 09:28

Zulke slimmigheidjes kan je maar 1x toepassen, 2e keer is het douchen.. Was een goed moment voor die overtreding van Partey idd, maar ik hoop hem in Munchen toch niet op het veld te zien, wat een slechte invalbeurt weer.

Krijg een beetje Sneijder die barca - napoli beoordeelt vibes hier.

Kan er niet tegen dat het team dat hij op voorhand als favoriet koos, niet heeft kunnen winnen. Gaat nu op zoek naar waarom ze bestolen zouden zijn.

Zo zie je maar, het is geen goed idee om ex-voetballers achter dat VAR-scherm te plaatsen. Ook onder de zogenaamde kenners is er sprake van verschil van inzicht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren