Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wil verrassen door voormalig Feyenoorder naar Eindhoven te halen

Laatste update:

PSV denkt eraan om Jeremiah St. Juste aan de selectie toe te voegen, zo meldt Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. De 27-jarige verdediger ligt momenteel vast bij Sporting Portugal, waar hij nog een contract heeft tot medio 2026. Mogelijk biedt een huurdeal uitkomst voor PSV, zo klinkt het.

De interesse in St. Juste komt voort uit het feit dat André Ramalho geen echte concurrent heeft. De van Southampton gehuurde Armel Bella-Kotchap is geblesseerd, waardoor Peter Bosz vaak moet terugvallen op Jerdy Schouten als centrale verdediger.

Met de mogelijke komst van St. Juste moet de concurrentiestrijd worden aangewakkerd bij de koploper van de Eredivisie. PSV was afgelopen zomer ook al in de markt voor de verdediger, maar tot een deal kwam het toen niet.

De komende dagen moet blijken of de komst van St. Juste haalbaar is voor PSV, zo schrijft Elfrink. Vanwege het aflopende contract van André Ramalho kan zelfs worden gedacht aan een langere samenwerking dan alleen de tweede seizoenshelft.

St. Juste begon in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, waar hij tevens zijn profdebuut genoot. In de zomer van 2017 maakte hij voor een slordige vijf miljoen euro de overstap naar Feyenoord, waar hij tot vijftig officiële wedstrijden kwam (zes goals, drie assists).

Via FSV Mainz 05 kwam St. Juste medio 2022 bij Sporting Portugal terecht. De Portugese topclub betaalde tien miljoen euro voor zijn diensten en zag hem meteen een belangrijke rol grijpen.

St. Juste deed onder meer ervaring op in de Champions League en staat tot dusver op veertig wedstrijden in Portugese dienst. Daarin was hij eenmaal trefzeker en tweemaal aangever. Dit seizoen is hij geen vaste basisspeler.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV heeft net Teze, Dest, Van Aanholt en Mauro voldoende vleugelverdedigers in huis imo. Ik zou hier niets van begrijpen

28 januari 2024 om 17:37

Hij speelt centraal…

28 januari 2024 om 17:40

Zou mooi uikomen met die ruimtes achter de verdediging. St juste is ook 2,5x zo snel als ons andre haha

28 januari 2024 om 17:40

Oké ik dacht te lezen dat hij vleugelverdediger is. Volg deze jongen niet dus vandaar mijn vraagtekens. Als hij centraal speelt dan kan PSV hem wel gebruiken met een geblesseerde Bella Kotchap en een wisselvallige Ramalho

28 januari 2024 om 17:39

Vandaar dat ze hem willen halen als concurrent voor Ramalho, die centraal achterin speelt en niet op de vleugel..

28 januari 2024 om 17:40

Haha ja PSV moet echt geen rechtsbuiten meer halen want Boy Waterman hebben we ook nog

28 januari 2024 om 17:45

Goedkoop scoren. Stond in de tekst toch echt dat hij een vleugelverdediger is. Zoals ik hierboven aangaf volg ik hem niet dus op basis van dit artikel waarin staat dat hij vleugelverdediger is gaf ik mijn mening. Als rechtsbenige centrumverdediger is hij meer dan welkom.

28 januari 2024 om 18:21

En als het artikel had gelezen, zou je hebben gelezen dat hij als concurrent van Ramalho zou gelden... goedkoop scoren ?

28 januari 2024 om 19:02

Het is zowizo totaal niet handig om je oordeel te vellen puur op basis van de tekst. Of lees jij weleens artikelen die wel helemaal kloppen?

28 januari 2024 om 19:31

Ik denk dat het meer geruchten zijn dan waarheid. Best een goede speler maar geen topper vind ik. Wel weer iemand met ervaring wel handig als je die achter de hand hebt.

Zou een hele goede zet zijn! Kan op meerdere posities spelen achterin en kan nog jaren mee. Zou hem juist graag terug zien in Rotterdam

Het lag mij bij dat aan het begin van dit seizoen deze jongen onhaalbaar
leek geacht door/voor de Nederlandse top, iig op koopbasis. Is er de afgelopen maanden dan zoveel verandert in zijn positie/status bij Sporting dat het voor de hand ligt dat ze hem op huurbasis willen laten gaan? Ik heb namelijk echt geen idee hoe hij daar dit seizoen presteert.

28 januari 2024 om 17:41

Ik lees op wiki bij seizoen 22/23. wedstrijden, doelpunten, assists: 0 - 0 - 0. Laatste seizoen bij Mainz ook maar 1 wedstrijd... meen mij te herinneren dat hij daarvoor nog aan Oranje gelinkt werd zelfs. Dus, wat is hier gebeurd?

28 januari 2024 om 18:00

Wikipedia is wel een slechte site om te zien hoeveel wedstrijden een speler speelt hoor.

Afgelopen seizoen 21 wedstrijden in de competitie, dit jaar slechts vier aangezien -ie bankzitter is.

28 januari 2024 om 18:03

Wikipedia klopt echt nooit wat betreft wedstrijdinfo over voetballers. Raad je daarom ook aan om transfermarkt te bekijken voor spelerinfo. Misinformatie bij wilipedia is er dus gebeurd😉.

St Juste is dit seizoen sinds 4 december al geblesseerd, ook hiervoor struggelde hij met blessures overigens. Waardoor hij vrijwel de gehele eerste seizoenshelft miste. Vorig seizoen kwam hij (mede door blessures, wederom) tot 21 competitiewedstrijden voor Sporting Lissabon

28 januari 2024 om 18:44

Nou, dat blijkt. Was de eerste 'hit' op mijn zoekopdracht. Bedankt voor het corrigeren / informeren.

Haal een nummer 6 voor op het middenveld ! Een aanvaller zou ook leuk zijn !

28 januari 2024 om 17:42

Een cv erbij zou ik toejuichen... Ramalho blijft onzeker, net als onze Duitse vriend die geblesseerd is en amper gespeeld heeft. (Bella Kotchap).Een nummer 6 ook heel graag, spoeling op het middenveld is toch aardig schaars aan het raken. (Kan Tygo land op die positie uit de voeten?)

28 januari 2024 om 17:48

St. Juste kan op 6 ook prima uit de voeten dus zou gewoon een geweldige versterking zijn voor PSV

28 januari 2024 om 18:17

Dan liefst wel kopen, en niet weer huren. (Geen idee wat hij zou moeten kosten)

28 januari 2024 om 18:27

Was begin vh seizoen nog 'onhaalbaar' hoorde ik. Geen idee waarom hij nu dan minder zou moeten kosten maar ik ga niet uit van koop. Zal wel huur met optie tot koop zijn, wat ik een geweldige constructie vind trouwens. Mocht hij toch tegenvallen dan verlies je nog niet heel veel geld.

Oef, die zit wel op een heel dood spoor bij Sporting. Sta er bij voorbaat niet om te springen, maar die fout heb ik eerder gemaakt. In Bosz we trust.

St Juste is in principe een RCV die ook als rechtsback goed uit de voeten kan dus lijkt het me een ideale versterking voor PSV naast Boscagli..

Typisch psv, een speler die net geen CV, net geen RB en net geen 6 is. Haal nou eens een tank a la Alex.

28 januari 2024 om 17:45

Ja want die zijn voor het oprapen 😇

28 januari 2024 om 17:50

Die komt komende zomer. In principe hebben we die nu ook met Bella-Kotchap, maar die is helaas praktisch het hele seizoen geblesseerd geweest.

28 januari 2024 om 21:42

Jammer dat ze kotchap niet terugsturen en dat geld in een fitte verdediger stoppen. Lijkt nu redelijk weggegooid geld zo.

Gewoon halen , prima verdediger en kan goed voetballen . Ik zou zeggen doen !: hoe meer opties , hoe beter !

Psv heeft zelf geen scoutinglijst maar gebruikt die van Feyenoord of gaat voor oud Feyenoorders. Weinig eigen visie die boeren

28 januari 2024 om 17:58

Heerlijk. Geen scouting meer nodig als je meer kan betalen.

28 januari 2024 om 18:18

Misschien kunnen ze wel meer betalen omdat ze bezuinigen op cd scouting. Maar dan wel de dit feyenoord gewilde spelers halen

28 januari 2024 om 18:10

Wilde het net zeggen, je was me voor. Iedere topclub haalt weleens elkaars (oud)spelers. Bij Psv is dit eerder uitzondering dan regel. Ik vind het echt een club zonder eigen identiteit. Veel huren, en sinds mensenheugenis scouten van met name oud-spelers van andere (top)clubs.

28 januari 2024 om 18:45

Ik ben even benieuwd welke spelers je allemaal bedoelt met scouten van met name oud spelers van andere topclubs

28 januari 2024 om 19:09

@CjdaAnti:

Er zitten bij PSV momenteel drie spelers die in het eerste elftal hebben gespeeld van een andere club uit de traditionele top drie.

En bij Ajax trouwens ook.

28 januari 2024 om 20:16

@janssen en @cabinessence, gaat niet over alleen nu, maar ook verder in het verleden. Ik heb even snel opgezocht. o.a. 13 spelers die van Psv direct, of via andere clubs bij Ajax belandden: Steven Bergwijn, Aissati, Mohammed Ihatarren, Klaas-jan Huntelaar, Jaap Stam, Andre Ooijer, Ismael Aissati, Peter Hoekstra, Jurgen Colin, Zakaria Labyad, Dennis Rommedahl, Riechedly Bazoer, John Veldman. Aankoopredenen: ervaring (stam, Ooijer), talent (ihatarren, Huntelaar, Aissati) of verbreding van spelersgroep (labyad, Rommedahl, Hoekstra). Een aantal zijn niet goed uitgepakt, maar meeste is wel over nagedacht.

Van Ajax direct of viavia naar Psv: Ronald Koeman, Nick Viergever, Kenneth Perez, Stanley Menzo, Gerald Vanenburg, Frank Arnesen, John Bosman, Jason Culina, Wim Jonk, Siem de Jong, Florian Jozefzoon, Wim Kieft, Soren Lerby, Andy van der Meyde, Gerald Sibon, Michael Reiziger, Jan Wouters, Rob Wielaert, Patrick Kluivert, Marciano Vink.

25 spelers, maar als het aan Psv lag was er in augustus nog Davinson Sanchez bijgekomen, die past mooi in het rijtje Opgebrand (De Jong, Kluivert, Van der Meijde) of nutteloos (jozefzoon, Wielaert, Viergever, Perez). Toegegeven, de categorie Kieft, Jonk, Koeman, Lorby, Vanenburg, waren exceptioneel, maar dit waren dan ook basisspelers van Ajax vaak. Oftewel, Psv was rijker (prima, kan ik mee leven). Maar waarom die andere aankopen??? Waarom wil je een gozer met een Ajax tattoo (Van der Meijde) of knieblessures (kluivert) of iemand die helemaal leeg is (De Jong)? Dat betekent dat spelers van je rivalen automatisch op je lijstje staan, al helemaal als ze clubiconen zijn. Want zeg nou zelf, hoeveel Psv-clubiconen zijn er die er niet bij rivalen hebben gespeeld?

29 januari 2024 om 01:18

Totaal onrelevant hoeveel spelers bij zowel Ajax, PSV en/of Feyenoord hebben gespeeld. Dit zie je in het buitenland ook genoeg met spelers die voor zowel Dortmund als Bayern hebben gespeeld. In Italië is er ook een groot lijstje aan namen die voor zowel AC Milan, Inter en/of Juventus hebben gespeeld. Hetzelfde in Engeland met spelers die bij verschillende topclubs gespeeld hebben. Gebeurd dus vrijwel overal

28 januari 2024 om 19:02

PSV heeft afgelopen zomer inderdaad een beetje met het bord op schoot gescout. Nou en? Tot dusver pakt dat best aardig uit, toch? Misschien juist wel deels omdat de meeste nieuwe spelers de Nederlandse competitie al kenden en vaak ook de taal al spraken.

Ik vind dat altijd zo'n onzin, dat je zogenaamd creatief moet scouten alleen maar om het creatief scouten.

28 januari 2024 om 20:17

Niet de laatste jaren, vriend. Tenzij je gisteren geboren bent. Zie mijn lijstje boven.

28 januari 2024 om 21:50

Je hebt na een snel (en incompleet) Google-zoektochtje dus 13 oud-PSV-ers gevonden die naar Ajax zijn gegaan en 25 oud-Ajacieden die naar PSV zijn gegaan. Ik zal niet ontkennen dat er waarschijnlijk meer oud-Ajacieden voor PSV hebben gespeeld dan andersom. Maarre... Boeiend.

Wat ik wel lachwekkend vind is dat je alleen op basis hiervan PSV letterlijk "echt een club zonder eigen identiteit" noemt (sowieso totale bullshit, verdiep je even in de clubgeschiedenis voordat je zoiets roept), terwijl al die spelers die Ajax gehaald heeft allemaal perfect te verklaren zijn? Dan heb je een gekleurde bril op waar zelfs Sjaak Swart jaloers op is.

Alleen al het feit dat je kritisch bent over het halen van Kluivert en De Jong door PSV, maar dat je het wel perfect logisch vindt dat Ajax o.a. Ihattaren en Labyad haalde, zegt wel genoeg.

28 januari 2024 om 20:01

Begrijpelijk dat de clubs beetje in dezelfde vijver vissen. En zal toch een reden zijn dat spelers dan naar PSV komen ipv Feyenoord

28 januari 2024 om 21:57

Is gewoon een Heerenveen jongen. Net zoals Zaal en Land.

Jeremiah St. Juste speelde bij Mainz vrij regelmatig tot vaak maar bij Sporting Lissabon, koploper in Portugal, heeft hij nog geen wedstrijd gespeeld sinds 2022. Jeremiah (of Jerry) is pas 27 maar hoe het met conditie en spelritme staat is onduidelijk. PSV heeft als backup voor Ramalho natuurlijk wel een CV nodig die er direct staat. Overigens kan Teze ook Ramalho vervangen, Dest moet dan naar de rechtsback positie en Mauro jr. of Van Aanholt linksback. Gezien hun prestaties heb je liever Teze en Dest als rechts- en linksback lijkt mij. Het gaat om huur dus ik vermoed dat het een noodverband is omdat Bella-Kotchap al het hele seizoen geblesseerd is.

Los van zijn snelheid, iets wat zeker van pas zijn komen bij de speelstijl van PSV, lijkt het me lastig te zeggen of St. Juste een versterking zal zijn. Het scoutingsapparaat van PSV zal zijn huiswerk wel gedaan hebben dus ik ben benieuwd.

28 januari 2024 om 18:20

Zo lastig lijkt mij dat niet. Ramalho komt gewoon echt tekort en het lijkt mij dan ook sterk dat St Juste geen hoger niveau dan hem heeft. Het was natuurlijk helemaal niet de bedoeling dat Ramalho zou spelen, maar Kotchap heeft ook niet veel indruk gemaakt en het zit hem ook niet echt mee met zijn fitheid.

28 januari 2024 om 18:43

Dat Ramalho ''gewoon tekort komt'' is mij iets te kort door de bocht, Europees kan hij inderdaad niet meer mee en ook tegen de betere tegenstanders in de eredivisie is het soms billenknijpen maar de overige 90% gaat prima. St. Juste heeft volgens mij al behoorlijk lang geen minuten gemaakt en het is altijd maar de vraag hoe iemand terug komt van een blessure. Ramalho heeft natuurlijk zijn momentjes en ik ben de eerste die toegeeft dat we een nieuwe CV nodig hebben maar of St. Juste nu de perfecte kandidaat voor die vacature is vraag ik me af.

28 januari 2024 om 19:03

Ben het zeker met je eens hoor met al je punten. Ik weet ook niet precies wat het plan is en op een verdediger die meer geblesseerd dan fit is zit PSV ook niet echt op te wachten denk ik. Maar goed iemand die basis bij Sporting kan spelen moet dat bij PSV ook kunnen, want dat was hij vorig seizoen wel. Als je hem eerst een half jaar zou kunnen huren zou ik het geen slechte optie vinden.

28 januari 2024 om 19:10

Soms billen knijpen? Ik houd echt iedere wedstrijd mijn hart vast als hij aan de bal is. Regelmatig pure paniek aan de bal en verliest vaak funeste duels. Laat staan als de tegenstander ook bv volendam snellere aanvallers heeft. Of st juste de juiste is betwijfel ik ook. Maar qua snelheid past hij in het profiel. Ramalho is meerdere keren gewogen en te licht bevonden. Geen punt verder maar tijd voor nieuw bloed

Centrale verdediger met veel snelheid waardoor je wel lekkerder hoog druk kunt spelen dan met Ramalho. Of hij ook kan verdedigen weet ik dan weer niet.

28 januari 2024 om 18:47

Toch speelt psv meestal hoog en worden ze in ed zelden geklopt op snelheid. Volgens mij hebben een Ajax en Feyenoord er veel meer last van

Als je niet goed genoeg bent voor Sporting dan ben je ook niet goed genoeg voor PSV. Geef dan gewoon Obispo de kans, scheelt weer geld

28 januari 2024 om 18:49

Ten eerste is Obispo links en daarnaast kun je je afvragen of Obispo bij psv al niet veel kansen gehad heeft. Ik heb het gevoel dat Obispo ook juist beter past in een buitenlandse competitie waar hard verdedigen een vereiste is

28 januari 2024 om 18:49

Arias was ook niet goed genoeg voor Sporting. Daarnaast zijn de centrale verdedigers geen slechte spelers. Van Inacio en Diomande zou ik het helemaal niet gek vinden als ze nog ooit bij een absolute topclub eindigen en Coates is ook gewoon een zeer ervaren centrale verdediger.

Het is nu natuurlijk al laat in de transferperiode maar St Juste is beter dan Ramalho. Obispo de kans geven is niet meer nodig, die is helaas gewoon niet goed genoeg. Obispo is zeer compleet maar staat toch altijd te slapen, is wild en maakt gewoon te veel persoonlijke fouten.

28 januari 2024 om 20:54

Arias was net 20 en was het eerste jaar drama bij PSV. Die werd dan ook niet gehuurd maar gehaald voor de lange termijn. Totaal ander verhaal.

Het is gewoon extreem naief als je denkt dat St Juste nu een betere optie is dan Obispo. Dan ga je voorbij aan het feit dat hij hier naar toekomt als een totale nieuwkomer zonder wedstrijdritme die van de een op andere dag mee moet zien mee te komen in het intense spel van Bosz waar hij geen enkele bekendheid mee heeft. Gaat hem gewoon niet worden

Zolang Heerenveen weer de percentages krijgt mag StJuste rustig door transfereren. Maar vond m destijds zeker niet foutloos om maar mild uit te drukken, wel snel. Maar bij Heerenveen zijn ze nog te onervaren, misschien heeft ie zich ontwikkeld.



Gewoon Teze centraal, en Sambo eens uitproberen op rechts.anders loopt hij komende zomer transfervrij de deur uit. Als Bosz zo lovend is over hem, moet hij ook eens de kans geven anders is Bosz gewoon een leugenaar
En bevalt Sambo niet als rechtsback dan kun je anders Mauro of Dest als Rechtsback opstellen.
En Ramalho als back-up, probleem opgelost hoef je niet een 4e verdediger te gaan huren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren