Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-verdediger Armando Obispo zakt door het ijs: ‘Meer een last dan een lust’

Laatste update:

Armando Obispo heeft vrijdagavond geen goede indruk achtergelaten tijdens het gewonnen uitduel van PSV met Go Ahead Eagles (0-1). De 25-jarige verdediger kreeg in Deventer zijn tweede basisplaats van het seizoen als vervanger van de geschorste André Ramalho. Hoewel PSV de nul wist te houden, kan Obispo na de wedstrijd rekenen op behoorlijk wat kritiek.

Voetbal International geeft Obispo een 5,5 voor zijn optreden in de Adelaarshorst, het laagst uitgedeelde cijfer aan de Eindhovenaren. “Voor Armando Obispo werd zijn eerste basisplaats van het seizoen een ongelukkige rentree. De verdediger verving de geschorste André Ramalho en kreeg kort voor tijd een tweede gele kaart, waardoor zijn team met tien man verder moest.”

Journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad haalde de linkspoot na de wedstrijd kort aan in een bericht op X. “PSV rondde matig af en Obispo had het moeilijk.” Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad was op hetzelfde medium nog harder voor de PSV’er. “Obispo. Niet voor het eerst meer een last dan een lust voor zijn elftal.”

Bosz woedend


PSV-trainer Peter Bosz sprak na afloop van de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en zijn elftal uitgebreid over Obispo, maar dat ging niet over zijn spel. De succescoach maakte zich boos over de beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie om Obispo van het veld te sturen.

Bosz is van mening dat hij Obispo niet eerder had moeten wisselen, om de verdediger in bescherming te nemen. “Nee man, dat was toch helemaal geen rode kaart? Het is toch schandalig? Ach man, hou op. Verschrikkelijk.”

De trainer van PSV ging tijdens de persconferentie lang door over het bewuste moment. “Nee natuurlijk was het geen rode kaart. Hoe kan hij (Makkelie, red.) daar in hemelsnaam de tweede gele kaart voor geven? Ga maar eens goed kijken, het is echt verschrikkelijk.”

Weinig minuten


Obispo kwam dit seizoen pas 210 minuten in actie namens PSV, verdeeld over 8 optredens. De centrumverdediger moest een groot deel van de eerste seizoenshelft missen wegens een zware knieblessure. Obispo, die in Eindhoven nog tot medio 2025 vastligt, is volgens Transfermarkt nog zo’n 4,5 miljoen euro waard.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was geen rood, staat onwennig aan de rechterkant. Blijft het een oke backup vinden. We zijn geen man city oid.

9 maart 2024 om 08:56

Toch valt ie wel in de categorie waar Taylor, Rensch ook in zitten. Zo'n speler waarvan het eigenlijk het belediging is dat je er nog steeds beroep op moet doen. Al heeft PSV de selectie sinds Stewart redelijk op orde, de verdediging blijft een achilleshiel en een irritatie om naar te kijken. Het is te hopen dat ze daarin komende zomer gaan investeren. En je hebt dan echt geen budget van 10m+ nodig als je ziet hoe Feyenoord gescout heeft met Hancko en Trauner.

9 maart 2024 om 09:18

Ja is dat echt zo? Ik bedoel PSV heeft eigenlijk Boscagli en Bella Kotchap als CV alleen is de laatste heel lang geblesseerd geweest, als je daarachter Obispo en Ramalho als back up hebt. Heb je in mijn ogen een luxe probleem. Het zijn geen wereldtoppers, maar ook geen onaardige verdedigers. PSV heeft eigenlijk elke positie gewoon echt goed dubbel bezet op de 6 positie na. Daarom worden ze ook kampioen dit jaar, omdat tijdens blessures konden ze dit allemaal prima opvangen en nog steeds weinig punt verlies geleden, Stewart heeft er echt een goed elftal neergezet dit jaar.

9 maart 2024 om 10:30

@rickert
Obispo en Ramalho luxe probleem noemen, is met alle respect geen kijk op voetbal hebben. Ze maken iedere wedstrijd cruciale fouten. Tegen grote teams zijn de wedstrijden binnen 10 minuten beslist door de druk waar ze in bezwijken. Als je niet ziet dat deze 2 spelers bij druk net als een stel clowns spelen dan begrijp je er niks van. Dat geld ook hetzelfde voor Dest daarom faalde hij bij Barca en Milan. Presteren onder druk zegt alles over je als voetballer. Dest gewoon wegsturen en gewoon een echte linksback halen.

9 maart 2024 om 11:43

RamboKolombo dat is dus pure larie koek of je kijkt niet alle wedstrijden van PSV. Ramalho is verre van een topper maar heeft ook genoeg goede wedstrijden gespeeld. Dus iedere wedstrijd cruciale fouten? Hoeft van mij ook niet weg, alleen basisplaats hoeft van mij ook niet.

9 maart 2024 om 11:48

Rickert, jij zet gewoon doodleuk bella kotchap in de pikorde boven Ramalho? Ik zie ook wel dat Ramalho piept en kraakt, maar Bellakotchap heeft toch nog niks aan bewijs geleverd dat hij beter is? Dus in die zin hebben we met Boscagli in het centrum de enige echte verdediger rondlopen. en als we eerlijk zijn is dat al verrassend te noemen, want geen pure mannetjesputter.

die paar minuten die ik wel heb gezien van bella kotchap, daar werd ik niet zo enthousiast van overigens. traag van begrip, ziet het gevaar te laat, en verder lijkt hij ook niet zo best aan de bal.

9 maart 2024 om 09:20

Idd beoordeel hem op LCV, niet als RCV. Vind dat Bosz hem door het ijs heeft laten vallen.

Lijkt wel alsof Bosz niet weet wat er de jaren voor hem bij PSV speelde. Teze heeft veel als RCV gespeeld, Mauro werd een beest op beide back posities. En van Aanholt is geen middenvelder. En Obispo kan LCV of LB spelen.

9 maart 2024 om 10:03

Kom op zeg. Je doet net alsof er een wereld van verschil is tussen LCV of RCV. Het enige wat hij moet doen is zijn man uitschakelen. Dat is op beide posities hetzelfde. Voor het voetbal achterin staat Boscagli.

En gisteren speelde Mauro zeer goed als CVM dus die kan daar mooi als backup van Schouten of Veerman laten staan. Bovendien prefereert Teze de rb positie ipv RCV dus ook gewoon laten staan.

Komend seizoen doorselecteren op de CV posities voor Ramalho en Obispo en dan is de verdediging prima voor elkaar.

9 maart 2024 om 14:36

Je zag hem constant naar zijn linker gaan. Dus voor Obispo is het wel een wereld van verschil.

Schouten prefereert ook het middenveld ipv verdedigend. Maar soms beslissingen nemen voor het team. Dus jammer voor Teze!

Mauro doet het leuk, maar was basis als back en heeft daar onder Bosz geen wedstrijd gespeeld, vind ik bijzonder.

9 maart 2024 om 10:00

Gewoon twee makkelijk gegeven gele kaarten door Makkelie, in een verder sportieve wedstrijd. Het is jammer dat de beste scheidsrechter die we hebben, dit soort situaties allemaal maar laat gebeuren. Obispo valt vrij weinig kwalijk te nemen hierin, maar Bosz had mss ook beter moeten aanvoelen om hem te wisselen. Afijn, 3 punten dichter bij het kampioenschap!

Deze jongen werkt altijd hard en was ongelukkig met zijn rode kaart. het kwam wel goed uit voor mijn eagles maar dit gunde ik hem niet. Hopelijk krijgt hij weer snel zijn kans...

Obispo is een redelijke verdediger maar niet meer dan dat, ook een speler die je samen met Ramalho moet verkopen. Moeten toch echt twee goede centrale verdedigers bij in de zomer je kan niet Schouten naar achteren blijven schuiven.

9 maart 2024 om 09:18

Is niet erg om een van hun als reserve te hebben toch. Je moet ook spelers hebben die het niet erg vinden om wissel te zijn bij een topclub.

9 maart 2024 om 09:21

Ramalho heeft een aflopend contract dus die hoeft PSV niet meer te verkopen

Onnodige kritiek. Eerste basisplek dit seizoen. Ramalho mag elke week schutteren.

Geef Obispo wat ritme en hij is duidelijk beter dan Ramalho.

9 maart 2024 om 09:31

Onder van Nistelrooij speelde Ramalho wekelijks, en was hij ook slecht.
Gast is gewoon niet goed genoeg voor dit niveau en echt nog een slag minder dan Ramalho.

9 maart 2024 om 11:50

dat denk ik niet,. Ramalho heeft alles gespeeld en in het overgrote deel van de wedstrijden gewoon een voldoende gehaald. Obispo is geen debutant meer, maar die heb ik nog geen stabiliteit zien tentoonstellen.

Ramalho of Obispo is lood om oud ijzer en dan heeft Ramalho bij mij toch een streepje voor vanwege heel veel bewezen diensten al en volgens mij is hij een goede vent voor de selectie.

9 maart 2024 om 12:00

Bewezen diensten tegen Fortuna en Volendam? Ramalho zakt tegen een betere tegenstander altijd door het ijs. Vorig seizoen was het Obispo die PSV een CL voorronde verder hielp tegen Monaco zodat Ramalho het de volgende ronde tegen Rangers kon verpesten.

9 maart 2024 om 17:29

Niveau Volendam en Fortuna is 80% van de duels dus ja wat is daar mis mee? Tegen een betere tegenstander zakt ie door het ijs, Obispo ook en die heeft het nog niet zo laten zien in die wedstrijden tegen Fortuna en Volendam.

Nee Obispo is geen verbeterde versie van Ramalho, ook al haal je er een mooi moment van m bij je pleidooi. Niet goed genoeg en doorselecteren

Ondanks dat het geen 2e geel was voor Obispo heb ik altijd het gevoel dat hij wel tegen een 2e geel zou aanlopen.
(Zeker met die relatief snelle 1e gele kaart)

Obispo is niet goed genoeg. Ik twijfel wel aan die tweede gele kaart. Mogelijk toch wel terecht want als je dat moment een aantal keren terugkijkt lijkt het alsof Obispo als eerste aan zijn tegenstander trekt. Het gaat heel snel en ze trekken allebei aan elkaars shirt maar het lijkt alsof Obispo begint. En inderdaad zo snel een 1e gele kaart dan zit je constant met het gevoel dat die 2e gele kaart ook valt.
Maar wel gewonnen ondanks dat het een slechte wedstrijd was met wel veel doelpogingen maar bijna alles ging recht op de keeper af. Zo ongeveer de enige poging die niet recht op de keeper afging was ook meteen raak. In vorige seizoenen leverde zulke wedstrijden vaak puntverlies op maar nu trekken ze het wel over de streep.
En zo word je dus kampioen.

De zwaktes van PSV liggen nog steeds in de defensie maar deze worden gemaskeerd door een sterk middenveld en ook aanvallers die vaak meeverdedigen, zelfs Lozano verdedigt regelmatig mee. PSV moet doorselecteren ten koste van Van Aanholt, Sambo, Ramalho, Obispo en Bella-Kotchap. Overigens is het maar de vraag of Dest, Teze en Boscagli bij PSV blijven, we gaan het zien. Op het middenveld en in de aanval staat er ook nog wel het een en ander te gebeuren vermoed ik, Bakayoko lijkt mij sowieso niet te houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren