Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV neemt met 6-0 zege voorschot op de landstitel; Luuk de Jong is nu topscorer

Laatste update:

PSV heeft zaterdag een zeer comfortabele zege geboekt in de Eredivisie. In eigen huis was de ploeg van trainer Peter Bosz veel te sterk voor hekkensluiter Vitesse: 6-0. Luuk de Jong was tweemaal trefzeker en is met 26 goals de nieuwe topscorer van de Eredivisie. Verder kwamen ook Johan Bakayoko, Malik Tillman, André Ramalho en Hirving Lozano tot scoren.

Door: Lex Overbeek

Walter Benítez stond onder de lat bij PSV, dat met vier verdedigers aantrad: Jordan Teze, Ramalho, Olivier Boscagli en Sergiño Dest. Op het middenveld werd nummer 10 Guus Til in zijn rug gesteund door Joey Veerman en Jerdy Schouten. Spits De Jong werd geflankeerd door Bakayoko (rechts) en Tillman (links).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vanaf het eerste fluitsignaal nam PSV het initiatief in de wedstrijd. Hoewel Vitesse relatief lang stand kon houden, kon een treffer van De Jong in de 28ste speelminuut niet voorkomen worden. Na een één-tweetje tussen Til en Bakayoko belandde de bal met enig fortuin bij De Jong, die in alle vrijheid de 1-0 kon aantekenen.

Daarmee was het verzet van Vitesse ook direct gebroken, want binnen twee minuten werd de score al verdubbeld. Na een carambole voor het vijandige doel - De Jong kopte op doelman Eloy Room en Til raakte de paal - slaagde Tillman erin van dichtbij de 2-0 te maken.

Nog voor rust viel ook de derde treffer. Veerman bereikte uit een hoekschop de volledig vrijgelaten Ramalho, die bij de tweede paal de 3-0 binnenkopte. Op slag van het rustsignaal werd Tillman onderuit geduwd in de zestien, maar arbiter Jeroen Manschot weigerde een strafschop toe te kennen.

Acht minuten na rust bouwde PSV de comfortabele voorsprong nog verder uit. De Jong legde de bal terug op Bakayoko, die in de korte hoek raak schoot: 4-0. Na het vierde doelpunt nam PSV gas terug en voerde Bosz meerdere wissels door.

Het lukte de Eindhovenaren nog wel om te scoren. Halverwege de tweede helft tekende De Jong zijn tweede treffer van de middag aan door een voorzet op maat van Teze genadeloos binnen te koppen: 5-0. In de blessuretijd zette invaller Lozano de eindstand op het scorebord: 6-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eenvoudige overwinning weer, de Jong voor nu topscoorder en weer een stapje dichterbij. Vitesse gaat het niet halen en dat vind ik wel jammer. Toch een team wat het de topclubs vaak lastig heeft gemaakt.

Leuk dat Land z'n minuten kreeg, ziet aan alles dat die jongen echt heel goed kan voetballen. Zo lekker rustig aan de bal.

13 april 2024 om 18:27

Blijf het toch vreemd vinden dat er mensen zijn die het jammer vinden van Vitesse. Al jaren wanbeleid met alleen maar gehuurde spelers, een slechte supportersgroep met een leeg stadion. Voor mij juist een opluchting dat ze eindelijk degraderen.

13 april 2024 om 18:32

Ieder ze eigen keuze.
Persoonlijk vindt ik het ook ontzetten jammer, deze club hoort gewoon een middenmoter/subtopper zijn.
Heb er ook een hard hoofd in dat vitesse überhaupt nog blijft bestaan.

13 april 2024 om 18:51

Ik vind het ook jammer voor Vitesse. Qua wanbeleid ben ik het helemaal met je eens maar iets meer respect voor de fans is wel op zijn plaats. Elke club heeft rotte appels maar het grote deel van de fans zijn gewoon normale mensen voor die mensen vind ik het echt wel sneu dat ze hun club kapot zien gaan.

13 april 2024 om 18:51

Ja ik sta er hetzelfde in, maar wat Innergize zegt klopt ook wel. Jarenlang enorm slecht beleid

13 april 2024 om 20:02

Ik ben het oneens met je hele reactie, maar het stukje "slechte supporters met een leeg stadion" vraagt wel om wat verheldering. Qua (aantal) supporters is het namelijk juist heel duidelijk dat Vitesse thuis hoort in de Eredivisie.

13 april 2024 om 20:10

@innergize: of je ziet de op een na oudste profclub (1892) met 14000 publiek bijna verdwijnen waar spelers als Bony, Piazon, Mount, Odegaard en Broja wat kleur gaven aan de ED en die nog bijna Roma uitschakelde. Ligt net aan je kijk.

13 april 2024 om 18:37

Knap dat ie alsnog topscorer wordt. Zag het toch niet naar uit na de eerste seizoenshelft. Al helpen Pavlidis en Gimenez natuurlijk een handje door te hebben besloten niet meer te scoren.

Ach en Vitesse. Al zolang ik voetbal volg (sinds 06/07) altijd gezeik geweest en sinds 2010 aan het zuurstof op het hoogste niveau. Eindelijk vallen ze er een keer uit. Mooie tijden gehad in de Eredivisie en Europa nog maar twee jaar geleden, maar nu ervaren ze de andere kant van de medaille na het uitzwaaien van Twente in 2018. Ik hoop niet dat ze omvallen. Dat zou verschrikkelijk zijn voor de voetbalhistorie in Nederland, de supporters, stad Arnhem en het Gelderse topvoetbal.

13 april 2024 om 18:47

Klopt vind het jammer voor Pavlidis, had hem die titel wel gegund.

13 april 2024 om 18:52

Pavlidis kan Luuk nog gewoon inhalen?

13 april 2024 om 19:04

Dat klopt. Maar ik denk dat De Jong er meer vandoor gaat.

13 april 2024 om 19:18

Aan de andere kant is dit misschien wel het laatste jaar van Luuk in Eindhoven of basisspits, dus een mooi afscheid dan.

13 april 2024 om 19:20

Waarom helpen die spitsen de Jong? Daar draait het toch om, scoren... de Jong heeft er ook nog wel een paar gemist, dus blijft krom redeneren. Pavlides vind ik geweldig knap, die verdient een mooie transfer. Gimenez ben ik vooral verbaasd over, hoewel je het ook bij Lozano ziet dat vorm zo kan verdwijnen. Hopelijk vinden ze beide het snel terug.

Nou misschien wel de laaste wedstrijd van Vitesse vandaag. Afwachten maar komende week

13 april 2024 om 18:42

Ik hoop dat ze over een paar jaar 'gewoon' in de Eredivisie spelen. Het Gelredome is geen typisch voetbalstadion maar wel een mooi stadion als je het vergelijkt met veel stadions van clubs die nu in de ED spelen. Een Eredivisie met Groningen, Roda, NAC en Vitesse vind ik een stuk aantrekkelijker dan een Eredivisie met RKC, Almere, Excelsior en Volendam (al vind ik dat wel een leuk stadion met die oranje kleuren en houten dug outs). Vitesse heeft ons 2 jaar geleden in de Conf League ook plezier opgeleverd. Nu we 6 ploegen Europa in gaan sturen, moeten we hopen dat de clubs buiten de topclubs ook sterker gaan worden.

Ja, eigenlijk is Vitesse dus met zo slecht als Ajax.

13 april 2024 om 18:29

Jouw Nederlands is net zo slecht als dat van Noa Lang

13 april 2024 om 18:32

Jouw reactie is net zo sneu als een artikel van Valentijn Driessen.

13 april 2024 om 18:32

Kennelijk niet, want het verschil is een plek of 12. Maar verder prima geprobeerd.

13 april 2024 om 19:17

Dan vergelijk je PSV dus met Feyenoord? Zie je wat er mis gaat?

13 april 2024 om 19:48

Altijd zo een rare troll met zulke domme, onnozele reacties. Wat een triest leven.

13 april 2024 om 20:30

Niet helemaal want PSV is beter dan Feyenoord, dus eigenlijk is Ajax nog slechter dan Vitesse, Whooh!

Tja, weinig moeite vandaag. Goede overwinning en op naar de 100+ goals!

38 goals en assists voor Luuk in de eredivisie. Niet normaal die prestaties van Luuk.

13 april 2024 om 18:29

Voor Luuk niet nee.

13 april 2024 om 18:31

Die assists worden nog redelijk buiten beschouwing gelaten bij de tussenstanden volgensmij. Is niet normaal eigenlijk, aan het begin van het jaar had ik verwacht dat Pepi de strijd ging winnen. Benieuwd naar volgend seizoen hoe dit uit gaat pakken.

13 april 2024 om 18:34

Dat statistiekje van meeste assists was ook veelzeggend. Luuk en Veerman gedeelde 1e plaats, stengs 3e, Bakayoko en tillman 4 en 5. 4 uit de top 5 zijn PSVers. Naast de meeste doelpunten ook eerste staan in assists is wel bizar. Al moet de concurentie wel nog spelen natuurlijk.

13 april 2024 om 18:42

Naja, als je dusdanig zoveel meer scoort dan de concurrentie is het niet zo heel bizar. Het laat wel zien wat voor bizar machine PSV is waarbij meerdere spelers het verschil kunnen maken.

13 april 2024 om 18:32

Het kan eigenlijk niet anders dan dat hij speler van het seizoen wordt. Ongekende cijfers!

13 april 2024 om 18:34

Zou meer dan terecht zijn, al vind ik dat ook Schouten, Boscagli en misschien Hancko wel een goede shout zouden zijn. Al krijgen aanvallers deze prijs bijna altijd op hun naam.

13 april 2024 om 18:35

Heel eerlijk? Dit zegt toch heel veel over het niveau van de andere spitsen in de eredivisie.. als een Luuk de Jong topscorer van Nederland kan worden dan moet je je als spits van de overige topclubs echt schamen. Hij is echt wel een legende hoor, maar voetballend is het niet veel meer. Uberhaupt dat zo een spits zoveel goals kan maken in de eredivisie is absurd.

13 april 2024 om 18:48

Dit seizoen is misschien wel het beste seizoen van de Jong qua voetballend vermogen. Daarnaast lijkt het wel alsof hij zijn koptechniek nog verder ontwikkeld heeft. Persoonlijk vind ik jouw reactie dus wat kort door de bocht.

13 april 2024 om 19:38

Wat isndit nou voor een reactie? Dat andere niet zoveel.scoren kaan Luuk niets an doen? Hij heeft altijd een neusje voor de goal gehad. Omdat PSV nu zo veel kansen creeert kan hij ook meer scoren. Voetballend is het geen Ronaldo (de echte) maar hij is altijd gevaarlijk geweest.

14 april 2024 om 00:41

Je kan ook kijken na topscorers van afgelopen 20 jaar. Hoeveel doelpunten maakte hun toen? Ik denk dat er weinig tussen zitten die bijna tegen de 30 goals al zaten..

13 april 2024 om 20:15

Luuk kan niet voetballen hoor je dan, gek eigenlijk hè?

Op de eerste 25 minuten na een goede pot gezien. Mooie doelpunten, leuk voor Land ook dat hij nog zijn assistje mee pakt, deed hij erg knap. 6-0 tegen de nummer 18 is gewoon goed.

Heb wel het idee dat PSV nu grootste kanshebber is op de titel. Hoopte dat Hadj Moussa het nog zou omdraaien bij die 4-0 achterstand, maar helaas.

13 april 2024 om 18:32

Even afwachten wat de Mos er over te zeggen heeft. Maar inderdaad, moet ik nu mijn geld ergens op in gaan zetten dan wordt het wel PSV.

13 april 2024 om 19:08

Nou... Wij moeten nog uit naar Heerenveen he. Het is nog niet gespeeld hoor Migi!

14 april 2024 om 08:40

Wellicht kunnen we Aad dan ook even vragen of het wellicht te regelen valt dat wij vandaag tegen Fortuna een 10 punten wedstrijd kunnen spelen of iets dergelijks.

13 april 2024 om 19:19

Denk het ook ja en Veerman zeker wel naar Real Madrid na dit seizoen.

Het begin was stroperig en het leek alsof ze er geen zin in hadden. Na de 1-0 en snelle 2-0 was het een stuk beter. Vitesse was ook wel erg dramatisch trouwens. Die wouden niet aanvallen.

13 april 2024 om 19:42

Helemaal mee eens. Al was het zelfs na de 2-0 af en toe net alsof PSV met de handrem erop speelde.

Dit is vanaf de eerste seconde geen wedstrijd geweest. Prima zege.

Goede uitslag van PSV!
Vitesse zit in de hoek waar de klappen vallen en degradatie is bijna onomkeerbaar.
Misschien ook wel terecht na vele jaren luchtkastelen gebouwd te hebben en maar iets willen zijn wat ze niet zijn geweest!
Vind het dan ook top als ze zouden degraderen!

Als Vitesse failliet verklaard wordt, dan heb je niks aan deze 6 goals. Maar het kampioenschap gaat psv niet meer verspelen. Wel een saai seizoen zo. De 1e en 2e plek staan op een eiland.

13 april 2024 om 19:00

Derde ook.

Isimat weer uitnodigen voor kampioensfeest? 😜

13 april 2024 om 19:40

Die stond na de wedstrijd bij oost al.afspraakjes te maken

Was een moeilijke wedstrijd, dan wil de bal ook nog bijna niet in de goal.
Zit PSV ook niet mee. Hopen dat ze de 90+ punten halen en de 100+ goals.

Overigens, die kopballen van Luuk zijn toch wel een soort kunstvorm. Die vrije trap, ja hij staat natuurlijk totaal vrij, maar zo hard koppen. Ik vind et knap.

Naast dat PSV sowieso wel had gewonnen, is de wedstrijd wel echt exemplarisch voor het seizoen van Vitesse. Wat is die verdediging echt absurd slecht, die kost je gewoon elke wedstrijd minimaal drie tegengoals vanuit blunders (voor Arcus ook gewoon een streak van schuldig aan zes goals in drie wedstrijden, met daarbij de bonus dat je ook in twee van de laatste drie wedstrijden voortijdig bent gewisseld vanwege belabberde prestaties, is ook een record om in je zak te steken).

Heb je tot de 26ste minuut dat PSV echt wel de bovenliggende partij is, maar de bal er simpelweg niet in krijgt, dan zouden ze mogelijk wat geloof kwijt kunnen raken, maar gelukkig is daar Pinto, die denkt met een hakje en wegdraaien uit te moeten verdedigen waardoor hij de bal kwijtraakt (in de eigen 16 wel te verstaan), staat Arcus vervolgens niet op te letten en lucht te dekken (ook natuurl,ijk moeilijk met zo'n pijlsnelle Luuk de Jong), waardoor Luuk de Jong vrij kan intikken. Ga je door naar die tweede goal, gewoon een goede kopbal van de Jong, vervolgens redt Room goed, rebound die gelukkig op de paal valt (waar het centrum er ook weer waardeloos uit ziet) maar als kers op de slagroomtaart staat Arcus weer vijf seconde achter elkaar stil (vanaf de eerste kopbal) waardoor letterlijk de man die hij zou moeten dekken, Tilman, makkelijk kan intikken omdat hij die vijf seconden heeft gebruikt om naar de goal toe te wandelen.

En dan het hoogtepunt, de 3-0 waar Ramalho letterlijk op een tempo van 10 kilometer per uur wegloopt bij Arcus en hij weer lucht staat te dekken bij een corner, de bal landt dus bij de compleet vrijstaande Ramalho bij de tweede paal (waar Arcus bij de eerste paal is blijven wachten) en vervolgens staat hij zich heen staat te kijken van wie had hem moeten dekken.

Het is ook nog eens een speler die gewoon een non-EU salaris heeft, je betaalt je er scheel aan, terwijl je eigenlijk na zo'n seizoen hem zou moeten laten onderzoeken door instanties die wat te maken hebben met matchfixing. Wordt ook gewoon weer in de rust meteen gewisseld (waarbij je jezelf als rechtsback achter Arcus, of je nu van Zwam of Egbring ook moet afvragen of voetbal wel de sport voor je is).

Let wel, de wedstrijd is dan allang gespeeld, maar dan ga je door naar de 4-0 en daar staat Pinto in zijn eentje het buitenspel voor drie Psv'ers op te heffen. Het is echt een verschrikking bij Vitesse. Toen Pinto ook kwam bij Vitesse had je nog zoiets van die heeft best wat laten zien bij Sparta, maar mijn god die kan sinds binnenkomst bij Vitesse ook helemaal niks en zit om de wedstrijd in de lappenmand (wat natuurlijk best met elkaar te maken kan hebben).

Je hebt als Vitesse zijnde ook simpelweg een verdediging samengesteld met Arcus, Isimat, Hendriks & Pinto, waar de gemiddelde KKD-club voor zou bedanken.

#25 stapje dichterbij. Gaat een knalfeest worden op het Stadhuisplein

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren