Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV neemt definitief afscheid van viertal spelers met 76 duels

Laatste update:

PSV heeft definitief afscheid genomen van de huurlingen Jarrad Branthwaite, Thorgan Hazard, Fábio Silva en Sávio. De Eindhovenaren hebben nog geprobeerd om Branthwaite definitief over te nemen van Everton, maar de torenhoge vraagprijs van the Toffees bleek de club te gortig. “Bedankt voor bewezen diensten en succes in de toekomst”, schrijft PSV op de eigen clubkanalen.

Branthwaite kwam bij PSV tot 36 officiële duels en was het afgelopen seizoen onder trainer Ruud van Nistelrooij een onbetwiste basisspeler. Volgens journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad moest de 21-jarige mandekker vijftien miljoen euro kosten, aangezien hij bij Everton nog tot medio 2025 onder contract ligt. PSV stelde de huurling het afgelopen seizoen zelf op, waarmee het heeft geholpen zijn prijs te verhogen.

Na een seizoen op huurbasis is Branthwaite nu dus te duur voor PSV gebleken. De Eindhovenaren hebben bovendien al tien verdedigers onder contract staan en willen de komende weken eerst enkele krachten zien te slijten. De nieuwe technisch directeur Earnest Stewart zet daarnaast in op minder huurlingen in de selectie om zoveel mogelijk eigen waarde op te bouwen in de selectie.

Ook een langer verblijf van Silva in Eindhoven bleek geen optie. De Portugese aanvaller was eveneens te duur en keert per 1 juli officieel terug naar Wolverhampton Wanderers. Silva kwam in negentien officiële duels voor PSV tot vijf treffers. Op zijn vertrek is al ingespeeld met de komst van Ricardo Pepi.

Hazard werd in de winter gehuurd van Borussia Dortmund en moest het vooral doen met een handvol invalbeurten. Op de linkerflank moest hij voorrang verlenen aan Xavi Simons. Toch toonde hij zijn waarde met enkele treffers. Zo won PSV mede dankzij een treffer van Hazard de finale van de TOTO KNVB Beker tegen Ajax. Sávio keert tot slot terug naar het Franse Troyes na een teleurstellende uitleenbeurt aan PSV. Hij kwam slechts acht keer in actie voor de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had Branthwaite nog wel graag willen zien komend seizoen, maar dat zat er schijnbaar niet in.

Benieuw wie psv de komende tijd allemaal gaat halen. Beter lukt het eindelijk eens de defensie op orde te krijgen

30 juni 2023 om 11:25

Everton vraagt teveel dus begrijp het wel. Blij ergens wel dat er 4 leenspelers wegblijven zodat we waarde op het veld straks weer hebben staan.

30 juni 2023 om 11:26

Daarvoor zullen er dus eerst 3/4 verdedigers moeten vertrekken. Het is, volgens mij, wel aardig rustig betreft uitgaande transfers bij PSV. Kan nog wel een tijdje gaan duren dus

30 juni 2023 om 11:46

Ik had juist hazard willen zien blijven. Mits blessurevrij uiteraard. Ook echt een big game player.
Volgens mij speelt er genoeg. Ramalho schijnt met celta gesproken te hebben. Mwene zijn ze een oplossing voor aan het vinden. Teze gaat de focus op cv. Alleen obispo moet nog wat beweging in komen.

30 juni 2023 om 11:47

Probleem is dat we niet met Baumgartl, Ramalho en Obispo de CL voorrondes in kunnen gaan. Dat kan je straks nog meer geld kosten dan nu een goede en dure verdediger te kopen. Zou een enorm risico zijn

30 juni 2023 om 11:49

@andres zeker eens hoor! Ik verwacht binnen korte tijd dat ramalho mwene en guti weg zijn en dat er dan 2 aankopen volgen CV en CVM. Er is genoeg geld in kas.

30 juni 2023 om 11:56

@Andres13, Eens. Aan de andere kant is het een gok om een verdediger van enkele miljoenen aan te trekken, om dan vervolgens te zien dat er geen verdedigers vertrekken. Ze hebben eigenlijk al te veel spelers, denk niet dat ze gaan kopen voor dat er verkocht is

30 juni 2023 om 13:21

Vergeet niet dat PSV sowieso spelers moet verkopen om niet in rode cijfers te komen, dat statement heeft Brands al afgegeven en ook herhaald na plaatsing van voorronde CL. Daarom hopen ze dat er nog een club komt voor Sangare maar die heeft niet een al te best seizoen gespeeld dus veel meer dan 10-12 Mio zal die denk ik niet op gaan leveren.

30 juni 2023 om 14:06

10-12 miljoen voor sangare? Daar krijg je zijn linker scheenplaat voor beste vriend. Sangare gaat gewoon voor 30+ weg hoor. Als al niet iemand de clausule activieert voor 37,5m. Je gaat me toch niet wijsmaken dat sangare 1/4 waard is van alvarez lol

30 juni 2023 om 14:11

10 tot 12 miljoen voor Sangare dit is toch wel de meest slechte schatting ooit denk ik

30 juni 2023 om 11:51

Helaas. Het overgrote deel van het budget is uitgegeven aan een reserve spits. Geen verdedigers dit jaar voor jullie.

30 juni 2023 om 12:01

Goedemiddag moridin, dank voor je feedback. Psv heeft richting de 40 mil voor madueke gevangen. Daarbij krijgen ze een inkomsten van max seelt en guti daarmee kan je pepi veelal van betalen. Sangare gaat ook weg voor een mooi bedrag en psv heeft standaard een transferpotje. Waar baseer jij dan op dat het overgrote deel budget weg is?

30 juni 2023 om 12:09

Gevalletje gelezen op Facebook denk ik. Een simpele rekensom van die van jou zou iedereen toch moeten kunnen maken?

30 juni 2023 om 13:30

PSV heeft 30 Mio ontvangen voor Madueke maar dat was exclusief 5Mio bonussen is maar de vraag of ze die gaan krijgen. Chelsea wint geen enkele prijs, ook komend seizoen niet en dan moet hij ook nog x aantal wedstrijden meedoen met zijn zwakke fysiek nog maar de vraag.

Dat het overgrote deel van het budget weg is klopt wel. De transfersom van Gakpo was gebruikt voor aflossing schulden en uberhaupt over afgelopen jaargang (kalenderjaar) geen rode cijfers te hebben. Madueke levert 30 Mio op waarvan 4 Mio gebruikt is voor Hazard exclusief salaris. Van Aanholt was goedkoper maar toch nog ca 2 Mio. Helft van Madueke is in de balans opgenomen en 15- 6 =9 dat is wat op dit moment beschikbaar is voor aankopen, Brands was daar heel duidelijk in er is niet een extreem potje, je moet maar zien dat je de Poulefase CL haalt dat scheelt geld en dan kun je nog wat doen gaf hij aan maar ja dan heb je wel de duurdere leftovers..... of er moet iemand (lees Sangare) verkocht worden voor een aanzienlijk bedrag.

30 juni 2023 om 14:17

Madueke is voor 35 miljoen en exclusief 5 miljoen aan bonussen verkocht volgens mij. Verder kloppen er nog meer dingen niet. Zoals Hazard voor 4 miljoen huren? Van Aanholt kost alleen salaris (wat wel veel is) maar niet nog een som. De verkoop van Gakpo was idd nodig om het gat van afgelopen jaar te dichten. Maar toch houd je dus veel over door de transfer van Madueke. Plus als sangare nog verkocht wordt voor 37,5 mil en dan nog het normale potje. Ik denk en verwacht dat er nog genoeg gaat binnenkomen bij PSV deze zomer.

Alle 4 geen onvervangbare spelers. Met een beetje goede scouting en een beetje durf kun je betere vervangers halen.

Had nog wel meer willen zien van Fabio Silva, de rest waren niet heel bijzonder Braithwaite enigzins, maar niet spectaculair). Achterin zal PSV voornamelijk moeten investeren, denk met een stabielere achterhoede dat zij een veel beter seizoen hadden gedraaid.

30 juni 2023 om 12:35

Branthwaite speelde voornamelijk de top wedstrijden (Arsenal, Feyenoord en Ajax) erg sterk. Tegen de mindere viel hij vaak tegen.

Hazard was wel een teleurstelling. Had wel meer van hem verwacht.

Vraag mij wel af wat PSV nu echt opgeschoten is met deze huurspelers. Branthwaite veel gespeeld maar levert dus niets op.

30 juni 2023 om 11:29

De 2e plek en de beker.

30 juni 2023 om 11:39

@Psv-er,

Dat hadden ze zonder deze spelers ook wel gehaald.

30 juni 2023 om 11:59

Makkelijk zeggen jeroentje, is met geen zekerheid te zeggen want je weet totaal niet welke spelers er dan waren geweest. Wat we wel weten is dat psv inclusief die spelers 2e is geworden en de beker heeft gewonnen.

30 juni 2023 om 12:42

Weet je niet, we hadden echt een tweede spits nodig en Silva vulde dat goed in. Hazard heeft twee erg belangrijke goals gescoord, dus is van waarde geweest.

Nu aan PSV om eindelijk die echte vervanger van Cody te halen.

30 juni 2023 om 11:31

Ook voor mij was vooral Hazard een grote teleurstelling. Ondanks dat hij wel belangrijk is geweest met enkele doelpunten.

30 juni 2023 om 11:34

Vooral jammer dat Hazard continu geblesseerd was. In de minuten die hij maakte zag ik bij hem wel specifieke kwaliteiten waar ik Branthwaite en Silva toch vooral lompe krachten vond. Al is zijn uitleenbeurt het uiteindelijk wel waard geweest met belangrijke goals tegen Feyenoord en Ajax

PSV moet gewoon proberen voortaan heel minimaal te huren. Max 1 speler per seizoen die echt een directe toevoeging is! En nu lekker Bosz de mogelijkheid geven ‘zijn’ selectie samen te stellen!

30 juni 2023 om 11:39

Je kan best spelers halen die bij Bosz zijn spel passen. Maar niet spelers die Bosz perse wil. Definitie van een passant, hoe vaak is de beste man in de laatste 10 jaar langer dan 2 seizoen bij een club geweest?

30 juni 2023 om 12:21

Meer dan 1 speler huren vind ik wel kunnen. Maar vooral wanneer er een kans is deze speler over te nemen, dus met een te betalen koop-clausule. In dit geval was de opmars van Jarred nadelig, omdat na je na het seizoen pas kon onderhandelen.

30 juni 2023 om 13:37

Snipez14, je kan toch van te voren een afspraak maken dat je een speler over kan nemen als ie bevalt voor een bepaald bedrag: huur met optie tot koop voor een vastgesteld bedrag. Helemaal niet raar 😉

30 juni 2023 om 12:40

Dat gaat Stewart vooral doen. Meer eigen kapitaal, zo min mogelijk huurspelers.

Doe je Branthwaite weg die ik al matig vind en hou je Ramalho die ik drama vindt

30 juni 2023 om 11:39

Ramalho staat in tegenstelling tot Branthwaite onder contract bij PSV. Het is niet dat je hem bij het grofvuil kan zetten en dat hij dan ophehaald wordt, je hebt toch echt eerst een kopende partij nodig om er vanaf te komen

30 juni 2023 om 11:45

Weet ik maar eerlijk, in Branthwaite met zijn 20 is hij toch, zit toch meer toekomst dan een Ramalho met zijn 31 jaar.

30 juni 2023 om 11:48

Ramalho is binnen 2 weken weg. Geen paniek mitch. Gerrit kostte 15 mil. Dat betaal je niet voor een houthakker als psv zijnde.

30 juni 2023 om 11:57

O is ook geen paniek bij mij hoor maar in mijn ogen zit er meer toekomst in Branthwaite dan een Ramalho

30 juni 2023 om 12:41

Gerrit was te duur om over te nemen, helaas.

Soms is namen in de titel noemen ook ok. Als er bijvoorbeeld geen statistiek verzonnen kan worden en uit wanhoop maar de wedstrijden van vier spelers gaat optellen

Afgelopen seizoen was wel duidelijk wat huren PSV heeft opgeleverd: veels en veels te weing, gewoon een meer evenwichtige selectie opbouwen en daarnaast meer jongens van Jong PSV eventueel een kans geven.

*We verhuren Sambo met optie tot Koop (450.000+ veiliigheidsclausule die gelukkig geactiveerd is) en vervolgens huren we er Hoever voor terug.ik huiver er nog van

*We huren Brantwiate i.p.v Seelt , Vos en of Leysen een kans te geven. Resultaat Brantwaite gaat terug naar Everton en ziet zijn marktwaarde stijgen tot zo'n 15 miljoen. Nu levert Seelt toch nog 2 miljoen op, maar als hij had gespeeld wat was hij dan nu waard geweest?
Vos is voor hoeveel? waarschijnlijk een paar ton verkocht aan Emmen en F.leysen gaat transfervrij naar Union Saint Gilles nu 2e jaar op rij de nr.2 van Belgie
Kortom 3 talentvolle CV zien geen toekomst bij PSV, door het huren Gerrit en berichtgeving omtrend V.d. Blaak die afgelopen seizoen minder speelde dan eerder genoemde drie bij Jong Psv

*We verhuren Romero, en huren Vinicius voor terug die we later naar Fulham laten vertrekken om paar maanden later Fabio Silva te huren, omdat we toch nog spits missen

vervolg

*We huren T.hazard om gat op te vangen van Gapko, te veel geblesseerd en behalve zijn 2 doelpunten in de kuip te weing gezien.

*we huren Savio die nog stuivertjewissel met Bakayoko (die pas veel ging spelen nadat PSG een behoorlijk bod had uigebracht, doet een beetje denken aan de staking van Locadia destijds onder Cocu)maar door een WK 0-20 en blessure zien we in het 2e seizoensheft nauwelijks of eigeljijk helemaal niet ook niet bij Jong Psv

En dan de laatste huurling van de zeven in totaal van afgelopen seizoen P..van Aanholt, die wel een aanwinst blijkt te zijn t.o.v Max die eigenlijk voor veels te weing is verkocht (2 miljoen) een jaar gelden had Leeds 6 tot 8 miljoen over voor hem. Niks ten nadele van MAX die na sterk begin ver terug zakte mede corona en het feit dat geen echte linksback is maar eentje voor in 3-5-2 systeem waarin hij minder hoeft te verdedigen en lekker de linkerflank kan op en neer denderen wat hij nu doet bij Franktfurt en waar tevreden over hem zijn. En die 2 miljoen gaat op aan het huren van Van Aanholt, waarna hij volgend seizoen tranfervrij is en we volgens PSV maatstaven kunnen contracteren en niet de Galatasary salaris die nu nog vangt.

In principe ben ik niet tegen huren indien nodig, waar wel als ten koste gaat van eigen talenten. Jongens zoals Hoever die jonge leeftijd naar het buitenland trekken, moet je principeel daar ook laten zitten en een kans geven aan de jongens die je club loyaal zijn geweest. Als je dat niet doet maak je je eigen jeugd alleen maar makelijker om voor het grote geld in buitenland te kiezen, omdat ze in het achterhoofd een mogeljke terugkeer hebben door verhuur en daardoor zelfs meer garantie op speeltijd

Ik had er best 15 miljoen voor willen uitgeven. Is Engelsman, jong, die verkoop je makkelijk boor het dubbele terug. Kwaliteit heeft ie wel.

PSV zal moeten gaan putten uit eigen gelederen want zoals je ziet op huurbasis kosten de spelers veel meer als ze terug gaan naar hun club .
Zet eigen kweek in als dat voorhande is zodat de waarde van het elftal ook in waarde toeneemt
Als dat lukt kan PSV eens meedoen en werken aan een goed elftal. Peter Bosz zal dat wel lukken denk ik zo anders weer geen kampioenschap dit seizoen. Succes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren