Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV doet andermaal aan klantenbinding en wacht clash met Feyenoord

Laatste update:

PSV heeft zich woensdagavond vrij eenvoudig geplaatst voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Peter Bosz was in eigen huis met 3-1 te sterk voor FC Twente door goals van Yorbe Vertessen, Luuk de Jong en Johan Bakayoko. Manfred Ugalde deed iets terug namens de Tukkers. PSV stuit in de achtste finale op Feyenoord.

Het bekerduel tussen PSV en Twente stond in eerste instantie ingepland voor 21 december van het vorige kalenderjaar, maar kon toen geen doorgang vinden vanwege de hevige regenval in Eindhoven. Fans van beide clubs zaten destijds klaar voor de aftrap, maar konden onverrichter zake huiswaarts.

Bosz had voor het inhaalduel onder meer een basisplaats ingeruimd voor Vertessen. De Belg wordt begeerd door clubs uit het buitenland, maar mag niet vertrekken. Joey Veerman moest vlak voor de aftrap afhaken vanwege een blessure. Zijn plek werd ingenomen door Malik Tillman.

FC Twente kon in het eerste kwart van de wedstrijd totaal geen grip krijgen op het aanvalsspel van PSV en stond continu onder druk. Vertessen schoot op Lars Unnerstall en een inzet van Guus Til, die de bal gelukkig voor de voeten kreeg, ging rakelings over.

Na twintig minuten spelen was het alsnog de thuisploeg die de score opende. Vertessen trok vanaf de linkerkant naar binnen, zocht de combinatie met De Jong en schoot feilloos raak in de rechterhoek. De buitenspeler zette de woorden van zijn trainer - Bosz wil niet dat Vertessen vertrekt - daarmee kracht bij.

Twente kreeg door een tactische omzetting in het laatste deel van de eerste helft iets meer grip op PSV, maar kwam er nauwelijks gevaarlijk uit. Ugalde mocht van geluk spreken dat er geen VAR aanwezig was in deze fase van het toernooi. De Costa Ricaan plantte zijn voet lelijk op de enkel van André Ramalho.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld amper en was het opnieuw PSV dat de klok sloeg. Tien minuten na rust kopte De Jong raak uit een corner van Tillman. Het hoogtepunt van de avond moest toen echter nog komen.

Na een schitterende aanval met meerdere vlotte combinaties mocht Bakayoko voor de derde Eindhovense treffer tekenen. De buitenspeler zag een inzet van Til van de lijn gehaald worden, pikte de bal op om vervolgens snoeihard raak te schieten in de linkerkruising: 3-0.

De thuisploeg liet de teugels daarop iets vieren en zag Twente in de persoon van Ugalde de eretreffer produceren. De spits stond op de juiste plek om een rebound van Carel Eiting af te ronden. Bosz had de luxe om daarna Noa Lang en Hirving Lozano nog binnen de lijnen te brengen, maar aan de stand veranderde niets.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker man, wordt een mooi potje volgende week in Rotterdam. Toch leuker dan Twente thuis

17 januari 2024 om 23:02

Weggeblazen worden door Psv, het is maar waar je plezier uit haalt natuurlijk 😜

17 januari 2024 om 23:03

Uit voor de beker heb je van Feyenoord nog niet gewonnen hoor. Ook PSV niet!

17 januari 2024 om 23:04

We spelen niet in Amsterdam hè ; )

17 januari 2024 om 23:04

Denk dat de aanval van de 3-0 al niet veel soeps voorspelt voor Feyenoord..

17 januari 2024 om 23:05

Nog niet maar we gaan voor de hattrick in de Kuip. Zou dat wel eens voorgekomen zijn?

17 januari 2024 om 23:05

Techno. Mwaaa.. gezien het huidige niveau van dit Psv en ook het huidige niveau van Feyenoord zie ik niet iets anders gebeuren, maar we gaan het zien natuurlijk.

17 januari 2024 om 23:11

Van Feyenoord wint niemand zomaar. Wordt een gelijk opgaande wedstrijd waarschijnlijk.

17 januari 2024 om 23:13

Gaan voor 4x winnen in de Kuip, hattrick heb je nu niks aan.

18 januari 2024 om 12:58

Wel fijn al deze opmerkingen. Als we verliezen, kunnen we de dag erna gewoon normaal naar het werk onder de mom: logische nederlaag toch?

17 januari 2024 om 23:03

Volgende week al inderdaad. We pakken die flow lekker door.

17 januari 2024 om 23:20

Wat een flow inderdaad. Sterke wedstrijd van psv zeg. Feyenoord zal iig uit een ander vaatje moeten tappen willen ze winnen van dit psv. Knap hoe dominant ze nu spelen. Ik houd me er maar aan vast dat we in december tot de pirouette van Geertruida eigenlijk net wat beter speelden dan psv. We zijn dus niet bij voorbaat kansloos

18 januari 2024 om 00:09

Jullie waren niet echt beter toen. Pas toen het 0-2 voor ons was begonnen jullie wat te drukken.

18 januari 2024 om 01:59

PSV was in ieder geval ook absoluut niet beter

18 januari 2024 om 05:34

Als je alleen de samenvatting van ESPN gezien hebt, snap ik dat mensen denken dat Feyenoord beter was (wat een gênante samenvatting trouwens). Ik vind de eerste helft gelijkwaardig, beide ploegen gaven amper iets weg. Steeds hoor ik je over de fout van Geertruida, maar je kan ook stellen dat Tillman goed druk zette. Geertruida doet dat soort dingen wel vaker, en als het goed gaat hoor ik niemand. Je moet dan eigenlijk ook mans genoeg zijn om er wat van te zeggen. Dat Feyenoord terug in de wedstrijd komt door een blunder hoor ik niemand

17 januari 2024 om 23:04

Psv geen kind aan Twente !

17 januari 2024 om 23:09

Tot aan de 3-1 was Twente helemaal nergens inderdaad. Alleen liet PSV daarna de teugels wel wat teveel vieren vond ik. Ruimtes werden toen ook veel te groot. En meerdere uitbraken die een 100% kans moeten opleveren werden heel slecht uitgespeeld.

17 januari 2024 om 23:12

Was in meerdere periodes dat twente er wat beter uit kwam. Maar pas later kwamen de echte kansen.

17 januari 2024 om 23:16

Klopt. Te wijten aan tactisch geblunder. Wat was de gedachte aan de 442 met 4 wisselspelers uit bij PSV? PSV is sterker, waarom dan zo spelen? Geen enkele automatisme, simpele passjes gingen verkeerd.

17 januari 2024 om 23:23

Het doet niets af aan PSV hoor, maar FC Twente was ook wel bedroevend slecht. Het was echt tactisch geklungel. Ze leverden hun eigen sterke punten in en versterkten die van PSV.

17 januari 2024 om 23:29

Eens. Wij konden nooit een vuist maken en het tactische was niet fantastisch bij ons vandaag. Psv is heel heel sterk dit seizoen, niet vaak gezien dat we zo kapot gemaakt zijn. Van mij mogen jullie de beker winnen.

17 januari 2024 om 23:32

Bij 1-0 had Twente ook al een aantal gevaarlijke momenten hoor. Verdediging van PSV stond weer een aantal keren te schutteren. Het was dat Drommel bij de les was.

17 januari 2024 om 23:05

Geloof me jullie winnen ook niet van Psv die zijn gewoon voor elke eredivisie club een maat(je) te groot..

Maar ik wens jullie succes want dat zullen jullie nodig hebben haha

17 januari 2024 om 23:08

Vorige keer was het anders gewoon erg gelijk op dus zou niet weten waarom dat nu niet weer kan. Zal voor beide clubs een serieuze uitdaging worden om te winnen dat is zeker

17 januari 2024 om 23:11

Welke vorige keer? De laatste wedstrijd in de competitie was psv ook de bovenliggende partij. Ik zie feyenoord weinig kans maken.

17 januari 2024 om 23:12

Psv was tot aan de 0-1 totaal niet de bovenliggende partij. Was een vrij tamme wedstrijd tot dat moment waar wij wat kansjes miste en psv niet heel veel deed. Na de 0-1 lag het volledig open en hadden ze er idd nog meer kunnen maken. Ik wil niet zeggen dat we ze ff verslaan, maar kansloos gaat wat ver.

17 januari 2024 om 23:13

Feyenoord heeft buiten wat scrimages en een blunder van de keeper niets klaargemaakt aanvallend en mocht van geluk spreken dat het na de 2-0 niet direct 3-0 werd. PSV was de dikverdiende winnaar in de Kuip.

Volgende week is natuurlijk weer een compleet andere wedstrijd, ik ga ervan uit dat Feyenoord enorm gemotiveerd is om te winnen. Drie keer in één seizoen de Kuip van PSV verliezen zou natuurlijk niet best zijn.
PSV is sinds 24 januari 2023 ongeslagen in Nederland, ik denk dat daar volgende week op 24 (of 25?) januari zomaar eens een einde aan kan komen.

17 januari 2024 om 23:13

Feyenoord genoeg kansen gehad, maar benutte ze helaas niet. Gelijkspel was verdiend geweest. We gaan het zien volgende week!

17 januari 2024 om 23:23

@yamiown, kijk de statistieken nog maar eens na. Ondanks het dominante half uur van psv, toen Feyenoord ruimte weg gaf op zoek naar de gelijkmaker, is nergens te zien dat psv nou beter was. Ook Bosz gaf na de wedstrijd toe dat het een gelijk opgaande wedstrijd was, maar jullie recordtrainer zal er geen kijk op hebben

17 januari 2024 om 23:24

2x iemand alleen op de keeper en een expected goal van 1.36 over de hele wedstrijd.
2x iemand alleen op de keeper en totaal 3 schoten op doel over de hele wedstrijd (waarvan 1 dus de goal van Giminez)

Ik denk dat je even de wedstrijd opnieuw moet kijken

17 januari 2024 om 23:27

@fr010

Heb ik gedaan voor ik mijn reactie plaatste.
PSV had meer schoten op doel (7 om 3!!), betere expected goals (1.92 om 1.36)

Enige wat Feyenoord had was meer balbezit en corners, maar zoals ik al aangaf daar deden ze niets mee buiten schieten uit de tweede lijn en er willekeurig pompen in de hoop dat er iemand tegenaan liep.

17 januari 2024 om 23:30

@yamiown, laat die feyenoorders in hun waan. Die denken nog steeds dat die 12 punten geflatteerd zijn.

Hoorde laatst iemand verkondigen dat: 'bosz bekend staat voor het instorten na de winterstop en Slot juist beter uit de winterstop komt' .
Nu ook weer dat psv onverdiend gewonnen had in de kuip...

17 januari 2024 om 23:30

Jij wil dus beweren dat jullie de 1e helft beter waren? Tot aan de 0-1 creerden jullie niets, na de 0-1 lag het open. De 1e helft waren wij beter, dat zie je ook in alle stats, inclusief xG. Uiteindelijk winnen jullie verdient, want jullie maken een mooie goal en maken het goed af, maar ik reageer op iemand die zegt dat psv eenvoudig won en dat is onzin. Je stats kloppen trouwens ook niet, Feyenoord had meer schoten (jullie wel meer op goal, 8 om 4), meer balbezit, meer passes, hogere pass completion, meer aanvallen, meer gevaarlijke aanvallen en meer corners. Ik vind stats erbij betrekken swso stom, maar verkeerde stats al helemaal.

17 januari 2024 om 23:32

Doet het er nog toe mannen? Volgens mij hebben beide ploegen voldoende oprecht respect voor elkaar. Op een mooie kwartfinale!

17 januari 2024 om 23:33

Daar zit vooral het grote probleem, dat enorme gehype. We hebben in de CL allemaal kunnen zien dat PSV echt geen wonderploeg is, maar door die reeks doet men alsof deze ploeg het beste is wat de Eredivisie ooit heeft voortgebracht.

Nou is PSV natuurlijk gewoon een prima ploeg hoor, maar PSV is ook een ploeg die de zwakheden blootgeeft als ze er zijn op een bedenkelijk niveau bij de tegenstander. Met name op tactisch vlak hebben we dit seizoen twee keer tegen PSV gespeeld waarin pijnlijk duidelijk werd dat Oosting toch een beetje in paniek raakt als ploegen wat meer weerstand kunnen bieden.

Onderaan de streep is PSV ook maar een ploeg die het erg lastig heeft tegen de nummer 8 van Frankrijk en de huidige nummer 17 van Laliga, al is dat laatste niet per se alleszeggend over dat tweeluik. PSV heeft denk ik vooral geleerd hoe je moet denken om het maximale uit de ploeg te halen. Daarin blijven de overige ploegen echt flink achter dit jaar. Buiten PSV is het gewoon pijnlijk om de Eredivisie te zien momenteel. Het oogt als een spartelende vis buiten het water.

We moeten ook gewoon eerlijk zijn; dit AZ is simpelweg niet zo goed, dit FC Twente is simpelweg niet zo goed, Ajax heeft een horrorseizoen die historisch slecht is en ook Feyenoord is qua wisselvalligheid bijzonder kwetsbaar voor een topclub. Bovenal is PSV ook geen uitzonderlijke ploeg voor Eredivisie-begrippen. Ja, qua prestatie dit seizoen, maar het haalt echt geen niveau dat we in verhouding nog nooit eerder hebben gezien. Wel durf ik te stellen dat de Eredivisie nog nooit zo zwak is geweest als dit seizoen.

Ik denk dat we als voetballand voor een veel te gemakkelijke weg kiezen als we de dominantie van PSV enkel toeschrijven aan wat PSV goed doet in plaats van hoe treurig de rest voor de dag komt. Het feit dat FC Twente met deze ploeg al zoveel punten gepakt heeft, moet toch wel genoeg zeggen? Of wat te denken van AZ? Dan zwijgen we nog maar even over Ajax (al denk ik dat zij er volgend jaar wel weer bij zijn).


17 januari 2024 om 23:35

Ben benieuwd of Bosz volgende week nog steeds met deze basis 11 durft te spelen. Zonder Lozano en Lang en met Drommel.

17 januari 2024 om 23:37

@psvgek,Jij overdrijft altijd zo. Niemand zegt dat die 12 punten geflatteerd is. En over Slot en Bosz, dat is historisch ook zo, maar kan nu veranderen. (Al gaf Slot aan dat hij met Zwolle ooit 13 punten voorsprong heeft weggeven haha)Verder zegt helemaal niemand dat psv onverdiend gewonnen heeft in de kuip, maar wel dat Feyenoord zeker de eerste helft sterker was.

17 januari 2024 om 23:38

@migi,
Na de 0-1 viel binnen 3 minuten de 0-2. Als jij er beter van slaapt; jullie hadden met 4-0 moeten winnen .

17 januari 2024 om 23:40

@migi

Ik zeg nergens dat PSV eenvoudig won.
Ik zeg dat PSV dikverdiend won.

De eerste helft was PSV minder in balbezit, maar Feyenoord had ook vrijwel geen fatsoenlijke kans (wat ook aan de expected goals te zien is).
Ondanks dat de verdediging van PSV zoveel wordt bektritiseerd kwam Feyenoord er amper doorheen.
En nogmaals, na de 0-2 had PSV direct een mega kans er 0-3 van te maken, Feyenoord had op dat moment nog geen fatsoenlijke bal op goal geschoten.

@suc6
Drommel staat er volgende week natuurlijk ook in. Net zoals dat het geval was in de afgelopen bekerfinale toen PSV tegen Ajax (een verschrikkelijke wedstrijd) speelde.
Of Lozano en Lang er dan in staan is de vraag, ligt aan de fitheid van beide spelers. Vertessen stond er vandaag niet in, omdat de 'reserves' een kans kregen. Hij stond erin omdat hij in vorm is en Lozano en Lang beide nog niet helemaal fit zijn.

17 januari 2024 om 23:41

@psvgek Tja het is wel lastig een gesprek voeren als je alleen maar dit soort onzin roept. Lees eens een boek over drogredenen, praten we daarna verder.@yamiown, het was uiteindelijk ook wel verdiend hoor, maar het had ook zo een gelijkspel kunnen worden. En tja, ik blijf erbij, er zijn 2 kansen in de eerste helft die je kan maken, waarvan je er 1 gewoon moet maken, want Geertruida kon hem rustig in een eleg goal schieten.Maar goed, we hebben er swso niks meer aan. Volgende week gaan we het weer proberen :-)

17 januari 2024 om 23:41

@fr010,
En Ajax had na 20 minuten absoluut 0-3 voor moeten staan. Uiteindelijk wint psv dat ook dik verdiend. Wat is je punt?

17 januari 2024 om 23:41

Weer zon ongenuanceerde opmerking. Niemand zegt dat Feyenoord met 4-0 had moeten winnen, wel dat tot de 0-1 Feyenoord wat beter was. Waarom heb je daar zo'n moeite mee?

17 januari 2024 om 23:44

Mijn punt is dat FCTwenteRSD hierboven aangeeft dat Feyenoord niet de bovenliggende partij was in december, terwijl dat zeker de eerste helft wel zo was. Daarbij acht hij ons kansloos. Als Geertruida deze keer zijn belachelijke pirouette thuis laat hebben we zeker wel kans, want tot die tijd was er niks aan de hand. Wel moet het hele elftal scherp zijn want psv is enorm sterk

17 januari 2024 om 23:49

Feyenoord had tot de 0-1 meer balbezit.
Maar PSV ging niet naar de Kuip om het spel te maken.
Waarom zou PSV dat doen, zij hadden een periode van wedstrijden tegen Twente, Sevilla, Feyenoord, Heereveen, Arsenal en AZ en stonden daarnaast 7 punten los.

Natuurlijk ga je dan letten op de intensiteit.
PSV kwam om niet te verliezen en heeft vrijwel niets weggegeven.
Natuurlijk kan je beargumenteren dat de Feyenoord gelijk had kunnen maken, maar de grootste drie kansen van de wedstrijd waren voor PSV, dat waren de 2 goals en de kans die direct na de 0-2 kwam.

Het hebben van balbezit vind ik persoonlijk niet gelijk staan aan 'beter in de wedstrijd zitten' als je kijkt naar de situatie.
De enige wedstrijd waar PSV in mijn ogen de mindere was, was tegen Ajax, want met een beetje pech had je in de eerste helft al 5 goals om de oren gekregen.

17 januari 2024 om 23:52

@yamiown "niks klaar gespeeld op wat scrimiges en een blunder van de keeper na" serieus? Dat slaat gewoon nergens op. Kom op man en wees een realistisch. Geertruida had gewoon 2 grote kansen en dat waren op dat moment ook zowat de enige uitgespeelde kansen van de wedstrijd.

17 januari 2024 om 23:59

@yamiown "De eerste helft was PSV minder in balbezit, maar Feyenoord had ook vrijwel geen fatsoenlijke kans" Als je toch de tijd hebt om de Xg waardes op te zoeken dan kan ik je ook raden om gewoon even de samenvatting te bekijken. Als je dan naar ongeveer minuut 37 gaat zie je een een op een met de keeper van geertruida na een heerlijk passje van timber. Als je dat geen 'fatsoenlijke kans' vind.En dan hebben we het nog geen eens gehad over die aanval waar boscagli nog net met zijn grote teennagel aan zat, dat was ook nog in de 1e helft en zal natuurlijk nooit terug te zien zijn in een Xg omdat gimenez nog niet aan de bal kwam, maar dat was natuurlijk wel gewoon een teken van beter in de wedstrijd zitten en een grote kans

18 januari 2024 om 05:25

@sirius, ben je sirius? Hier sla je de plank toch wel volledig mis. Speelronde 17 vorig seizoen FC Twente 34 punten (nu 3 punten meer)
Speelronde 17 vorig seizoen Feyenoord 38 punten (nu 1 punt meer)
Speelronde 17 vorig seizoen AZ 36 punten (nu 3 punten minder)
Speelronde 17 vorig seizoen Ajax 33 punten
(nu 5 punten minder)
Ineens zijn dit seizoen AZ en Twente ‘simpelweg’ niet zo goed, terwijl Twente 3 punten meer heeft dan vorig seizoen. En Feyenoord is qua wisselvalligheid bijzonder kwetsbaar, terwijl ze 1 punt meer hebben. Wat een ongelofelijk betoog van jou!
Daarnaast benoem je de ploegen die in hun competitie laag staan, maar dat zegt vaak niet zoveel. Sevilla kan laatste staan en de Europa league winnen. Lens heeft bewezen een taaie tegenstander te zijn door bijvoorbeeld van Arsenal te winnen. Ik begin bijna te denken dat je sarcastisch was.

18 januari 2024 om 05:28

Als als als. Ik vind dat na een wedstrijd vaak zo een onzin. PSV supporters zouden dan ook kunnen zeggen dat ALS Benitez gewoon normaal doet, er nooit een aansluitingstreffer was geweest. ALS PSV 0-3 maakt zou psv misschien wel uitlopen naar 0-4 of 5.

Is geen schande om te verliezen van dit psv. Wat spelen zei dominant zeg. Echt niet normaal. Op naar nec, die is belangrijker.

17 januari 2024 om 23:03

Vraagje aan een Twente supporter. Waarom start die Taha nooit. Hij komt erin en is niet te stoppen aan die rechterkant. Leuke speler met veel potentie. Vorige keer ook geweldig als invaller

17 januari 2024 om 23:05

Wilde ik net zeggen! Ongelofelijk snelle, maar ook slimme speler. Gaan ze nog veel plezier aan beleven!

17 januari 2024 om 23:06

Is lastig te zeggen waarom hij niet basis staat. Komt denk ik ook dat hij moeite had met de trainingen die oosting gaf. Maar als je na zijn situatie kijkt is dat ook niet zo heel gek. Speelde 2 seizoenen geleden nog bij amateurs. Volgend seizoen gaat hij wel zijn basis plek veroveren.

17 januari 2024 om 23:07

Ook Steijn te laat in gezet speelt ook goed en Taha natuurlijk.

17 januari 2024 om 23:08

Begin van het seizoen was hij nog niet het gewenste niveau en had hij wat aanpassingsproblemem... Hij klopt nu inderdaad wel wat meer tegen de deur, maar Rots speelt de laatste weken ook gewoon weer goed.

Taha is een prima speler en gaan we nog wel meer van zien, is het niet dit seizoen dan is het volgend seizoen wel.

17 januari 2024 om 23:23

(T)aha!

17 januari 2024 om 23:50

Het is geen schande om te verliezen natuurlijk, maar het is zeker schandalig hoe je voor de dag komt. We kunnen PSV blijven ophemelen, maar waar is dat nou echt op gebaseerd buiten de Eredivisie om?

We staan jongens omhoog te praten die niet eens een basisplaats hebben of uberhaupt lang niet altijd geselecteerd worden voor/in Oranje, het is toch wel een klein wonder dat ze nog overwinteren in de CL in (buiten Arsenal) een bedenkelijke poule, terwijl de overige ploegen in Europa het al lastig hadden tegen de Europese middenmoot of lager.

Misschien moeten we ook gewoon concluderen dat de rest gewoon bijzonder matig is dit seizoen. Als ik naar de selectie van FC Twente kijk, is dit ook gewoon verreweg de slechtste selectie waar we ooit mee in de top 4 meespeelden en bij AZ is dat niet bepaald anders. Ajax is historisch slecht, terwijl Feyenoord weliswaar goed is, maar dit seizoen ook erg inconsistent door verscheidene omstandigheden. Dan nog het wegvallen van Utrecht, Vitesse, Heerenveen, de degradatie van Groningen en Willem II e.d. en de puinhoop is wel compleet. Zwakker dan nu heb ik de Eredivisie nog niet gezien.

Tja geen ramp dit. Als je er hier niet uitvloog gebeurde het volgende week wel. Nu volle focus op de competitie en die 3e plaats vasthouden.

Pffff wie gaat dit psv stoppen. Wat een trein die blijft door denderen. Zo sterk en dominant .. Lozano en lang ook weer helemaal fit. Zie psv zowel de beker als kampioen worden.

De 3-0 was echt een fantastische aanval! Jammer dat Guus hem niet in 1 keer afmaakte, maar hoe Bakayoko de bal in de kruising rost is van ongekende schoonheid. Op naar Utrecht voor nummer 18 en dan een heel moeilijk potje in Rotterdam.

Waar heb ik naar zitten kijken de 2e helft ?

Twente blijft opbouwen en 100 procent balverlies lijden voor de middenlijn.

De Jong wordt gedekt door regeer (hoe bedenk je het) bij een corner die niet meeloopt en uitkomt tegen Smal. 2-0 wedstrijd semi in de tas.

3-0 fantastische aanval wedstrijd helemaal in de tas.

En vervolgens na zo dominant te zijn kom je nog bijna zo in de problemen. 3-2 valt niet omdat Twente spelers elkaar voor de voeten lopen.

In de laatste 10 minuten is het veld zo groot van beide kanten wat je zelden bij een pot profvoetbal ziet en nog spelen ze nog geen 3 ballen naar elkaar over.

Leuke wedstrijd, dominant zeker, maar ik heb ook wel een enorm foutenfestival gezien!

17 januari 2024 om 23:05

Daar heb je dan denk ik naar zitten kijken. Nietwaar?

17 januari 2024 om 23:05

Tja je moet iets negatiefs bedenken als Psv zo dominant van de nr 3 in de eredivise wint.
Voordat ze in de 'problemen' komen, moest eerst de 3-2 vallen. Pas dan wordt het spannend. Niet op het moment dat je 3-1 voorstaat en Twente gooit alles op alles.

17 januari 2024 om 23:08

Klopt maar die hing wel in de lucht. Excelsior van het weekend krijgt ook nog lucht.

Maak er gebruik van in die 20 minuten door het te trainen. Want Dortmund maakt er gewoon nog 3-3 van!

Jij noemt het negatief. Ik bedoel het algemeen realistisch!

17 januari 2024 om 23:11

Jij denkt dat we tegen Dortmund Schouten eraf halen voor PvA? onder Schouten stort het inderdaad wel als een kaartenhuis in elkaar. Dat is nog een verbeterpuntje.

17 januari 2024 om 23:17

PSV-er

Dan is t onderschatting van deze tegenstander!

17 januari 2024 om 23:17

@shenkie,
whatever. De 4/5/6-1 hing meer in de lucht. Maar what rows your boat!

17 januari 2024 om 23:18

Verschil tussen Dortmund en Twente is ook enorm. De ED is qua niveau gigantisch afgegleden. Vandaar dat mijn club met mindere spelers dan vorig seizoen derde staat.

17 januari 2024 om 23:32

Oenieboy heb je denk ik wel gelijk in. Voorin vooral zijn we echt stukken minder dan vorig jaar.

18 januari 2024 om 00:02

Moet zeggen dat ik toch best gecharmeerd ben van Ugalde, pikt toch in iedere wedstrijd een doelpunt mee. Maar buiten hem en Steijn springt er momenteel niet direct iemand uit die het team op sleeptouw neemt.

17 januari 2024 om 23:07

Die trend moet inderdaad niet doorgezet worden de komende wedstrijden. Maar kun je het ze kwalijk nemen?

18 januari 2024 om 00:03

Het dekken van De Jong vond ik ook bijzonder. Daar zet je toch gewoon Propper op?

Psv is momenteel een top 3 ploeg in Europa zoveel diepte en kwaliteit

17 januari 2024 om 23:03

Nou andere supporters neem dit maar niet serieus. We zijn verre van, voor we arrogant genoemd worden.

17 januari 2024 om 23:07

Haha eens. Wel top 16 dit seizoen!

17 januari 2024 om 23:11

Pfff, helemaal eens. Dit soort uitspraken passen niet in Eindhoven. We zijn dat bij lange na niet, laten we gewoon lekker normaal doen en genieten van dit seizoen.

17 januari 2024 om 23:05

Ze zijn zeker goed bezig, maar een uitspraak als dit is natuurlijk onzin. Ze mogen het eerst nog verder in de CL laten zien.

17 januari 2024 om 23:05

En toen schrok Aycette wakker..

17 januari 2024 om 23:15

Als je ziet hoeveel moeite we hadden met Lens en Sevilla en in het begin van seizoen kapot zijn gespeeld door Arsenal denk ik dat we niet eens top 16 zijn eerlijk gezegd.
De Eredivisie is dit jaar gewoon uitermate zwak. en PSV uitermate consistent.

17 januari 2024 om 23:36

Arsenal had het op thuis lens en psv na ook niet makkelijk in deze poul. Dus die 2 clubs waren echt niet de makkelijkste. Gewoon goed gedaan door PSV.

17 januari 2024 om 23:45

Ben ik het mee eens.
Tegen Lens en Sevilla winnen in de Champions League is toch anders dan in de competitie.
Maar we moeten de kracht van PSV niet overdrijven.
In Spanje, Engeland, Duitsland, Italië + PSG zijn er echt wel 16 teams die beter zijn dan Psv.

18 januari 2024 om 00:10

Nou arsenal had het thuis anders tegen sevilla ook pittig makkelijk. Stond rond de 65 minuut 2-0 en in de hele wedstrijd is sevilla tot 1 schot gekomen.

17 januari 2024 om 23:18

Aangezien arsenal psv al een keer helemaal dol en dwaas geeft getikt ga ik er vanuit dat dat al sowieso 1 van de clubs boven psv is, wie staan er dan onder psv volgens jouw van het lijstje: real Madrid, manchester city, liverpool?

17 januari 2024 om 23:51

Niet eens enigszins. De Eredivisie verbloemt gewoon erg veel op het moment.

18 januari 2024 om 00:10

Ssommige psvers krijgen het echt te hoog in hun bol.
Hangen en wurgen van Sevilla en Lens winnen...
Top ploeg in Europa ben je als je echt ver komt in de CL. Jaar in jaar uit

18 januari 2024 om 13:05

Je schrijft PSG verkeerd en ook dat is momenteel geen top 3 ploeg.

Het is geen hele populaire mening maar Vertessen verdient op dit moment toch gewoon een basisplaats? Van alle buitenspelers legt hij momenteel het meeste energie in een wedstrijd en haalt hij ook gewoon het hoogste niveau. Ik snap niet dat PSV uberhaupt een verkoop overweegt als ik bedragen van nog geen 10 miljoen euro hoor. Lozano en Lang moeten er nog in gaan komen en liggen achter op de rest. Al komt dat wel. Overigens vond ik Tillman ook weer prima spelen als vervanger van Veerman. En die 3-0, genieten hoe die tot stand komt.

17 januari 2024 om 23:03

Tillman vind ik echt een fantastische voetballer. Vwb Vertessen.. Ik zat net hetzelfde te denken, Lang en Lozano nog vrij onwennig na de blessures, al zijn die eigenlijk wel een stuk beter dan Vertessen.

17 januari 2024 om 23:09

Nooit gedacht dit te zeggen, maar Vertessen was vandaag vaster aan de bal en zocht steeds combinaties op, wat hem lastig te verdedigen maakte. Lang gaat stilstaan en is uit op mooie dingen en Lozano begint aan solo’s die eigenlijk niet kunnen. En bij beide heren gaat de rest dus stilstaan en dat haalt alle verrassing en dynamiek uit het aanvalsspel

17 januari 2024 om 23:06

Sorry Davilla, maar Vertessen speelt nu een paar momenten goed, maar overall is hij toch niet goed genoeg. Tegen zijn prachtige goal stond ook weer van die waardeloze steekballen waarbij een aanval meteen teniet is gedaan. Lang en Lozano zijn van een compleet andere klasse. Dus nee, zeker geen basis.

17 januari 2024 om 23:10

Dat Lang en Lozano betere voetballers zijn erkent iedereen denk ik. Maar wel alleen als ze 100% in vorm zijn en dat zijn ze momenteel niet. Laat ze dat maar worden via invalbeurten en geef de basisplaats in de tussentijd aan Vertessen, want hij verdient het. Ik vond hem echt goed spelen vandaag. Net als zovaak dit seizoen, en weer tegen een goede tegenstander.

17 januari 2024 om 23:13

Die zullen best van een andere klasse zijn, maar lang was geweldig de eerste paar potjes en na die blessure is het niks. Ook lozano is nog niet 100%. Je stelt de huidige beste 11 op en daar zit onze rooie winger gewoon bij

17 januari 2024 om 23:14

Die zijn ander level, maar er ook even uit geweest. Op dit moment vind ik Lozano (en Lang) ook nog geen indruk maken, dat zal ritme zijn dan. Totdat ze die hebben is het goed om vertessen te hebben.

17 januari 2024 om 23:09

Dat verkopen voor die prijs moet eigenlijk niet kunnen nee. Maar ja, dat is PSV he. Als je samen historie hebt, gaan ze gunnen. Maar iedere club die een fitte Vertessen niet ophaalt voor 5 miljoen ligt te slapen!

17 januari 2024 om 23:24

Dat verkopen voor die prijs heeft natuurlijk ook wel wat te maken met dat hij nog maar 1,5 jaar contract heeft.

Waarom wordt er niet bij vermeld dat de 3-1 buitenspel was? Lijkt me toch wel een relevante aanvulling op het verslag.

17 januari 2024 om 23:05

Ja, in de herhaling zag je dat het net aan buitenspel was ja. Maar de KNVB bezuinigt liever op een VAR.

17 januari 2024 om 23:13

Ik dacht ook aan buitenspel, maar dit is dan weer zo'n discutabel moment met wel of geen nieuwe situatie. Tja geen VAR hé, benieuwd wat die er van had gezegd

17 januari 2024 om 23:30

Edit: Laat maar, had verkeerd moment voor me. Kan weg

17 januari 2024 om 23:28

Klopt hoor. Maar dan moet je meer momenten benoemen. De bijna 2-0 van de Jong (ook buitenspel) en het eventuele VAR-moment van Ugalde. Het had geen verschil gemaakt voor de einduitslag, dus laat lekker gaan. Opzich wel prettig dat je niet elk moment aan de VAR hoeft te denken.

17 januari 2024 om 23:40

Nouja dat is ook nog niet eens zo'n uitgemaakte zaak. Dacht ik namelijk ook toen met feyenoord in de CL tegen atletico, die pass die wieffer probeerde te onderscheppen. Met VAR was dat ook geen buitenspel.

Mooie wedstrijd. Heerlijk spel van PSV Had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. Maar die Oosting heeft wel echt geholpen. Eerst 55 minuten z'n beste speler op de bank houden en als die er eindelijk inkomt z'n beste aanvaller en z'n andere spelmaker eruit halen. Twente heeft 10 minuten met hun beste elftal op het veld gestaan.

Heerlijk gespeeld door PSV, genoten van hun spel. Beheerst, gefocust, het 1x raken en doorbewegen, de inpass snelheid en ga zo maar door.

Dat gezegd hebbende, baal ik wel van de ommezwaai in tactiek, de opstelling en wisseling in spelers aan onze kant. Ik hoop dat Oosting zijn conclusie kan trekken naar aanleiding van vanavond en inziet dat hij ook mag vertrouwen in een opstelling waarin je momenteel het beste presteert met al dan niet hoog druk zetten en vooral uit blijven gaan van je eigen kracht.

Tot slot moeten we natuurlijk ook niet vergelijken en mogen we al helemaal niet te hard van stapel lopen want wat wij presteren met ons huidig beleid en minimale investering (financieel, relatief gezien tot de top eredivisie) is mijns inziens best indrukwekkend en iets waar je op kan bouwen voor de toekomst. Op naar de volgende.

Hebben helaas totaal niet ons eigen spel gespeeld. Maar dat ligt misschien ook wel dat je gedwongen wordt door de kwaliteit van Psv... Wat een heerlijke aanvallen gewoon een maat te groot! Tegen een best latjes Twente

Wij kunnen ons mooi richten op de competitie, hoop dat jullie de beker winnen..

Psv Gefeliciteerd!

17 januari 2024 om 23:08

Daarom snap ik niet dat hij niet meteen met Steijn begon. Een speler die veel gif inbrengt en toch het een en ander wist te ontwrichten bij psv.

17 januari 2024 om 23:11

Waarschijnlijk omdat Steijn te aanvallend speelt en soms in de kleine ruimte nog niet altijd even geweldig is...maar vind ook jammer hoor dat wij ons te veel hebben aangepast aan psv ipv eigen kracht uit te gaan...

17 januari 2024 om 23:19

Hmm heb je wel gelijk in. Maar toch denk ik dan; na 20 minuten zie je dat je ook met 5 verdedigers het niet tegenhoudt en in de aanval weer mannetjes te kort komt. Juist de beker een 'goed' moment om iets te forceren.

17 januari 2024 om 23:32

Eens Oosting had wel met iets meer bravoure deze wedstrijd mogen benaderen... Maar helaas, mochten we deze wedstrijd winnen dan hadden we waarschijnlijk verloren in de Kuip, succes in de beker hoop dat jullie hem pakken.

Mijn club gaat zich nu richten op de competitie wat belangrijker is, ook al blijf ik het toch jammer vinden dat we zo weinig weerstand hebben geboden.

17 januari 2024 om 23:21

Afgedwongen? Het begint met die 442 van Oosting met Brenet, Bruns en Ricky. Tegen Sparta had je vandaag met dezelfde cijfers kunnen verliezen.

Wat ern machine! Petje af voor de Einhovenaren. Slechts Lens, Sevilla, Arsenal, Feyenoord en een helft Ajax konden tot nu toe weerstand bieden de rest is nergens te vinden. Chapeau

Was te verwachten, kan er ook niet echt mee zitten eerlijk gezegd. PSV paar maatjes te groot en Twente bij vlagen erg matig spel laten zien. Zaterdag weer col voor de 3 punten gaan en die 3e plek proberen vast te houden. Laat PSV die beker ook maar mooi winnen.

Psv blijft lekker bezig. Toch knap het constante niveau dat ze halen, maar nu is het klaar, volgende week is de eerste echte test. Houdoe he.

17 januari 2024 om 23:14

Me zolen! Tebbie nou toch in je koppie gehaald joh

Heel leuk hoor, PSV. Wat denken ze daar nou, dat wij onder de indruk zijn van een team dat letterlijk elke wedstrijd op landelijk niveau wint en met zo'n speels gemak dat dit wel eens het meest legendarische seizoen kan zijn van een Nederlands voetbalteam als dit zo door blijft gaan? Vinden ze dat nou zo bijzonder daar? Zijn ze nu lekker voldaan? Moet ik dat nou zo stoer vinden, he? Is dit Fifa? Doe niet zo kinderachtig, PSV. Ik heb betere dingen te doen zoals met pijn in het hart kijken naar mijn team en me afvragen waarom wij dit niet kunnen.

(p.s. - Dit was een geintje en een copingsmechanisme.)

17 januari 2024 om 23:32

Haha, ik moest lachen. Leuk!

PSV doet het wel echt fantastisch dit seizoen hè? Terwijl ze qua team toch niet echt zover boven de rest uitsteken?

17 januari 2024 om 23:35

Niet? Psv heeft met afstand het beste middenveld en aanval, brengen gewoon even nog een Lozano en Lang in... Of op middenveld een Tillman voor een Veerman..

Verdedigend moet ik je gelijk in geven.. daar vind ik psv niet onder doen voor een bijv Feyenoord.

18 januari 2024 om 00:32

Het is een schande dat PSV zo goed lijkt. (Sarscasme)

Petje af voor PSV, die spelen echt geweldig voetbal. Kan heel erg genieten van de snelle combinaties over meerdere schijven over het veld. Tilman vind ik ook echt een heerlijke speler.

17 januari 2024 om 23:14

Tillman is bizar goed. Pure atleet gecombineerd met techniek.

Kijk die Feyenoord-supporters hier hun cluppie verdedigen. Accepteer nou gewoon dat PSV dit seizoen met kop en schouders boven alles en iedereen uitsteekt.

Veerman net voor de wedstrijd geblesseerd geraakt en dat merk je. Zat geen middenvelder meer op de bank, dat is wel gevaarlijk. Tillman en Til is te aanvallend. Verder weinig in de problemen gekomen totdat er gewisseld werd en Schouten wegviel. Trots op de jongens maar komende week tegen Feyenoord zal er sowieso drie stappen bovenop moeten want dan zijn de gelukstreffers als Vertessen niet meer genoeg. Vol knallen voor de dubbel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren