Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gemiste penalty Gimenez kost Feyenoord twee hele dure punten

Laatste update:

Feyenoord is er niet in geslaagd om de tweede plek in de Eredivisie steviger in handen te nemen. De ploeg van trainer Arne slot kwam zondagmiddag na een moeizaam duel niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente. Santiago Gimenez miste een strafschop, terwijl Michel Vlap de schlemiel werd bij Twente met een oliedomme buitenspelgoal. Het verschil tussen beide ploegen blijft derhalve vijf punten op de ranglijst.

Slot kon tegen Twente niet beschikken over Calvin Stengs. De middenvelder annex buitenspeler kampte tegen PSV al met lichte klachten en was er deze zondag niet bij. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Thomas van den Belt, die zijn basisdebuut maakte voor de Rotterdammers. Bart Nieuwkoop begon opnieuw als rechtsbuiten.

Bij FC Twente waren er ook personele problemen. Manfred Ugalde vertrok deze week naar Spartak Moskou en Ricky van Wolfswinkel was ziek, waardoor trainer Joseph Oosting niet de beschikking had over een spits. Daan Rots begon op papier als diepste aanspeelpunt, maar hij kreeg vooral mee om te gaan zwerven in de voorste linie. Dat lukte alleraardigst.

Feyenoord en Twente wisten in de openingsfase amper tot grote kansen te komen en maakten er een rommelig schouwspel van met veel balverlies over en weer. Na een kwartier spelen kreeg Rots de eerste kans van de wedstrijd. De aanvaller werd prachtig bediend door Mathias Kjølø, maar zag zijn inzet langs de voor hem verkeerde kant van de paal gaan.

Feyenoord had wel het meeste balbezit, maar wist het veldoverwicht niet om te zetten in hele grote kansen. Twente daarentegen was wel trefzeker. Joshua Brenet en Michel Vlap genoten een vrije doortocht richting het doel van Justin Bijlow, waarna laatstgenoemde scoorde. De geboren Fries deed dat echter in buitenspelpositie.

Bij aanvang van de tweede helft bracht Slot Javairô Dilrosun binnen de lijnen voor Nieuwkoop. Amper een minuut onderweg ging de bal al op de stip. Igor Paixão werd in de rug gelopen door Michal Sadílek, waarop Allard Lindhout naar de stip wees. Gimenez nam plaats achter de bal, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Lars Unnerstall. De rebound was niet besteed aan Dávid Hancko.

Feyenoord drong in de tweede helft aan en zag Twente zich vooral beperken tot verdedigen. Gimenez stuitte op Unnerstall en Hancko schoot na een fraaie combinatie rakelings naast met zijn mindere rechter. Slot had ondertussen Ondrej Lingr en Yankuba Minteh binnen de lijnen gebracht en zou later ook Thomas Beelen brengen voor Gernot Trauner.

Oosting bracht met Naci Ünüvar en Sem Steijn ook de nodige verse krachten, maar moest toezien hoe het mini-slotoffensief voor de thuisploeg was. De laatste mogelijkheid, een schot van Hancko uit een corner, ging hoog over het doel van Unnerstall. Namens Twente schoot Ünüvar rakelings naast. Volgende week wacht voor Feyenoord opnieuw een topduel, als de ploeg op bezoek gaat bij AZ. Twente speelt thuis tegen RKC.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een slechte wedstrijd. Van den Belt is 10 keer niks, dat geldt ook voor Dilrosun en Minteh. Geef mij maar liever Alireza of liever alle 3 kwijt en gooi maar Slory en Sauer erin. Kan niet slechter dan dit zou je denken. Twente kwam niet om te winnen, kan het ze ook niet kwalijk nemen.

28 januari 2024 om 16:31

Dilrosun was prima vandaag als hij de bal kreeg. Maar alles moet door het midden bij Feyenoord. Daardoor staat Gimenez niet in positie en staan de vleugels voor niks op het veld. Waarom zoeken we nooit een keer de ruimte?

28 januari 2024 om 16:34

Ik vond Dilrosun echt helemaal niks goeds doen. Gimenez is ook zwaar uit vorm. Leuk dat hij heeft gescoord een paar wedstrijden, maar hij is overduidelijk uit vorm.

28 januari 2024 om 16:47

Dilrosun is in alles beter dan Alireza. Onzinnig om hem nu te benoemen

28 januari 2024 om 17:03

Alles moet door het midden omdat er vanaf de vleugels niks kwam. Telkens als die de bal krijgen doen ze er niks mee.

28 januari 2024 om 17:12

Giminez is toch ook helemaal geen 40 miljoen waard. Hij heeft het in het begin leuk gedaan maar man man man. Niks meer van over. Daarnaast is spelen in de eredivisie natuurlijk niet te vergelijken met de top 4 competities. Denk dat Feyenoord blij mag zijn als ze er 20 miljoen aan over houden.

28 januari 2024 om 17:20

@ouwes, waan van de dag en je kan zo meedoen met de analisten in Nederland. Gewoon kijken naar de laatste wedstrijd en daar alles op baseren. Als jij echt denkt dat Santi maar 20 miljoen op gaat leveren dan snap je niet hoe de markt in elkaar zit. Maar stiekem weet je ook wel dat het meer wordt

28 januari 2024 om 17:31

Ik las hier ook bedragen van 50 a 60 miljoen. Dat was net zo overdreven als die 20 miljoen die nu geroepen wordt.

28 januari 2024 om 17:36

Misschien in rennen en dribbelen, maar met jou ga ik dit gesprek niet eens aan want de naam alireza is voor jou wat de kleur rood is voor een stier. Helaas ben je daar niet zo objectief in. Al zou Dilrosun beter zijn zien we daar niks van terug.

28 januari 2024 om 17:37

40-50 miljoen is zeker niet overdreven. Zeker niet als hij er nog wat inleg in de EL. Maar iedereen praat elkaar maar na.

28 januari 2024 om 18:22

Hoe ik hem de afgelopen tijd heb zien spelen mag je blij zijn dat dit geen jorgense 2.0 wordt. Het lijkt wel alsof hij het voetballen verleerd is, terwijl ik hem bijvoorbeeld tegen Ajax uit zo sterk vond

28 januari 2024 om 18:36

@victor wens is weer de vader van de gedachte

28 januari 2024 om 16:32

Nou ik vond Dilrosun meer goed doen dan Giminez. Die heeft zelfs in de warming up geen bal gemaakt.

28 januari 2024 om 16:34

Met dit team had je nog kunnen winnen, als je die kansen gewoon maakt. Verder was Feyenoord gewoon beter, wat ook niet gek is in de kuip. Belachelijke penal overigens.

28 januari 2024 om 16:39

Je had inderdaad moeten winnen, maar we konden natuurlijk ook door die counter in de eerste helft 1-0 achterstaan. Helaas voor jullie is Vlap is niet de slimste vandaag. Penal vond ik trouwens ook niet heel duidelijk, maar als je hem toch krijgt moet je het ook kunnen resulteren naar een doelpunt.

28 januari 2024 om 20:03

Waar was Regeer overigens? Die hadden we vandaag prima kunnen gebruiken achteraf

28 januari 2024 om 16:34

Waarom wordt mijn reactie verwijderd? Maar was een slechte wedstrijd, goedkope penalty en een domme twente speler. Tevreden met het resultaat.

28 januari 2024 om 16:37

Als je reageert op een reactie die later wordt verwijderd, is die van jou ook weg. Zonder punt aftrek. Het origineel is verwijderd, dus die eronder (incl. de jouwe ook). Anders loopt de volgorde van reacties door elkaar.

28 januari 2024 om 16:41

Ja dat snap ik. Maar dat was ook een normale reactie di vond dat het een terechte uitslag was. Maar goed.

28 januari 2024 om 16:46

Die geldt als niets toevoegend.

28 januari 2024 om 16:56

99% van de reacties voegt niets toe…. Ik vind dat altijd zo’n vage reden.

28 januari 2024 om 16:37

Dilro probeerde het en deed meer wat de rest niet deed

28 januari 2024 om 16:39

Lijkt trouwens wel of die keeper van de lijn was met de strafschop. Maargoed daar moeten we t niet op gooien, het was echt heel erg slecht. Vd belt uitlenen of verkopen.

28 januari 2024 om 17:10

Klopt, stond er niet op.
Hij stond achter de lijn. De regels is bedoeld voor niet te snel uitkomen, dan is er achterstaan denk ik niet zo'n groot probleem.

28 januari 2024 om 16:39

Snap ook niet waarom Slot daar niet al aan denkt richting volgend seizoen. De 2e plek is al vrij zeker en die jonge gasten kunnen niet minder laten zien. Nu kan je nog wat geld vangen en je bent het salaris kwijt van die gasten.

28 januari 2024 om 16:41

Slot is niet heel erg van het toepassen van jeugdspelers. De enige die is doorgebroken onder hem is Hartman. De rest speelde al of had zijn debuut al gemaakt. Daarnaast vind ik de aankopen dit jaar ook tegenvallen. Hele rare wissels ook.

28 januari 2024 om 16:44

De tweede plek is al vrij zeker zegt ie. 9 punten voor op de nummer 5 Ajax. 5 puntjes op Twente. Er zijn nog 15 wedstrijden dit seizoen he. Feyenoord is drie blessures verwijdert van een absolute zaadploeg

28 januari 2024 om 16:47

Ajax is 1 blessure verwijderd daarvan he

28 januari 2024 om 16:50

Berghuis en Brobbey zijn toch echt twee goede spelers.

28 januari 2024 om 16:50

Volgens mij mis je het essentiële wat ik daarnaast zeg, de jonge gasten kunnen niet minder laten zien. Het is niet dat ik roep dat we met de A1 moeten gaan spelen. Daarnaast zijn we constanter en beter dan de concurrenten.

28 januari 2024 om 16:51

Ajax heeft alleen brobbey. Haal je die weg is het meer een Heerenveen. Feyenoord wordt 100% 2e. 3e en 4e is nog moeilijk te zeggen.

28 januari 2024 om 16:59

We staan te ver voor Ajax win niet alles en moet ook naar de kuip . De rest haal ons ook niet in. Maar het spel moet beter het lijk Ajax nu wel zo zwak

28 januari 2024 om 17:02

Klopt. Matige trainer. Dilrosun, Alireza en Minteh zijn echt niet perse beter dan een jeugdspeler zoals Slory of Sauer. Wissel die 3 spelers gewoon met elkaar af.

28 januari 2024 om 17:12

Bongiorno. Zelfs een matig Ajax begint al heel langzaam richting de derde plaats te kruipen. Een paar goede aankopen erbij in deze transferperiode en dan zou het zomaar kunnen.

28 januari 2024 om 17:30

2e plek is inderdaad wel binnen. Wellicht lijkt daarom de urgentie ook te ontbreken bij de spelers in de Eredivisie.

28 januari 2024 om 17:36

Ik zie Ajax nog wel winnen in de Kuip tbh

28 januari 2024 om 17:39

@theroscoe, Ajax heeft een aardige aanval maar een waardeloze verdediging. Die gaan echt niet winnen in de Kuip

28 januari 2024 om 18:01

"Het spel is zo zwak, we lijken wel Ajax". "2e plek is wel binnen". "Ajax heeft een aardige aanval maar een waardeloze verdediging. Die gaan echt niet winnen in De Kuip." Het is januari en de Feyenoorders die hier altijd voorop lopen te roeptoeteren dat ze in Amsterdam arrogant zijn, zijn weer lekker voorbarig ongekend veel bezig met denigrerend jegens Ajax te sneren. Ik zou gewoon rustig de komende weken tot begin april, laten we de 7e zeggen, eens afwachten.

28 januari 2024 om 18:07

Na winst tegen de kleintjes en dan is Ajax ineens goed? Win eerst maar is van psv van het weekend

28 januari 2024 om 18:09

@myvision, wat is er denigrerend aan? Vind jij dat ik iets raars zeg dan? Is toch gewoon een analyse op basis van de laatste wedstrijden.

28 januari 2024 om 18:21

@crooswyker: ik vind het vrij hypocriet. Win eerst maar eens van PSV? Als er tegen een club het niet zo erg is om punten te verspelen is het tegen de beste van de competitie. Kampioen, maar ook nummer twee word je tegen de kleintjes.
@FR010FRDAM: Ajax dat in die potjes wel gewoon (veel) beter is, begint lastige uitpotjes te winnen. Feyenoord begint lastige thuispotjes punten te verspelen of heeft discutabele momenten nodig. Ik zeg nergens dat we Feyenoord wel even gaan bedreigen maar vind hier nogal wat mensen voorbarig in januari en dat staat niet bij Feyenoord.

28 januari 2024 om 18:26

Wat mij opvalt is dat Feyenoorders tot vandaag nog hoop had op een eerste plek omdat PSV na de winterstop zou gaan instorten. Even voor de duidelijkheid; het verschil was toen nog 10 punten tussen PSV en Feyenoord. Daarentegen mag Ajax volgens de meeste Feyenoorders geen hoop hebben, terwijl het verschil 9 punten is. Best krom. Met een beetje pech voor Feyenoord is het gat met Ajax volgende week 6 punten…

28 januari 2024 om 19:46

Ik weet niet welke Feyenoorders nog hoop hadden op een kampioenschap, maar iedereen die ik ken heeft die hoop na die onderlinge wedstrijd al opgegeven. Er kon natuurlijk altijd een wonder gebeuren, maar realistisch is het zeker niet.

28 januari 2024 om 19:57

Ik kan ook niemand bedenken dat dacht dat wij wel even alles winnen en PSV zou instorten. Wij zijn heel het seizoen zelf niet constant, dus waar de gedachten vandaan komt…

Man man man. Feyenoord krijgt weer een penalty cadeau in de Kuip. Is niets aan de hand en de var kijkt alleen naar een moment daarvoor buiten de 16. Het is dat Gimenez stuk is en Unnerstall eigenlijk gewoon de beste keeper van de eredivisie is, dat het uiteindelijk geen grote gevolgen heeft.

0-0 paste erg goed bij deze wedstrijd waarin de voorste linie van beide ploegen gewoon ontzettend matig is.

Hartman is trouwens wel onwijs goed, al was het de tweede helft misschien ietsjes minder. (Misschien samen met Hancko) voor mijn gevoel de enige die eigenlijk elke wedstrijd goed is en gauw het niveau van de eredivisie gaat ontstijgen.

28 januari 2024 om 16:30

Je ziet niet dat Sadilek Paixao vol in de rug duwt? Beetje goedkoop scoren. Verder terecht gelijkspel.

28 januari 2024 om 16:31

Haha kom jij aan. En van de week was het geen penalty voor Lang toch? Ik zie inderdaad niet dat Sadilek Paixao ‘vol’ in de rug loopt.

28 januari 2024 om 16:32

Schei eens uit man, Paixao tikt gewoon de bal aan en gaat meteen liggen.

28 januari 2024 om 16:32

Dan zou ik even langs specsavers lopen man man man. Ook 0-0 pasten bij de deze wedstrijd haha, kom op als iemand verdiende te winnen is het Feyenoord toch, ondanks je Ajax bril.

28 januari 2024 om 16:32

Feye hou op hoor. Paixao vliegt 10 meter de lucht in. Hier is amper wat aan de hand. Jij vond dat van Noa Lang zeker ook geen penalty.

28 januari 2024 om 16:33

Hij liep ook niet in de rug. hij duwde. en dat is nogal duidelijk in beeld.

28 januari 2024 om 16:35

Misschien moet je nog eens kijken en dan zie je gewoon een vrijwillige valpartij.

28 januari 2024 om 16:38

Mocht iemand de wedstrijd terug kunnen zien. Ik nodig je vooral uit om de herhaling terug te kijken op 45.53 minuten. In die herhaling zie je nogal duidelijk dat Sadilek een duw uitdeelt in de rug van Paixao op het moment dat hij voor hem springt. Oordeel zelf.

28 januari 2024 om 16:39

Was een mooie duik.

28 januari 2024 om 16:48

Ik zou je feyenoord bril effe af doen

28 januari 2024 om 16:54

Goeie tip. En daarna zag ik dat het een penalty was. Of is een hand in iemands onderrug zetten en vervolgens duwen geen penalty meer?

28 januari 2024 om 16:57

Paixao krijgt van mij een tien met een griffel voor de fantastische duik.

28 januari 2024 om 17:07

@eredivisieajax: niemand heeft gezegd dat je Psv daar geen penalty voor kon geven. Het was alleen geen duidelijke fout van de scheidsrechter omdat wel degelijk ook de bal geraakt werd dus de var kon hem niet overrulen. Als psv hem wel had gekregen had je ook niemand horen zeuren

28 januari 2024 om 17:10

@feye88: naast de duw klemmen er ook 2 benen om het been van Paixao heen bij zijn laatste stap. Ik snap werkelijk niet waarom je hier geen penalty in ziet

28 januari 2024 om 18:32

Hahaha sommige Feyenoorders zijn zo onrealistisch. Zelfs wanneer de hoofdtrainer van Feyenoord iets toegeeft denken sommigen er toch anders over. Nu ook weer; dit een topclub penalty. AJAX en PSV zouden ook een pingel krijgen als ze thuis zouden spelen

28 januari 2024 om 16:30

Eredivisie penalty saldo (voor-tegen) in eigen stadion sinds 20/21:

Ajax +17
AZ +11
PSV +9
Feyenoord +5
Twente +3

Nu jij weer.

28 januari 2024 om 16:31

Sorry, maar je moet hier niet met statistieken aankomen. Alle scheidsrechters hebben kuipvrees en Feyenoord speelt altijd thuis in de beker.

28 januari 2024 om 16:32

Gaat toch niet om het aantal maar of ze terecht zijn

28 januari 2024 om 16:32

Het gaat mij niet om het aantal strafschoppen dat Feyenoord krijgt, dus dat formuleer ik misschien wat ongelukkig. Maar het gaat mij er om dat in 1 week 2 momenten zeer discutabel uitpakken in de Kuip deze week.

28 januari 2024 om 16:33

Haha en Ajax 0 rode kaarten voor de tegenstander. Zo werkt het niet vriend

28 januari 2024 om 16:34

Hoeveel zijn er onterecht dan? Die +17 van jullie allemaal terecht? Het is gewoon een vals frame van jullie, en als ik met feiten kom, komen jullie niet verder dan een nagenoeg inhoudsloze reactie.

28 januari 2024 om 16:34

Hoe kan deze reactie een groen randje krijgen? Is die mod een Feyenoorder die deze heeft beoordeeld? Dit zegt natuurlijk helemaal niets. In één week tijd krijgt Feyenoord een terechte penalty niet tegen en een onterechte penalty wel mee.

28 januari 2024 om 16:34

Komt weer iemand met statistieken. Ook maar gewoon zelf een jaartal bedacht als meetpunt. Je
Moet wel in situaties komen om penalty’s mee te krijgen.

28 januari 2024 om 16:35

Hiervoor is context nodig. Hoeveel schoten zijn er per club per wedstrijden gemiddeld, hoeveel % balbezit in de 16 van de tegenstander. Als dat veel hoger is bij ajax, vrij logisch dat je meer penalty's krijgt. Dan moet je ook nog kijken naar de 'kwaliteit' van iedere gegeven penalty. Zijn van die 17 ongeveer 16 100% terecht en bij feyenoord maar 1 terecht bijvoorbeeld.

Kortom leuke poging, veel te kort door de bocht

28 januari 2024 om 16:35

Ik geloof alleen dat die van AZ en Twente terecht zijn.
De rest zullen er veel tussen zijn die te makkelijk zijn gegeven.

28 januari 2024 om 16:38

Ik kom tenminste met een reactie gebaseerd op feiten en niet op onderbuikgevoelens. Wat een bezopen reacties hierop zeg.

28 januari 2024 om 16:43

Statistieken.
Feiten zou zijn als je elke penalty moment onderbouwt.
Gezien het onderwerp "onterechte penalty's" is.

28 januari 2024 om 16:43

Die feiten vertellen niet het hele verhaal. Je hebt meer statistieken nodig ter onderbouwing

28 januari 2024 om 17:46

Ter verdediging van que pasa; hij is de enige die met een onderbouwing aankomt. Kun je van eredivisieajax niet zeggen in diens eerste comment. Waarom gaat men dan bashen op diegene die met iets aan komt zetten en blijft de ander die niks onderbouwt buiten schot? Lijkt me een vreemde logica

28 januari 2024 om 21:29

Klop alle penalties van Ajax waren terecht en dan missen er ook nog een stuk of 10 die onterecht niet werden gegeven. Dus wat wil je nu zeggen met nietszeggende statistieken.

28 januari 2024 om 16:31

Genieten hoe erg jij hiermee bezig bent. Overigens waren het gewoon twee terechte penalty’s in één actie, maar dat geheel terzijde. Waar komt deze frustratie richting Feyenoord bij jou vandaan? Gewoon oprechte belangstelling.

28 januari 2024 om 16:34

Ja, ik ben nou eenmaal gek van voetbal, en ook van de eredivisie. En ook van slot en ook van Bosz. Had Feyenoord met oog op de derde plek ook graag zien winnen vandaag. Frustratie valt, buiten de discutabele penalty momenten, voor de rest wel mee.

28 januari 2024 om 16:41

Is er ooit iets gebeurd tussen jou en Feyenoorders? Je lijkt zo uit de bocht te schieten elke keer. Zelfs bij wedstrijden van Feyenoord waar je eigen favoriete club op geen enkele manier bij betrokken is. Want wat was er precies discutabel aan dit moment volgens jou? Propper probeert niet eens te verbergen dat hij niet voor de bal gaat en Paixao zoekt (en vindt) gewoon handig het contact.

Dat moment van woensdag was natuurlijk een fout van scheids en VAR, maar jij doet bijna alsof er een complot gaande is.

28 januari 2024 om 16:45

Ik heb het over deze 2 momenten. Mag ik daar geen kritiek op geven omdat mijn voorkeursclub Ajax is? Ik lees hier ook voldoende kritiek van feyenoordsupporters. Volgens mij wil jij vooral een complot zien dat ik iets tegen Feyenoord heb. Wel ironisch trouwens dat Harrie ‘slinger’ mij beticht van uit de bocht schieten haha.

28 januari 2024 om 16:51

Je mag alles van mij, wees daar maar gerust op. Ik probeer je gewoon te begrijpen. Het zijn allemaal zulke heftige teksten, vooral doordeweeks en nu ben je er weer binnen een paar minuten bij. Je suggereert zelf een patroon door te zeggen dat Feyenoord weer geholpen wordt in de Kuip.

Haha je maakt ‘m gewoon😉

28 januari 2024 om 16:55

Laat Herrie praten joh. Je hebt je punt terecht gemaakt!!

28 januari 2024 om 16:32

Hij krijgt een duwtje in de rug. Tis niet heel zwaar, maar geen enkele VAR draait dat terug.

28 januari 2024 om 16:32

Totale onzin natuurlijk. Jarenlang bevoordeeld in de eredivisie, van ballen over de zijlijn tot bodychecks, maar Feyenoord heeft de scheids mee. Je begint het bijna zelf te geloven he

28 januari 2024 om 16:38

Zo ver wil ik niet gaan, maar dit vond ik wel een opvallend moment. Vond het erg zwaar, hier wordt bijna nooit voor gefloten. Vind het overigens verschrikkelijke voetballers, Paixao en Gimenez.

28 januari 2024 om 16:39

Vond jij het een penalty dan?

28 januari 2024 om 16:39

FR010FRDAM dat zijn inderdaad twee goede voorbeelden van discutabele beslissingen in het voordeel van Ajax. En dan vergeet je nog de buitenspelgoal van Wemberto in de bekerfinale van 2002. Vandaag en tegen PSV zijn twee goede voorbeelden van discutabele beslissingen in het voordeel van Feyenoord.

28 januari 2024 om 16:39

Haha heerlijk die diepgewortelde haat

28 januari 2024 om 16:46

Vond het zelf redelijk zwaar beoordeeld, maar er was een duw die in de snelheid zwaarder leek dan in de herhaling. Dus snap dat de scheids hem geeft maar ook dat de VAR hem niet terugdraait.

28 januari 2024 om 21:31

Ajax heeft zeer vaak de scheids tegen. Door de VAR krijgen we echter nu meer penalties mee, want nu kan men er niet omheen.

28 januari 2024 om 16:42

Ajacieden en psv'ers zijn echte jankerd op dit moment. Zodra er een commentator zegt dat het geen pingel is, is de VAR van Rotterdam.

Minder janken heren.

28 januari 2024 om 17:05

Los van dat het pas de 2e penalty van het seizoen is in de Kuip,kan je hier gewoon prima een penalty voor geven en zie ik precies 0 redenen om hem niet te geven. Maar leuk duimpjes scoren onder de supporters van andere clubs dit

28 januari 2024 om 17:13

Madmarcel, dit was wederom zachtjes gezegd discutabel. Uiteindelijk qua kansen een terecht gelijkspel. Feyenoord voetballend de bovenliggende partij.

Kut pot. Feyenoord kon niet en Twente was te bang.

Alles. Kut. Enter. PSV gefeliciteerd met de titel!

28 januari 2024 om 16:31

Jullie de beker en 2e, wij de titel. Prima toch?

28 januari 2024 om 16:32

Het is dat Twente, AZ en Ajax schandalig zwak zijn, maar zodra hun iets van vorm vinden zakken we nog weg ook vrees is.

28 januari 2024 om 16:38

Ajax begint te komen. De verdediging is schandalig zwak, maar de aanval begint te lopen. Zitten er iig beter in dan AZ, Feyenoord en Twente op het moment. Daar loopt de aanval allemaal niet. Feyenoord is te ver weg, maar 3e is zeker mogelijk.

28 januari 2024 om 16:44

Twente is niet schandalig zwak, maar voetbalt gewoon naar hun kunnen. Van Ajax en AZ verwacht je idd meer.

28 januari 2024 om 16:45

Twente schandalig zwak? Ze doen het juist boven verwachting goed met het zeer beperkte transferbudget I.v.m. aflossing schulden. We staan nog steeds derde op 5 punten afstand van de nummer 2. Vandaag ook zonder Ugalde en zieke spelers. We doen het uitstekend. Sterker nog. Twente komt eraan!

28 januari 2024 om 19:21

Twente had vandaag 34% balbezit, dat is zwak en wil je niet voetballen. Als je als club zijnde eraan komt voetbal en heb je meer als 34% balbezit. Twente doet het idd leuk, maar is nog ver weg van de topclubs in NL

28 januari 2024 om 16:39

Die titel was voor Feyenoord sowieso al aardig uit het zicht. Alle zeilen bij voor plek 2 lijkt me.
Ajax komt ook wel weer steeds dichterbij.

28 januari 2024 om 16:39

Twente was te bang? Twente had gewoon 0-2 voor moeten staan. Daarna gaan we met een gehavend team inderdaad niet Feyenoord wegspelen, maar verdedigend ging het prima.

28 januari 2024 om 17:12

@oenieboy
Twente kwam iig niet om te voetballen. Met maar 34% balbezit en 2 schoten waarvan 0 op goal. 2e schot van FCT was ook pas in de 94e minuut als ik mij goed herinner. 0-2 had ook uiterst effecient en onrealistisch geweest.

28 januari 2024 om 19:34

Buitenspel goal wordt niet meegerekend he. De kansen van Feyenoord waren allemaal minder groot. Neem daarbij eens dat er drie schoten op goal afkomstig waren van de penal. Overigens, had Feyenoord niet een zelfde percentage tegen Psv in de kuip?

28 januari 2024 om 19:28

De felicitaties aan PSV zijn al een paar weken terug geweest hoor. Deze pot winnen had daar weinig aan veranderd. Gat was al 10 punten

Ondanks dat PSV een enorm matige pot speelde toch weer een goed weekend voor 'ons'. Feyenoord is echt een enorm matig elftal aanvallend als Gimenez uit vorm is (begint trouwens wel flinke vormen aan te nemen die vormcrisis van hem).

Die Vlap hoor je toch direct te wisselen na die afgekeurde goal? Wat een amateur zeg. Daarnaast kan die Minteh als hij zijn dag niet heeft, toch een parodie op een voetballer zijn, jezus zeg.

Tenslotte zou ik het penalty moment nog wel eens terug willen zien, want ik neig enorm naar dat het echt totaal niets was, behalve mogelijk geel voor een kleine duikeling van Paixao.

28 januari 2024 om 17:19

@Feliix, een nog beter weekend voor ons. Zelf de traditioneel lastige uitwedstrijd in Almelo winnen en vervolgens de nummer 2 tot en met 4 punten zien verspelen. Daarbovenop stroomt ook nog eens de ziekenboeg langzaam leeg en is er ondanks alle miskopen ook nog de nodige ervaring ingekocht. En het belangrijkste, niemand houdt serieus rekening met ons. Elk team gaat lekker voetballen en hebben het gevoel dat ze de wedstrijd wel kunnen winnen, maar intussen worden de uitslagen groter en groter en beginnen we echt serieus meer kansen te creëeren dan al die tegenstanders en is onze spits aan het veranderen in een sluipmoordenaar.

Nou mooi... dan kan ik ontspannen naar ajax - psv kijken volgende week nu feyenoord weer punten verspeeld heeft.

Bedankt Vlap!! Haha wat slecht.
Unnerstall erg goed!

Wat een draak van een wedstrijd zeg

Bizar slechte wedstrijd. Maar wat verwacht je als je begint met Nieuwkoop en vd belt? Dit seizoen lijkt het Slot effect aardig uitgewerkt. Het spel is al een tijdje dramatisch en slot kan er nog geen verandering inbrengen.

Ik kan hiermee leven. Die enorme kansen in de eerste helft moesten erin, vooral die met Vlap. De tweede helft was het echt alleen Feyenoord. Die hoeven ook niet bang te zijn dat die 2e plek in gevaar komt lijkt me.

28 januari 2024 om 16:33

Twente is qua overleven wel een klasse apart. Wat pakken ze veel duels.

Ajax kan zomaar cl spelen, wie had dat gedacht begin van t seizoen..

28 januari 2024 om 16:38

Dat hangt ervan af, welke datum prik je als "aan het begin van het seizoen"?

28 januari 2024 om 16:43

Ik neem aan op het moment dat ze 18e stonden.

28 januari 2024 om 16:45

3e is voorronde CL toch? Hadden ze sws al zicht op.

28 januari 2024 om 16:45

Dat geloof je zelf?

28 januari 2024 om 16:52

Jij niet dan? AZ en Twente laten toch niet veel meer dan Ajax zien op dit moment?

Zelfs met onterechte penalty winnen ze niet. Kampioenschap is zeker in Eindhoven. Feyenoord wordt toch wel 2e verwacht ik.

Tja, het loopt niet op het moment. Vooral bij Gimenez niet, mijn god wat is hij slecht sinds de winterstop. Twente kwam voor een punt en hield zich vrij eenvoudig staande. Is ook niet heel moeilijk tegen zulke slechte buitenspelers. Dat je de pingel dan mist past ook wel in de huidige vorm.

Verder ook weer niet zo erg, want we staan nog steeds 5 punten los en kampioen worden we toch niet.

Ik zou als Twente-fan trouwens nog wel ff boos zijn op Vlap. De tandjes, hoe krijg je dat voor elkaar.

28 januari 2024 om 16:33

En jullie zijn echt wel wat beter dan de 3 concurrenten onder jullie. De Eredivisie voor Feyenoord zit er praktisch al op haha

28 januari 2024 om 16:41

Mwah, wat beter wel, maar niet veel. En sinds de winterstop sowieso niet hoor. Erg diepe dalen dit seizoen.

Ben blij met dit resultaat, en denk dat wij ook het meeste tevreden kunnen zijn met dit gelijkspel Feyenoord had het eerlijk gezegd wel verdiend om te winnen, en de scheidsrechters/Var blijft altijd één grote grap in de Kuip helaas!

28 januari 2024 om 16:31

Scheidsrechter die 50 minuten tijdrekken toestaat is een aardige grap inderdaad

28 januari 2024 om 16:36

@Tiki Tacktiek verslagen met jullie eigen vuil spelletje. Of klaagde je ook toen die Paixao er rustig afging en jullie vriend Higler niks durfde te zeggen?

28 januari 2024 om 16:33

Sportieve reactie. Eerste helft de grote kansen voor Twente, tweede helft eenrichtingsverkeer. Vrij makkelijke penaltie, maar waarom duwt Sadilek vol in de rug van Paixao, hij had de bal nooit onder controle kunnen krijgen. Al met al zou 5 punten marge genoeg moeten zijn (hoop ik).

28 januari 2024 om 16:41

Ja dat denk ik ook wel, wij worden echt geen 2de en Az zie ik ook niet gebeuren.. voor Twente is een 3de plek gewoon goed seizoen

28 januari 2024 om 16:49

Moet je wel zorgen dat Ajax er niet nog overheen komt. Maak me wel een beetje zorgen daarover voor Twente aangezien ze aanvallend wel erg gevaarloos zijn.

28 januari 2024 om 17:25

Ajax maakte er gisteren 4 tegen een bijzonder slecht verdedigend Heracles. Dat gaan ze niet elke week krijgen. Wat ze wel elke week krijgen is veel tegengoals, want ze kunnen er achterin en op middenveld helemaal niks van. Nu ze een paar makkelijke tegenstanders hebben gehad lijkt het of het beter gaat. Maar het nivo is nog niet zo heel veel beter. Dus 3e plek zie ik er voor Ajax niet inzitten. Volgende week gewoon weer 7 punten achter Twente.

28 januari 2024 om 18:12

Buiten Psv en Feyenoord gaat Ajax veel wedstrijden winnen ,geloof mij die 3 plaats word voor Ajax ! En Twente gaan ze ook gewoon winnen ,Ajax is groeiende . Het is een kwestie van tijd dat Ajax boven Az en Twente staat

28 januari 2024 om 19:25

Achterin bij Ajax zwak idd. Maar Twente liet vandaag gewoon zien niet bij de topclubs te horen met maar 34 procent balbezit. Had lef verwacht van Twente, maar dat heb ik totaal niet gezien. Een team dat wil winnen van Feyenoord, en wil laten zien dat ze eraan komen, maar helaas. Ajax kan zich nog versterken deze transfer Window, hopelijk kunnen ze nog wat halen .

28 januari 2024 om 16:35

Wat heeft Lindhout nou weer misdaan? Floot een uitstekende pot en denk voor Twente ook uitstekend met de overtredingen tegen Gimenez terwijl Propper zelf ook continue bezig is. Bizar om in zo’n wedstrijd het over de scheidsrechter te hebben.

28 januari 2024 om 17:43

Wel grappig dat een keer Twente supporter dat na de afgelopen jaren over scheidsrechters in eigen huis. Propper komt de afgelopen 2 keer weg met overtredingen waarvan de KNVB achteraf aangeeft dat het een penalty was.

Verder zit Feyenoord de afgelopen paar seizoenen structureel aan in de middenmoot of onderaan de ranglijst wat betreft penalties. Echt een enorm kinderachtige en nergens op gebaseerde reactie.

28 januari 2024 om 19:29

Memyself ook wel grappig dat Pröpper nog steeds zo'n hot topic is. Die wedstrijd waren wij beter, vandaag jullie. Wij hebben toen geluk gehad met Pröpper en pech met de penalty vandaag, die ik erg licht vond. Dat Gimenez die niet afmaakt is jullie probleem. Move on. En die vuurwerkgeluiden worden ook oud. Huttenvolk.

Ongelofelijk. VD belt kan er niks van, Gimenez hopeloos uit vorm en al de 4e penalty gemist van de 10 die die heeft genomen, wederom dramatisch ingeschoten. Lindhout was weer eens dramatisch aan het fluiten en liet al het tijdrekken weer compleet onbestraft. Feyenoord zelf verder dramatisch (vooral de buitenspelers creeeren weer helemaal niets). Zo leek heel even dat er misschien wat druk op psv zou kunnen komen, is het nu weer helemaal verpest

Ajax winnaar van het weekend

28 januari 2024 om 16:38

Ik vind Twente en psv ook winnaars. Voor Ajax komt nu de periode met meer weerstand.

28 januari 2024 om 16:44

PSV hoeft niet meer achterom te kijken, ze zijn elk weekend de winnaar. Dus daarom tellen we PSV al niet meer mee.

28 januari 2024 om 17:16

Volgens mij vooral Psv winnaar van het weekend,hoewel Ajax idd ook dichterbij Twente is gekomen maar met winst voor Feyenoord had Ajax betere zaken gedaan

28 januari 2024 om 17:26

Volgende week Ajax gewoon weer 7 punten achter Twente.

Eén bekertje op het veld en we staken de wedstrijd, maar zodra Feyenoord een vuurwerkbom richting Twente bank gooit doen we niets. Daarnaast wordt er wederom niets uitgedaan op de vuurwerkgeluiden in de Kuip. KNVB schaam je kapot!

Toch nog iets voetbal gerelateerd; Vlap aub niet meer opstellen, wat een slapjanus. Verschrikkelijk.

28 januari 2024 om 16:32

Het is Feyenoord, het is altijd het zelfde.
Het is dat er een net hangt, maar anders zitten ze meerdere wedstrijden zonder publiek.

28 januari 2024 om 16:37

Vuurwerkbom werd in de gracht gegooid toch. In ieder geval, zo leek het. Hoe kom je erbij dat het richting de Twente bank gegooid werd? Er werd helaas niks aan de vuurwerkgeluiden gedaan EN aan het massaal schreeuwen van bommen op Rotterdam. Knvb zou wat strenger moeten optreden.

28 januari 2024 om 16:41

Hoe je erbij komt? De rookpluim na de knal achter de bank misschien?

28 januari 2024 om 17:09

Wat je zegt klopt gewoon niet, die nitraat werd gewoon in de gracht gegooid.

28 januari 2024 om 17:09

Wat moeten ze doen tegen vuurwerkgeluiden dan? Hoe kan je daar iemand voor pakken? Daar kan je je altijd onderuit praten

28 januari 2024 om 18:37

Vuurwerkbom? Je kan overdrijven hé. Bovendien leek het mij vanaf de Noordzijde (x,s) te komen. Knappe jongen die vanaf daar te dugout haalt..

28 januari 2024 om 18:43

Mij is bijgebracht in de opvoeding; verbeter de wereld, begin bij jezelf. Als handreiking, ja wat een malloot die vuurwerk gaat gooien! Kan net zo goed een misworp zijn of de bank halen, dan sol je met iemand zijn gezondheid en leven! Anderzijds voor die vuurwerkgeluiden, kan Twente bij de thuiswedstrijden dan ook graag stoppen met bomgeluiden? Dat is ook misselijkmakend gezien de historie van Rotterdam. Hoor het namelijk zelf gewoon in het uitvak, nogal aanstootgevend. Zo als we beide nou een beetje beteren, kunnen we dan nog vrolijk naar het voetbal gaan? Dat zou fijn zijn.

28 januari 2024 om 19:31

Spijkenisser dat lijkt me een goed idee. Misschien eens normaal doen allemaal, beide kanten. Zo enorm kansloos gedrag.

Gemiste penalty... Had natuurlijk nooit een penalty moeten zijn.
Bij die penalty komen ook zo'n beetje alle statistiek schoten vandaan.

Vlap die een goal om zeep helpt en Rots die giga kans om zeep helpt.
Wedstrijd verdiende geen winnaar, beide teams brachten niks.

Twente moet een vleugelspeler en spits erbij hebben.

28 januari 2024 om 16:35

Die penaltie komen zo'n beetje alle statistiekschoten vandaan? Alleen onze centrale verdediger had al 3x mogen scoren.

28 januari 2024 om 16:40

6 Schoten op doel. 4 daarvan zitten in dat gehele penalty moment.
Dus ja.

28 januari 2024 om 16:47

Jij zegt statistiekschoten, nu heb je het over alleen de schoten tussen de palen. Het waren er hooguit 2 of 3 (penaltie rebound hancko en misschien die klutsbal), dus dan heb je het over maximaal 50%. Dan is 'zo'n beetje alle schoten' misschien lichtelijk overdreven. Vind je niet?

28 januari 2024 om 18:45

Niet liegen Laurens. Het waren er 3, de penal, rebound en de laatste klutsbal.

Heerlijk dit, toch weer 12 punten los. Twente naast die ongelofelijke domme actie van Vlap geen recht van spreken gehad maar Feyenoord kwam ook niet echt met gevaar voor het doel van Twente. Penalty natuurlijk gerechtigheid, jammer dat de VAR hier niet in grijpt. Helpt allemaal niet mee met het beeld voor de Kuip.

28 januari 2024 om 17:31

Gaan we nu echt doen alsof het nog spannend was voor deze wedstrijd?

Wat een verschrikkelijk saaie wedstrijd met veel fouten over en weer. Ik had wel meer verwacht van Twente, aanvallend brachten zij echt helemaal niks en Feyenoord was dominant maar aanvallend ook onmachtig. Gimenez , in weet niet wat er met die jongen is, maar hij mag wel even op het bankje plaatsnemen. De strafschop was veel te makkelijk gegeven, maar een echte spits moet zon kadootje toch echt uitpakken

28 januari 2024 om 16:45

Geloof me, je moet van ons nooit wat verwachten in uitwedstrijden.. spelen al jaren heel beroerd in uitwedstrijden, pakken eigenlijk alleen de volgende volle punten thuis, uit spelen we vaker gelijk of verliezen de pot helaas.... Maar voor dit gelijkspel in de Kuip tekent elke Twente supporter voor, Feyenoord uit is voor ons altijd de moeilijkste uitwedstrijd

28 januari 2024 om 17:29

Als je aanvallend meer had verwacht had had je bij de voorbeschouwing beter op moeten letten.

28 januari 2024 om 19:34

Ugalde weg, vervanger V Wolfswinkel afwezig, Steijn niet startend. Dat is de gehele angel eruit. Verzachtende omstandigheden wel. Maar eens; het was niet wat. Steijn weer fit volgende week, hopelijk Boadi erbij en dan ziet de wereld er weer anders uit. Vandaag wisten we op voorhand dat dit overleven werd en dat is gelukt

Een ontzettend slechte wedstrijd, het begint al bij de bizarre circus opstelling van Slot en co, hoe kan je zo aan een wedstrijd beginnen. De rest is natuurlijk ook gewoon brandhout.

Waardeloos slechte wedstrijd
Vd Belt minteh dilrosun komen zo vreselijk veel te kort voor dit niveau, ga dan maar met jongere gasten aan de slag maar dit slaat nergens op.
Santi topspits met een dipje maar voorlopig geen pingel meer nemen

Eigenlijk hoor je niet aan goed makertjes te doen als knvb zijnde, maar ik snap ze wel na afgelopen edities tussen Twente en Feyenoord.
De 1e helft was nog redelijk, toch een paar keer goed er uitgekomen en ook vaak sterk in het positiespel.
De 2e helft was puur tegen houden alsof je met dit punt het kampioenschap verzekert, kut pot maar wel een punt in de Kuip dus al met al tevreden.

28 januari 2024 om 16:39

Met een gehavend elftal hè

Feyenoord vleugellam, als Gimenez dan ook niet thuis geeft dan ben je aanvallend niets. Gelukkig kwam Twente alleen voor een punt en hebben we verdedigend niets te doen gehad. Hopelijk krijgen we er nog wat bij in de resterende dagen van de transfermarkt, anders gaan we een zwaar seizoen tegemoet.

Laatste 7 wedstrijden loopt Ajax 5 punten in op Feyenoord, 8 punten op Twente en 11 punten op AZ, zelfs de 2e plek is nog mogelijk voor Ajax , de 3e plek in ieder geval goed mogelijk

28 januari 2024 om 16:37

Op deze manier moet Ajax gewoon derde worden. Tweede ben je te afhankelijk van Feyenoord, die moeten dan wel echt totaal instorten. Dat zie ik niet gebeuren. Derde wel. Zowel Twente als AZ rommelen wat aan.

28 januari 2024 om 16:40

Je bent voor elke plek boven je afhankelijk van de ploeg die boven je staat. Az mag geen probleem zijn, die komen echt kwaliteit te kort en eigenlijk geldt dat ook voor Twente.

28 januari 2024 om 16:39

Ja, vergeet alleen niet dat PSV volgende week op bezoek komt in de Arena. Gezien de defensieve kwaliteit van Ajax zou het zomaar kunnen dat AZ, Twente en Feyenoord volgende week weer drie punten uitlopen.

28 januari 2024 om 16:53

Maar PSV is verdedigend nou ook niet top en de aanval van Ajax begint op stoom te raken. Lekker in balans.

28 januari 2024 om 17:00

Verdediging van PSV krijgt nauwelijks goals tegen dus zijn wel degelijk top.

28 januari 2024 om 17:06

De kans is 0 dat alle drie die ploegen 3 punten op Ajax uitlopen. Aangezien Feyenoord op bezoek moet bij AZ.

28 januari 2024 om 17:08

Je kan veel over psv zeggen dit seizoen, maar verdediging van psv is natuurlijk geen top, met als dieptepunt Ramalho. Het zegt wel iets over hoe goed de rest van de selectie is natuurlijk.

28 januari 2024 om 17:13

Feyenoord speelt tegen AZ. Ze kunnen beiden dus onmogelijk 3 punten uitlopen op Ajax :-)

28 januari 2024 om 21:05

Ben je vergeten hoe brobbey (uit vorm en onzeker) in eindhoven wat voor schade kon aanrichten in een helft?

28 januari 2024 om 16:41

Ajax heeft inderdaad het 'geluk' dat de concurrentie heel veel punten verspeelt, terwijl Ajax stabieler begint te worden. Het kan nog spannend worden om plek 3 zoals je zegt en als het zo doorgaat zou plek 2 nog in het vizier komen.

Ben benieuwd naar het interview van Slot. Als het goed gaat met Feyenoord is het een leuke man om te horen praten. Maar als Feyenoord punten laat liggen is het vaak een vervelende man die iedereen de schuld geeft behalve zichzelf.

Zo wat veel matig voetbal en veel matige spelers. Minteh en Vlap als koningen van de clowns, maar ook alle andere aanvallers op het veld vandaag waren zeer zwak. Verdedigend stonden beide teams goed, zeker Twente. Beide trainers ook met onbegrijpelijke opstellingen voorin. Wat deden Van Nieuwkoop en Van de Belt en Brenet op die posities? Dan is 0-0 de enige logische uitslag. Van de top 5 is alleen de aanval van Ajax in vorm. Derde plek wordt zo wel heel spannend en dat mogen AZ en Twente zich aanrekenen.

Als ik Feyenoord was zou ik nog achter me kijken dat Ajax niet stiekem langszij komt met de vorm van de laatste tijd…

28 januari 2024 om 16:40

Het gat is 9 punten. Met een directe confrontatie te gaan en nog vrijwel een hele seizoenshelft te gaan is dat niet onrealistisch. Echter.... Volgende week komt PSV bij Ajax op bezoek. Dan is de kans aanzienlijk dat het gat aan het eind van de dag weer 12 is.

28 januari 2024 om 16:52

Met nog zoveel wedstrijden te gaan moeten daar ook gewoon vol voor gaan. Alleen komt PSV komend weekend alweer. Dan kan je deze verloren punten weer terugpakken als Feyenoord, Twente en AZ zijnde. Lijkt me dat er nu vooral naar Twente gekeken gaat worden.

Wat een bmakkelijk gegeven pingel, zelfs in de herhaling was het niet zichtbaar wat er gebeurde… soort van karma dat hij hem mist. Verder wederom een zeer zwak Feyenoord..

Feyenoord was heel slecht. Scoort Gimenez daarentegen dan moet Twente wel komen.
Gimenez is al weken slecht, misschien meer gaan zwemmen
Minteh 100 ballen 99 fout en 1 tussen goed en fout in

Psv is 6 ounten uitgelopen op de drie volgers, aldus aad de Mos

Onbegrijpelijke opstelling van Slot, onbegrijpelijke wissels.. De vormdip is er niet alleen bij de spelers. Wat een drama, dit Twente leek vandaag wel op een degradatiekandidaat en zelfs dan kunnen we amper iets creëren. Hopelijk ligt Japan er snel uit, Gimenez mag ook wel ff banken inmiddels.

Santi moet natuurlijk gewoon die penalty inschieten.

Maar je verdiende ook 0,0 de 3 punten.
Als je begint met een rechtsback als rechtsbuiten in eigenhuis tegen Twente en van der belt op 10.

Van der belt heeft nog geen minuut aangetoond Feyenoord waardig te zijn.

Minteh duw hem aub terug naar Newcastle die jongen kan niks behalve hard lopen….

Slot ik ben echt super blij met je maar laatste weken maak je de meest bizarre keuzes.

Ps. Wat heeft Ivanusec misdaan ? Jongen mag niet eens meer invallen.

28 januari 2024 om 16:45

Valentijn gaat dat niet met je eens zijn hoor.. nieuwkoop was een briljante zet volgens driessen...

4 punten uit de 2 wedstrijden tegen Feyenoord. Top! Ik had er al niks van verwacht vandaag zonder Ugalde, Van Wolfswinkel en Steijn, dus het punt van vandaag is alleen maar bonus.
Gespeeld naar de mogelijkheden. Als je niets kan creëren, moet je maar verdedigen. Unnerstall motm.

Heeft Ivanusec soms mevrouw Slot een beurt gegeven ofzo? Als je zelfs Minteh voor je moet dulden die al 8 maanden geen goede wedstrijd heeft gespeeld en net uit het vliegtuig is gestapt is er iets goed fout.

Verder ontsteeg de wedstrijd nauwelijks het niveau van de comments in live meepraten, wat een gezever, gezuig en gekleurd geouwehoer zeg.

28 januari 2024 om 16:41

Ivanusec heeft al maanden niks laten zien. Minteh is nog opportunistisch. Ivanusec speelt de bal alleen maar terug.

28 januari 2024 om 16:46

Minteh heeft letterlijk niks goed gedaan in z'n invalbeurt vandaag. Ivanusec na z'n blessure niet best maar laatste keer dat hij speelde leek het eindelijk wat beter te gaan, wat doet Slot, geeft hem geen minuut meer. Zo maak je zo'n jongen kapot.

28 januari 2024 om 16:47

In december speelde hij prima wedstrijden tegen Celtic en Heracles. Tegen Heracles, zijn laatste basisplek, creëerde hij nog de meeste kansen bijvoorbeeld.

Daarna tegen Utrecht moest hij ineens eruit en heeft hij nog max. 10 minuten gekregen hier en daar. Wat grappig was, want tegen Utrecht begon Hans nog het interview met “Ivanusec begint weer een beetje op Ivanusec te lijken”, maar begon hij ineens bank haha.

Paixao mag al maanden aankloten, Dilrosun en Minteh zelfde, waarom is Ivanusec ineens persona non grata dan?

28 januari 2024 om 16:42

Blijf dat met Ivanusec ook opvallend vinden. Toen Feyenoord hem haalde dacht ik echt dat ze een aanvaller zouden halen die direct één van de beste van de ED zou zijn, maar hij is gewoon bankzitter achter een paar hele matige spelers.

28 januari 2024 om 16:49

Matige spelers is echt nog heel zacht uitgedrukt. Zou echt Sauer eens links gooien, Stengs naar RB en Ivanusec op 10.

Er moet iets veranderen, de creativiteit is al maanden zoek. Vandaag was Hancko onze gevaarlijkste aanvaller nota bene hou op met me.

Hard gewerkt. Punt meegenomen. En voor de rest snel vergeten. Lars en Kjolo uitblinkers. Hoogtepunt van de 2e helft de wissel van Vlap. Volgende week graag beginnen met Ünüvar die in 25 minuten meer liet zien dan Vlap in de 65 daarvoor.

28 januari 2024 om 19:47

Ja Unuvar dribbelde leuk onder de druk uit een paar keer. Maar ik weet niet of hij fit genoeg is om basis te staan. Zie in die jongen niet echt de topatleet die je moet zijn om te komen op het niveau dat zijn technische skills wel hebben. Ik vond Propper ook heel sterk trouwens. Bonuspunt voor Twente. Maar in Aad de Mos stijl eigenlijk zelfs 3 bonuspunten, 1 van jezelf en 2 die je Feyenoord afpakt. Knap gedaan van jullie, zonder aanval.

Blunder Vlap kost Twente twee hele dure punten!

Die penalty was supermakkelijk gegeven en die buitenspel van Vlap was zo dom!

28 januari 2024 om 19:49

Geen enkele aanvaller speelde een goede wedstrijd. Vlap en Minteh de ergsten, maar Gimenez Paixao Dilrosun Brenet Taha deden ook weinig goed.

Hartman speelde top.
Alleen had Wiefer gelijk dat hij in de laatste minuut niet zo dom moest doen bij de dugout van Twente.
Naast de dugout stond een ballenjongen met een bal klaar.
Zonde van de verloren minuut.
Verder top gespeeld.

Terechte uitslag. Alleen om de vuurwerkgeluiden zou Feyenoord 3 punten moeten inleveren.

28 januari 2024 om 17:09

Pfff daar ergerde ik me ook kapot aan. Er zitten wel een hoop kleine kleuters op de tribune bij ons

28 januari 2024 om 19:51

Ja en dan krijg je andersom bommen op Rotterdam te horen. Nou is dat wat minder recent maar ook niet netjes natuurlijk. Ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Ik houd het op, niet netjes maar we moeten woorden ook niet erger maken dan ze zijn, het zijn geen daden, zeg maar in Feyenoord termen.

Dit is toch wel een heel lekker weekend hoor. Jammer dat Noppert die bal niet gewoon in ze handen pakt, maar oké het is hem vergeven.

28 januari 2024 om 17:15

Voor Twente ook een heerlijk punt waar niemand op had gerekend zonder Ugalde en zieke spelers.

Man man man, wat valt die Gimenez laatste tijd tegen zeg. Voor de winterstop dacht je nog, redelijke spits maar nu. Denk dat hij nog wel een aantal jaar bij Feyenoord moet blijven, een stap hogerop zit er voor hem echt niet in.

28 januari 2024 om 22:01

Nee een leuke spits voor een middenmoter in Europa. Hij valt behoorlijk tegen werken wil hij wel.

Hoe heeft Twente trouwens maar 0.4xG. Die 2op1 in de eerste helft tel je toch wel voor minstens 0.8 ofzo.

28 januari 2024 om 17:28

Ja die van Vlap telt dus niet mee want buitenspel. En die penal plus 2 rebounds is boven de 1 xG. Beetje vertekenend dus.

28 januari 2024 om 19:52

XG is zo'n domme statistiek vaak. Zeker bij een ploeg die countert. Die buitenspel goal betekent gewoon dat je XG al 1 moet zijn. Iedereen expect daar een goal.

Heerlijke uitslag hoor.
PSV wordt een vormcrisis aangepraat terwijl ze telkens zonder Veerman en Saibari moeten spelen. Toch twee van de beste spelers in de ED. En dan komen Lozano en Lang ook nog maar moeizaam uit hun langdurige blessures. Daarvoor waren ze in bloedvorm.
Maar ondanks de Feyenoord hypes komen ze (vooralsnog) geen punt dichterbij. Daar ben ik blij mee, want PSV heeft het zonder Veerman en Saibari ook gewoon moeilijker, het sprankelende is er even af.
Hopelijk wordt Marokko dinsdag uitgeschakeld en kan Saibari zsm weer basis spelen bij De Onzen.

Je verwacht het niet van de voren met vd Belt en Nieuwkoop als aanvallende impulsen. Wat een rare keuze. Gooi toch eens Milambo, Zechiel en Sauer voor de leeuwen! Die kunnen dit ook in vergelijking met wat er nu wordt gepresteerd.

Begin te denken dat de magie van Slot uitgewerkt is. Misschien was het achteraf gezien niet zo'n slecht idee als hij naar Spurs had getrokken.

Hallo…soms krijg je onterecht een pen tegen soms voor. Zo werkt het nou eenmaal in het seizoem. Ja psv had zeker…maar helaas nu krijg je er een voor tja dan moet je hem alleen maken. Wij (psv) hebben nu weer voldoende puntjes voor ons.

Lekker weekend zo hoor, plek 2 is weer in zicht, geen dubbele cijfers achterstand meer 😄

Wat is de kans dat je met een xG van 2.4 tegen 0.4 0-0 gelijk speelt? Niet zo groot, maar het gebeurd dit Feyenoord wel weer. Daarnaast is het gewoon triest dat je een rechtsback op de rechtervleugel zet, ondanks dat dit jongen goed zijn best doet. En dat Van Den Belt echt de beste optie op het middenveld zou zijn vandaag, daar heb ik ook grote vraagtekens bij. Waarom niet Milambo, of Zechiel, of die Lingr als 10? En miljoenenaankoop Ivanusec op de bank houden, is ook heel erg.

28 januari 2024 om 19:55

Ja maar in die XG zit Twentes buitenspel goal dus niet. 1-1 was mijn expected result als ik de wedstrijd bekijk. Gimenez en Vlap moeten scoren en verder zijn de twee teams aanvallend onmachtig en verdedigend te sterk om er meer te maken.

28 januari 2024 om 21:42

En die penal en twee rebounds gaf een xG van 1,3 ofzo.

Zonde dat je die penalty mist, maar die was ook licht gegeven, had liever gezien dat de penals in Enschede gegeven waren.
We hebben vooral geluk gehad dat Vlap een grote fout heeft gemaakt.
Je bent nu 2 jaar op rij benadeeld in Enschede, waar je beide keren veel meer had verdiend, maar vandaag vind ik dat ze het zelf gewoon verpest hebben, buitenspelers hebben het gewenste niveau niet, en als Giminez het ook niet lukt dan heb je gewoon niks.

Lijkt wel of Gimenez het echt helemaal kwijt is en wederom dure punten die Feyenoord misloopt.
Als ze vandaag gewonnen hadden was plek 2 wel zeker. AZ is het ook helemaal kwijt.
Hadden ze nu 8 punten los gestaan van Twente en 11 van Az.
PSV hoeft niet eens zelf te winnen om kampioen te worden haha.

Het elftal klopt gewoon niet voorin. Het drukzetten klopt niet, afvallende ballen zijn niet meer voor Feyenoord, het klopt voor geen meter.
Dilrosun leuke acties af en toe, maar echt constant waardeloze voorzetten.
Gimenez leuk qua meevoetballen vandaag, maar scoort weer niet!
Paixao weer niet gezien.

Ik zou de opstelling volgende x zo willen zien
Bijlow
Luts Beelen Hancko Hartman
Wieffer Timber
Milambo
Jahanbaksh Gimenez Sauer

Ja Jahanbaksh is geen topper, maar is wel ontzettend goed in druk zetten en zijn taken uitvoeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren