Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-routinier bedankte voor miljoenensalaris: ‘Zoveel geld’

Laatste update:

Lars Unnerstall heeft afgelopen zomer een lucratieve aanbieding uit het Midden-Oosten naast zich neergelegd, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. De doelman van FC Twente had de mogelijkheid om zijn bankrekening op te vijzelen, maar koos voor een langer verblijf in de Grolsch Veste.

Unnerstall hoefde niet lang na te denken toen Twente afgelopen zomer voorstelde om zijn contract te verlengen. "We waren er zo uit met elkaar over verlenging tot de zomer van 2027. Het liefst blijf ik hier tot het einde van mijn carrière. Serieus. Als Jan Streuer (afzwaaiend technisch directeur, red.) me een contract tot mijn veertigste voorlegt, teken ik nu."

De Duitser weet wel dat bij Twente geen salarissen worden betaald als elders in de voetballerij. "Als ik miljoenen wil verdienen, moet ik niet bij Twente blijven", gaat hij verder. "Maar mijn salaris hier is prima, het leven is prima, de club is prima, de supporters zijn prima. Wat wil je dan nog meer?"

Unnerstall had de mogelijkheid om afgelopen zomer te vertrekken bij Twente. "Ik had naar andere clubs gekund. Naar Saoedi-Arabië. De clubnaam weet ik niet eens, het ging via een tussenpersoon. 'Wil je naar de zandbak?' Nee, dankjewel. Ik was wel benieuwd wat ik er kon verdienen. Drie, vier miljoen per jaar."

Heel even twijfelde Unnerstall. "Ik moest toch even praten met mijn vrouw", erkent hij. "Zoveel geld, dan denk je: twee jaar daarheen en dan hoeft Carlo (zoontje, red.) zich ook nooit zorgen te maken. Maar ja, hoe dan? Ik zou alleen gaan. Dat lukt mij niet. Ik zou daar doodongelukkig zijn en na drie maanden terugkeren."

Ook vanuit de Premier League was belangstelling voor Unnerstall. "Maar ik was al in gesprek met FC Twente. Ik zei mijn zaakwaarnemer dat ik niets over die interesse hoefde te horen. Het is goed zo. Hier ben ik gelukkig. Ik ga tevreden naar bed en sta tevreden op. Zit elke dag met plezier in de auto."

Unnerstall tekende in de zomer van 2021 een contract voor vier seizoenen bij FC Twente en is sindsdien niet weg te denken onder de lat. De Duitser kwam over van PSV en zag Joël Drommel de omgekeerde weg bewandelen. Afgelopen seizoen hield Unnerstall liefst zestien keer de nul, waarmee hij Nick Olij (veertien keer) en Justin Bijlow (twaalf keer) aftroef.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het de beste keeper in de ed. Mooi dat hij kiest voor zijn gezin en niet voor het geld. Het kan dus nog in deze wereld.

28 oktober 2023 om 10:08

Sorry, maar ga Ajax hier weer in betrekken. Ik snap totaal niet dat Ajax hem niet heeft gekocht...
Fantastische keeper. Voetballend niet de allerbeste, maar daar kan je op trainen. Weer een kans verkeken.

28 oktober 2023 om 10:53

"Voetballend niet de allerbeste"
Daar heb je je antwoord waarom Ajax hem niet gehaald heeft

28 oktober 2023 om 11:30

Het is de vraag of hij zelf had gewild. De enige reden dat we bij Twente een kans hadden hem te halen was omdat hij zelf per se in deze regio wilde wonen. Dichtbij z'n familie.

Het volledige interview staat op transfermarkt.de, daar geeft hij aan dat z'n vader op elk moment bij z'n kleinzoon kan komen kijken omdat het zo dichtbij is en z'n broer ook erg dicht in de buurt woont. Idem dito voor de familie van zijn vrouw.

Wat een top gozer en keeper, de beste van de eredivisie. Blijf maar tot je 40ste.

Potver wat treft Twente het met deze keeper. Zo goed zijn en dan deze mind set hebben. Dat zie je nog maar weinig hoor. Topgozer.

28 oktober 2023 om 13:20

Inderdaad, wij mogen echt onze handen dichtknijpen net deze man. Beetje de nieuwe Sander Bosscher. Echt ongelooflijk dat PSV Drommel verkoos boven hem

Alleen maar om zijn woorden zou je m al een contract tot zijn 40ste geven.
Je kan gewoon 3 a 4 miljoen per jaar verdienen terwijl hij bij Twente een paar ton verdiend. Maar ik snap hem wel: Enschede is ook gewoon een wereldstad met wereldmensen en wereldfans in een wereldregio.

28 oktober 2023 om 09:40

Vergeet het stadion niet. Met wereldse broodjes Beenham?, als ik het goed heb.

Topkeeper dit. Unnerstal ruilen tegen Drommel is de beste keepersransfer in jaren als je het mij vraagt.

28 oktober 2023 om 10:23

Enschede is geen van die dingen. Enschede is een reeks terrasjes waar Duitsers uit het Rijnland even weg kunnen kruipen uit hun grijze industriesteden en grale dorpjes.

28 oktober 2023 om 11:50

Je snapt toch hoe hij het bedoelt, of niet?

Prima keeper voor Twente ! In de eredivisie zal die niet veel hoger kunnen. Daar hebben ze betere keepers.

28 oktober 2023 om 09:54

Niet? Unnerstall wordt volgens mij al 2 jaar beschouwd als de beste keeper van de eredivisie. En daar is volgens mij geen woord aan gelogen.

28 oktober 2023 om 11:31

1 van de besten. Hij blijft helaas steeds geen seizoen fit, maar Bijlow is beter. Maar is reddingen gelijkwaardig. Heersen in de 16 is Bijlow beter en voetballend is Bijlaow zeker beter dus een completere keeper. Nu alleen nog eens fit blijven.

28 oktober 2023 om 12:58

Mwah, op basis van reddingen en cijfers volgens mij niet. Vorig seizoen had Twente 27 tegengoals met een mindere defensie dan Feyenoord. Als ik mag kiezen tussen Unnerstal en Bijlow, dan kies ik altijd voor de eerste. Bijlow heeft wel meer potentie om beter te worden, maar dan mag hij inderdaad wel eens fit blijven. En heersen in de 16 trouwens? Dat lange lichaam van Unnerstal komt overal bij. Ook 1 op 1 is hij echt ongelofelijk goed.

28 oktober 2023 om 13:28

Pasveer ging ook van Vitesse naar Ajax en daarbij ging ook niemand er vanuit dat hij ooit basisspeler zou worden. Unnerstall misstaat echt niet in de basis van PSV of Feyenoord. Naar Ajax is dan wel direct een flinke stap terug

Beste keeper die ik ooit bij Twente heb zien keepen, echt fantastisch om zo'n gast op doel te hebben staan.

28 oktober 2023 om 10:02

Nou, dan doe je Nick Marsman wel tekort

Ik weet niet hoe oud je bent, maar Sander is toch wel 1 van jullie boegbeelden uit de Twentse voetbal historie. En was gewoon een hele goede betrouwbare keeper.

28 oktober 2023 om 10:33

Ben 34 jaar en vind Unnerstal een betere keeper. Sander was meer een boegbeeld en held, mede door de memorabele bekerfinale in 2001.

28 oktober 2023 om 11:52

Boschker was en is een cult-held, maar natuurlijk geen bijzondere doelman. In z'n hoogtijdagen was hij een doorsnee subtop-keeper. Unnerstal is echt wel een heel stuk beter.

28 oktober 2023 om 17:21

Hij dwong net als Unnerstall een contract af bij een Nederlandse topclub en allebei verytokken ze weer via de achterdeur.

Boschker heeft iig een interland achter zijn naam staan. Is hij niet de oudste debutant ooit of is dat Pasveer? Heeft met Oranje de finale van een WK gehaald (als 3e doelman). 696 wedstrijden bij Twente in het eerste elftal. Jullie zullen het beter weten. Ik vond Boschker altijd wel een goede keeper.

28 oktober 2023 om 13:30

Michaylov was ook altijd een zeer goede keeper bij Twente

Goed dat er ook nog spelers bestaan met dit soort besef en kiezen voor levenskwaliteit ipv geld.
Ik vind wel dat als je dus geen miljoenen verdiend maar wel 1 of 2 ton dat je kind(eren) zi h later ook geen zorgen hoeven te maken mits je een deel apart zet voor hem/ze, want het is nog steeds ver boven gemiddeld wat hij verdiend.

Ik heb dit op mijn niveau ook gedaan. Kon 3x netto meer krijgen in Qatar en alle kosten betaald. Maar met 3 kinderen van onder de 6 zag ik dat toch niet zitten.

Makkelijk de beste keeper en heel sterk van hem dat hij zijn gezin kiest over geld. Toch best opvallend dat veel voetballers die het geld veel minder nodig hebben dan Unnerstall wel zijn gegaan en dat hij gewoon blijft.

28 oktober 2023 om 11:56

De omstandigheden zijn ook wel wat anders. Ik denk dat een Unerstall heel wat dichter bij de samenleving staat dan pakweg een Ronaldo, terwijl een Mane weer hele andere perspectieven heeft en deels ook geld bij elkaar speelt voor gebieden in z'n land van herkomst. Het is een kwestie van prioriteiten en aanpassen.

28 oktober 2023 om 13:18

Klopt zeker, elk geval is apart en het verschilt per persoon. Ik moest meteen denken aan Henderson die makkelijk(er) had kunnen weigeren en toch ging

Twente zijnde mogen we onze handen dichtknijpen met zo'n keeper. Ook heel verfrissend om iemand te zien die niet geld op de eerste plaats zet maar geluk. Laatst met Jordy Clasie ook al zo'n speler. Hoop dat Propper ook doe keuze maakt, maar ik ben er bang voor. Contract onderhandelingen duren wel erg lang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren