Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez velt hard oordeel: ‘Het is misplaatste arrogantie, zo goed zijn ze niet’

Laatste update:

Kenneth Perez en Marciano Vink zijn geschrokken van het niveau van FC Utrecht, zo leggen zij uit in Dit was het Weekend, het voetbalpraatprogramma van ESPN. Utrecht staat na drie spelrondes met nul punten onderaan de Eredivisie en heeft nog geen doelpunt gemaakt. Tot overmaat van ramp gaat ook Tasos Douvikas voor twaalf miljoen euro naar Celta de Vigo vertrekken.

“Het is niet best”, begint Vink zijn betoog. “Ik heb het idee dat een heleboel spelers die daarnaartoe gaan in een soort vacuüm terechtkomen. Het gaat ineens allemaal flets ogen. Waar Marouan Azarkan bij Excelsior, Mats Seuntjens bij RKC en Souffian El Karouani bij NEC nog het verschil konden maken, valt het bij Utrecht nu allemaal in een fletsheid dood.”

Vaste tafelgast Perez denkt dat het vooral te maken heeft met de verwachtingen van Utrecht. “Vorig jaar werden ze zevende en dat is voor Utrecht niet slecht. Maar zij hebben altijd iets van: wij zijn Utrecht en wij moeten echt meedoen om de prijzen. Dat vind ik misplaatste arrogantie, want zo goed zijn ze niet. Dat zit echt fundamenteel verkeerd bij Utrecht.”

Vink denkt op zijn beurt ook dat de Domstedelingen te veel spelers halen die hun beste tijd al gehad hebben. “Als je kijkt naar de vaste kern, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Jens Toornstra, Zakaria Labyad, die hebben hun top al bereikt. Omdat ze die top al hebben gehad, sluit er een bepaalde vorm van gelatenheid in. Als ik Van der Hoorn zie verdedigen denk ik niet: die gaat er alles aan doen om een spits af te stoppen. Dat gaat doorwerken op de rest van een elftal.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Perez praat wel in extremen. Er is geen Utrechter die beweert dat ze voor de prijzen moeten spelen, maar als je het vijfde salarishuis en spelersbudget van Nederland hebt, is een zevende plaats zo goed niet. Dan mag men best kritisch zijn. Betreft de problemen weten de meesten wel waar het aan ligt: Een hopeloze TD die van geen toeten nog blazen weet.

27 augustus 2023 om 22:43

Zeker, valt reuze mee hoe hoog Utrecht van de toren blaast. De stad zelf heeft trouwens meer potentie als Alkmaar en Enschede dus daar aansluiting vinden lijkt mij geen slechte doelstelling.

28 augustus 2023 om 06:37

De stad Utrecht heeft tienduizenden vrouwelijk studenten en een hele zooi import die daar voor zijn/haar werk woont. Alsof die ene fuck om FC Utrecht geven? In Alkmaar/Enschede heb je in elk vriendenclubje wel 2/3 jongens met een seizoenskaart. Utrecht leeft meer in Houten, Nieuwegein etc. dan in veel wijken in Utrecht zelf. Net als Ajax meer leeft in Purmerend of Almere dan in De Pijp of Bos en Lommer.

28 augustus 2023 om 08:54

En Az meer in Heerhugowaard en Dirkshorn ofzo? Wat onzinnig, alleen al in stadsdeel noord zeker in de volksbuurten heb je nog de echte Ajacieden. In Oost, West ook nog wel. In zuid en vooral de zuidas heb je alleen maar van die expats waar je niets aan hebt. Behalve dan dat ze de woningnood verzieken.

28 augustus 2023 om 13:13

Dat vind ik een argument dat niet echt gebaseerd is op iets substantieels. De achterban van een club is vele malen meer dan de stad waarin het ligachtig is. Zo moet Ajax het bij lange na niet enkel hebben van Amsterdam, is FC Twente veel meer dan enkel Enschede en moet AZ het uberhaupt niet van een flinke achterban hebben.

Ajax heeft in heel Nederland supporters, FC Twente moet het van geheel Twente en sowieso een groot deel van Overijssel hebben, terwijl AZ vooral leunt op haar beleid (erg knap trouwens) en qua achterban niet bijzonder is.

27 augustus 2023 om 22:55

Die Van Seumeren is toch ook helemaal gek dat hij er zoveel geld in stopt maar nooit eens fatsoenlijke mensen aan stelt? Die club heeft de potentie van AZ maar ze presteren al jaren heel matig

28 augustus 2023 om 03:58

Achjaa, Ome Frans zal zelf ook wel begrijpen dat hij het geld niet mee kan nemen in zijn graf. Weet nuet of die kinderen heeft? Maar zo niet, dan is het prima om je geld in je hobby/liefde/passie te steken toch?

Anderen die gokken hun 3000 euro maandsalaris maandelijks weg op goksites en belanden vervolgens in de shit

Frans die pompt een deel van zn vermogen in Utrecht en dineert nog steeds met Steak en Kreeft haha

28 augustus 2023 om 13:08

Mwa, ik weet het niet. Zonder Van Seumeren was FC Utrecht helemaal geen subtopper geweest. Je zou hetzelfde over Vitesse kunnen zeggen als je ziet hoeveel miljoenen er in de afgelopen 10-12 jaar in die club zijn gepompt. Of wat te denken van FC Twente als je naar die achterban kijkt. Er spelen nou eenmaal veel factoren mee. Als AZ bijvoorbeeld een incapabele TD aanstelt, wordt het ook snel minder. Ook kijkend naar de concurrentie vraag ik me af of er nog zoveel meer in FC Utrecht zit dan er in de afgelopen 10 jaar is uitgehaald.

Wie bij Utrecht denkt dat Kenneth?

Ik zie Utrecht wel als een club die met goed beleid structureel top 6 aan moet kunnen. Maar volgens mij hebben ze in Utrecht al een tijdje geen verwachtingen dat ze om prijzen strijden. Wel lekker om woorden in de mond van Utrechters te leggen die ze niet hebben uitgesproken.

27 augustus 2023 om 22:30

‘Ik zie Utrecht wel als een club die met goed beleid structureel top 6 aan moet kunnen.’

Ik hoor dit letterlijk al sinds ik in Nederland woon haha. Kan iemand me vertellen wat het is? Ze hebben de achterban, het stadion, sponsoren, geldschieter en dat allemaal in de vierde stad van Nederland en toch wil het maar niet lukken.

27 augustus 2023 om 22:35

Gewoon goede td aantrekken met de juiste scouts en een voetbaltrainer die de voetballers aan t voetballen krijgt.

27 augustus 2023 om 22:38

Dat goede beleid dus. Dat schort er behoorlijk aan. Die van Seumeren (ik ken de club echt niet door en door) krijgt het niet voor elkaar. Maar daar lijken ze toch telkens weer mee door te gaan.

27 augustus 2023 om 22:44

Het is teveel vriendjes politiek bij Utrecht van Seumeren heeft het liefst zijn vriendjes om zich heen waardoor het ook nooit beter zal worden. Bovenin is het vriendjes politiek qua spelers worden ook vaak oude bekende terug gehaald die het ook niet laten zien en ga zo maar door. Zuidam kan goed verkopen maar heeft al jaren laten zien geen goede selectie neer te kunnen zetten en na ten Hag zijn er ook niet echt veel goede trainers geweest. Niemand verwacht dat Utrecht voor de prijzen zal spelen maar met alle respect tegen clubs als Heerenveen & Zwolle moet je toch wel beter kunnen presteren als wat ze nu laten zien.

27 augustus 2023 om 23:45

Maar Utrecht zet met de vijfde begroting van NL de laatste jaren toch ook niet hele gekke prestaties neer?

2022 7e
2021 7e
2020 6e
2019 6e
2018 6e
2017 5e
2016 4e

Het kan beter, maar heel erg ver van wat je op papier mag verwachten zit de realiteit niet

28 augustus 2023 om 11:28

Deels, maar de trend is wel neergaand en niet opgaand... En na het vertrek van ten Hag is het er alleen maar slechter op geworden.

Het probleem is vooral een compleet gebrek aan een plan, een visie. Er wordt enorm veel gehaald, maar veel dubbelop en andere plekken te weinig. Er wordt een onervaren trainer aangesteld, meteen maar voor 3 jaar vastleggen natuurijk, die het ook weer niet lijkt te zijn.

Het is allemaal 'ach, doe maar wat' waarbij iedereen elkaar de hand boven het hoofd lijkt te houden, ons kent ons en vriendjes van elkaar.

29 augustus 2023 om 02:44

Hoelang woon je hier dan?

27 augustus 2023 om 22:46

Ze spelen ook structureel top 6, op de laatste 2 jaar na waar ze 7e zijn geëindigd, dus aan de standen ligt het niet.

Een beetje googelen en : FC Utrecht en de top 3 aanvallen. Dan zie je echt wel verschillende berichten hierover.
Dus Kenneth heet wel (een beetje) gelijk.

27 augustus 2023 om 22:41

Uit 2020 en 2021. En dat is als ambitie genoemd. Niet als iets waar ze al zijn. Ze hebben niet gezegd dat ze nu meedoen om de prijzen. Meer dat dat de lange termijn ambitie is.

27 augustus 2023 om 22:48

Ok, maar in dat opzicht is dit het moment waarop je Utrecht mag afrekenen op die uitspraken: 2023 is de (middel)lange termijn. Als je dan na 3 speelronden met 0 punten en 0 goals onderaan staat, dan was die ambitie op z’n zachtst gezegd hoog gegrepen.

27 augustus 2023 om 22:50

Bij het 50 jarige bestaan heeft van Seumeren die ambitie uitgesproken maar iedereen (ook mensen binnen de club) waren meteen duidelijk dat dat niet haalbaar is alleen krijg je wel elke x die opmerkingen om je oren terwijl het alleen van Seumeren is geweest die dat 1x gezeg heeft.

28 augustus 2023 om 08:09

@kruk56, helemaal mee eens zat er ook gelijk aan te denken, dat ze dat al diverse keren zelf hebben geroepen en dat is zeker niet alleen die sponsor geweest, die dat heeft gezegd...

28 augustus 2023 om 11:31

Ja, allemaal gebaseerd op de ene keer dat van Seumeren dat heeft uitgesproken (in 2020, en dan meer als wens/uiteindelijke ambitie).

Vervolgens wordt dat ELKE keer aangehaald door alles en iedereen, waaronder reaguurders op voetbalzone, hoewel geen enkele Utrecht supporter dat ooit heeft gedacht of denkt. Tuurlijk, het zou prachtig zijn.

Het komt er vooral op neer dat alle anderen dit blijven roepen en er dan Utrecht op afrekenen dat dit nog steeds geroepen wordt.

Zelfde als 'ach, als ze van ajax winnen is het seizoen weer goed'. De uitzonderingen daargelaten zullen de meeste supporters toch echt kiezen voor een 2x winst tegen een laaggeplaatse en verleis tegen Ajax dan winst tegen ajax en 2x verlies tegen laaggeplaatsten.

Ik ben het niet met Perez eens als hij denkt dat Utrecht denkt voor de prijzen te moeten spelen maar met hun budget moet plek 5-6 haalbaar zijn. Vink slaat deels de spijker op zijn kop, Utrecht haalt teveel over-the-hill spelers, ik zal het nog geen bejaardenelftal noemen maar er lopen teveel spelers die het echte gif, de "grinta", al een poosje verloren zijn. Bovenal moet Utrecht eindelijk TD Zuidam buiten zetten. Dat is mijn mening en daarmee zult U het moeten doen.

Populistisch en makkelijk van Perez. Roep anders ook nog even dat het beter is dat Twente voorronde speelt omdat Utrecht verloor van Differdange en dat als Utrecht van Ajax wint dat het seizoen geslaagd is want dan kunnen we die ook meteen afstrepen. Zoals hierboven al genoemd wordt is het technische beleid dramatisch. Als je een matige trainer neerzet met een matige selectie is dit de uitkomst. Ik vrees het ergste dit seizoen als Utrecht supporter.

27 augustus 2023 om 23:31

Dat mensen nog altijd Differdange erbij halen is toch triest. Zuidam en de hele van Seumeren kliek mag oprotten. Sportief komt Utrecht niks verder. De start van dit seizoen is het resultaat van jarenlang technisch wanbeleid.

28 augustus 2023 om 00:02

Zuidam mag inderdaad zo snel mogelijk vertrekken, maar zonder Van Seumeren had FCU niet eens meer bestaan joh. Die man heeft de club eigenhandig van de afgrond getrokken en blijft zijn centjes er in pompen.

28 augustus 2023 om 07:02

Bij az en twente is het ook goed gegaan.
Van mij mag van seumeren ook weg wezen.

28 augustus 2023 om 08:44

kijk even naar de resultaten van Utrecht tov de periode voor Van Seumeren. Het valt allemaal reuze mee. Verder zorgt dat aanwezigheid en bemoeienis van Van Seumeren dat er telkens ongeschikte vriendjes worde aangesteld. Weg met hem. Ja hij heeft Utrecht toen het financieel niet goed ging geholpen, maar zijn effect is echt wel voorbij. Zet een keer echt goede mensen neer. Kijk eens naar Twente. Zijn gedegradeerd en binnen no time weer beter dan Utrecht.

28 augustus 2023 om 13:50

Helemaal mee eens, zo’n geldschieter heeft de club lui gemaakt en gemakzuchtig imo!

Perez maar een vervelende vent, ook
Om naar te luisteren. Dan die altijd enge blik in zijn ogen, hebben ze daar geen wissel voor ?

Ik denk dat het grootste probleem de disbalans in de selectie is. Voorgaande jaren waren veel posities 3 dubbel bezet, maar stonden we nog steeds met Markie vd Maarel in basis. Er zijn ook dit jaar weer 12 spelers gekomen maar als je ziet dat die dweil van een Lidberg nu de enige (!!!) spits in de selectie is, dan gaat er weer iets goed mis.

Tja als er ieder seizoen wordt gezegd dat je de top 3 moet aanvallen, terwijl je verdediging gewoon compleet amateur niveau is, dan komt er een hoop druk bij kijken, waar spelers bij Utrecht niet mee om kunnen gaan. Daarom speelt een Azarkan bij Utrecht en niet bij Feyenoord. Het altijd moeten kunnen ze niet.

Maar wanneer je een verdediging hebt met Klaiber, vd Hoorn en Viergever, dan vraag je er toch ook een beetje om?
Die zouden wellicht net bij Almere in de basis staan.

28 augustus 2023 om 18:40

Dit gaat wel heel snel. Het is 1x geroepen als ambitie en nu is het ineens elk seizoen? Wel bij de feiten blijven.

Dit kun je verwachten bij Utrecht, als er een geldschieter is. Die voornamelijk hartstochtelijk fan is, Dammaak je toch veel verkeerde keuzes. Wat dat betreft geef ik de mannen van espn wel gelijk, Utrecht heeft te veel spelers in het team die hun Piek moment al hebben gehad. Die daardoor toch een beetje het heilige vuur missen,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren