Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB schept duidelijkheid: basisspeler Ajax mist cruciaal duel met FC Utrecht

Laatste update:

Ajax kan op zondag 22 oktober geen beroep doen op Silvano Vos, wanneer de Amsterdammers op bezoek gaan bij FC Utrecht. De achttienjarige controleur, die in de afgelopen maand een basisplaats veroverde bij Ajax, is geschorst voor het duel in de Domstad. Met name gele kaarten die Vos namens Jong Ajax pakte doen de rechtspoot de das om. Utrecht-verdediger Nick Viergever, die tussen 2014 en 2018 voor Ajax speelde, moet het duel eveneens missen wegens een schorsing.

In een artikel op de website laat de KNVB weten dat Vos niet mag spelen tegen Utrecht. “De middenvelder kreeg afgelopen zondag 8 oktober in het thuisduel met AZ (1-2 verlies) zijn vijfde gele kaart en dat betekent automatisch een wedstrijd uitsluiting”, zo valt te lezen. Slechts twee van de vijf kaarten pakte Vos tijdens duels van het eerste elftal van Ajax, tegen AZ en Feyenoord.

Namens Jong Ajax pakte Vos dit seizoen eveneens twee gele kaarten, in de wedstrijden tegen MVV en FC Emmen. Omdat gele kaarten, die geen directe schorsing opleveren, uit de laatste twee speelrondes van het vorige seizoen worden meegenomen naar het nieuwe seizoen moet Vos nu brommen. Vos kreeg in de 37ste speelronde een gele kaart tijdens een duel tussen Jong Ajax en Jong AZ. Daardoor staat zijn ‘seizoenstotaal’ nu op vijf.

Vos was maandagavond onderwerp van gesprek in Rondo op Ziggo Sport. De middenvelder, die in zijn eerste zes wedstrijden namens Ajax veel overtredingen nodig had, kan analist Marco van Basten nog niet bekoren. “Potentie? Nou, dat vind ik niet. Ik heb hem zondag zien lopen... Doet ook niks bijzonders.”

Het jeugdproduct van Ajax moest onlangs ook het Europa League-duel met AEK Athene (1-1) aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing, daar hij in de wedstrijd tegen Olympique Marseille twee keer geel en dus rood ontving. In Griekenland werd Vos vervangen door Benjamin Tahirovic, die voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Utrecht wederom een logische vervanger lijkt.

Viergever
De KNVB laat verder weten dat ook Viergever niet zal deelnemen aan de wedstrijd tussen Utrecht en Ajax. “Ook FC Utrecht-verdediger Nick Viergever mist de wedstrijd in de Galgenwaard. Viergever kreeg op vrijdag 6 oktober een rode kaart in de wedstrijd FC Volendam - FC Utrecht vanwege ernstig gemeen spel ten opzichte van een tegenspeler.” Viergever krijgt drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

De wedstrijd tussen Utrecht en Ajax is cruciaal, daar beide clubs zich in een erbarmelijke situatie bevinden. De thuisploeg zette Michael Silberbauer onlangs op straat, waarna hij werd vervangen door Ron Jans. Bij Ajax roepen steeds meer supporters juist om een vertrek van Maurice Steijn, die in zijn eerste zes competitiewedstrijden met de club slechts vijf punten wist te pakken. Bij een nederlaag in Utrecht kan Ajax, afhankelijk van het resultaat van Volendam tegen RKC Waalwijk, de rode lantaarn overnemen van de Domstedelingen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft hij tot nu toe in elk duel dat hij heeft gespeeld in Ajax 1 een gele kaart gepakt? Speelt wel echt altijd randje gele kaart naar mijn mening en vaak om zijn eigen fouten te herstellen.

Snap sowieso niet waarom Steijn blijft aanmodderen op die positie. Je zag tegen AZ dat Branco er alleen al in moet staan om het organisatorisch een beetje in goede banen te leiden en Tahirovic bleef als enige middenvelder tegen AEK overeind imo, waarom dan toch aan blijven kloten met Taylor en Vos daar? Eentje is hopeloos uit vorm al sinds begin dit kalenderjaar en de ander is simpelweg nog niet goed genoeg voor een basisplaats in dit Ajax.

Van Basten zei het gisteren perfect: dit soort jongens moet je inpassen in een elftal dat draait en waar een herkenbare speelstijl in zit bij de meeste spelers, dit soort jongens breng je niet om je middenveld te dragen.

10 oktober 2023 om 08:59

Van Basten had gelijk, maar dat betekent ook dat Vos dit seizoen niet meer speelt onder die voorwaarden

10 oktober 2023 om 09:23

Prima toch? Komt zijn ontwikkeling alleen maar ten goede. Zolang je van wedstrijd op wedstrijd elke keer minimaal drie wijzigingen doorvoert omdat je nog naar je ideale basis aan het zoeken bent hoeft Vos daar niet aan mee te doen/het slachtoffer van te zijn.

Laat hem nou eens gewoon als invaller half uurtje meepakken tegen de makkelijkere tegenstanders zodra je basiselftal staat. Waarom moeten jeugdspelers meteen basis starten? Zoveel onnodige druk die je ze oplegt. Je verwacht dan impliciet van hun dat zij de spelpatronen mede bepalen, dat moet niet het doel zijn voor een jeugdspeler.

10 oktober 2023 om 09:34

Eens! Tieners horen niet Ajax1 te dragen, die moeten juist door anderen opgevangen worden.

10 oktober 2023 om 09:39

Zet Branco basis en je kunt hem meteen de aanvoerdersband geven ook. Lijkt me een geschikte speler voor die rol. Iig geschikter dan de rest...

10 oktober 2023 om 09:53

Berghuis lijkt me de natuurlijke aanvoerder, maar ik snap dat wanneer hij niet eens weet of hij überhaupt blijft dat je hem even overslaat.

Branco was inderdaad logischer geweest. Is al sinds dag één van de voorbereiding aanwezig, spreekt Nederlands, Engels en Frans, is de enige die in het veld aan het coachen is (werd in restant Klassieker erg duidelijk) en is qua leeftijd ook de enige die een beetje senioriteit heeft. Daarnaast is hij steevast de enige naam die boven komt drijven als je het over leiders hebt binnen dit Ajax.

Als je dan wordt overgeslagen door een solist die alleen maar met zijn eigen wedstrijd bezig is en daarna door iemand die nog nooit een wedstrijd had meegedaan, en niet eens kan communiceren met de rest van het elftal, zou ik ook eens kritisch naar de coach kijken.

10 oktober 2023 om 10:13

Het doet wel een beetje pijn dat PSV-ers ons goede tips gaan geven
Maar helemaal eens, is de enige met een IQ boven dat van een aardappel. Zijn voetbalkwaliteiten zijn misschien wat minder, maar kan er wel voor zorgen dat de rest beter voetbalt.

10 oktober 2023 om 13:08

Het doet mij dan weer pijn dat je denkt dat ik een PSV-er ben, zo hebben we allemaal onze struggels.

10 oktober 2023 om 15:28

Zan ik weet wel dat je een Feyenoord man, in hart en nieren bent. 😉

Nu al 5 kaarten gepakt dat is wel erg snel.

Maar met of zonder Vos moet Ajax die drie punten pakken. Van Basten heeft echt wel kijk op voetballers, misschien is een kinderhand snel gevuld inde Arena. Hij zal ongetwijfeld beter zijn dat wat er nu rondloopt, wat niet wil zeggen dat hij Ajax naar een hoger niveau kan tillen.

Ben ik nou de enige die het raar vind dat gele kaarten van vorige seizoen worden meegenomen naar het nieuwe seizoen?

10 oktober 2023 om 08:57

Ik vind het wel terecht... anders kan je de laatste 2 duels extra hard ingaan, gerust gele kaarten pakken en volgend seizoen lekker met een schone lei beginnen. Dus nee ik vind het niet raar dat de laatste twee speelrondes meetellen.

10 oktober 2023 om 10:37

Scarafax

Ik zou denk dat omdat kampioenschappen en degradatiestrijden meestal aan het eind van het seiozen worden beslist dat mensen juist voorzichtig zullen zijn.

Maar goed ik kan inzien dat teams die nergens voor spelen misschien een cynische overtredingen kunnen maken om te voorkomen dat ze een gele kaart meenemen naar volgend seizoen..

10 oktober 2023 om 08:58

Alleen de laatste twee wedstrijden, en dat lijkt me niet zo gek. Het geeft je anders een vrijbrief om een paar keer aan de noodrem te trekken zonder enige vorm van repercussie.

10 oktober 2023 om 09:00

Alsof je bewust wel of niet aan de noodrem trekt omdat je anders een gele kaart voor volgend seizoen pakt. Ik mag toch aannemen dat de meeste spelers daar niet bewust mee bezig zijn. En ja, ik kan mij ook wedstrijden herinneren waarin spelers bewust geel pakten om zo al voor een halve finale geschorst te zijn.

10 oktober 2023 om 09:06

Janssen dat zijn de meeste spelers zeker wel. Net zoals spelers in een wedstrijd voorzichtiger spelen na een 1e gele kaart.

10 oktober 2023 om 09:08

Gelukkig kan dat ook averechts werken voor spelers, zoals met Ramos en de 4-1 bij Madrid. Het zal heel wat jaren duren voor we weer in de buurt van dat niveau komen…

10 oktober 2023 om 08:58

Van mij had dat ook niet gehoeven. Maar ik vind wel veel regels vreemd in het voetbal. Dan valt deze regel nog wel mee.

10 oktober 2023 om 09:45

Op zich niet onlogisch, andere zouden spelers er in de laatste wedstrijden van een seizoen op los kunnen hakken met het idee dat de kaarten of geseponeerd worden of dat de speler toch een transfer maakt.

Maar dan nog. Die paar wedstrijden en nu al een schorsing... niet best.

10 oktober 2023 om 10:25

Nee je bent niet de enigste, ik zou het ook beter vinden als parkeerboetes na de zomervakantie zijn kwijtgescholden...:

10 oktober 2023 om 10:30

Spijkenisser

Want dat is ook echt vergelijkbaar. Zucht.

Gewoon terecht toch... al 5 gele kaarten, dus gewoon een schorsing. Maakt weinig uit of dit bij Jong Ajax of Ajax 1 is, beiden spelen onder de Knvb.

Ondanks dat Vos afgelopen wedstrijd zeker niet goed speelde en je echt wel af kunt vragen of hij een echt toptalent is (zoals bijvoorbeeld Gravenberch was) en of hij een echte 6 is vind ik hem wel beter dan alle andere (gehaalde) spelers die op deze positie gebruikt zijn. Ajax zal hem zeker missen in de lastige uitwedstrijd tegen Utrecht.
Dat Viergever bij Utrecht niet mee doet is voor Utrecht misschien maar goed ook. Viergever tegen oude clubs is volgens mij meestal niet echt een garantie voor resultaat.

10 oktober 2023 om 09:02

Vos is een tiener he!? Gravenberch heeft ook voldoende lopen ploeteren hoor, maar die mocht dat doen met iets betere spelers om zich heen. Vos kan dat middenveld van Ajax nog helemaal niet dragen en dat zou hij op zijn leeftijd ook helemaal niet moeten hoeven doen.

10 oktober 2023 om 09:34

Vos is een 8 en hoort op deze jongen leeftijd niet als een 6 te debuteren. Punt is dat de enige echte nr.6 al na 45 minuten volledig is afgeschreven.

Soms denk ik ook dat het aan Ajax zelf ligt dat spelers falen. Florian Grillitsch doet het volgens mij redelijk goed bij Hoffenheim. Heeft bij Ajax nauwelijks kans gekregen op 6 (terecht ivm Alvarez) maar moet vervolgens op posities spelen waar hij nog nooit heeft gespeeld en dat zonder enige vorm van wedstrijdritme en wordt dan afgeschreven. Die had je nu goed kunnen gebruiken.

Ik denk niet dat de KNVB hierover heeft nagedacht toen zij de jong-ploegen in het betaalde voetbal toelieten.

Ergens is het logisch, want een speler pakt nou eenmaal die kaarten. Toch voelt het gek dat een speler geschorst is voor het eerste terwijl hij daar maar 2 gele kaarten heeft gepakt.

Persoonlijk vindt ik het heel raar dat de kaarten van vorig seizoen worden meegenomen in het seizoen daarop. Vorig seizoen is klaar en behalve een rode kaart o.i.d. vindt ik dat iedereen aan een schone lei moet beginnen.

10 oktober 2023 om 09:29

Dan kan je de laatste 4 wedstrijden van het jaar geel pakken zonder consequenties.
Vind het juist wel goed dat dit doorgetrokken wordt.

Poeh, niet zijn seizoen zeg. 7 wedstrijden, 5 verloren, 2 gelijk en al voor de tweede keer geschorst.

De lamme tegen de blinde..
Gaat een leuke pot worden om te kijken!

Kan Vos de schorsing dan niet inwilligen tijdens de eerstvolgende wedstrijd van Jong Ajax? Immers heeft hij voor Jong ook de meeste kaarten gepakt en zo is hij speelgerechtigd tegen Utrecht.

10 oktober 2023 om 09:30

ja zat ik ook aan te denken... jong-ajax speelt 20okt en ajax op 22okt...
of is hij gewoon een hele speelronde geschorst? hoe werkt dat precies.

10 oktober 2023 om 09:41



Volgens mij geef je het antwoord al aan en geldt dit (in dit soort gevallen) voor de speelronde.

10 oktober 2023 om 09:43

Dat laaste, je bent dan voor dat weekend geschorst en mag je niet deelnemen aan door de KNVB georganiseerde wedstrijden. Als het andersom zou zijn geweest en Ajax speelt op zaterdag en Jong Ajax op maandagavond zou ik het niet weten of dat geldt als nieuwe week of als zelfde speelronde.

10 oktober 2023 om 10:50

Wat eigenlijk wel raar is, want de kaarten tellen toch ook niet per speelronde?

10 oktober 2023 om 14:52

@j3ron3tje33__ Speelgerechtigdheid telt wel per speelronde. Als Vos op vrijdag bijvoorbeeld al meer dan x-aantal minuten gespeeld zou hebben in Jong Ajax (weet even niet meer wat het precieze aantal minuten is), dan mag hij niet meer meespelen met Ajax 1 die speelronde. Andersom geldt dat uiteraard ook als Ajax 1 eerder speelt dan Jong Ajax.

Sterker nog: het is met schorsingen zo dat uitgegaan wordt van het team waar je zelf bij hoort. Vos is geloof ik officiaal speler van Ajax 1, dus stel dat Utrecht-Ajax om wat voor reden wordt afgelast, dan is Vos het weekend erop nog altijd geschorst, omdat die schorsing van 1 wedstrijd nog niet erop zit, aangezien Ajax 1 nog niet 1 wedstrijd heeft gespeeld. Dat Jong Ajax dan al wel een wedstrijd had gespeeld maakt niet uit. Dit is ook bewust zo gedaan om te voorkomen dat clubs selectief kunnen shoppen in wedstrijden om zo schorsingen minder lang te maken dan concurrenten. Anders zou bijv. Ajax ervoor kunnen zorgen dat op sommige momenten een schorsing van 2 wedstrijden eigenlijk maar 1 wedstrijd is, omdat Jong Ajax dan bijv. nog een midweekse wedstrijd had en ze die dan ook laten meetellen, terwijl bijv. Feyenoord dit niet zou kunnen doen omdat zij geen beloftenteam hebben in de KKD.

Tja mis je eigenlijk niet heel erg. Vos heeft nog het niveau niet. Wat logisch is want het is pas een tiener. Tegen Utrecht moet je gewoon weer met Tahirovic en Van den Boomen spelen. Die twee deden het goed in de voorbereiding en mogen echt wel meer kansen krijgen samen. Want een Taylor mag al weken blijven aanmodderen. Ik blijf erbij dat Tahirovic, Van den Boomen en Berghuis de beste combinatie is op het middenveld. Zeker omdat Van den Boomen en Berghuis een van de weinige spelers zijn die coachen in het veld.

10 oktober 2023 om 10:41

Vos heeft leuke dingen laten zien maar tegelijkertijd ook niet overtuigd. Zijn debuut was wel goed! Maar ik heb het idee dat Steijn nu naar Vos grijpt zodat hij kan laten zien dat hij de jeugd gebruikt. Zijn laatste reddingsboei, voor zover het er al een is. Ik schrijf Vos uiteraard nog niet af, maar je maakt mij niet wijs dat hij nu moet spelen of dat hij beter is dan de anderen op die positie.

10 oktober 2023 om 10:55

Spelers zoals Vos horen ook geen basisspeler te zijn. En inderdaad ik denk alleen dat Steijn ze gebruikt om de fans een beetje te pleasen dat die jeugdspelers gebruikt. Hele rare gedachtegang maar het lijkt er wel op. En daardoor krijgen ze alleen maar meer onnodige druk.

Als hij zo door gaat en lang in Nederland blijft kan hij zomaar de nieuwe Pothuizen worden met het aantal gele kaarten dat ie pakt. Toch iets om naar toe te werken.

10 oktober 2023 om 10:02

Of de nieuwe Alvarez. Die had er vorig seizoen ook een groot aantal.

Viergever breekt bewust bijna de enkel van Zeefuik en krijgt maar 2 wedstrijden schorsing ?

10 oktober 2023 om 10:13

Dit is anders, dit is een optelsom.
Pak je 5 gele kaarten dan betekend dat 1 wedstrijd schorsing.

Kan Ajax hem niet gewoon even als dispensatie speler opstelling in komend weekend voor Ajax onder 17?

Dan is zijn schorsing meteen gedaan, aangezien het een KNVB wedstrijd is.

10 oktober 2023 om 14:28

De regels omzeilen is soms leuk, maar laten we het een keer professioneel houden.

10 oktober 2023 om 14:56

Nee, de schorsing geldt totdat het team waar hij bij ingeschreven staat dat aantal wedstrijden heeft gespeeld. Dit is juist gedaan om dit soort misbruik te voorkomen.

Bovendien kan hij helemaal niet als dispensatie speler bij Ajax onder 17 gezet worden, want dispensatie krijg je niet even zomaar en al helemaal niet voor één wedstrijd. Bovendien kan hij niet bij een ander team gezet worden zolang hij geschorst is (want dus niet eens speelgerechtigd).

Op zich natuurlijk al triest dat je drie gele kaarten pakt in Jong Ajax, in potjes die in feite nergens over gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren