Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Patrick Kluivert vliegt met Adana uit Europa na penalty's; Besiktas wél door

Laatste update:

Adana Demirspor is er niet in geslaagd de groepsfase van de Conference League te bereiken. De ploeg van trainer Patrick Kluivert won weliswaar in reguliere tijd met 1-0 van KRC Genk, maar in de strafschoppenserie ging het mis doordat Younès Belhanda tegen de paal schoot. Eerder op de avond wist Besiktas zich ten koste van Dynamo Kyiv te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League . Na de 2-3 zege in Boekarest waren de Turken ook in Istanbul te sterk: 1-0.

Adana Demirspor - KRC Genk 1-0 (1-1 na strafschoppen)
Kluivert zag zijn Adana in België tegen een late 2-1 nederlaag oplopen, waardoor de club uit Zuid-Turkije moest scoren. Genk werd overlopen in de beginfase en het was aan Maarten Vandevoordt te danken dat het overeind bleef. Cherif Ndiaye liet de thuisfans even later wel juichen, maar de Senegalees bleek nipt buitenspel te hebben gestaan. Vlak voor rust scoorde Ndiaye opnieuw en dit keer telde zijn treffer wel. Vandevoordt dacht een antwoord te hebben op het schot van de spits, maar moest lossen en zag hoe Ndiaye alsnog voor de 1-0 tekende.

Ook na rust viel Genk tegen en zat het ook tegen, toen een toegekende strafschop werd ingetrokken. In de slotfase bleken de Belgen over meer inhoud te beschikken. Luca Oyen dacht in minuut 96 te scoren, maar hij mikte ongecontroleerd over het doel. Ogenblikken later kopte Toluwalase Arokodare tegen de lat en bleef Genk teleurgesteld achter. In de verlenging kreeg Genk in de persoon van Oyen weer een grote kans, maar dit keer stuitte hij op Adana-goalie Goran Karacic. In de verlenging leek Younès Belhanda enkele minuten voor tijd op weg naar de 2-1, ware het niet dat hij net op tijd voor Genk achterhaald door een verdediger. Een strafschoppenserie moest de beslissing brengen en die won Genk door de misser van Belhanda.

Besiktas - Dynamo Kyiv 1-0
Besiktas won het heenduel in blessuretijd met 2-3, waardoor Dynamo moest scoren. Besiktas noteerde echter de eerste grote kans van de wedstrijd. Jackson Muleka schoot vanaf randje zestien tegen de rechterpaal. Ook onder meer Vincent Aboubakar, Milot Rashica en Gedson Fernands probeerden het tevergeefs. Namens de bezoekers schoot Denys Popov in kansrijke positie naast. Voor rust werd er niet gescoord. Vlak na rust maakte Aboubakar alsnog de 1-0 voor Besiktas. De Kameroener dribbelde schitterend langs enkele verdedigers van Dynamo en schoot in de verre hoek raak: 1-0. Dynamo bleek in het restant van de wedstrijd niet bij machte om iets aan de achterstand te doen, waardoor Besiktas overzomert in de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Hoogmoedige speler die Belhanda. Jammer voor de blauwe bliksem, er zat meer in.
Reden van uitschakeling, Younes Belhanda

Belhanda weer, niks anders verwacht..

Lekker dat wij het hebben overleefd, maar doodzonde van Adana, ik was echt aan het duimen voor ze, dit had niet gehoeven. Ik wil niet graag op de man af gaan maar die vierde penalty van Genk, kom op! Die moet je gewoon pakken als keeper zijnde.

Goed gestreden Adana! helaas is Belhanda een klootzak en heeft hij de das omgedaan.

1 september 2023 om 04:49

Dus omdat hij een pingel mist is hij een klootzak ? Als hij scoort is het een held zeker ?

1 september 2023 om 09:37

Oh nee niet omdat hij een pingel mist, het is er gewoon 1..zijn karakter, houding en noem maar op..vandaar niks mis mee met zijn opmerking dat ie een klootzak is

De Turkse clubs doen het wel echt uitstekend dit seizoen moet ik zeggen. Adana dat hier bijna de nr 2 van België uitschakelt is ook knap.

1 september 2023 om 00:16

Het is inderdaad de vicekampioen, op papier, maar wel een ploeg in crisis. Vergelijk dat met de nummer 4 Club Brugge dat het moest opnemen tegen Osasuna!

1 september 2023 om 16:55

Ploeg in crisis? Nie overdrijven, 1 goede spits en het is opgelost.

1 september 2023 om 00:45

Voorlopig meeste punten gepakt van alle landen. Natuurlijk komen de grootmachten nog aan de beurt. Maar met 6.250 punten is het nu al beter dan die rampjaren van 4 en 5 jaren terug.

Besiktas liet vandaag zien hoe je Europees moet voetballen. Vanaf de 1e tot de laatste minuut speelden we ijzersterk, goed positiespel en alles onder controle. Enige wat je de spelers kunt verwijten is dat ze in de slotfase meerdere mogelijkheden op de 2-0 niet verzilverden. Ons middenveld bepaalde het tempo en iedereen werkte voor elkaar en onze goochelaar Aboubakar toverde voor de zoveelste keer. Wat hij daar met 4 verdedigers in de 16 deed was weer geniaal, wat een fenomeen is het ook..Heerlijke teamprestatie..

Wat voelt het zuur om Adana op deze manier onderuit te zien gaan in de playoffs, want er viel hier toch echt meer uit te halen als zij efficienter waren in de 1ste helft. Scheelt dat hun overwinning nog meetelt in de coëfficiënten waardoor we deze week toch 4/4 hebben gehaald.

Lekker met Fener en Besiktas de groepsfase van de Conference Leauge in. Verwacht dat beide teams wel zullen overwinteren als je kijkt naar de ploegen die dit jaar meedoen

Turkije bijna met alle 4 in de verschillende groepsfases. Nu Genk ten koste van Adana doorgaat doen de Belgen ook goede zaken met alle 5 ploegen in de verschillende groepsfases waarvan 3 in de Conf. daar kunnen ze o.a. veel puntjes bijeen sprokkelen voor de coëfficiënten lijst

Ik heb de penals niet bekeken. Ik kon het niet meer aan. Genk zonder fatsoenlijke spits is echt niets, veel blaffen weinig bijten. Maar dan nog, nooit zat het ook mee in al die kwalificatiematchen tot nu zo te zien. Zoveel ballen van de lijn weggehaald, lat hier paal daar. Een echt zwakke start dat match per match mentaal een tik gaf. Alle Belgen zijn door, dat is wel mooi! Op naar een mooi Europees seizoen. Gelukkig is onze transfermarkt nog open tot 6 september. Forza Racing, succes Adana in de toekomst. Er is veel mogelijk daar, kwestie van tijd.

1 september 2023 om 10:30

Mooie uitspraak succes belgie dit jaar in de europees seizoen.

Vanaf een minuut of 80 ben ik gaan kijken en ik begrijp niet hoe Genk al die kansen voorbij zich heeft laten gaan.

Jammer voor Kluivert en Adana, want wat was het mooi geweest om het succes voort te zetten - een team vanuit de derde divisie met een grote achterban die hun in moeilijke tijden heeft gesteund - op weg naar de conference league

Heel erg jammer voor Adama dit. Met de penalty’s eruit vliegen is zuur.

Besiktas en Fener hebben gedaan wat ze moesten doen. Hopelijk gaan alle drie de teams overwinteren, zodat we lekker veel punten kunnen pakken.
Besiktas heeft vandaag zijn beste wedstrijd gespeeld tot nu toe. Abou was en is een beest. Bijna fraude op sommige momenten maar wat was Necip goed mensen. Mag ook wel gezegd worden.

1 september 2023 om 09:28

Ja Necip is van origine een middenvelder maar speelt zijn beste wedstrijden centraal achterin. Debuteerde al op zijn 16e in het 1e, wie weer wat er was gebeurd als hij eerder centraal achterin was gezet.

Jammer dat cherrif ndiaye geblesseerd uitviel, had wellicht het verschil kunnen maken.
En verder die Belhanda is echt een ramp, toen hij achter die bal ging staan zei ik al hij gaat hem missen.

Al bij al verdiende overwinning, Genk was de betere van Servette en Olympiakos maar toch verloren ze, zou enorm zuur zijn geweest om te verliezen van toch een verdienstelijke Adama

Iedereen wist toch gewoon dat Belhanda zou missen?

Toen belhanda penalty moest nemen wist ik al dat het einde oefening was. Op het einde gaf genk nog een grote kans cadeau en dat heeft hij ook verprutst.

Wel knap van kluivert hoe hij deze club laat voetballen. Vooral eerste helft was echt genieten van adana. Na 65ste minuut waren ze wel kapot.

Genk gaat niet hoog eindigen in de competitie verwacht ik.
Als je pas in de 80ste minuut je eerste doelpoging kunt noteren tegen een debutant in Europa mag je je wel aardig schamen.
Ze zijn dan alsnog door maar kunnen net zo goed niet mee doen aan de europese campagne want zonder doelpunten laat staan doelpogingen ga je nooit een ronde verder raken.

1 september 2023 om 16:57

Gelukkig bestaat er iets zoals een transfermarkt.

Hij heeft tot nu toe wel leuk gepresteerd, er uit vliegen na penalty’s tegen RC Genk is geen schande

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren