Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij spreekt berichtgeving over ontslag van Kluivert bij Demirspor tegen

Laatste update:

Patrick Kluivert is niet ontslagen door Adana Demirspor, maar heeft zijn contract bij de club in gezamenlijk overleg laten ontbinden. Dat meldt Mike Verweij van De Telegraaf in navolging van de berichtgeving van diverse Turkse media. De 47-jarige Amsterdammer tekende deze zomer voor twee jaar bij de huidige nummer vijf van de Süper Lig, maar vertrekt dus al na enkele maanden. Kluivert stond twintig wedstrijden aan het roer bij Demirspor.

Verweij meldt dat de aanleiding van de breuk is dat zowel bij Kluivert als bij de club ‘bepaalde zaken niet aan de verwachtingen voldoen’. Naast de trainer laten ook Zeljko Petrovic en de rest van de Nederlandse staf hun contract in gezamenlijk overleg ontbinden. Afspraken daarover worden momenteel op papier gezet, zo klinkt het.

Fanatik en Hürriyet meldden maandagochtend dat de nederlaag van afgelopen weekend tegen nummer achttien Samsunspor (2-3) de druppel voor de clubleiding geweest zou zijn. Dat is dus niet het geval. De drie competitiewedstrijden voor die verliespartij eindigden in een gelijkspel, waardoor Kluivert de bovenste plaatsen in de Süper Lig steeds verder uit zicht zag raken.

Het dienstverband bij Adana Demirspor was de eerste klus van de oud-spits als hoofdtrainer in clubverband. Kluivert nam onder meer Winston Bogarde mee naar Turkije als zijn rechterhand, maar zag laatstgenoemde begin september alweer vertrekken wegens een verschil van inzicht met de clubleiding.

Met het vertrek van Kluivert komt er na twintig wedstrijden al een einde aan zijn tijd bij Adana Demirspor. De 79-voudig international van het Nederlands elftal boekte acht overwinningen, speelde zes keer gelijk en leed evenveel nederlagen met zijn elftal.

Kluivert had in Adana de beschikking over bekende namen als Mario Balotelli, M’Baye Niang, Nani en Jonas Svensson (ex-AZ). De club hoopt zo snel mogelijk een nieuwe trainer aan te stellen, zo klinkt het.

Kluivert was in het verleden onder meer actief als spitsentrainer bij AZ en NEC, coach van Jong FC Twente, assistent-trainer bij Oranje en Kameroen, trainer van Ajax Onder 19, sportief directeur bij Paris Saint-Germain en hoofd jeugdopleiding bij FC Barcelona. Ook was hij (interim-)bondscoach van Curaçao.

Adana Demirspor bezet momenteel de vijfde plaats in de Süper Lig, op veertien punten afstand van koploper Galatasaray en elf punten van nummer twee Fenerbahçe. De club was nog volop in de race voor de derde plaats, dat recht geeft op Europa League-voetbal. Besiktas staat slechts drie punten voor op Adana Demirspor.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo snel kan het gaan in Turkije.. Nu lekker genieten van het geld, mits je dat krijgt natuurlijk

4 december 2023 om 10:01

Tuurlijk krijgt hij dat geld. Anders hebben ze juridische problemen. Is geen 3e wereldland hoor

4 december 2023 om 10:07

Is niet een hele gekke gedachte aangezien je wel vaker hoort dat clubs daar wel eens problemen hebben met uitbetalingen. Daarnaast las ik een tijdje terug nog dat een aantal ex trainers van Barca ook nog wachten op hun geld. Of is Spanje wel een 3e wereldland?

4 december 2023 om 10:48

Nee precies daar geef jij je eigen antwoord al. Soms duurt het wat langer en dat kan ook hier in NL. Het is niet zo dat ze het geld nooit meer zien.

4 december 2023 om 12:13

Een aantal ex trainers zelfs! Welke dan, behalve Setien?

Los van het gegeven dat Barça uiteindelijk wel het vermogen heeft om te betalen, zou ik (afhankelijk van de sector) vijf keer nadenken voor ik zaken zou doen met een bedrijf uit spanje.

4 december 2023 om 12:48

Je kan dat pas zeggen als hij het geld daadwerkelijk op zijn rekening heeft staan. Er zijn gewoon een aantal landen die niet uitblinken in het uitbetalen van salarissen en oprot premies.

Ik dacht dat het wel goed ging daar. Waarom wordt Kluivert ontslagen?

4 december 2023 om 09:59

Laatste 5 wedstrijden 1 w 3 gelijk 1 l

4 december 2023 om 10:32

Goh, het is toch geen Fenerbahce of Galatasaray. Als Adana ga je zo nu en dan eens tegen een paar mindere resutaten aantlopen. Zes punten uit de laatste vijf is voor zo'n een subtopper zo nu en dan helemaal niet vreemd.

4 december 2023 om 13:17

Het is qua selectie geen subtopper meer in de Superlig. Ze horen derde te staan met dat elftal en de slecht presterende overige teams.

Dat neemt niet weg dat ik vind dat ze vrij snel conclusies hebben getrokken. De derde plek is niet heel ver weg en je zou de coach ook de kans kunnen geven de slechte vorm om te draaien.

4 december 2023 om 10:31

Als sportieve resultaten echt de reden is voor ontslag, is het toch wel een dikke L voor het bestuur daar hoor. Hadden ze verwacht dat Adana wel even kampioen ging worden met 20 punten voorsprong? Ze doen het al boven verwachting. Zie je wel vaker daar dat er wordt gereageerd uit emotie.

Moet je eens voorstellen dat Girona hun coach ontslaat als ze de volgende 3 wedstrijden niet winnen.

4 december 2023 om 10:39

Kan ook met iets anders te maken hebben. Misschien kunnen de spelers van Adana niet zo goed met Kluivert overweg oid. Zou wel heel sneu zijn als ze hem op basis van de sportieve resultaten op straat zetten.

4 december 2023 om 11:54

Goed? Een topclub als Adana hoort altijd in de top 3 te staan en voor het kampioenschap te spelen maar ze staan nu al een straatlengte achter..

:-)

4 december 2023 om 13:04

Top 3 is toch gewoon fener, gala en besiktas? Daarna subtop met Trabzonspor adana dacht ik. Soort Az en Twente van Turkije

Ondankbare mensen daar joh. En kleine fout dst logo is niet van adana boys

4 december 2023 om 10:12

Is het logo van de Turkse competitie, dus in die zin alsnog relevant.

4 december 2023 om 10:13

Dat is het logo van de Turkse voetbalbond. Die wordt vrij standaard ingevoegd bij artikelen over Turks voetbal.

Oke, deze zag ik niet aankomen. Stond gewoon op een goede vijfde plek met Adana.

Maar we hebben i.i.g. nog die video op dat feestje met die davul (een Turks instrument) als herinnering van zijn tijd in Adana😂

Oh ja, goede beslissing! Team staat keurig 5e, maar hadden natuurlijk 20 punten los bovenaan moeten staan...
Wat een bananencompetitie is die Turkse competitie toch.

4 december 2023 om 15:44

Misschien is de aanleiding niet de sportieve resultaten. Wat een uitspraak weer..

4 december 2023 om 17:15

Dat moet je aan Fanatik en Hürriyet uitleggen. Die melden dat immers. Goed dat je na nieuwe berichtgeving met voortschreidend inzicht even je gram komt halen, maar je mist de boot.

4 december 2023 om 19:59

Hahahaha, ik weet tenminste hoe ongeloofwaardig die kranten zijn. Kan ik van jou niet zeggen. Slaap lekker ;-)



Hmm vreemd besluit. Doet het uistekend met een 5e plek, maar er zal intern vast onrust zijn over bepaalde keuzes waar wij niks van af weten.

Kom maar terug naar huis man. Amsterdam is waiting for you! Gewoon in de directie plaatsnemen of hoofd jeugd opleidingen zoiets.

4 december 2023 om 11:01

Amsterdam is not waiting for kluivert. Gewoon maar even een functie geven. Of iemand kwaliteiten heeft dat boeit niet hè. Tuurlijk niet.

4 december 2023 om 11:39

Amsterdam is wel waiting for kluivert. Dat zou in de geest van cruijf zijn

4 december 2023 om 12:01

Waarom zou je hem er niet bij willen? Met duidelijke afspraken en functie moet het toch voor beide een winst zijn?

Jeugdspeler die doorbrak en een goede carriere maakte. Vergeet niet zijn doelpunt in CL finale!

4 december 2023 om 12:43

Socceefan denkt er ook weer verstand van te hebben. Tuurlijk is Patrick een aanwinst voor Ajax. Spelers kijken naar die man op en in het verleden gewoon goed werk geleverd maja Soccerfan moet weer lekker tegendraads doen. Zelf geen 1 argument waarom hij niet welkom is. Als Az hem haalt is Soccerfan de eerste die hier jankt als blijkt dat hij het goed doet. Mooi altijd!

5 december 2023 om 09:52

@soccerfan_1: Ja man, heeft helemaal geen kwaliteiten, je hebt gelijk. Hij is geen technisch directeur bij PSG geweest en ook niet 2jaar lang hoofd opleidingen bij Barca. Nee klopt, hij is alleen trainer geweest bij FC Bal op het dak. man man man, sommigen comments hier

Heeft dat Adana uberhaupt wel eens zo hoog gestaan? Rare beslissing of is er wat anders aan de hand?

4 december 2023 om 10:14

Ik ken Adana eigenlijk niet heel goed, maar ik weet dat ze de afgelopen jaren als subtopper leuk meededen. Ze ook dit jaar weer een behoorlijke selectie staan, zoals ik zei ken ik de club niet goed, maar ik krijg het vermoeden dat er een geldschieter zit. Ze hebben wel een aantal leuke spelers zoals Balotelli, Belhanda en Niang. Iemand meer info over Adana.

Hij deed het daar helemaal niet verkeerd en leverde met de blessure van Balotelli best wat goals in. Ik vond het project van Adama Demirspor best een interessant project maar blijkbaar is het de zoveelste club dat word geleid door de waan van de dag. Succes met het vinden van een coach waarmee je in de top 2 eindigt.

Zo prima doet Adana het niet. Thuis zijn ze heel sterk (behalve afgleopen wedstrijd tegen laagvlieger Samsunspor). Maar in uitwedstrijden zijn ze dramatisch. Nog geen uitwedstrijd gewonnen dit seizoen. Dus ja het ontslag is wel snel, maar het is niet alsof Patrick het maximale eruit haalt.

Ben benieuwd of het achter de schermen rommelde en dat Bogarde om die reden eerder zijn biezen al pakte.

Zonde, ik heb een zwak voor Kluivert. Het blijft zonde dat hij een paar jaar geleden het geduld niet op kon brengen om bij Ajax in de jeugd klaar te worden gestoomd voor een rol als hoofdtrainer, maar dat hij per se technisch directeurtje wilde spelen in Parijs.

4 december 2023 om 10:39

Vraag is of hij wel de kans had gekregen als hoofdtrainer.
Reiziger heeft precies dat traject afgelopen maar kreeg uiteindelijk, om nog steeds onbekende reden, niet de kans om hoofdtrainer te worden.
Dan is het maar de vraag of Kluivert die kans zou krijgen.

4 december 2023 om 11:32

Fair enough, ik snap die zorg. Toch maakte Ajax in die tijd duidelijk dat ze hem echt klaar wilden stomen voor het hoofdtrainerschap. Hoe het loopt heb je uiteindelijk maar gedeeltelijk invloed op, maar ik heb nooit het idee gehad dat Ajax Reiziger als meer dan een assistent zag. Dat leken ze bij Ajax wel te zien.

Maar goed, dat is speculeren. Wie weet wat ze hem intern hebben verteld.

Het voetbal wat Adana speelt is al weken dramatisch. Erg naieve veldbezetting met allemaal creatievelingen op het middenveld waarmee je de bal niet kunt terugwinnen. Backs staan veel te hoog ook. Begon steeds meer op Maurice Steijn’s Ajax te lijken. Uiteraard is het missen van spelers als Balotelli en Stambouli door blessures relevant geweest. Desalniettemin, denk ik dat het bestuur ervoor heeft gekozen om te voorkomen dat het nog slechter gaat betreft de resultaten. Klein risico wat genomen wordt, dat wel. Maar de erfenis van Montella is nauwelijks meer terug te zien op het veld en het begint gewoon steeds minder te kloppen. Dan kan ik best begrijpen dat je ondanks een 5e plek weinig toekomstperspectief ziet als club.

Uhmm ok dat zag ik niet aankomen. Je staat knap boven in het linker rijtje met adana. Wat hadden ze verwacht dan? Spelen voor kampioenschap?

Dit is wel erg verassend. Hij heeft het redelijk goed gedaan tot nu toe. Staat netjes op de 5e plek. Of denken ze nu al dat Adana een Top3-club is geworden. Een betere trainer als Kluivert zullen ze denk ik niet snel vinden. Wel erg jammer. Zou mooi zijn als Kluivert weer naar AJAX terugkeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren