Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood’

Laatste update:

Het begint er steeds meer op te lijken dat Manchester United komende zomer definitief afscheid neemt van Mason Greenwood. De Engelse media weten inmiddels zeker dat de 22-jarige aanvaller, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Getafe, voor het juiste bedrag mag vertrekken bij zijn jeugdliefde. Kwaliteitskrant The Times weet zelfs de vraagprijs van Manchester United: 40 miljoen pond, omgerekend ruim 46 miljoen euro.

Volgens de Engelse berichtgeving was Manchester United afgelopen zomer nog bereid te luisteren naar aanbiedingen vanaf 30 miljoen pond, wat neerkomt op zo’n 35 miljoen euro. Door zijn goede prestaties bij Getafe is er inmiddels dus meer nodig om Greenwood los te weken op Old Trafford. Dat terwijl zijn verbintenis in Manchester in de zomer van 2025 afloopt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Manchester United gaat niet akkoord met lagere aanbiedingen, al lijkt dat ook totaal niet aan de orde te zijn. Greenwood zou momenteel belangstelling genieten van diverse Europese topclubs die hem zien als een absoluut buitenkansje. Volgens The Times is Juventus de laatste maanden het meest concreet. Eerder werd Greenwood ook gelinkt aan Atlético Madrid,

The Red Devils willen Greenwood het liefst verkopen om eventuele ophef te voorkomen, maar een terugkeer valt niet uit te sluiten indien er geen redelijke vergoeding op tafel komt. Nu Greenwood zich heeft laten gelden bij Getafe in LaLiga is de kans groot dat meer clubs het aandurven met de enkelvoudig international.

Greenwood speelde voor het laatst voor Manchester United op 22 januari 2022. Meer dan anderhalf jaar later maakte de linkspoot zijn rentree op profniveau bij Getafe. De jongeling had logischerwijs enkele weken nodig om wedstrijdritme op te doen, maar presteert de laatste maanden erg goed in LaLiga.

Inmiddels staat de teller op 31 wedstrijden namens Getafe, waarin Greenwood goed was voor 10 doelpunten en 6 assists. De Engelsman wordt door trainer José Bordalás voornamelijk als rechtsbuiten gebruikt, al speelde hij ook meerdere duels vanaf links of in de spitspositie. Een langer verblijf bij Getafe zal simpelweg niet betaalbaar zijn voor de Spanjaarden.

De vermeende verkrachtingszaak rond Greenwood


Greenwood werd in januari 2022 gearresteerd op verdenking van mishandeling en verkrachting van zijn vriendin Harriet Robson. Dat gebeurde nadat Robson beeldmateriaal van de mishandeling had gedeeld op social media. Inmiddels heeft Robson alle aanklachten jegens Greenwood ingetrokken en is ze zelfs weer met hem samen. Toch zit Manchester United sinds zijn arrestatie in de maag met Greenwoods justitiële verleden.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom greenwood niet gewoon een kans geven? Beter dan alle andere opties op rechts bij united

2 mei 2024 om 09:30

Ik zou het toejuichen, maar volgens mij denken zowel Greenwood als United dat het beter is om ergens anders verder te voetballen.
40 miljoen voor een Engelsman met zijn talent is echt een koopje in deze markt.

2 mei 2024 om 09:38

Een koopje voor de Engelse markt inderdaad, voor de europese markt is het wel anders. Engelsen hebben niet echt een goed trackrecord voor wat betreft presteren in het buitenland (al verwacht ik nu dat er mensen allemaal lijstjes gaan opnoemen met de uitzonderingen die wel gepresteerd hebben)

2 mei 2024 om 09:59

Hij doet het nu toch alweer aardig daar bij Getafe na een lange tijd niet voetballen?
Hij is technisch, snel, goed dribbel, goede trap, tweebenig en nog jong. Al was die Spaans, vond ik hem nog goedkoop in deze markt.

2 mei 2024 om 10:27

Ik ga geen heel lijstje opnoemen, een aantal jaar geleden leek het inderdaad dat de engelsen als ze een keer van dat eiland afkwamen niet konden voetballen. Maar ik zou op dit moment geen flop kunnen bedenken die dit seizoen buiten engeland actief is en het minder deed dan binnen de UK? De 2 spelers die ik zo wel volg zijn Kane en Bellingham en die halen gewoon het zelfde hoge nvieau.

En dan natuurlijk Greenwood zelf ook nog.

2 mei 2024 om 12:12

Bij Greenwood kan je ondertussen wel spreken van een normale prijs voor zijn kwaliteiten. Alleen het stempeltje Engelsman kan je er wel vanaf halen, want Engelse clubs gaan deze jongen niet kopen.

2 mei 2024 om 14:19

Vergeet ook niet dat er een hoop supporters hem ook niet terug willen. Ik zou hem wel die kan geven, maar begrijp ook dat anderen het niet willen.

2 mei 2024 om 16:41

Mwah, de laatste jaren zijn het toch juist Engelsen die heel goed presteren over de landsgrenzen? Kan me zo even geen Engelse speler voor de geest halen die de laatste jaren naar het buitenland is gegaan en het echt helemaal niks is geworden. Sancho was geweldig bij Dortmund, Tomori doet het meer dan prima bij Milan en ook Dier staat gewoon wekelijks basis bij Bayern. Over Kane en Bellingham hoeven we natuurlijk niet te discussiëren.

2 mei 2024 om 09:31

Waarom denk je? United moet toch niets met die gozer te maken willen hebben…

2 mei 2024 om 09:35

Ja, laten we die jongen straffen voor de rest van zijn leven.

2 mei 2024 om 09:41

Ik zeg niet dat je hem vast hoeft te zetten of met stenen naar hem moet gooien, maar dat hij een gezicht van de voetbalclub Manchester United zou kunnen worden lijkt me uitgesloten.

2 mei 2024 om 10:00

Even voor de duidelijkheid:

Die audiotape van de zogenaamde "verkrachting" van Greenwood is geen bewijs dat er daadwerkelijk verkrachting heeft plaats gevonden. Bij verkrachting moet er duidelijk sprake zijn van penetratie (binnendringen) in het lichaam van een ander. Dit kan via het oor, neus, oogkas, mond, anus of vagina. Dit kan met je eigen lichaamsdelen zijn, zoals vinger, tenen, tong of penis, maar dit kan ook met een voorwerp zijn. Nergens uit de audiotapes van Greenwood kun je uit opmaken dat er sprake was van verkrachting, omdat uit die audiotapes simpelweg niet aangetoond kan worden of er sprake was van penetratie (binnendringen). Je hoort alleen wat geluiden met de stem van de vrouw dat ze geen sex wil en Greenwood wel. Echter is dit geen feitelijk bewijs dat er ook sprake was van penetratie.

Je kunt hooguit uit opmaken dat er sprake was van "poging tot verkrachting". Ook hieruit kun je je twijfels trekken, omdat je nooit weet hoe serieus zo'n opname is en wat de werkelijke intenties waren en de context. Misschien zaten Greenwood en die vrouw in een leuk rollenspel en waren ze lekker aan het stoeien en deden samen een leukspel door 'te doen alsof' Greenwood de verkrachter is en zij het slachtoffer als een soort stoei spel.

Zelfs de "poging tot verkrachting" valt dus te betwisten, omdat niemand de precieze context van deze situatie van de audiotapes kent.

Bovendien is het opvallend te noemen dat Greenwood en de vrouw nu samen gewoon een kind hebben. Wie zijn wij dan om hier verder over te oordelen? Ze zijn samen lang en gelukkig dus wat mij betreft slaat die gehele cancel en woke gemeenschap richting Greenwood helemaal nergens op. Dat de menigte uberhaupt allen voor eigen rechter spelen is al een bijzonder gevaarlijke ontwikkeling.

Wat mij betreft moet Man Utd hem om de armen nemen. Je haalt direct de meest talentvolle aanvaller in huis en kan Man Utd een stuk verder brengen. Je vind nergens meer zo'n goede aanvaller die ook rechts, als in spits, als op 10 kan. Als Man Utd hem wegdoet, mogen ze wat mij betreft 100m plus voor vragen. Je vind namelijk niet snel meer zo'n technisch begraafde voetballer als Mason Greenwood die ook nog hoog rendement heeft.

2 mei 2024 om 10:32

Nee het echte bewijs moet geleverd worden tijdens de hoorzitting maar de getuigen trok haar verklaring in. Prima, maar dit blijft aan je kleven als je Greenwood bent. Het lijkt mij ongelofelijk raar als hij zijn enorm bevoorrechte leventje gewoon door kan zetten bij United.

2 mei 2024 om 14:12

Er werd volgens mij gezegd dat er nieuwe aanwijzingen aan het licht waren gekomen, zonder dat daar verder op ingegaan is. Dat, gepaard met het feit dat ook de Engelse OM niet verder gaat met vervolging (want dat kan de OM doen, ook als er geen aangifte ligt), komt op mij over als dat hij wellicht toch niet zo schuldig is als dat het publiek vermoedt.

En in dat geval verdient hij natuurlijk wel gewoon een kans

2 mei 2024 om 16:43

Ik weet niet wat voor spelletjes jij in bed speelt, maar het simuleren van een poging tot verkrachting is misschien wel het minst leuke waar ik ooit van heb gehoord. Overigens doet in dat geval ook niemand aangifte.

2 mei 2024 om 23:40

Klonk niet als een spelletje maar gewoon een ordinaire vrouwonvriendelijke niet-tegen-nee-kunnende predator. Dat sommige mensen zelfs dít gaan goedpraten gaat m'n verstand te boven. Gewoon een poging tot verkrachting: onvrijwillige seks.

2 mei 2024 om 09:36

Waarom denk je zelf, Kieftenbeld.. Je weet heel goed waarom. "Ja maar hij is niet gestraft etc. etc.". Het is een schat van een jongen en een voorbeeld voor de mensheid!

2 mei 2024 om 09:47

Dat zeg ik nergens, maar ik denk dat andere clubs dit gewoon aftikken om een speler van het kaliber greenwood daar te zien spelen

2 mei 2024 om 09:51

Die jongen is niet gestraft juridisch gezien. Hij heeft met diezelfde vrouw een kind. Wat hij gedaan heeft is verkeerd, maar de straf sociaal maatschappelijk is al best hoog. Daarnaast hoe lang wil je iemand daarop vasthouden? En je zin vol sarcasme slaat natuurlijk nergens op.

2 mei 2024 om 10:12

@kieftenbeld Ik weet dat je dat niet hebt gezegd dus excuus daarvoor, wellicht een wat cynische invulling vanuit mezelf. Kan heel goed dat andere clubs dit aftikken. En dan nog? Waarom zou je als club jezelf in essentie verlagen door zo'n jongen weer te laten spelen? Let wel, een voetballer, zeker zo'n getalenteerde, is een enorm uithangbord voor de club. Zou jij willen dat Greenwood het uithangbord is van jouw club? Ik niet, in geen 100 jaar. En @mansje82: De sociaal maatschappelijke straf mag dan misschien hoog zijn, maar dat lijkt me terecht. Mooi dat hij met diezelfde vrouw een kind heeft, maar dat zegt helemaal niets. Ga maar eens langs de deuren in de dichtstbijzijnde stad om te zien hoeveel ontzettend disfunctionele relaties bestaan.

Je hoeft Greenwood niet de rest van zijn leven te straffen, zeker niet. Dat werkt averechts en daar heeft de maatschappij helemaal niets aan. Echter, heeft hij zijn recht op het zijn van een uithangbord / voorbeeld verspeeld. Laat dat nou net zijn wat gebeurt als hij bij een topclub speelt. Dat moet je helemaal niet willen; hij ís geen voorbeeld.

2 mei 2024 om 10:43

Ik snap wat je zegt en vraag me ook af of veel supporters op hem zitten te wachten. Al zou dat na een paar goede wedstrijden wel meevallen. Denk dat united dan ook waarschijnlijk niet gaat werken. Maar of ik hem bij Groningen wil zien voetballen? Zou ik geen nee tegen zeggen haha. Denk dat er uiteindelijk wel een mooie club voor hem komt

2 mei 2024 om 10:26

Dat probeerden ze, en ze kregen zoveel tegenwind dat dit uiteindelijk niet door ging.

Prima speler, zou zeker niet misstaan bij United! Ik snap dat er eigenlijk maar 1 oplossing is, verkopen. Jammer maar helaas, ik had hem er wel bij willen hebben.

Je zou maar zo eigenwijs zijn en greenwood niet terug nemen en een nieuwe kans geven; maar toch maar lekker aanmodderen met anthony 🥲

2 mei 2024 om 09:46

Sancho speelde gisteren nuno Mendes ook helemaal zoek. Zowel Sancho als Greenwood zijn beter op rechts dan Antony. Helaas heeft Sancho er bij United nooit zin in gehad anders zou die eerste keus op rechts zijn geweest.

Als United slim is behouden ze 1 van de 2. Kluivert heeft ooit iemand doodgereden en die werd in tegenstelling van greenwood die geen moord op zijn naam heeft staan wel vergeven.

2 mei 2024 om 10:02

Moord is wel wat overdreven hè

2 mei 2024 om 10:15

Kluivert reed iemand dood maar dat lijkt mij in juridische termen geen moord.

2 mei 2024 om 10:21

Ja dan heeft greenwood toch ook niemand verkracht? Wat ik bedoel is dat we nu in een doorgeslagen woke cultuur leven waarbij iedereen ineens rechter blijkt te zijn. Kijk naar Vloet die word verguisd maar die deed hetzelfde als Kluivert.

2 mei 2024 om 14:13

antony speelde ook alleen goed wanneer mazraoui onder hem speelde en onzichtbaar met rench onder hem. alle spelers mislukken bij united, voor antony is er net zoveel kans als sancho om zich te herpakken of welke speler dan ook. er zijn maar een handje vol spelers die de kwaliteiten hebben overal en altijd de pannen van het dak te spelen en zelfs die doen het bij de een beter dan bij de ander. zelfde geld voor messi die bij barca veel ongekender was dan alle jaren voor argentinie. met betere spelers om je heen speel je zelf ook beter. overigens is greenwoon ook niet strafrechtelijk veroordeeld @tinus. De voetballerij zit vol met zogenoemde verotte mensen en verotte deals maar greenwoon zou wel ergens anders kunnen spelen maar niet bij united. ga weg hoor wat maakt het nou uit waar die dan speelt. die heiligeboontjes mentaliteit van mensen en voetbal clubs word ik echt gek van.

Een nieuwe capabele trainer, die investeert in spelers waar ze daadwerkelijk beter van worden. Opgeleefde Sancho en Greenwood op de flanken. Het kan hard gaan in een sprookjesboek.

2 mei 2024 om 14:26

dat sprookjesboek hopen ze een jaar of 10, 5 ''capabele'' trainers en 25 ''gerichte aankopen'' op.

2 mei 2024 om 15:09

Vandaar sprookjesboek never ending story daar. Gevallen grootmacht.

Is Greenwood veroordeeld of niet? Ze zijn vaak in Engeland Roomser dan de Paus en United schiet zichzelf met deze houding in de voet. Ik zou hem behouden en Anthony slijten.

Ik zou Greenwood juist weer in de armen nemen. Het is echter wel afwachten natuurlijk hoe het publiek erop reageert en dat kan natuurlijk wel een issue zijn, ondanks dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is.

Even voor de duidelijkheid namelijk over de vermeende 'verkrachtingszaak' Greenwood:

Die audiotape van de zogenaamde "verkrachting" van Greenwood is geen bewijs dat er daadwerkelijk verkrachting heeft plaats gevonden. Bij verkrachting moet er duidelijk sprake zijn van penetratie (binnendringen) in het lichaam van een ander. Dit kan via het oor, neus, oogkas, mond, anus of vagina. Dit kan met je eigen lichaamsdelen zijn, zoals vinger, tenen, tong of penis, maar dit kan ook met een voorwerp zijn. Nergens uit de audiotapes van Greenwood kun je uit opmaken dat er sprake was van verkrachting, omdat uit die audiotapes simpelweg niet aangetoond kan worden of er sprake was van penetratie (binnendringen). Je hoort alleen wat geluiden met de stem van de vrouw dat ze geen sex wil en Greenwood wel. Echter is dit geen feitelijk bewijs dat er ook sprake was van penetratie.

Je kunt hooguit uit opmaken dat er sprake was van "poging tot verkrachting". Ook hieruit kun je je twijfels trekken, omdat je nooit weet hoe serieus zo'n opname is en wat de werkelijke intenties waren en de context. Misschien zaten Greenwood en die vrouw in een leuk rollenspel en waren ze lekker aan het stoeien en deden samen een leukspel door 'te doen alsof' Greenwood de verkrachter is en zij het slachtoffer als een soort stoei spel.

Zelfs de "poging tot verkrachting" valt dus te betwisten, omdat niemand de precieze context van deze situatie van de audiotapes kent.

Bovendien is het opvallend te noemen dat Greenwood en de vrouw nu samen gewoon een kind hebben. Wie zijn wij dan om hier verder over te oordelen? Ze zijn samen lang en gelukkig dus wat mij betreft slaat die gehele cancel en woke gemeenschap richting Greenwood helemaal nergens op. Dat de menigte uberhaupt allen voor eigen rechter spelen is al een bijzonder gevaarlijke ontwikkeling.

Wat mij betreft moet Man Utd hem om de armen nemen. Je haalt direct de meest talentvolle aanvaller in huis en kan Man Utd een stuk verder brengen. Je vind nergens meer zo'n goede aanvaller die ook rechts, als in spits, als op 10 kan. Als Man Utd hem wegdoet, mogen ze wat mij betreft 100m plus voor vragen. Je vind namelijk niet snel meer zo'n technisch begraafde voetballer als Mason Greenwood die ook nog hoog rendement heeft.

2 mei 2024 om 10:18

Jij moet over ijzeren longen beschikken met je kop zover in het zand, zermatt_person.
"Cancel-en-woke gemeenschap richting Greenwood".. alsjeblieft zeg. Alleen met die zin laat je al zien dat je enorm bevooroordeeld bent. Tuurlijk waren ze lekker aan het stoeien en deden ze een leuk spel samen. Die aangifte was daar ook onderdeel van. Het is te hopen dat die jongen er van geleerd heeft, al was het maar om te voorkomen dat hij nogmaals dit door hem zelf veroorzaakte traject door moet.

2 mei 2024 om 10:29

Toch juist opmerkelijk dat jij zo pro Greenwood bent hoor. Het is voor United toch al genoeg dat hij zich zo gedraagt bij zijn vrouw... Of hij dan nou wel of niet haar verkracht heeft doet er dan weinig aan toe hoor met die audiotape. Het blijft een engerd omdat hij zich zo gedragen heeft. Hem zou je toch niet als boegbeeld van je club moeten willen hebben.

Tsja. Hij is uiteindelijk niet veroordeeld. En doet het nu aardig bij Getafe. Maar wie gaat er nu zo'n bedrag voor hem neerleggen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren