Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oudgediende ziet negatieve trend rondom Feyenoord: ‘Word daar misselijk van’

Laatste update:

Cor Pot vindt dat de media te veel verwachtingen rondom Feyenoord stellen, zo zegt de 71-jarige Hagenaar te gast in FC Rijnmond. De voormalig assistent van Dick Advocaat is van mening dat er nog een lange weg te gaan is voor de Rotterdamse club en vindt dat het elftal van Slot teveel wordt ‘gepusht’ richting het kampioenschap. Pot denkt dat die extra druk niet goed is voor Feyenoord.

Feyenoord is al maanden koploper in de Eredivisie en een eventuele titelwinst van de Rotterdammers komt daardoor steeds vaker ter sprake in televisieprogramma’s. Zo gaf clubicoon Pierre van Hooijdonk zondagavond in Studio Voetbal aan dat hij na de zege op Fortuna Sittard (2-4) voor het eerst is gaan geloven in een kampioenschap van Feyenoord. Pot wil niet meegaan in alle verwachtingen rondom zijn oude club, waar hij in zijn lange trainersloopbaan gedurende twee periodes assistent was (1984 tot 1987 en 2019 tot 2021).

“Iedereen loopt ze maar te pushen van: kampioenschap, kampioenschap. Ik word daar af en toe een beetje misselijk van. Dat zou ik als trainer ook hebben”, aldus Pot. “We hebben nog zo’n lange weg en zoveel wedstrijden te gaan. Dan moet je het gewoon wedstrijd per wedstrijd bekijken. Maak die druk niet iedere keer groter door over dat kampioenschap te praten. Dat wordt nu een item. Ik lees alweer dat er plaatsen op de Coolsingel gereserveerd moeten worden en dat mensen vrij nemen om daar bij te kunnen zijn. Dan denk ik: jongens, zover zijn we nog lang niet!”

Pot vindt dat de selectie van Feyenoord teveel wordt belast. “Geef ze die rust. Laat ze lekker die wedstrijden spelen. Hoe dichter je erbij komt, gaat die kampioenskoorts komen, maar het wordt zo benadrukt momenteel!” Het gat tussen Feyenoord en Ajax bedraagt met nog elf wedstrijden te gaan slechts drie punten. Het doelsaldo van de Rotterdammers staat op +32, terwijl de Amsterdammers meer doelpunten maken en daardoor op +41 staan. Op zondag 19 maart ontmoeten de elftallen van trainers Arne Slot en John Heitinga elkaar tijdens een cruciaal duel in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat hoort er ook gewoon bij als je een topclub wil zijn die momenteel bovenaan staat. Hoort erbij en moet je tegen kunnen. Op voorhand zijn de verwachtingen altijd “gewoon” top 3 en is het kampioenschap geen must. Eens in de zoveel jaar mag voor Feyenoord ook wel gewoon. Het is niet dat we structureel bovenaan kunnen staan. Dat verwacht niemand

27 februari 2023 om 14:16

Inderdaad. Je hebt 2/3de van de competitie gehad, staat bovenaan en hebt het makkelijkste programma.

Het zou belachelijk en bijna denigrerend zijn als de media het niet over de titel zou hebben op dit moment.

27 februari 2023 om 14:19

Het makkelijkste programma in de eredivisie inderdaad,maar vergeet Europa League en de beker niet. Kan een rol gaan spelen. Alsnog vind ik dat ze op alle 3 fronten moeten blijven strijden en niet de Amstel Cup laten lopen

27 februari 2023 om 16:01

@Westend Je praat over "we" maar volgens mij ben jij geen echte Feyenoorder. Feyenoord stroomt net als bloed door je aderen en anders niet. Feyenoord is een way of life, en ja voor de echte Feyenoorder met echte club liefde moet Feyenoord ieder seizoen kampioen worden. Wij zijn letterlijk ziek na een niet gewonnen wedstrijd.

27 februari 2023 om 17:31

Daarom hebben jullie ook de meest zieke supporters van Nederland

Maar he, na regen komt zonneschijn. Feyenoord noord word fewoon kampioen. De drive die zij nu tonen, toont geen enkel team. Slot heeft het aardig voor elkaar.

27 februari 2023 om 17:38

Wat lul jij nou slap? Woon al heel mn leven in de regio en hoor het stadion als er gescoord wordt in mn tuin. Ik heb misschien wat meer levenservaring om niet meer als een klein kind in de hoek te gaan zitten grienen. Want zeker vanaf de slechte periodes (van financiele toestand) weet je gewoon dat top-3 pure winst is. Ik win liever dan dat ik verlies, maar je weet dondersgoed dat een kampioenschap geen vanzelfsprekendheid is. Als je er nog zo in zit, ben je gewoon naief.

Geen echte Feyenoorder. Je kan de boom in...

27 februari 2023 om 19:24

Sommige mensen nemen voetbal duidelijk te serieus 😅

Je staat eerste na 20 (?) wedstrijden met goed voetbal en dan vind Cor Pot het gek dat het over een eventueel kampioenschap gaat. Nadat Pratto gesccout is op basis van Youtube filmpjes door Pot neem ik hem niet heel serieus meer.

27 februari 2023 om 14:12

Hij bedoelt het niet negatief maar meer dat ze onnodig druk op krijgen gelegd. Laat ze lekker voetballen. Nog een hoop wedstrijden te gaan. 1 wedstrijd kan het verschil tussen plek 1 en 2 al veranderen? Het is niet dat we 6 punten los staan.

27 februari 2023 om 14:26

Ja alleen zo simpel is het alleen niet. ‘Laat ze lekker voetballen’. Daarom bezwijken er ook genoeg spelers/teams door die druk. Feyenoord is gewoon topfavoriet, logisch dat mensen en de media voorop, dat benoemen. Al lang bovenaan, spelen goed voetbal, weinig tegengoals en een goeie en vooral rustige coach.

28 februari 2023 om 05:22

Goed voetbal? Weinig tegengoals? 22 goals zou je op het einde van de rit moeten hebben, niet al na 23 wedstrijden. En qua voetbal houdt het ook niet over. Feyenoord is wel het minst slecht, maar de kampioen van dit jaar zou wel eens historisch weinig punten kunnen hebben. Wat betreft de druk: eens. Hoort bij een nummer 1 en al helemaal als je het programma bekijkt. Denk dat ze het daarom ook gaan redden.

28 februari 2023 om 09:30

Jizzy, Verkeerde been uit bed gestapt? Wat een overdreven negatieve stemming zeg. 22 goals zou op het einde van de rit moeten zijn? Historisch minste punten? De statistieken weerspreken dat toch enorm. De kampioen met laagste punten ooit was PSV met 59 punten. Dat zou betekenen dat Feyenoord in de resterende 11 wedstrijden maar 7 punten zou pakken. Ik denk dat Feyenoord dat aantal over 4 wedstrijden al heeft geevenaard. Dat stukje van jou valt dus totaal niet serieus te nemen. Kanttekening is wel dat er destijds minder wedstrijden werd gespeeld, maar dan nog steeds denk ik dat Feyenoord daar ruimschoots overheen gaat.

Dan het aantal tegendoelpunten. Je geeft aan dat het aan het eind van rit maar 22 zou moeten zijn. Alleen Twente heeft dit seizoen minder tegendoelpunten, dus ook dat is een prima score. Dat terwijl Feyenoord een vrij makkelijk schema nog te gaan heeft, dus ook daarin moet ik concluderen dat je nogal overdrijft.

27 februari 2023 om 14:13

Pratto was gewoon een topaankoop hoor!! Het niveau van de Os was gewoon te hoog voor ons kleine landje, waardoor de argentijn er gewoon geen zin meer in had. Geef m eens ongelijk

27 februari 2023 om 15:31

Oh oh oh wat komen er vervelende gevoelens terug bij het terugdenken aan dit moment. Schiet gelijk naar boven dat we midden in de lockdown deze docu zitten te kijken en we als traditionele topclub een assistent-trainer op basis van een Pratto highlight filmpje een speler zien scouten.
"die kan wel een penalty nemen hoor". Wat ben ik toch blij met Slot en wat hoop ik nooit meer terug te gaan naar de ellende van Cor Pot.

Het is ook telkens maar op zoek naar quote, dat een Slot zegt dat Feyenoord kampioen kan gaan worden. Dan kunnen de journalisten die op de plank leggen en erbij pakken wanneer het mis gaat. Feyenoord laat op het veld zien dat het mee doet, dat is toch voldoende. Dan zien we uiteindelijk wel wie het gaat worden.

Cor Pot is nog steeds assistent/klankbord van Dick Advocaat. Alleen wel bij ADO.

Het scheelt dat een mogelijke huldiging op 29 mei is, 2e pinksterdag. De meeste mensen hoeven dan geen vrij te nemen. Mocht het gebeuren, dan voorspel ik echter een ware invasie in Rotterdam.

27 februari 2023 om 14:17

Is dat de eerste keer dat Pasen en Pinksteren op één dag vallen?

27 februari 2023 om 14:31

Ahaha, excuus. 2e pinksterdag. Dank voor het scherp houden!😉

Ik zie het best gebeuren dat Feyenoord kampioen wordt en dat zou voor een tussenjaar echt fantastisch zijn, maar ze zijn nog steeds niet in topvorm en er komt een druk programma aan waarin blessures/vermoeidheid een rol kunnen gaan spelen. Directe plaatsing voor Champions League zou ik al heel mooi vinden en dan volgend jaar met dezelfde coach en selectie zijn ze pas op hun best

27 februari 2023 om 14:32

Dezelfde selectie mag ik hopen van niet. Er moet gewoon geïnvesteerd worden in vooral de vleugels. Misschien dat Paxiao nog beter kan worden maar de rest zie ik niet beter worden.

27 februari 2023 om 14:36

Directe plaatsing is toch alleen bij de eerste plek? Of zijn we Portugal al voorbij zodat we 2 directe plekken hebben een 1 voorronde?

27 februari 2023 om 14:36

@madmarcel, Hoezo tussenjaar?

Ajax is de club die een tussenjaar heeft, kampioen geworden, belangrijke spelers kwijtgeraakt, verkeerde coach aangesteld, en nu aan het bouwen naar iets beters.

Vorig seizoen is Feyenoord 3e geworden op 10 punten van de nummer 2, en op 3 punten van de nummer 4. Dus waarin is dit dan een tussenjaar?

Als Feyenoord kampioen zou worden, ga er maar vanuit dat Slot vertrekt. Als ze tweede worden is de kans wel zeer aanwezig dat je volgend jaar nog met dezelfde coach kan staan.

27 februari 2023 om 14:52

Tussenjaar als in: 15 spelers vertrokken om de financiële situatie van de club te verbeteren (waarvan 8 basisspelers van de Conference league finale) en daarvoor grotendeels jonge spelers van de andere kant van de wereld terug gehaald. Dus ja, veel meer tussenjaar kan je het niet hebben.Ajax heeft in hun 'tussenjaar' meer mogen uitgeven aan nieuwe spelers dan de rest van de eredivisie bij elkaar. Dat die keuzes slecht uitvallen maakt het nog geen tussenjaar.

27 februari 2023 om 15:00

@273618

Feyenoord mag Ajax op z'n blote knieën bedanken dat ze zo'n slecht jaar hebben, anders hadden we nooit bovenaan gestaan. Daarnaast heeft Ajax 100 miljoen geïnvesteerd, maar hebben ze wel een tussenjaar. Dat Feyenoord momenteel van de spelers die de CL-finale hebben gespeeld enkel nog Geertruida en Kokcu in de basis heeft staan dat telt natuurlijk niet, hoe durf je zoiets een tussenjaar te noemen? Als klap op de vuurpijl is de enige reden dat Slot nog bij ons zit het feit dat Ajax hem niet wilt, anders was hij morgen op de fiets naar Amsterdam gestapt.

Alles draait nou eenmaal om Ajax, snap dat dan.

27 februari 2023 om 15:33

@jjr12,

Ajax heeft ook voor 216 miljoen verkocht,

Dus je kunt ook zeggen dat ze een verliesjaar hebben op het veld van 115 miljoen.
Feyenoord heeft verkocht voor.... 50 miljoen?

scheelt ook 160 miljoen, wat je niet in je veld hebt staan. Dan kan je met het halen van talenten als Wijndal, Bassey, Concenciao en een speler als Bergwijn, het wel een tussenjaar noemen.

CL- finale? Noem het anders even CfL finale.

We moeten ook niet gaan doen of dat werelds is.
Je speelt tegen Haifa, Slavia, Partizan. De enige knappe wedstrijd die je wint is tegen Marseille. De rest hoor je als top 5 van Nederland ten allen tijden van te winnen.

En klopt, alles draait om Ajax, logisch als je de grootste bent.

27 februari 2023 om 15:47

@273618,

Bijlow, Geertruida, Trauner, Kokcu, dus 8 kan niet. Of speelden ze in de finale met 12 man ?

Daarvoor "jonge spelers van de andere kant van de wereld" ?

Paixao, Giminez en Lopez, verder alles uit Europa, en zelfs het grootste deel Nederlands, of al langere tijd in Nederland werkzaam.

Nogmaals Ajax heeft meer mogen uitgeven, maar ook meer moeten kwijtraken.

Laat 100 clubs maar kiezen of ze Sinistera, Aurnssen, Senesi, Malacia, Sandler en Linssen willen, of Antony, Martinez, Haller, Gravenberch, Tafliafico en Mazraoui......

27 februari 2023 om 16:30

@j3ro3ntj33__

Je weet het allemaal wel zo te verdraaien dat het perfect in je straatje past hé?

Hoe kun je Wijndal (meer dan 160 wedstrijden in het betaalde voetbal) en Bassey (aangekocht voor 23 miljoen nadat hij vorig jaar de EL, of in jouw taalgebruik de UEL,-finale haalde) nou wegzetten als 'talenten'? Voor dat bedrag moeten die gasten er gewoon staan. Ze zullen ongetwijfeld even moeten wennen aan het aller moeilijkste voetbal van de hele wereld, maar als ik denk aan talenten dan denk ik eerder aan een Hato of Fitz-Jim dan aan Wijndal.

Verder vergeet je ook nog Union Berlin te noemen als één van de tegenstanders die Feyenoord heeft verslagen in de CL vorig jaar. Of was dit een bewussie na het resultaat van vorige week?

Daarnaast mag je als je voor 100 miljoen inkoopt (wat meer is dan de waarde van de complete selectie van elke club in de Eredivisie op Feyenoord en PSV na) en spelers als Timber, Alvarez, Berghuis, Tadic, Kudus en Klassen behoudt, wel verwachten dat je titelfavoriet bent en is het (binnen Nederland) nogal raar om te spreken van een 'tussenjaar'.

Of bedoelde je met 'tussenjaar' dat je dit jaar onder presteert (kijkend naar de selectie en de mogelijkheden) en probeer je dat zo voor jezelf goed te praten?

27 februari 2023 om 16:31

Het gaat niet om welke spelers beter zijn, het gaat om hoe belangrijk spelers voor het team waren. En ja, dan is Feyenoord meer kwijtgeraakt dan Ajax. En los daarvan, dat Feyenoord daarom een tussenjaar heeft lijkt me duidelijk en ze presteren gewoon top.

27 februari 2023 om 16:42

@jeroentje,
Alles wordt in je straatje gedraaid.

Dan draai ik er ff wat terug. Feyenoord was drie wedstrijden voor het einde van het seizoen al zeker van de plaats, waardoor ze zich vol konden richten op de CL finale. Dat heeft er ook voor gezorgd dat het verschil tussen PSV groter werd en kleiner met Twente.

En behoorlijk flauw om te vallen over de 8 basisspelers. Dan nog zijn het er 7 en Bijlow is nu langdurig geblesseerd, waar eerst ook Trauner geblesseerd was. Dat zijn dus 9 andere basisspelers

27 februari 2023 om 18:33

Jeroentje…Union Berlin ben je zeker per ongeluk vergeten. Zielepoot allemaal onwaarheden verkondingen als feiten, concentreer je op je eigen club

27 februari 2023 om 19:21

@jeroentje: het wordt hieronder al uitgelegd. Leuk dat Ajax "een paar dragende spelers" is kwijtgeraakt,maar 15 spelers verkopen en er bijna net zoveel terughalen is heel wat anders. Leuk dat Ajax kampioen is geworden,maar geen idee wat dat met een tussenjaar te maken heeft. Feyenoord haalde de finale van een Europees toernooi en raakte 8 basisspelers van die finale kwijt. De meeste aankopen kwamen pas een paar dagen voor de competitiestart binnen,dus ja dan spreek je overduidelijk van een tussenjaar. Het is volledig aan Feyenoord zelf te danken dat ze slechts 3 punten voor staan maar dat is ook weer compleet logisch aangezien het een tussenjaar is. Die hele club van jou heeft helemaal niks te maken met of je bij Feyenoord kunt spreken van wel/geen tussenjaar

28 februari 2023 om 08:25

@jjr12,

Een tussenjaar is een jaar waarin je je beste spelers kwijtraakt, goede terugkoopt, maar er nog een team van moet maken.......

28 februari 2023 om 08:28

@patronas,

Zielepoot?

En welke onwaarheden?
Omdat ik de destijds nummer 5 van de Bundesliga ben vergeten?

Is toch logisch dat er over het kampioenschap gepraat wordt? Natuurlijk is het verre van beslist en is er een reële kans dat Ajax de koppositie overpakt in de Arena. Daartegenover staat dat Feyenoord gewoon constant is, ook mindere wedstrijden goed afsluit én op papier het makkelijkste programma heeft richting mei. Ik kreeg ook gisteren voor de eerste keer een beetje de kriebels, omdat ik het stiekem wel zie gebeuren dit seizoen.

27 februari 2023 om 14:34

En je mag ook kriebels krijgen! Feyenoord is gewoon goed en stabiel bezig nu, ook al verlies je in de arena dan nog zie ik Ajax meer punten verliezen dan feyenoord, zoals het nu gaat. Ikzelf ben voor Ajax en hoop uiteraard op de titel, maar ik vrees dat de 2de plek het hoogst haalbare gaat worden en dat we voorronde CL moeten gaan spelen. Ik verwacht een spannend slot vaag de competitie in ieder geval

Je staat eerste met nog 11 wedstrijden te gaan en een 3 punt voorsprong. Moet je nagaan dat Ajax, waarschijnlijk Feyenoord's grootste concurrent voor het kampioenschap nog tegen de gehele top 5 moet spelen terwijl Feyenoord alleen nog maar naar Amsterdam moet. Heel logisch dat je richting het kampioenschap word gepusht. Feyenoord heeft wel een beetje geluk gehad dat ze in Amsterdam veels te lang deden over het ontslag van Schreuder, maar verder hebben ze alles aan hunzelf te danken en haalt Slot er echt het maximale uit. Vooral de onderkant is flink naar boven gegaan, ik zie Feyenoord gewoon nog nauwelijks punten verspelen en als dat wel in gevaar is komt Ome Arne effe in de catacomben met de scheids praten... grapje!

27 februari 2023 om 16:30

Ajax heeft wel n beetje geluk gehad dat Feyenoord jarenlang de verkeerde spelers kocht waardoor Ajax zo makkelijk kampioen werd....🤔

Hoe kinds zo een reactie.
Maar ja 77 is wel een leeftijd hiervoor
Gun de spelers dat ze in de picture staan, dat er over ze wordt gepraat en geschreven.
Zelf fans van Az Ajax en Psv moeten erkennen dat Feyenoord het beste voor de dag komt.
Deze man denkt dat als he stil bent en geen aandacht trekt je kampioen wordt. Net als op een sneaky wijze een snoepje pikken.
Kom op grow up old nan

Wanneer Feyenoord dit jaar geen kampioen word dan worden ze het nooit meer. Feyenoord is veruit het meest stabiel. Bij Ajax gaat het iets beter nu maar er gaat ook nog ontzettend veel fout. Kan me niet voorstellen dat Ajax nog langszij komt.

Moet je je voorstellen hoe het voor Feyenoord zou zijn als iedereen nu in discussies over het kampioenschap alleen PSV Ajax en Az zou noemen... Als je met dit Ajax en PSV nou nog geen kampioen wordt...

27 februari 2023 om 15:58

Dat zeg je nu, maar afgelopen zomer had niemand dit gedacht. Feyenoord raakte erg veel basisspelers kwijt, in totaal vertrokken er volgens mij 14 spelers. Er werden gelukkig ook 14 nieuwe spelers aangetrokken maar spelers als Malacia, Sinisterra of Aursnes zijn natuurlijk erg lastig op te vangen. De puzzelstukjes vallen wel steeds meer op hun plek met spelers als Wieffer en Hartman. Maar iedereen had gerekend op een tussenseizoen, uiteindelijk sta je dan 1e met nog een stuk of 10 speelrondes te gaan, erg netjes maar vanzelfsprekend? Zeker niet.

Cor heeft het hier over media druk, maar hij weet donders goed dat de druk vanuit de krochten van de club vele malen groter zijn

Ah komop man! Feyenoord is toch gewoon een mega grote club? Daar horen verwachtingen bij. Zeker als je in deze fase 1e staat. Straal het lekker uit joh!

Zat van de week lekker bij Kaat Mossel denk dat er een mossel verkeerd is geschoten. Kom op Cor we moeten gewoon uitspreken dat we kampioen willen worden en gas geven.

Je staat bovenaan met een kwalitatief mindere selectie dan de rest die bovenin staan. Gewoon knap wat ze laten zien dan kan je het ook zien als een compliment ipv druk.. komop zeg met dat zachte gel*l..

27 februari 2023 om 18:59

Noem die clubs is even op?

Ik vind t niet meer dan logisch dat er over t kampioenschap gesproken word. Feyenoord doet t gewoon goed. Dus he tja.....mogelijk kampioen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren