Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opmerkelijke switch Ajax-back Sosa voedt geruchten over partijdigheid Mislintat

Laatste update:

Borna Sosa heeft een nieuwe zaakwaarnemer, zo blijkt uit een bericht op Instagram. De linksachter van Ajax heeft zich aangesloten bij SEG en keert de veelbesproken Arthur Beck de rug toe.

Sosa werd op de laatste dag van de zomerse transferwindow plotseling gepresenteerd door Ajax. De Kroatisch international kwam voor acht miljoen euro over van VfB Stuttgart. Aan zijn transfer zat echter een luchtje.

Volgens De Telegraaf drukte toenmalig technisch directeur Sven Mislintat Sosa op het hart om zaakwaarnemer Thies Bliemeister (CAA Stellar) in te ruilen voor Beck, die zoals de NOS al meldde drie procent van de aandelen bezit van Mislintats databedrijf Matchmetrics GmbH.

Mislintat zou Sosa hebben verteld dat hij alleen met begeleiding van Beck een transfer naar de Amsterdammers kon maken. Dat verhaal werd aan de krant bevestigd door CAA Stellar, het kantoor dat Sosa tot aan 31 augustus begeleidde.

Beck ontkende de aantijgingen van De Telegraaf en CAA Stellar in een reactie aan Voetbal International. “Dat is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb.” Een onderzoek naar belangenverstrengeling bij de transfers van Mislintat loopt nog altijd.

Sosa zelf begreep niets van de ophef na zijn transfer naar Ajax. Op Instagram liet hij weten dat hij Beck namens hem liet onderhandelen met Ajax.

“Ik snap niet wat ik verkeerd heb gedaan. Dat ik voor Ajax mag spelen maakt mij juist heel erg gelukkig en trots”, zei hij in een statement.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede moment. Die Beck gaat nu niet moeilijk doen want anders worden hij en zn vriendje Mislintat alleen maar verdachter. Zij ontkenden dat hij moest switchen naar Beck om bij Ajax te spelen, dus dat betekent dat het hem vrij staat weg te gaan

Fun Fact: SEG is opgericht door....? Alex Kroes, binnenkort algemeen directeur bij Ajax.

8 maart 2024 om 18:43

Zal Alex hier een klein duwtje in een bepaalde richting hebben gegeven? Vanuit SEG gezien is een jonge Kroatisch international een goede aanwinst, ook al komt het er nu bij Ajax niet uit. Achja, de gehele voetbalwereld hangt aan elkaar van vriendjespolitiek, belangenverstrengelingen en duistere dealtjes. We zien in Mislintat allemaal een boef, maar waar hij zich mee bezig heeft gehouden is iets wat in de voetbalwereld schering en inslag is.

8 maart 2024 om 18:53

Fun fact, Alex Kroes heeft SEG in 2018 verkocht en heeft 0 belang meer.

8 maart 2024 om 19:05

Fun fact: je hoeft zelf geen belang te hebben om iets voor je vrienden te regelen die jou dan op een later moment weer een voordeeltje geven bij een andere transfer.

8 maart 2024 om 19:06

Maar kent natuurlijk nog genoeg mensen daar waar ie korte linkjes mee heeft.

8 maart 2024 om 19:08

Heel suggestief dit. Elke branche kent mensen die vrienden van elkaar zijn. Hij verkocht SEG aan een investeringsmaatschappij. Zijn dat per definitie vrienden? Dat is totaal niet te vergelijken met belangenverstrengeling a la Mislintat. Die vergelijking gaat niet op. Zou pas opgaan wanneet je AZ transfers kan benoemen waar SEG betrokken bij was.

8 maart 2024 om 19:19

Helemaal niet suggestief, dit is ‘gewoon’ hoe dit soort dingen werken in dit wereldje. Misschien moet je even kijken wie de scepter zwaait bij SEG, wie de zaakwaarnemers zijn die daar werken en wie zij in hun portefeuille hebben. Zoals Trissy hierboven al schrijft, is dat helaas hoe vies het hele voetbalwereldje tegenwoordig in elkaar steekt en we zijn het helaas allemaal nog normaal gaan vinden ook. Want ‘als mijn club het niet doet, dan doet een andere club het wel’.

9 maart 2024 om 00:47

Helemaal niet suggestief, dit is “gewoon” hoe dit doordringen werken in dit wereldje…heb jij zelf al in de gaten wat je daar doet? Je suggereert iets wat je niet kunt bewijzen…naar mijn mening is dat behoorlijk suggestief. Het is jou mening en inschatting van de situatie. Meer niet.

9 maart 2024 om 09:02

@Suc6Magnet. Je kan op Transfermarkt zien welke voetballers onder SEG zitten. Hierboven wordt gesuggereerd dat Alex Kroes nog een link heeft met SEG. Hoor graag AZ of Go Ahead transfers dit dan heeft gespeeld. Zo niet, is het gewoon populair gelul zonder enkel bewijs.

Sosa zelf heeft in mijn ogen niks gedaan wat niet kan. Wilt graag de transfer naar ajax maken, wat voor hem zeker te begrijpen valt. Dat uiteindelijk mislintat en co hier een voordeel uit hebben gehaald, zal hem aan zijn reet roesten. Hij heeft zijn (droom)transfer te pakken.

ik moet je wel zeggen, mocht hij van zaakwaarnemer zijn veranderd, omdat hij een andere ploeg wilt volgend seizoen, dan zeg ik meteen doen. voor mijn gevoel is wijndal beter dan sosa. die sosa is het gewoon niet bij ajax. net zoals vele anderen, ik weet het.

8 maart 2024 om 18:55

Laatste wedstrijden gezien waar die basis stond? Echt niet mee eens, zeker tegen Aston en Utrecht speelde hij goed mee.

8 maart 2024 om 19:12

Ik heb het niet zo met Sosa, en Wijndal zou t wsl zo aanvallend op links idd minimaal hetzelfde doen.

8 maart 2024 om 19:16

Ik vind de negativiteit rondom Sosa wel heel heftig. Ik denk dat op alle nieuwe spelers heel veel is afgekomen in hun eerste periode bij Ajax, daarom vind ik het vroeg om over iedereen te zeggen “ze kunnen er niks van”. Sosa is zo iemand, die ik best wel vond meevallen gedurende het seizoen. Stond af en toe te slapen maar heeft zeker zijn inbreng gehad. Staat volgens mij ook gewoon op 5 assists (wat makkelijk meer had kunnen zijn) bij een “slecht” ajax. Met wat er de komende weken aan eredivisie tegenstanders aan zit te komen kan het met einde van het seizoen ook zomaar 10 assists zijn.

8 maart 2024 om 21:27

Wat mij eerlijk gezegd het meeste aan Sosa stoort is dat hij 1. (zoals je zelf zegt) soms staat te slapen en 2. voetballend helemaal niet zo sterk is. Zelfs dat hij aardig wat basisvaardigheden van een verdediger mist vind ik niet zo erg. Blind was verdedigend ook niet de beste. Wel merk ik dat je in het Ajax spel veel meer hebt aan backs die met een motortje alleen maar blijven gaan of die voetballend heel sterk zijn.

Maar dat staan slapen komt m'n neus helemaal uit. Misschien omdat er bij Ajax aardig wat dromers te vinden zijn, maar ik denk dat scherpte toch wel een minimumeis moet zijn in de topsport.

8 maart 2024 om 21:16

Wijndal is helemaal nergens goed in, Sosa heeft tenminste een goede voorzet en dat is heel handig in dit systeem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren