Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opvallend interview van Borna Sosa: ‘Dit seizoen was slechts een opwarmertje’

Laatste update:

Borna Sosa heeft geen spijt van zijn transfer naar Ajax, zo zegt de 26-jarige Kroaat in gesprek met het Duitse Transfermarkt. De achttienvoudig international weet zeker dat er betere tijden aankomen in de Johan Cruijff ArenA. De fel bekritiseerde Sosa stelt dat dit seizoen een ‘opwarmertje’ is voor zijn tweede dienstjaar in Amsterdam.

De vleugelverdediger had zich een andere start in Nederland voorgesteld. “Het is raar. Het irriteert, want zo'n seizoen als dit gebeurt normaal gesproken niet bij Ajax”, aldus Sosa, die afgelopen zomer door de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat voor 8 miljoen euro werd opgepikt bij VfB Stuttgart.

Sosa ligt bij Ajax tot medio 2028 vast. Het lijkt erop dat de linkspoot niet denkt aan een snelle uittocht bij de Nederlandse recordkampioen. “Ik weet zeker dat we volgend seizoen beter zullen zijn. Er zijn deze zomer veel nieuwe spelers bijgekomen, het is moeilijk om daar een team van te maken. Dit seizoen was slechts een opwarmertje, het komende seizoen zullen we laten zien wat we kunnen.”

“De trainerswissel was belangrijk voor ons”, concludeert Sosa. “John van 't Schip was oud-speler bij Ajax en begrijpt de club beter. Je moet de club begrijpen, want het is niet eenvoudig om hier trainer te zijn. Er is hier veel druk omdat de landstitel altijd het doel is, zoals bij Bayern München.”

Sosa is blij met de nieuwe formatie waarin Ajax speelt. “We hebben de opstelling veranderd en spelen nu zoals Stuttgart, wat beter bij mij past. De chaotische fase is voorbij, we staan stabiel in de competitie en ik hoop dat we het seizoen met een goed gevoel afsluiten.”

Tot slot toont Sosa zich ambitieus. “De Eredivisie mag niet mijn eindbestemming zijn, ik wil in ieder geval nog één stap zetten. Ik weet alleen niet waarheen. Dat kan naar de Premier League zijn, of terug naar de Bundesliga. Ik vind die competitie erg aantrekkelijk, maar de competitie is niet het belangrijkste.”

Het is onduidelijk wanneer Transfermarkt met Sosa heeft gesproken. Het artikel op de Duitse website is op vrijdag 15 maart om 11:00 uur gepubliceerd. Een enigszins opmerkelijke timing gezien Sosa’s uitspraken. Ajax wist afgelopen zondag in eigen huis niet te winnen van Fortuna Sittard (2-2), waarna donderdagavond een vernederende nederlaag bij Aston Villa (4-0) volgde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij zegt dat hij beter rendeert in een vijfmans defensie, toch koopt ajax hem. Op z’n minst bijzonder.

15 maart 2024 om 21:16

Exact dit zegt voldoende over het werk van Mislintat. Er zijn zoveel dingen niet pluis.

Hoe durft die Sosa het over een trainerswissel te hebben. De enige reden dat er geen linksback wissel is, is dat in tegen stelling tot voor trainers er een transfermarkt geldt.

15 maart 2024 om 21:34

Het systeem is hem dus op het lijf geschreven, maar dan nog bakt hij er niks van.
Ik hoop toch echt dat Ajax weer snel 4-3-3 gaat spelen, want dit systeem is echt waardeloos.

Ik vind Sosa een van de meest lusteloze speler die ik ooit bij Ajax heb zien lopen. Het verbaast me dan ook dat die Martha bijvoorbeeld uit de selectie is gezet na een hele slechte wedstrijd maar deze Sosa kans op kans blijft krijgen terwijl hij zeer ongeïnteresseerd bij loopt. Hij loopt overal maar een beetje achteraan te shocken laatste paar wedstrijden. Aanvallend komt er geen ene voorzet aan, en verdedigend speel je eigenlijk maar met 10 man. Het zegt ook wel genoeg over JvS dat hij dergelijke spelers blijft opstellen. Tijd voor een trainer met de harde hand, de discipline en mentaliteit van de groep moet drastisch aangepakt worden.

15 maart 2024 om 20:55

Zo gek is dat anders niet. Sosa moet in de zomer namelijk verkocht worden. Dan is het voor zijn marktwaarde niet goed als hij niet speelt. Aan de andere kant is hoe hij momenteel presteert waarschijnlijk nog slechter voor zijn marktwaarde.

15 maart 2024 om 21:10

Ik zie Sosa ook liever op de bank. Maar ik zou alleen niet meer weten wie je nog wel op kan stellen.

Misschien op Hato en Brobbey na (en nu 3 wedstrijden van Kaplan) roept eigenlijk iedereen "die niet"over wie er ook op het wedstrijd formulier komt te staan.
En als mensen er wel blij mee zijn, zijn ze dat een wedstrijd of 3 wedstrijden later vaak niet meer.

Toen Martha speelde was hij het ook niet, misschien te zwaar gestraft door van 't schip, maar niemand die het gezien zijn kwaliteiten erg vond. Sutalo is niet goed genoeg, maar als je dan met Medic moet spelen doe dan maar Sutalo. Gooijer was 2 wedstrijden leuk, maar daarna toch maar liever weer Rensch, die ook niet goed genoeg is maar nog altijd beter dan Gaaie.
Voor hij geblesseerd uit viel moest Forbs spelen in plaats van Bergwijn (in iedergeval volgens veel leden hier). 1 wedstrijd verder moest Bergwijn maar snel weer fit worden want Forbs kan er niet zo veel van....
vd Boomen moest spelen, maar toen hij weer fit was bleek je middenveld nog meer overlopen te worden dan met Taylor. Mansverk moest de oplossing zijn en werd na 2 onopvallende wedstrijden omhoog geschreven omdat hij niet slechter dan de rest kon zijn, maar ok dat blijkt (voorlopig in ieder geval) tegen te vallen.
En over de overige spelers kun je een zelfde verhaal schrijven.

Een opwarmertje………
Zo speelt ie ook indd, alsof het de warming up voor de eerste training van het jaar is

15 maart 2024 om 22:25

Inderdaad...en waarom zou je je best nog doen hè, er is toch geen fatsoenlijke prijs meer te halen. Laten we het seizoen lekker afsluiten met zomeravond voetbal...

16 maart 2024 om 07:55

Het zou inderdaad helpen als hij begint alles als finale te gaan zien. Die man doet zoveel fout in een wedstrijd

Goed nieuws. Zou volgens jaar zomaar deel kunnen uitmaken van de beste linkerkant van Europa. Wat mij betreft blijft hij nog jaren een godenzoon

Dit klinkt als goedkope Sosa, zwaar verdund.

Op voorhand leek dit een hele goede transfer. Een jongen met een mooie staat van dienst waarvan gezegd werd dat hij makkelijk een stap omhoog zou kunnen maken als hij fit zou blijven, maar dat blessures zijn grootste probleem zijn.

Voorlopig valt het met die blessures wel mee, hoewel hij er toch tegenaan is gelopen. Maar z'n spel is weinig geïnspireerd en zijn voorzetten zijn ondermaats. Toch zie ik Ajax in de zomer niet nog een nieuwe linksback halen, dus hij zal op zijn minst de voorbereiding krijgen om verbetering te laten zien.

Als je Wijndal, Sosa en Ávila bekijkt is het toch absurd hoeveel geld Ajax heeft stukgeslagen om de te goedkoop vertrokken Tagliafico te vervangen. Je zit dik over de 30 miljoen euro heen die je had kunnen besparen als je Tagliafico een salarisverhoging had gegeven...

15 maart 2024 om 21:26

Ik denk eigenlijk het tegenovergestelde.
Als je iets wil gaan repareren in dit Ajax met de spelers dan zijn de back posities en de rechtsbuiten positie (als je berghuis als 10 ziet) de minst bezette posities in het elftal. Als je berghuis niet als 10 ziet mis je creativiteit op het middenveld.
Dat lijken me de 4 plaatsen waar je sowieso versterkingen wil hebben als je volgend jaar een beetje serieus mee wil doen om de CL plaatsen. (los van spelers zoals Bergwijn die misschien gaan vertrekken)

Als backup zie ik Wijndal misschien wel blijven, maar het zou mij niet verbazen wanneer zowel Wijndal als Sosa verkocht worden. Ook al omdat je denk ik relatief makkelijk van ze af kan komen. Er zullen genoeg middelgrote clubs zijn die voor die 8 miljoen van Sosa of zelfs de 10 die wijndal heeft gekost een relatief goedkoop op te halen international zien. Ik denk dat ze eerder 2 nieuwe linksbacks en 1 nieuwe rechtsback gaan halen die het dan uit mag gaan maken met Gooijer of Rensch. Gaaie mag sowieso weg en gezien de geringe transfersom waar hij voor kwam zullen ze daar wel een oplossing voor gaan vinden.

15 maart 2024 om 21:48

Ik zou de prioriteit bij een rechtsbuiten en een verbindingsspeler op het middenveld leggen. Daar Ajax een beperkt budget zal hebben zie ik ze de prioriteit niet bij een linksback leggen. Ze zouden van mij nog eerder Forbs kunnen proberen op linksback dan dat ze er een dik bedrag voor moeten gaan neerleggen.

Er is zo ontzettend veel geld over de balk gegooid voor de backpositie. Dus tenzij je een enorm goedkoop buitenkansje kan vinden hoop ik dat die andere posities de voorkeur gaan geven. Een back kan dan altijd wel mee hobbelen, hoewel ik van geen van de opties een fan ben. Dat Ajax ooit 10 miljoen voor Wijndal heeft betaald is een grap. Daar zie ik Ajax dus op een hele goede dag maximaal de helft van terugverdienen. En dat zal eerst naar de tekorten moeten voor er iets uitgegeven mag worden.

En dan zit je alsnog met Ávila, die zichzelf geen linksback vindt en bij zijn rentree dus de derde linksbenige centrale verdediger gaat zijn. Daar ga je ook niet vanaf komen.

15 maart 2024 om 22:34

Er zullen aan de uitgaande kant geen hele grote klappers tussen zitten. Maar alle bedragen gaan wel optellen. De eerste 10 miljoen halen ze als het goed is dit weekend al binnen met Conceicao (als de verhalen kloppen wordt die optie verplicht als hij nog 45 mins speelt). Er vertrekken sowieso elke zomer een stuk of 10 spelers, dat zal nu ook gebeuren.

Geen idee wat je nog voor wijndal kan krijgen, ik begreep niet waarom ze hem haalden maar vond 10 miljoen ook geen vreemd bedrag en zou het ook niet raar vinden wanneer er in de zomer iemand tussen de 5 en 10 miljoen voor hem neer legt. Het zelfde geld voor die 8 miljoen van Sosa. Voor die bedragen kun je best 1 of 2 alternatieven ophalen.

Eigenlijk zie ik de meeste Mislintat aankopen deze zomer voor redelijk bedragen weer vertrekken. Alleen Avila wordt een lastig verhaal, die is sowieso nog geblesseerd komende en heeft daarnaast ook niet veel anders om naar te wijzen (geen international, homegrown status of goede wedstrijden in een grotere competitie of iets dergelijks). Van alle Mislintat aankopen, zeker van de grotere, is dat denk ik de speler waar ze het minst voor terug gaan zien.

Lekker signaal dan naar je supporters. Alsof je in het bierelftal op veld 7 voor de zoveelste keer verliest

Wat een heerlijk signaal naar je supporters toe haha. Echt een troosteloze speler is het eigenlijk. Je voelt gewoon helemaal niks bij hem zoals je gelijk had met een Tagliafico. Hij kwam prima voetballende kwaliteiten hebben maar hij heeft de wil niet om alles te geven op het veld. Je ziet hem zo vaak gewoon terug sjokken. Echt bizar dit soort spelers eigenlijk. Want je hoort gelijk in je eerste jaar al alles te geven.

Ik zou het feit dat hij over dit seizoen in de verleden tijd praat ook wel zorgwekkend vinden; zegt genoeg over z'n instelling.

Nog flink blijven opwarmen dan, vooralsnog niet klaar voor de wedstrijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren