Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ESPN is dodelijk over één Ajacied: ‘Op zijn tempo loop je nooit een blessure op’

Laatste update:

De analisten van ESPN zijn geschrokken van het niveau van Borna Sosa tegen Aston Villa. De Kroaat van Ajax speelde een afgrijselijke wedstrijd en mocht zich de 4-0 van de Engelsen hoogstpersoonlijk aanrekenen. Na afloop werd Sosa door de mangel gehaald.

Sosa bevond zich negentig minuten lang in een nachtmerrie. De linkervleugelverdediger gaf halverwege de eerste helft een slechte voorzet en was vervolgens verantwoordelijk voor een gevaarlijke situatie aan de overkant van het veld.

De Kroaat leed veel balverlies, was slordig in de eindpass en had het zwaar in de één-tegen-één met Leon Bailey. Bij de 4-0 van Moussa Diaby zette de linksback een volkomen onnodige sliding in, waarna de buitenspeler een vrije doortocht genoot.

"Sosa heeft ook lekker gespeeld, pff", begint Perez bij Studio Europa. Marciano Vink haakt daarop in. "Als je het tempo van Sosa aanhoudt, zul je nooit een hamstringblessure oplopen. Het gaat in een tempo... Hij maakt een fout en zijn tegenstander (Moussa Diaby, red.) is binnen drie seconden vijftien meter bij hem weg."

"Hij kan zes wedstrijden spelen, terwijl anderen tegen blessures aanlopen omdat ze zich het leplazerus lopen", gaat Vink verder. "Tegen Utrecht en Go Ahead zie je ze als team, dan krijg je het gevoel dat ze toch met elkaar kunnen strijden. Maar dit leek nergens op."

Perez is vooral verbaasd dat het voor de rest als een verrassing komt. "We zien Ajax toch niet voor het eerst voetballen dit jaar? Het lijkt alsof het elke keer een verrassing is. In de eerste helft hield Ajax het redelijk bij elkaar, maar ze hadden geen wapens om Aston Villa pijn te doen."

De score liep uiteindelijk op naar 4-0 voor Aston Villa. Sivert Mannsverk werd na ruim een uur spelen met een indirecte rode kaart van het veld gestuurd. Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Rensch moesten de strijd vroegtijdig staken met uiteenlopende blessures.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb bij Sosa het gevoel dat hij simpelweg niks serieus neemt. Alsof hij aan het voetballen is met een paar maatjes op een zondagmiddag.

15 maart 2024 om 09:06

Dit is precies het verhaal, en ik denk ook dat het zo is. Na de wedstrijd tegen Aston Villa stond ik nog geen 25 minuten later na het fluitsignaal naast hem voor het stoplicht bij de Zuidas waar hij de afslag naar zijn appartement nam. Het interesseert hem echt allemaal geen reet.

Sosa mag je van mij na vandaag gewoon uit de selectie zetten. Notabene nog een heel verhaal eerder deze week over gesprekken met de supporters. Ik heb zelden een prof gezien die ZO weinig inzet toont op het veld. Elke keer als hij de bal verliest stopt hij gewoon met lopen. Hij sjokt nog een beetje wat en geeft het dan op. Als hij een verdedigende actie moet maken kijkt hij naar alles en iedereen behalve naar de speler en de bal (en geeft hij zo'n 8 meter ruimte) en als zijn man er voorbij is dan stopt hij gewoon weer, zo van: ach ik heb het geprobeerd, volgende keer beter.

Hij kan 10 keer beter voetballen dan Gaaei maar waar Gaaei alles eruit probeert te halen om er toch iets van te maken lijkt Sosa eerder het tegenovergestelde te doen.

14 maart 2024 om 23:40

Sosa kan wel voetballen, maar lijkt me precies zo'n speler die niet zo veel om de sport geeft.

15 maart 2024 om 00:26

Dat weet hij anders heel goed verborgen te houden. Flankengott schijnt ook een geweldige voorzet te hebben, maar daar is ook nog weinig van over.

Ik ben met name teleurgesteld in Henderson. Hij kan niet het hele elftal dragen, maar je kan wel zorgen dat je aan speelbaar bent, hij verstopt zich en was de laatste 20 minuten totaal onzichtbaar en liet met name Mannsverk verzuipen.

14 maart 2024 om 23:43

De reden dat Henderson opschoof naar voren is omdat Taylor en Hlynsson alleen maar in de nek van Akpom en Brobbey aan het hijgen waren en je toch echt met een 1-0 achterstand moet proberen nog een goal te maken wil je winnen. Daar kan Henderson niet zo veel aan doen want die twee laten zich het hele seizoen al niet coachen.

Richt je pijlen dan op JvS met zijn onbegrijpelijke tactische omzetting na het uitvallen van Kaplan.

14 maart 2024 om 23:46

Het enige voordeel van al die geblesseerden in de verdediging is dat je nu misschien beter met 6 aanvallers kan gaan spelen. Cruijff zei al dat je 1x meer moet scoren dan je tegenstander om te winnen. Met een verdedigende tacktiek werkt het niet, dan maar vol op de aanval.

14 maart 2024 om 23:50

Ah de welbekende Slot tactiek om een goal te forceren, alle aanvallers die je hebt erin gooien en voorin laten hangen

Maar opzich had Cruijff natuurlijk wel gewoon gelijk. Leuk dat het verdedigend bij Ajax nu wat 'stabieler' staat maar als je vervolgens nooit meer in de buurt van de goal van de tegenstander komt en elke wedstrijd minimaal 2 goals weggeeft op persoonlijke fouten dan heb je er nog niks aan.

14 maart 2024 om 23:53

Cruijff zei ook " je moet schieten, anders scoor je niet." Als Ajax ook maar enigszins richting de zestien van Aston Villa opschoof, speelde het de bal weer terug op Ramaj. Om gek van te worden. Alsof we vandaag percentage balbezit wilden winnen.

15 maart 2024 om 00:57

Alles waar Cruyff en Ajax voor staan of stonden, onze identiteit, de erfenis van Cruyff, zijn de afgelopen maanden echt compleet met de voet getreden, er is gewoon op gepist om het even lelijk te zeggen. Verliezen vind ik echt niet zo erg. Hoort erbij. Als ajacieden hebben we het nog makkelijk qua verlies-winst ratio meestal. Maar dit. Hoe de club de afgelopen twee jaar is bestuurd. De spelers die zijn gehaald. Hoe de trainers amateuristisch aan blijven rommelen. Hoe de spelers een totaal gebrek aan urgentiegevoel laten zien. Hoe er temidden van deze steeds diepere spiraal van crisis nu ook nog aan de identiteit van de club wordt getornd. Dit gaat niet meer om 1 speler. Om Sosa of Sutalo of Mannsverk of Gaaei of Taylor. Ging het dat maar. Dit gaat om collectief, club-breed wanpresteren, en nogmaals, pissen op de erfenis van mijn grote voetbalidool, Cruyff. Niet alleen "je moet schieten anders scoor je niet", wat dacht je van "ik ga liever met mijn eigen visie tenonder dan met de visie van een ander". Waar is die visie? Waar is het gogme? De eigenwijsheid? Zeer teleurgesteld, niet in het resultaat maar in het gebrek aan visie.

15 maart 2024 om 07:37

Het was niet om aan te gluren. Ik kan het niet meer opbrengen om naar m’n cluppie te kijken momenteel.

15 maart 2024 om 00:04

De laatste 20 minuten speelde Henderson centraal achterin toch?

15 maart 2024 om 07:17

Mannsverk liet zichzelf en Ajax verzuipen

Ik zei dit in het live-topic ook al.

Maar na 2 minuten zette Aston Villa een counter in, nadat Sosa diep op hun helft was doorgestapt maar de speler van Villa bij hem wegdraaide. Sosa liep, sorry sjokte vervolgens terug alsof hij net 15 km had hardgelopen.
Met zo'n instelling hoef je wat mij betreft niet meer te spelen.

Helemaal klaar met die vent, zeker na dat interview van gisteren.
'maximale eruit halen'. Ja joh. Wat een gek.

Lijkt alsof Sosa het niet boeit ofzo om voor Ajax te spelen. Zelden een speler gezien die zo lui is en lijkt alsof het hem niks uitmaakt. Met name verdedigend is het bij hem altijd zo laks.

Die jongen maakt het niet uit of ze winnen of met 4-0 op hun falie krijgen. Hij is werknemer en pakt iedere week zijn salaris en gaat dan rechtstreeks naar zijn huis. En is de volgende werkdag gewoon op tijd op zijn werk. En dat ritueel herhaalt zich telkens. Wordt hij weer getransfereerd? Geen probleem. Als hij maar iedere week zijn enz., enz., enz.....

Ik had ook geen meter te veel gelopen als ik hem was , volgens velen hier kan Sosa er geen moer van dus waarom zou hij zich druk maken? Rensch speelt al een paar jaar zo maar nee die speelt niet zo slecht , je mag rustig zeggen dat het beroemde Ajax dna vakkundig naar de klonten is geholpen door met name Mislitat maar ook Schreuder , Steijn en Van 't Schip hebben deelgenomen aan dat proces. Je kan niet goed kunnen voetballen maar inzet kun je wel tonen en daar ontbreekt het aan bij veel spelers , ook eigen opgeleide jongens lopen er maar een beetje bij .

15 maart 2024 om 00:21

Het is inderdaad een probleem dat naast de miskopen van Mislintat, ook de meerderheid van de door Ajax opgeleide spelers van hetzelfde niveau is. Want Rensch, Taylor, Martha, Hlynsson, enz., zijn van hetzelfde niveau. En dan krijg je dus dit. En het seizoen is nog niet over, dus bereid je als Ajax supporter maar voor op een komend seizoen zonder Europees voetbal. Volkomen terecht overigens. Want ik krijg niet de indruk dat in Amsterdam men wel echt realiseert wat de staat van de huidige selectie, technische staf en RVC is. Wie moet dan de dokter spelen??

Je kan nu naar Sosa wijzen (op zich terecht). Volgende week weer naar Sutalo. Dan weer naar Gaaei. Dan weer naar Taylor of Hlynsson of Hato of een van die andere spelers die een slechte wedstrijd speelt. Maar het probleem is veel groter. Niet alleen Sosa zet zich totaal niet in. Andere spelers lopen ook met hun ziel onder hun arm. Dezelfde apathie die je bij fans hier op VZ ziet, een soort cynisme of verslagenheid, zie je bij de spelers. Dat is echt aan de staf en de spelers als collectief om daar iets aan te doen. Kan je gaan janken over uitfluiten, maar deze groep verdient niks meer dan dat wat mij betreft. Niet alleen de spelers. De hele club van directeuren tot commissarissen tot trainers. Schaamteloos laag niveau. Iemand zei hier laatst al dat de afgelopen twee jaar van Ajax prima voer zijn voor een documentaire over wanbestuur en wanprestaties. Die van Sosa van vanavond kan daar prima in meegenomen worden. Direct uit de spelersraad halen die jongen ook.

15 maart 2024 om 07:39

Die documentaire is al geschreven in de vorm van een boek. Lingen t gelezen en is zeer pakkend.

Sosa gaat het niet worden, dat is al lang duidelijk. Dat is ook één van de eerste spelers die vertrekt deze zomer. Wijndal en Baas zijn verhuurd, Avila is geblesseerd en wil niet op linksback, Rensch is weer geblesseerd en Hato hebben we hard zat nodig in het centrum. Dus het is Sosa of Martha. Of Forbs op linksback. Tja...

Alles wat bij Ajax op het veld stond tegen Villa zou onder Ten Hag nooit spelen. Zelfs Brobbey niet. Op een paar talenten na zoals Hato ,Kaplan en Brobbey mag alles weg.

Leuk dat ze Borna uitlichten. Maar eigenlijk mag je bijna de gehele selectie uitlichten en onder vuur nemen. Het was zo rampzalig ondermaats wat we gisteren weer hadden gezien. De complete laatste linie viel hard door de mand. Wellicht alleen Ahmetcan niet, zij het dat hij vroeg naar de kant moest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren