Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Of Van Gaal mij had mogen bellen? Ik woon sinds vorig jaar weer in Duitsland’

Laatste update:

Louis van Gaal hoeft geen belletje te plegen naar Lars Unnerstall met het oog op het komende WK. De doelman van FC Twente woont sinds vorig jaar weer in Duitsland en komt om die reden niet in aanmerking voor de Nederlandse nationaliteit. De Duitser hoeft in zijn geboorteland eveneens niet op een uitnodiging te rekenen, daar de nationale ploeg van Duitsland met Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen en Kevin Trapp ruim in de goede keepers zit.

"Ik kan zo zes, zeven doelmannen opnoemen die in het Duits elftal kunnen spelen", vertelt Unnerstall in gesprek met TC Tubantia. "Jullie hebben niet iemand zoals Manuel Neuer, waarvan iedereen weet: dat is de nummer één, daar hoeven we geen discussie over te voeren. Je moet alleen niet vergeten dat Nederland een kleiner land is met minder aanbod. Pasveer, Flekken, Cillessen en Noppert zijn goede keepers. Bijlow ook. Hij heeft misschien af en toe nog een foutje, maar hij is jong en mist nog het ritme van seizoenen achter elkaar spelen."

Unnerstall meent dat hij bij de Duitse bond nog wel ergens op een lijstje staat vanwege wat jeugdinterlands. "Maar dat zal wel ergens onder in een la liggen", zegt de doelman cynisch. "In Duitsland is er verder nauwelijks aandacht voor mij en dat is prima. Of Louis van Gaal me had mogen bellen? Volgens mij moet je eerst vijf jaar achter elkaar wonen en werken in Nederland. En ik woon sinds vorig jaar weer in Uffeln waar ik vandaan kom, een dorpje met zevenhonderd inwoners bij Ibbenbüren. Daar ga ik niet weg."

Unnerstall maakt ook dit seizoen weer een sterke indruk. De goalie wordt geroemd om zijn katachtige reflexen, al krijgt hij ook kritiek op het meevoetballen. "Bij sommige trainers moet je inderdaad meer kunnen dan alleen ballen stoppen", vertelt de Duitser. "Die willen dat je mooie ballen inspeelt op de backs of de nummer 6. Ze willen van de keeper bijna een nummer 10 maken. Maar wat is beter? Dat ik vijftien keer de nul houd, of dat ik tien geweldige passes geef op de spits waar een kans uitkomt? Ik vind het belangrijkste wat een keeper op de lijn doet."

Volgens Unnerstall is het belangrijk dat een doelman zijn teamgenoten de zekerheid geeft, dat als zij iets proberen in het veld en het gaat mis, er iemand achter ze staat die dat probleem oplost. "Als keeper moet jij de veldspeler het gevoel geven dat hij goed is. Elkaar steunen, elkaar vertrouwen, daar gaat het om. Als je dan ook nog iemand hebt, die de ballen met de voeten goed weglegt, dan ben je een topkeeper. Dan zit je bij Bayern. En ik zit bij FC Twente. Ik kan later tegen mijn kleinkinderen zeggen: 'Ik heb tweehonderd à driehonderd wedstrijden in de Eredivisie gespeeld.' Dat is ook mooi."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wil helemaal geen 10 reddingen zien. Liever een keeper die zijn verdediging dermate coached dat er überhaupt geen kansen komen. Idd, Pasveer. Op de lijn vind ik Unerstal wel een van de betere in Nederland ja. Had gewoon onder de lat moeten staan bij PSV. Die Benitez kan ook niet goed mee voetballen dus 2 jaar later is PSV net zo ver als toen Lars er was.

1 oktober 2022 om 10:50

Ging tegen AZ en Liverpool wel ff fout dan. Die hadden gezamelijk 15 goals kunnen maken in die 2 potjes.

1 oktober 2022 om 10:57

Ja, maar dat is natuurlijk een dooddoener. Unnerstal coached goed en is een topkeeper op de lijn. Verder kan hij alleen maar een bal hard wegknallen. Voor Twente vind ik hem eigenlijk veel te goed, maar geniet ervan dat hij hier is.En je Pasveer verhaal.. Dat komt dan niet helemaal uit de verf bij hem. Ajax moet veel corrigeren en krijgt regelmatig een kans tegen dit seizoen.

1 oktober 2022 om 11:14

Tijd dat een Europese topclub heel snel die keeper oppikt die verbaal ballen uit het doel kan houden. Zo iets heb ik echt nog nooit gehoord 😄

Deze man is zo belangrijk voor Twente! Een echte puntenpakker. Maar of hij beter is dan Cillissen, Pasveer en Bylow, vraag ik mij af. Het zal erom spannen.

1 oktober 2022 om 11:01

Op de lijn beter als alle 3 naar mijn mening, meevoetballend echter niet en dat is toch wat van Gaal zoekt

Ik kan niet anders zeggen dan dat Unnerstal een van de beste keerpers is die ik bij mijn Twente onder de lat heb zien staan. Boschker en Michajlov zijn de enige die dit niveau ook hadden. Maar Lars straalt echt wat uit, een reus met fantastische reflexen. Het interesseert mij en (denk ik) mede supporters echt geen reet dat die voetballend wat minder mag zijn. Hij pakt punten, en dat is wat een keeper moet doen. Kan al zoveel momenten opnoemen dat ik zeker wist dat we een tegendoelpunt gingen krijgen, maar hij dan toch weer parreerde. En als die een goal tegen krijgt neem ik het hem bijna nooit kwalijk, want hij red ons al zo vaak en die goals kan zelfs hij dan niet meer keren.Ik hoop echt dat die nog lang bij Twente blijft maar zou wel begrijpen dat als die een mooie kans krijgt bij een grote club, hij er nog voor wil gaan. Keepers gaan over het algemeen wat langer mee en hij oogt altijd fit. Denk er toch soms wel eens over na dat het misschien een club moet zijn die wat in de buurt is? Hij lijkt gelukkig in deze omgeving en woont niet ver van Twente, waar die zich ook steeds meer lijkt te settelen. Koos ook mede daarvoor om naar Twente te gaan. Maar ik kan ook niet in Lars zijn hoofd kijken. Fantastische keeper en lijkt me ook een heel fijn mens! Gun je het allerbeste Lars, hopelijk nog lang bij mijn FC.

Ik vind Unnerstall wel echt een baas! Hij is echt een beest in het doel en zeer moeilijk te passeren. FC Twente mag echt in haar handjes knijpen met zo’n goede doelman! Maar al zou hij al die tijd in Nederland wonen, dan moet je hem alsnog niet bij Oranje halen. Het is een Duitser. Destijds dat gebeuren met Salomon Kalou stond mij ook niet aan. Dit is geen gemis voor ons.

Topper onze Lars, laat hem nog maar lekker een paar seizoenen blijven. Een van de belangrijkste redenen dat Twente het afgelopen jaar weer hoog in het linkerrijtje staat.

Heerlijk nuchtere kerel, en oh zo belangrijk voor Twente. Lekker blijven waar je zit, zowel qua woonplaats als club. Je hebt je thuis gevonden.

Meer dan prima keeper voor FC Twenten, maar we moeten niet iedereen die een keer 3 ballen achter elkaar tegenhoudt in Oranje willen hebben. We hebben zelf prima keepers, geen wereld top, maar ook niet zo dramatisch slecht dat we een keeper moeten naturaliseren tot Nederlander.

Verschil met het verleden is dat we nu niet een keeper hebben die ver boven de rest uitsteekt en de onbeduidende nummer 1 is, Zoals Van Breukelen, VD Sar en Stekelenburg in hun periode waren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren