Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nieuwe klus als bondscoach lonkt voor Dick Advocaat’

Laatste update:

De sportieve toekomst van Dick Advocaat is momenteel in het ongewisse. De 71-jarige trainer vertrekt aan het einde van dit seizoen bij FC Utrecht en heeft voorlopig nog geen nieuwe club gevonden. Mogelijk gaat Advocaat echter aan de slag als bondscoach, zo weet het Algemeen Dagblad vrijdagmiddag te melden.

Volgens de krant is de ervaren oefenmeester in beeld bij de Schotse voetbalbond. Schotland zit na het ontslag van Alex McLeish deze maand zonder bondscoach en zou in Advocaat een geschikte opvolger zien. De Nederlander was eerder in Schotland werkzaam als trainer van Glasgow Rangers.

De Schotse voetbalbond wil naar verluidt op korte termijn een opvolger van McLeish vastleggen en denkt behalve aan Advocaat ook nog aan twee anderen: Sven-Göran Eriksson en Felix Magath. Eriksson is momenteel bondscoach van de Filipijnen, terwijl Magath zonder club zit.

Advocaat was eerder bondscoach van het Nederlands elftal, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België, Rusland, Servië en opnieuw Oranje. De oefenmeester zou echter nog altijd oren hebben naar een nieuwe klus en mikken op een eindtoernooi. Schotland is in de kwalificatiecyclus voor het EK van 2020 ingedeeld in een groep met België, Rusland, Kazachstan, Cyprus en San Marino. Het land heeft na twee duels drie punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal nog een helse klus worden om je te kwalificeren, maar natuurlijk wel een erg gaaf land om te coachen. Voetbal leeft er, de verwachtingen zijn erg laag en je speelt nog tegen twee van je vorige werkgevers. Lijkt me leuk als Advocaat het doet!

Bizar om te zien dat Advocaat altijd in aanmerking komt voor verschillende klussen. Als ik mij niet vergis zijn z'n drie laatste klussen (fener, Sparta en Utrecht) nou niet een onwijs succes geworden.
Ik heb het idee dat wanneer je eenmaal in de trainerswereld een beetje bekend bent, je altijd van alles krijgt aangeboden.

Overigens niks mis met de trainer Advocaat. Ik geloof best dat hij een team goed kan neerzetten en heel veel slechter kan je het niet doen bij Schotland. Ik heb laatst een wedstrijd van ze gezien, volgens mij tegen Kazachstan. Echt ZO onwijs slecht. Niet te doen.

26 april 2019 om 14:09

In Schotland staat hij nog steeds zeer goed bekend, en ook zijn klus bij Sunderland verliep in eerste instantie erg goed (en kijk waar ze nu staan). Ik denk dat de Schotten enorm blij zullen zijn als ze zo'n trainer weten aan te stellen, die zullen zich afvragen waar hij in vredesnaam aan begint. Ze verloren vorige maand met 3-0 van Kazachstan.

26 april 2019 om 14:10

Als je ziet waar Fener nu staat, dan heeft hij het toch best netjes gedaan. Bij Sparta en Utrecht presteert hij gewoon optimaal met het beschikbare spelersmateriaal. Een coach is nu eenmaal afhankelijk van zijn spelers.

26 april 2019 om 15:59

Bij Utrecht optimaal? Emmen verloren, Fortuna verloren, Excelsior 0-0 thuis, PEC 3-0 voorsprong gechoked, het spel is niet om aan te gluren. Met bazoer, gustafson, strieder, bahebeck, v overeem, klaiber en emuanelson moet je veel beter doen

26 april 2019 om 14:15

Geldt niet alleen voor trainers, maar ook voor spelers. Als je als speler ergens op het hoogste niveau minuten hebt gemaakt, is dat bijna baangarantie voor de komende 10 jaar. Dan maakt het niet eens uit of je het goed hebt gedaan of allerlei rare fratsen hebt uitgehaald. Bijv. Kali mept gewoon een collega een gebroken kaak en toch zijn er clubs die hem willen. Zijn genoeg sectoren waarbij je niet dat geluk hebt.

26 april 2019 om 14:15

Wat dacht je van die nieuwe trainer van Excelsior, Ricardo Moniz. Die zit daar op basis van 2 leuke potjes tegen Feyenoord...

26 april 2019 om 14:31

@itachiuchicha

een coach is ook maar zo goed als zijn materiaal. met Utrecht bv doet hij het echt niet zo slecht momenteel als je kijkt naar de ranglijst en die hebben ook niet echt hele speciale spelers

26 april 2019 om 14:41

@japie_krekel Ik vind de selectie van Utrecht sterker dan waar ze staan nu hoor. Officieel is Utrecht nog steeds niet zeker van Play-offs en ik vind ze qua selectie echt wel veel breder dan Vitesse, Groningen en Heracles. Ik denk overigens dat een trainer juist speciaal is wanneer hij met minder materiaal hoge ogen kan gooien. Dat zie ik Advocaat momenteel te weinig doen.

Nogmaals, absoluut niks tegen de carrière van Advocaat, want het is één van de meest aansprekende trainers die Nederland heeft gehad. Ik denk ook dat Advocaat overal waar hij is geweest een mooie indruk heeft achtergelaten.

26 april 2019 om 14:50

dus je vind ze beter dan AZ en Feyenoord die nu derde en vierde staan? daar ben ik het niet mee eens. ik vind Vitesse eigenlijk zelfs beter materiaal hebben en die staan onder Utrecht

Haal hem maar gelijk op Schotland, t wordt toch niks in de play offs met deze ouwe man. Kan de spelers totaal niet motiveren de laatste tijd en zijn wissel beleid slaat ook nergens op. Daarnaast blijft die vasthouden aan structureel slecht spelende spelers (Gavory, Gustafson bijv.) Van een dikke vierde plek voor de winterstop is niks meer over

Nog altijd wel respect voor deze man. Dat hij zoveel energie uit het voetbal haalt is bijzonder. Menigen zullen zeggen dat hij moet stoppen en genieten van het geld maar ik vind het juist bijzonder, dat iemand door kan gaan werken, tot wanneer hij dat zou willen. Als hij de energie heeft om door te gaan moet hij dat vooral doen. Overigens zie ik Dick niet zo snel naar Schotland gaan.

Vind Advocaat geen slechte coach maar ook geen topper. Als het spannend wordt heeft hij telkens de neiging verdedigend te denken. Daar is het al vaak mis gegaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren