Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dick Advocaat oppert functie die Wesley Sneijder bij Ajax kan bekleden

Laatste update:

Dick Advocaat vraagt zich af waarom Wesley Sneijder geen functie krijgt binnen Ajax, zo laat hij merken bij Veronica Offside. De coach denkt om meerdere redenen dat Sneijder geschikt zou zijn als technisch eindverantwoordelijke in de Johan Cruijff ArenA.

Het gaat bij het programma over het gat dat is ontstaan nu Alex Kroes is geschorst door de RvC van Ajax. De algemeen directeur zou zich, in samenwerking met Kelvin de Lang en Marijn Beuker, gaan buigen over het technische beleid van de Amsterdammers.

Hugo Borst, eveneens te gast in het programma van Wilfred Genee, vraagt aan Advocaat of de trainer zichzelf niet geschikt acht voor een rol bij Ajax. Advocaat reageert ontkennend, maar oppert wel een andere naam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"We hadden het over onze vriend Sneijder", begint de voormalig bondscoach van Oranje zijn verhaal. "Dat is een jongen die verbaal zeer sterk is, heel veel relaties heeft, maar je hoort en ziet hem niet."

"Dat zou een fantastische man zijn. Waarom zou (Marc, red.) Overmars het wel kunnen en hij niet?", vraagt Advocaat zich hard op af. Borst vraagt nogmaals of de bondscoach van Curaçao Sneijder 'in een td-rol' ziet.

"Ja, zeker", antwoordt de oefenmeester met overtuiging. "Eerder dat dan als trainer."

Kroes als td


Eerder op de maandag trad Mike Verweij naar buiten met het nieuws dat er binnen Ajax een groep mensen is die Kroes gaan ziet terugkeren. Aangezien een rol als algemeen directeur inmiddels van de baan lijkt, zou Kroes wellicht een andere functie in de Johan Cruijff ArenA kunnen bekleden.

"Dan kun je denken aan het technisch directeurschap, waarbij iemand anders algemeen directeur zal moeten worden. Al dan niet ad-interim", aldus Verweij in podcast Kick-off van De Telegraaf. "Als je dat doet, dan niet als statutair, maar als titulair directeur. Dan heb je ook een goed verhaal naar je stakeholders met de sponsoren voorop. Want ik denk dat sommige sponsoren het niet heel prettig zullen vinden als hij alsnog algemeen directeur wordt alsof er niks gebeurd is. Want er is natuurlijk wel iets gebeurd: hij is oliedom geweest", besluit Verweij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat de sponsoren, supporters, spelers en ander personeel nu het meest gebaat zijn met rust binnen de club. Niet pas eind mei, maar zo snel mogelijk.

Ondanks deze oliedomme fout, merk ik aan alles dat deze man het beste met Ajax voor heeft en een enorme supporter is.

“Waarom zou Overmars het wel kunnen en hij niet?” Mijn hemel.. wat is dat een domme uitspraak zeg.

9 april 2024 om 01:03

Omdat ie "verbaal sterk" is 😂😂😂 deze man heeft echt een bitterbal te veel achter de kiezen

9 april 2024 om 07:25

Misschien is hij niet zo goed als Overmars, maar slechter dan Mislintat kan hij het onmogelijk doen

9 april 2024 om 07:41

Als dat de meetlat is dan ben ik ook beschikbaar voor deze functie.

9 april 2024 om 08:57

Nou H2 heeft het ook niet bepaald veel beter gedaan.

Dit was toch mister Utrecht die zichzelf zo nodig moest filmen hoe hij een hekel had aan Ajax? Diezelfde gehaktbal die boven op een auto stond stoer te doen voor z'n vriendjes? Doe maar niet Dickie, praat je vriendje maar naar een andere club.

8 april 2024 om 23:41

Ach man iedereen heeft wel eens ooit gek gedaan. Ik praat het niet goed maar die Sneijder heeft heel zijn carrière toch als een soort monnik geleefd, dus dat hij wat geks doet dat andere misschien tussen hun 18-23e deden vind ik niet zo raar.

Die gehaktbal van Ajax overigens die Overmars dacht dat het een goed idee was op zijn 50ste fotos van zijn piemel te versturen naar vrouwen binnen de organisatie van Ajax. Heeft het volgens mij prima gedaan.

Die Sneijder is lang niet zo achterlijk zoals hij overkomt in die filmpjes daar ben ik wel van overtuigd. Maar goed ook voor hem geldt begin eerst maar is onderaan de ladder.

8 april 2024 om 23:51

Niet zo raar? Het is compleet belachelijk! Ik ken een hoop mensen die dat soort dingen tussen hun18-23e niet deden en op latere leeftijd ook niet. Dat zijn nou mensen die niet zo achterlijk zijn. Een Sneijder die op een auto danst, na een amateur pot de scheids bedreigd en zich verlaagd naar het niveau van een groepje hooligans laat juist wel zien een tikje achterlijk te zijn.

9 april 2024 om 00:02

Natuurlijk is het belachelijk, dom en totaal onnodig. Maar er zijn natuurlijk genoeg mensen die onder invloed ooit zoiets doms doen. Om die mensen meteen achterlijk te noemen, vind ik overdreven.

Een keer een scheids uitschelden in het heetst van de strijd vind ik ook niet zo bijzonder. Tja dat filmpje slim is het natuurlijk niet, maar misschien was het gewoon als grapje bedoelt.

9 april 2024 om 00:03

Wesley Sneijder heeft maar 1 ding waar die goed in is en die carrière is helaas voor hem voorbij. Verder kan hij helemaal niks.

9 april 2024 om 01:08

Wat ben je raar voor Sneijder in de bres aan het springen memphisdepay 😂 Hij heeft geen moment aangetoond buiten zelf voetballen ergens talent voor te hebben. Hij is geen goede analist, hij heeft geen zelfbeheersing, hij kan niet inschatten, hij is narcistisch.

Als Sneijder echt respect zou willen zou hij die stomme cursus van de KNVB doen en stage lopen binnen de organisatie van eeen club die hem dat gunt en spelenderwijs zijn plek vinden daar. Als Algemeen Directeur, TD, hoofd scouting, jeugdtrainer, hoofdtrainer- het maakt niet uit. Het vereist proberen en aanvoelen. Niet dit geblaat aan de zijlijn.

9 april 2024 om 08:06

Wat een onzin dat hij helemaal niks kan. Misschien niet geschikt voor zo'n functie, echter is hij wel een icoon voor het Nederlandse voetbal. Hij kan prima in praatprogramma's over voetbal vertellen en heeft vermoedelijk veel meer te melden dan meneer Keenkeld.

Het meest treurige aan dit alles is niet eens dat Advocaat dit serieus lijkt te menen, maar dat Sneijder het er waarschijnlijk volledig mee eens is.

9 april 2024 om 07:01

Ik denk inderdaad dat Sneijder het er volledig mee eens is. Ik word onderhand een beetje moe van die landelijke lobby voor mensen als Sneijder en Seedorf! Uitstekende voetballers, die na hun carrière nog niets hebben gepresteerd. Het lijkt mij niet dat het bij Ajax op dit moment tijd is voor experimenten.

Volgens mij moet je als TD een bepaald niveau van intelligentie hebben, dat voorbij gaat aan voetbalinstinct. Dat gevoel heb ik nog nooit gehad bij Sneijder.

8 april 2024 om 23:46

Zou je daar echt zo veel intelligentie voor nodig hebben? Mij lijkt het toch echt geen rocket science. Hoeveel ondernemers zijn er wel niet die ook niet hoog opgeleid zijn en toch zeer succesvol zijn. Je moet een leider zijn voor je scouts, talent kunnen ontdekken en goed in de onderhandelingen zijn, dat lijkt mij het belangrijkst. Vind ik vrij natuurlijke kwaliteiten die je hebt of niet, waar voor mij niet perse heel veel intelligentie mee gemoeid gaat.

Sneijder lijkt mij ook niet totaal achterlijk, als ik hem hoor praten op tv. Spreekt volgens mij ook gewoon Spaans en Italiaans.

9 april 2024 om 00:25

Natuurlijk moet je daar intelligentie voor hebben. Intelligentie heeft weinig met opleiding te maken, meer met het feit dat je cognitieve vaardigheden hebt waardoor je bepaalde dingen sneller en makkelijker kan begrijpen dan anderen. Goed in onderhandelingen zijn is best een goed voorbeeld waar je zekere mate van intelligentie voor nodig hebt.

Ik weet niet of Sneijder intelligent is of niet. Bij hem staat zijn ego en zijn onzekerheden zo erg op de voorgrond, dat het moeilijk is om echt te begrijpen wie hij is.

@feye_88: Overigens is voetbalinstict wel zeker een type intelligentie. Denk dat je het ermee eens bent als je er wat dieper over nadenkt. Het is alleen een kwaliteit die in weinig andere situaties dan een sport/spel situatie nodig is.

9 april 2024 om 05:38

Die ondernemers die dan niet hoog opgeleid zijn, hebben wel een knap stel hersens en gezond verstand.

9 april 2024 om 08:59

Als het echt zo makkelijk was dan zouden niet zoveel Td's sneuvelen bij de vele voetbalclubs.

Tjonge jonge, dat hele VI/VO had altijd al een bedenkelijk niveau, maar dit slaat weer alles. Wellicht Sneijder als TD, Advocaat trainer en Van der Meyde assistent?

9 april 2024 om 04:20

Hahahaha. Dat lijkt me wel een mooie show. Benieuwd hoe veel slechter het dan gaat dan afgelopen seizoen.

Inderdaad geef die man een kans. Moet nu een keer afgelopen zijn met al die semi intellectuele die vinden dat iemand als Sneijder geen rol kan beteken. Gasten als Sneijder, Seedorf, Bogarde etc hebben een vleugje van de straat en zijn goed in staat om een goede rol binnen de organisatie te vervullen. Gewoon doen…

9 april 2024 om 07:21

Waarom moet Sneijder maar gewoon een rol krijgen omdat hij daarom vraagt? Laat hem maar stage lopen en de cursus volgen zoals ook de andere gelouterde internationals moeten doen.

Sneijder als td.. hoe verzin je het. Aardige gozer en hij heeft absoluut een groot netwerk. Laat hem daarom eerst maar eens op een paar niveautjes lager vlieguren maken in de functie en bewijzen dat zijn netwerk ook juist wordt ingezet. Dan kan hij over een paar jaar naar Ajax.

Ik zeg doen. De zogenaamde mensen met ervaring en die ervoor gestudeerd hebben, hebben er een puinhoop van gemaakt. Klaarblijkelijk is het toch niet zo'n hogere wiskunde en kan elke gek het werk uitvoeren zolang je maar niet op je mondje bent gevallen en beetje logisch nadenkt.

De zogenaamde kundige Kroes die Ajax weer wat rust moest brengen blijkt een dombo eerste klas met zijn handel in voorkennis. En dat is dan je beoogde AD die omdat hij toevallig naar de mond van de Ajax supporter praat. Wat is dan mis om een Sneijder, Seedorf en Kluivert een technische rol te geven binnen Ajax en hun een kans te geven om hun visie uit te voeren.

Zet Sneijder naast Alex Kroes, maak Alex Kroes hoofd TD en Sneijder assistent TD, net zoals bij Huntelaar. Iedereen vergeet schijnbaar dat voor Sneijder makkelijker deuren open gaan omdat hij toch bij grote clubs heeft gespeeld. Dit geldt bijv ook voor een Kluivert.

9 april 2024 om 00:02

Best een slecht idee. Met die transfer window met Huntelaar als assistent TD is alle ellende begonnen voor Ajax

Sneijder wil niet eens een trainerscursus doen, prima als hij zichzelf ziet als TD maar dat is geen baan die je in je schoot geworpen krijgt daar zal je toch wel wat voor moeten doen.

9 april 2024 om 00:30

Sneijder is als een 6 jarige. Iedere week wil hij iets anders worden als hij later groot is.

Nee, eerlijk ik snap het wel. Je hebt je zo lang op het voetbal gefocust en opeens stopt het. Lijkt mij best moeilijk, vooral als je voor alles wat je wil worden opeens vanaf 0 weer moet beginnen.

Des te knapper hoe voetballers zoals een Zidane en Guardiola zich zo op de achtergrond hebben ontwikkeld tot de trainers die ze zijn geworden. Ego overboord gooien, tanden op elkaar en weer van vooraf beginnen.

Sneijder is leuk op tv maar heeft een tijdje na zijn voetbal carriere toch wel een paar rare fratsen uitgehaald richting Ajax en haar supporters, waarom begrijpt niemand. Hem plaatsen op zo'n positie is dan niet echt een optie meer naar mijn mening.

9 april 2024 om 00:22

Omdat ie uit Ondiep komt en heel z'n familie voor Utrecht is, dat is best logisch (achteraf).
Verder veel te laag IQ voor enige serieuze functie binnen Ajax.
Maar leg hem dat maar eens uit... Kan beter gewoon op tv z'n mening blijven verkondigen.

9 april 2024 om 08:28

Die mannen met een hoog IQ hebben het goed gedaan bij Ajax. Resultaat de ene negatieve record na de andere wordt verbroken. En ondertussen elkaar de hand boven het hoofd houden.

Misschien is het juist goed om iemand er neer te zetten die internationaal de deuren opent vanwege zijn naam. Die een groot netwerk heeft en overal binnenkomt. Misschien goed iemand die zegt waar het op staat en de heilige huisjes omver trapt die Ajax sportief aan de rand van de afgrond hebben betrapt.

9 april 2024 om 13:54

Ja hij komt uit Utrecht maar heeft toch helemaal niks met de club te doen gehad? Hij heeft bij DOS dat al sinds 2004 niet meer bestaat en later ajax in de jeugd gezeten, om vervolgens op prof niveau ook alleen voor Ajax uit te komen.

Waarom je dan niet de moeite kan nemen om je na je prof carriere gewoon normaal te gedragen richting je club..

Ik vind hem daardoor al per definitie ongeschikt voor een bestuursfunctie binnen ajax, in ieder geval nog voorlopig.

Ik dacht dat Rondo omgedoopt was tot Linkedin TV, maar Offside kan er ook wat van. Echt vreselijk irritant dat elke speler met een interland wordt gelinkt aan Ajax.

Waar is Hunterlaar gebleven?

9 april 2024 om 07:17

Die zit thuis met een burn-out

Op basis waarvan zou sneijder een goeie TD zijn? Je ziet het met Huntelaar hoe moeilijk hij het had als je zomaar in het diepe word gegooid

Misschien omdat Overmars zakelijk al veel deed en ervaring had en ook al bij Go Ahead gezeten had en zich bewezen had? In wat komt dat tot nu toe naar voren bij Sneijder dat hij een TD rol aankan? Op het punt van voetbaltechnisch inzicht zal hij goed scoren en ook kwa netwerk maar ik denk juist de functie als TD dat voor hem nu nog iets te hoog is. Maar goed in het voetbal gelden altijd andere regels kwa functie-eisen dan het ‘normale’ bedrijfsleven.

Types als Sneijder en Seedorf mogen van mij ver wegblijven. In de nadagen van hun carriere bleven ze ook liever in het buitenland dan nog voetballend iets voor Ajax te betekenen. Tenslotte voelen zij zich ook te goed om onderaan de ladder te beginnen. Of iniedergeval Seedorf, hij kan toch ook als jeugdtrainer aan de slag?

Dus omdat je een goede voetballer was een mooie carrière heeft gehad , maak je nog geen goede trainer of TD.Er zijn genoeg voorbeelden vBasten , Gullit , Blind , Wouters , v Geel , de gebroeders koeman en Huntelaar die alleen stage liep en al na 2 jaar met een burn-out thuis zit . En ik zal er ongetwijfeld nog vele vergeten zijn .

9 april 2024 om 08:32

Ken je een Cruijff, Zidane, Rijkaard, Ancelotti een Beckenbauer? Waren goede spelers en erg succesvol als trainer of TD. Overigens Overmars is toch ook een oud speler die een goede TD is geworden.

Je noemt de zogenaamde mislukkingen, maar daar is ook een lijstje succes tegenover te plaatsen. Oftewel onzin argument

9 april 2024 om 09:11

Ik zeg ook niet dat het niet kan maar er zijn er meer die falen dan slagen om het je ff duidelijk te maken

9 april 2024 om 09:19

Volgens mij noem jij nu 5 ex spelers op die geslaagd zijn als trainers maar je vergeet Guardiola en noem nu alle ex spelers die niet geslaagd zijn .
Dan zal jou lijstje ongetwijfeld vele malen langer zijn

Mij leek het altijd een best lastige baan om TD te zijn. Maar als Sneijder het zou kunnen die in zijn leven alleen voetballer is geweest en voor zover ik weet nooit een fulltime baan heeft gehad. Dan zou zowat iedereen het kunnen.

Kunnen oud-voetballers niet eerst een IQ-test doen voordat ze toegelaten worden als:

- Analist op TV?

- een functie binnen het Management van een voetbalclub?

Volgevreten vedettes die elkaar banen toeschuiven is het vergif dat in de voetbalwereld zit....het wordt niet vernieuwd ondanks dat het de populairste sport is ter wereld. Het old boys netwerk blijft in stand en daarmee de fouten die worden gemaakt ook.
Zonen van oud-profs die voorgetrokken worden op nieuwe, opwindende talenten zorgen daar ook voor.

Sneijder is een goede speler geweest en verbaal een blaaskaak en die heb je nodig in je team als ze actief voetballer zijn. Maar als ze stoppen, dan kun je ze beter teambegeleider maken en ver weg houden van je Management.

Sneijder moet je niet willen. Van de hak op de tak. Totaal niet standvastig.

Dat gezang langs de Arena en dat springen op een auto daargelaten. Maar waaruit blijkt dat Sneijder een goede TD of AD is ?? Hij heeft zulke functies toch nergens anders gehad ? Ik zou zeggen begin bij een Pec, RKC of Willem II. Laat daar zien dat je geschikt bent voor een bepaalde functie en leer daar van je fouten die horen bij zo'n functie.

Aub niet. Hij maakt niets af waaraan hij begint. Hij komt kwaliteiten te kort voor management functies. Iemand die makkelijk lult op tv maakt nog geen goede manager.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren