Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe Feyenoord-assistent Reijnen krijgt veeg uit de pan: ‘Een Tempo Team-td’

Laatste update:

Journalist Reon Boeringa van Voetbal International heeft een duidelijke mening over het vertrek van Etiënne Reijnen naar Feyenoord, zo blijkt uit een bericht dat hij plaatst op X. De 36-jarige Zwollenaar ondertekende woensdag een contract in Rotterdam-Zuid, waar hij assistent-trainer wordt van succescoach Arne Slot. Boeringa, die de clubs uit het Noorden volgt voor VI, vindt dat Reijnen wel heel snel vertrekt bij SC Cambuur, zo laat hij merken via X.

Reijnen was sinds juli actief als technisch directeur bij Cambuur, waar hij nu alweer vertrekt om bij Feyenoord in een andere functie aan de slag te gaan. Boeringa begrijpt weinig van het razendsnelle vertrek uit Leeuwarden, zo laat hij blijken op X.

“Het was best bijzonder dat Cambuur het afgelopen zomer aandurfde om de onervaren Reijnen voor vier jaar vast te leggen in een directierol”, schrijft Boeringa op X. “Dan denk je: daar staat vanuit Reijnen een bepaalde loyaliteit tegenover. Een half jaar later is hij echter weer weg.” Boeringa sluit zijn bericht af met een conclusie. “Een Tempo Team-td.”

Toevalligerwijs werd Boeringa afgelopen zomer door VI aangesteld als clubwatcher van Ajax. Een paar maanden later werd echter al duidelijk dat hij niet meer in die functie actief is. De journalist wordt daar dan ook op gewezen door zijn volgers. “Dat is voor jou toch ook van toepassing? Jij begon afgelopen zomer als Ajax-watcher en ondertussen watch je alleen nog clubs uit het Noorden.” Een ander laat zich ook uit met een knipoog. “Net zoals jij een Tempo Team-Ajax-watcher was.” Waarom Boeringa zich niet meer bezighoudt met Ajax, is onduidelijk.

Reactie Reijnen
Reijnen zelf is in ieder geval blij met zijn aanstelling bij Feyenoord, zo laat hij weten op de clubwebsite. “Het is een enorme eer om bij Feyenoord in deze functie aan de slag te gaan. Zo’n kans bij een topclub komt niet snel voorbij. De prestaties en groei van Feyenoord de afgelopen jaren onder deze staf zijn indrukwekkend. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om die samenwerking verder te ondersteunen.”

Ruim een maand geleden maakte Feyenoord bekend dat Marino Pusic zijn carrière voortzet bij Shakhtar Donetsk, om de Oekraïense topclub als eindverantwoordelijke te leiden. Een hard gelag voor Arne Slot, die sinds 2019 bijna onafscheidelijk was van Pusic. Reijnen gaat Pusic nu dus bij Feyenoord opvolgen.

De voormalig verdediger van onder meer AZ, die met Slot in het seizoen 2010/11 samenspeelde bij PEC, was sinds pas vijf maanden technisch directeur bij Cambuur. Feyenoord en Cambuur waren naar verluidt al enige tijd akkoord over zijn overgang. De afkoopsom die de Rotterdammers betalen is overigens onbekend.

Is de overstap van Reijnen naar Feyenoord begrijpelijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is ook wel een vreemde of in ieder geval onverwachte move, maar misschien heeft hij het helemaal niet naar zijn zin gehad in die functie en staat hij toch liever op het veld.Mensen oordelen vrij snel zonder details te kennen.

29 november 2023 om 18:34

Precies. Toevallig maak ik zelf ook alweer in januari na een halfjaar een switch omdat de stap die ik dacht leuk te vinden, toch niet zoveel vindt. En er in de markt waar ik eerder actief was een hele leuke en interessantere uitdaging ligt te wachten. Zo kan het nou eenmaal lopen.

29 november 2023 om 19:41

Er staat in zijn reactie dat hij het prima naar zijn zin had, maar dat vooral werken bij Feyenoord de doorslag heeft gegeven en dat is zijn goed recht. Werken bij de traditionele top 3 is ook wel een uitzonderlijke stap. Alleen vraag ik mij af voor hoe lang. Slot ga na dit seizoen denk ik wel weg. Gaat hij dan mee of hij blijft hij dan en wil een eventuele opvolger wel met hem werken.

Ik vind die vergelijking met de journalist in kwestie zelf dan weer flauw. Hij “watcht” blijkbaar clubs voor VI? Of je dat dan bij Ajax doet of de noordelijke clubs maakt dan toch niet uit voor VI. Hij is en blijft een werknemer van hetzelfde tijdschrift

Feyenoord is niet zomaar een club die Reijnen ophaalt dus waar hebben we het over, goed flauw voor Cambuur fans. Ik zie Koeman zomaar ineens vertrekken bij PSV naar Barca, vond ik ook flauw. Tja Succes bij Feye.

Zo gek is dat toch niet? Hij krijgt de kans om bij een topclub te werken, hetzij in een andere rol maar gezien zijn eerdere functies is het niet geheel onlogisch. Daarnaast zal hij financieel er ook wat op vooruit gaan en dat voor minder verantwoordelijkheden. Wellicht ligt hart immers op het veld en niet op bestuurlijk niveau. Je kan moeilijk in iemands hoofd kijken, maar voor hetzelfde geldt ambieert hij in de toekomst een baan als hoofdcoach. Daarnaast zie je zowaar dat je als assistent van Feyenoord ook "in the picture" staat. Pusic heeft een mooie stap gemaakt en verdient een vorstelijk salaris. Hulshof is assistent bij Oranje. En werken onder Slot, spelen voor prijzen en Europese wedstrijden dat is iets wat Reijnen ook niet bepaald heeft meegemaakt in zijn carrière als speler noch assistent. Dus, lekker boeiend dat hij alweer zo snel vertrokken is. Uiteindelijk kiest hij voor zichzelf en dat mag gewoon! Arne Slot is gecharmeerd van hem, Dick Schreuder wilde hem ook dolgraag naar Spanje halen, dan zou die toch wel iets moeten kunnen zou je zeggen. Ik ben benieuwd.

Ooit is de functie van technisch directeur bedacht om de koers voor de lange termijn uit te zetten. De trainer zou er voor de korte termijn zijn en de TD zou er voor zorgen dat die korte termijn niet de bovenhand zou krijgen.

Maar de laatste paar decennia eens een beetje opgelet hebbende, zou ik niet weten of de lange termijn-rol van een TD echt als zodanig wordt ingevuld. Ik heb namelijk het idee dat veel technisch directeuren niet heel veel langer van een jaar of twee in hun functie actief zijn. Hoe kan je dan echt een lange termijn koers uitzetten?
Dat deze man na een paar maanden ook al weer verkast; net als hij de organisatie een beetje door heeft en de namen van het kantoorpersoneel een beetje kent is hij weer weg. Dat vind ik ook wel heel snel hoor.

Bij feyenoord zijn de zwollenaren erg gewild

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren