Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mitrovic krijgt enorme schorsing na duw aan scheidsrechter tegen Man United

Laatste update:

Aleksandar Mitrovic heeft acht wedstrijden schorsing gekregen voor de duw die hij op 19 maart aan scheidsrechter Chris Kavanagh gaf in het FA-Cup duel tussen Manchester United en Fulham. Ook manager Marco Silva en Fulham zelf worden gestraft naar aanleiding van het wangedrag dat plaatsvond in en na het duel met de ploeg van Erik ten Hag.

Fulham stond na zeventig minuten spelen op een 0-1 voorsprong op bezoek bij Manchester United, toen Willian met de arm een inzet van Jadon Sancho van de lijn haalde. Na inmenging van de VAR besloot Kavanagh een penalty te geven aan the Red Devils, en een rode kaart aan Willian. De beslissing van de arbiter zorgde ervoor dat de stoppen doorsloegen bij onder meer spits Mitrovic, die witheet was en Kavangh een duw gaf. Ook hij kreeg vervolgens rood.

Normaal gesproken staat er in Engeland een schorsing van drie wedstrijden op gewelddadig gedrag, maar de onafhankelijke regelcommissie vond dat dat in dit geval ‘duidelijk onvoldoende’ was. Uiteindelijk is er dus besloten de Serviër acht wedstrijden schorsing te geven. Eén duel heeft hij overigens al uitgezeten, waardoor er nog zeven wedstrijden resteren. Zijn rentree zou hij op 13 mei kunnen maken, tegen Southampton. Naast de schorsing kreeg Mitrovic ook nog een boete van meer dan 85.000 euro.

Manager Silva, die toegaf dat hij Kavanagh en de vierde official die dag in woord, gebaar en gedrag heeft beledigd, krijgt twee wedstrijden schorsing en een boete van zo’n 23.000 euro. Dat bedrag wordt echter nog verdubbeld, omdat de Portugees op de persconferentie na afloop van de wedstrijd de integriteit van de arbitrage in twijfel trok. Door de schorsing zit Silva niet op de bank tijdens de Premier League-duels met West Ham United (8 april) en Everton (15 april).

Overigens heeft de FA laten weten in beroep te gaan tegen de straffen voor Mitrovic en Silva, daar de voetbalbond een hogere straf wil zien. Tot slot werd ook Fulham bestraft: met een boete van een kleine vijftigduizend euro. Het wordt de club aangerekend dat de spelers zich tijdens het duel op Old Trafford niet volgens de regels gedroegen.

Ben je het eens met deze straf voor Aleksandar Mitrovic?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegenwoordig mag niks meer

4 april 2023 om 21:06

Gewoon je poten thuis houden.

Terecht natuurlijk wat een idioot zeg. Van de scheidsrechters blijf je af.

4 april 2023 om 18:59

Die gozer ging veel te ver idd. Had allang kunnen stoppen

4 april 2023 om 19:22

Ook niet overdrijven. Hij wordt wat boos maar raakt hem echt amper aan

4 april 2023 om 21:01

Amper is niet hetzelfde als niet. Gewoon met je poten van die man afblijven

4 april 2023 om 22:07

Gewoon uit emotie, een minieme aanraking. Hij moet het niet doen maar idioot is wel overdreven.

5 april 2023 om 01:04

Mwah, was best agressief naar de scheids toe. Ja, aanraking was niet ernstig, maar gedrag erbij wel. Dit geeft een goede waarschuwing af. Afblijven van de scheidsrechter. Kijk eens naar rugby. Zo zou je met een scheidsrechter om moeten gaan.

4 april 2023 om 19:32

Maar als Fernandes een grens een duwtje geeft dan lees je er niks over. Niet eens een gele kaart. Afblijven natuurlijk maar het was nauwelijks een zetje

5 april 2023 om 01:05

Was nogal een verschil. Daar zat de grens ook aan Fernandes. En liep hij in de weg. Was geen agressie.

5 april 2023 om 11:27

Daar hebben we weer een Arsenal fan. Hoe voorspelbaar....

Zo'n schorsing is alleen gepast als de scheidsrechters dan ook schorsingen eerder krijgen voor hun (vele) grote fouten. De scheidsrechters zijn een lachertje geworden in de premier league en la liga.

4 april 2023 om 19:35

Je gaat toch ook geen spitsen schorsen die kansen missen? Ik vind fouten maken en in overtreding zijn twee verschillende dingen.

8 Wedstrijden is wel erg overdreven. Je kan een statement maken dat je met je poten van wie dan ook afblijft, maar 8? Zijn seizoen zit eral bijna op..

5 april 2023 om 01:06

Jammer dan. Kijk naar rugby. Zo hoor je met de scheidsrechter om te gaan.

Zo zeg, die Engelsen maken geen grappen. 8 wedstrijden schorsing is wel heftig, maar wel terecht als je het mij vraagt. Je moet van scheidsrechters afblijven.

Jammer alleen dat soms scheidsrechters zelf niet gestraft kunnen worden voor hun blunders. Joey Kooij bijv. zijn fluit definitief afpakken.

Laat het een goede waarschuwing zijn voor alle idioten die denken dat ze kunnen sollen met de scheids! Voorbeeld van maken! Van de scheids blijf je af

8 wedstrijd is niet niets, 3 had wel volstaan.. Cristiano Ronaldo kreeg er in Spanje van duwen van scheids maar 4 wedstrijden.

Buiten dat dit terechte schorsing wat mij betreft is dit wel ontzettend krom t.o.v. de duw van Fernandes. Laat Mitrovic dan maar een waarschuwing voor elke speler zijn.

Bruno Fernandes kreeg 0 wedstrijden btw. Beetje met twee maten meten dit.

5 april 2023 om 11:32

Hoe graag Arsenal fans het willen dit zijn twee verschillende situaties.
De ref hield Bruno tegen maar liet Trent begaan en die gooide een bal tegen Bruno waardoor Bruno gefrustreerd was en de ref in de zij duwde.
Bij Mitrovic was geen sprake van een andere speler. Eerst de ref aanraken en dan nog minutenlang in zijn gezicht blijven schreeuwen.
Maar blijf vooral verder huilen.

5 april 2023 om 11:50

United-fan, dus ik neem het bij voorbaat al niet serieus. Helemaal niet wanneer ze komen met een verzonnen verhaal alsof er geen Youtube is waar ik dit soort shit kan terugkijken.

Simpele vraag: gaf Fernandes een lid van het scheidsrechterskorps een duw, ja of nee? Als het antwoord ja is, dan is het heel zwart en wit genoteerd in het reglement dat je dan een schorsing mag krijgen. Het feit dat dit niet gebeurd is, komt niet aan als een verrassing voor elke fan van een Engelse voetbalclub dat niet Manchester United heet.

Oh en aangezien je in het waanbeeld leeft waarbij je denkt dat het Arsenal-fans zijn die hier een punt van maken, letterlijk boven en onder je zie je een fan van Gladbach en een fan van Real Madrid hetzelfde punt maken. Hun reacties stonden er al, dus die berichten heb je alleen kunnen missen als je blind of dom bent. Maar vooral doen alsof je de objectiviteit zelve bent en dat alle anderen biased zijn. Lijkt me een goede manier om door het leven te gaan.

5 april 2023 om 13:01

De scheidsrechtersbaas heeft al gereageerd en al uitgelegd waarom Fernandes geen kaart kreeg. Kan je hem even bellen en het reglement zwart op wit doorsturen?
Aangezien je weet hoe youtube te gebruiken kan je is uitleggen waarom ref eerst Bruno duwt ?
Objectief zijn stelt je ook niet automatisch in gelijk lol.
Je mag je gesteund voelen door Gladbach en Madrid fans en paar likes maar wil verder niets zeggen.
Kers op de taart is mij blind en dom noemen over een kwestie waar meningen kunnen verschillen maar waar je zwart op wit gelijk hebt in je hoofd.


8 wedstrijden vind ik wel echt overdreven. ik zie liever benen brekers 8 wedstrijden krijgen. En waar blijft de straf voor Bruno Fernandes?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren