Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Al-Nassr en Al-Hilal geven samen meer dan 110 miljoen uit voor twee spelers

Laatste update:

Otávio Edmilson da Silva Monteiro, kortweg Otávio, mag zich zeer spoedig speler van Al-Nassr noemen. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt middels zijn befaamde 'here we go' dat de deal in de afrondende fase is. Otávio levert FC Porto, waar hij nu nog tot medio 2025 onder contract staat, zestig miljoen euro op. Het betekent een uitgaand transferrecord voor de Portugese topclub. Ook Aleksandar Mitrovic nadert zijn gewenste transfer. De aanvaller verlaat Fulham voor minimaal 50 miljoen euro voor Al-Hilal.

Het bedrag van zestig miljoen euro is de afkoopclausule die in het contract van Otávio staat. Porto en Al-Nassr hebben daarover een mondeling akkoord bereikt. De Saudi's zullen het bedrag niet in één keer overmaken, maar in termijnen. Zodra de contracten definitief rond zijn gemaakt, reist Otávio af naar Riyad om de medische keuring te ondergaan. Als alles volgens plan verloopt wordt Otávio de duurste uitgaande transfer ooit van os Dragões. Momenteel is Éder Militão de koploper (50 miljoen, Real Madrid), gevolgd door Luis Díaz (47 miljoen, Liverpool).

Volgens het Portugese Record gaat de 28-jarige Otávio een driejarig contract tekenen bij Al-Nassr. De middenvelder, die het vaakst aan de rechterkant speelt, gaat zijn salaris in het Midden-Oosten verdrievoudigen. Otávio is bovendien geen onbekende van Cristiano Ronaldo, die al sinds de winter voor Al-Nassr speelt. De geboren Braziliaan is inmiddels veertienvoudig international van Portugal. Op het afgelopen WK in Qatar stond hij in drie van de vier duels in de basis. Bij zijn nieuwe club gaat Otávio waarschijnlijk een middenveld vormen met twee andere zomeraanwinsten, Seko Fofana en Marcelo Brozovic.

Aleksandar Mitrovic
Net als Otávio trekt ook Aleksandar Mitrovic naar de Saudi Pro League. De Serviër aast al wekenlang op een transfer naar Al-Hilal en die lijkt er nu eindelijk te gaan komen. Fulham vroeg in eerste instantie zestig miljoen euro, wat tot grote woede leidde bij Mitrovic en diens zaakwaarnemer Pini Zahavi. Mitrovic stelde zelfs 'nooit meer voor Fulham te willen spelen', maar in het uitduel met Everton kwam hij nog een half uur binnen de lijnen. Het waren zijn laatste minuten voor Fulham, dat volgens Fabrizio Romano 'meer dan vijftig miljoen euro' krijgt voor de aanvalsleider. Sky Sports stelt zelfs dat het minimumbedrag 53,7 miljoen euro is. Mitrovic ondergaat zaterdagavond de medische keuring in Parijs, waarna hij naar Saudi-Arabië trekt. Daar gaat hij een driejarig contract ondertekenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar, het echte voetbal is definitief dood

19 augustus 2023 om 19:05

Voetbal gaat niet dood. Het wordt nu mondialer.

Hoe wij spelers in Afrika, Azië en Latijn Amerika kopen, zo kopen de Saudiërs het in Europa.

Er is op dit moment gewoon iemand rijker dan Europa, en dat moeten we dan maar slikken.

19 augustus 2023 om 19:06

Klopt, hierom kijk ik eigenlijk alleen nog maar Eredivisie en Europa/Conference League. Hier voelt voetbal nog het meest authentiek aan voor mij.

19 augustus 2023 om 19:06

Was het al. Word gewoon nog een trapje bovenop gedaan door de oliedollars.

19 augustus 2023 om 20:39

Overdrijf niet man, Saudi geld komt nu mooi naar europa. En het zegt toch genoeg dat een SA club absurde salarissen moet neertellen wil een speler overstag gaan. Dit is een hype meer niet

19 augustus 2023 om 20:49

Ik denk dat ze daar serieus bezig zijn met hun competitie, deze krijgt ook veel meer aanzien. Het probleem is nog wel steeds dat de competitie geen aanzien heeft, ze hebben wel “grote namen” maar nog niet een prime wereldspeler aangetrokken. Ook verkopen de Europese clubs met name spelers die ze willen lozen, ik voel als liefhebber dan ook nog niet de behoefte om te gaan kijken. Grootste deel van de spelers zijn ook al 30+, deze twee zijn ook al 28, je ziet dus eigenlijk je geld verdampen. Ze geven veel meer uit dat er binnen komt, hier valt echt de komende jaren nog geen verdienmodel op toe te passen. Ze hebben dan wel diepe zakken, maar ze halen alle sporten die kant op, als het geld op is of de kraan dicht gaat moet je echt zorgen dat je 10 jaar lang een stabiele competitie bent. Ik denk dat het moeilijk is om dat te laten lukken, wel leuk dat ze het proberen, je ziet ook meteen hoeveel voetballers niet dromen over prijzen maar over een absurde bankrekening.

Abnormaal. Het spelletje waar we zoveel van houden gaat langzaamaan dood.

19 augustus 2023 om 19:08

Waarom?

19 augustus 2023 om 19:15

Haha en nu in een hoek zitten huilen?

Omdat SA (paar clubs) spelers kunnen kopen, maar dat de PL al jaren het voetbal verpest is wel oke? Kleine clubs halen zeer goede spelers weg uit Italië, Spanje, Nederland of België.

Spelers met Engelse nationaliteit gaan 6x over de kop. Als Rice geen Engelsman was, zou hij max 40 mil kosten en opeens 120 miljoen.

Grealisch ook overpriced

Een City, Man U, Chelsea die in korte tijd paar miljard spenden.

19 augustus 2023 om 19:19

Het is op zich wel grappig. De eerste twee comments zijn van deze aard en afgaande op hun avatars komt dat dan van een Real Madrid en een Galatasaraysupporter. Twee absolute topclubs van hun land.

‘Het voetbal’ is al tijden dood. Je merkt dat gewoon nog niet als supporter van een topclub omdat je dat pas merkt als er iemand met meer geld boven je staat.

20 augustus 2023 om 11:09

Het voetbal is helemaal niet dood. Rijkere clubs zullen er altijd zijn. Het verschil nu is dat er een behoorlijk aantal spelers uit de sport worden gehaald als speeltje door die Arabieren. Het echte voetbal gaat zonder hen gewoon door in de echte competities.

19 augustus 2023 om 19:35

Je kunt ook gewoon alleen naar de competities kijken waar het geld nog niet de belangrijkste drijfveer is. Buiten PSV en de Eredivisie kijk ik alleen de Conference en Europa League. Veel leuker en authentieker dan al die andere competities waarin het alleen maar draait om geld en status.

19 augustus 2023 om 20:47

Europa doet exact hetzelfde en volgens mij is voetbal nog altijd springlevend.

Nog meer spelers zonder ambitie.

En nee ik geef ze geen ongelijk. Als ik nu opgebeld word om ergens te tekenen voor 3, 4 of 10x mijn hukdige salaris ben ik vanavond nog in het vliegtuig.

Maar blijft van spelers die nog in hun prime zitten wel jammer.

19 augustus 2023 om 19:12

Over een aantal jaar speelt Saoedi-Arabië ook gewoon mee in de Champions League. Of je dan je zakken vult in Engeland of Saoedi is dan weinig verschil. Saoedi heeft een mensonterende overheid en Engeland mensonterend weer.

19 augustus 2023 om 19:23

Het is maar wat je erger vind...

19 augustus 2023 om 19:46

Het weer in S-A is niet veel comfortabeler...

19 augustus 2023 om 20:44

SA clubs spelen nooit mee in de champions league, dan moeten die clubs ook financial fair play op de mat leggen. En deze clubs hebben niet meer inkomsten dan pak hm beet excelsior

19 augustus 2023 om 22:12

Zouden die spelers die in SA gaan voetballen in Naom City gaan wonen? Die stad in de middle of nowhere waar 9 miljoen burgers moeten gaan wonen? Die stad van 200 kilometer lang en 200 meter breed. Een strook, opgedeeld in afgesloten sectoren. Waaruit de inwoners maar zeer, zeer beperkt uit mogen. Een zogenaamde “15-minute city” zoals o.a. ook Oxford in Engeland al de infrastructuur en regelgeving daarvoor heeft. Of zouden zij wel gewoon “vrij” mogen leven omdat ze centen hebben?

19 augustus 2023 om 23:51

@scirea1897 Dezelfde FFP als PSG? Kijk naar de F1, Saoedi-Arabië probeert met sportswashing haar criminele imago te verbeteren en de corrupte bonden staan handenwrijvend te kijken hoe ze vele miljoenen op hun rekening geschreven krijgen. Het WK in Qatar is echt maar het begin van wat er komen gaat. Je denkt toch niet dat ze zo maar honderden miljoenen uitgeven aan spelers die vervolgens in een Jut en Jul competitie spelen. Ze bieden de UEFA straks een miljard Euro en beloven het prijzengeld te verdubbelen. Ik denk niet dat er dan nog veel weerstand is tegen een Saoedische club in de Champions League.

19 augustus 2023 om 19:44

Het heet niet voor niets betaald voetbal.

60 mio voor een huis-tuin-en-keukenvoetballer als Otavio die nog een beetje opvalt dankzij wat nektattoos, gekker moet het niet worden.

19 augustus 2023 om 23:27

Krankzinnig, ik dacht een paar dagen geleden nog dat 30m voor Bakayoko echt totale nonsens was.
Nu begin ik dat een iets normaler bedrag te vinden, want 60m voor Otavio is echt hetzelfde als 30 miljoen voor Scherpen neer tikken.

20 augustus 2023 om 11:11

Tekent ook precies de onzinnige koopziekte daar. En om die reden is het over een paar jaar ook weer over als het nieuwe er voor de Arabieren vanaf is. Dan kopen ze weer vliegtuigen of paarden of what ever…

Mooi voor Mitrovic! Laten ze hem toch nog naar zijn droomclub gaan :D

19 augustus 2023 om 19:35

Wat een jongensboek inderdaad. Staat hij daar straks op het veld met Milinkovic Savic, Malcom, Koulibaly, Neymar en een stuk of 5 lokale boeren.

Beide 28 jaar. Ze worden steeds jonger!! Zullen ze binnenkort ook jongens van rond de 22 kunnen halen?

Het zal niet lang duren voordat het midden oosten het nieuwe ‘Europa’ zal worden. Binnenkort gaan landen als Qatar, Koeweit, VAE hoogstwaarschijnlijk ook meebemoeien. Alles van M-O zal aantrekkelijker worden

Al Nassr met deze 11: Cristiano, Make, Otavio, Talisca, Brozovic, Fofana, Telles, El Amri, (laporte), Konan, Ospina.

Al hilal met: Neymar, Mitrovic, Malcom, Neves, Milinkovic Savic, enkele random arabieren, Koulibaly en Bounou.

Lijkt me toch een interessante match haha! Binnen enkele maanden kijkt er gewoon een hele hoop mensen naar de Arabische competitie!

19 augustus 2023 om 20:46

Geweldig, ik was ook enorm liefhebber van die liefdadigheids wedstrijden met Prins (nu King) Charles en andere sterren zoals Robbie Williams etc. Heel vermakelijk

Zouden die spelers die in SA gaan voetballen in Naom City gaan wonen? Die stad in de middle of nowhere waar 9 miljoen burgers moeten gaan wonen? Die stad van 200 kilometer lang en 200 meter breed. Een strook, opgedeeld in afgesloten sectoren. Waaruit de inwoners maar zeer, zeer beperkt uit mogen. Een zogenaamde “15-minute city” zoals o.a. ook Oxford in Engeland al de infrastructuur en regelgeving daarvoor heeft. Of zouden zij wel gewoon “vrij” mogen leven omdat ze centen hebben?

Laporte ook rond met Al Nassr. Wat een elftal krijgen die zeg, de Gea lijkt ook de overstap te gaan maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren