Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Miljoenenaankoop Carlos Forbs spreekt zich uit over meespelen in Jong Ajax

Laatste update:

Carlos Forbs kent een lastig debuutseizoen bij Ajax. De twintigjarige aanvaller, die afgelopen zomer voor 14 miljoen euro overkwam van Manchester City, moest de afgelopen weken zelfs opdraven bij Jong Ajax. De strijdvaardige Forbs geeft echter niet op en voelt zich niet te groot voor het beloftenelftal, zo liet hij na de zege op SC Cambuur (2-1) weten voor de camera van ESPN.

Vol verwachting tekende Forbs begin augustus tot medio 2028 bij Ajax. Tot dusver staat de teller op 32 officiële wedstrijden namens de Amsterdammers, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 5 assists.

Afgelopen winter zou hij gesprekken hebben gevoerd met Nottingham Forest over een vervoegde uittocht bij Ajax, maar tot een transfer kwam het niet. Inmiddels speelt Forbs zijn wedstrijden niet in de Premier League, maar in de Keuken Kampioen Divisie. Maandagavond was hij in zijn tweede duel namens Jong Ajax goed voor de openingstreffer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Waar middenvelder Kian-Fitz Jim eerder aangaf dat hij van mening is het niveau van Jong Ajax te zijn ontgroeid, wil Forbs zich juist positief blijven opstellen. “Ik ben blij dat ik het team kon helpen en we drie punten konden pakken, dat is het belangrijkste.” Forbs speelde tegen Cambuur de volledige wedstrijd uit.

Forbs voelt zich niet gekrenkt door een oproep voor Jong Ajax. “Ik probeer me te ontwikkelen bij deze club, dus als ik bij Jong Ajax of het eerste moet spelen, dan doe ik dat. Natuurlijk is het iets anders, maar ik doe altijd mijn best voor welk team dan ook.” Volgens Transfermarkt is Forbs momenteel nog 10 miljoen euro waard.

De pijlsnelle Portugees is nog altijd gelukkig in Amsterdam. “Dit seizoen kent ups and downs, maar het is mijn eerste professionele seizoen. Tot nu toe geniet ik er erg van, Ajax steunt me daarbij en hopelijk kunnen we bouwen. Dan kan Ajax mij helpen en ik Ajax”, besluit Forbs.

Reactie Vos


Dave Vos, de trainer van Jong Ajax, is tevreden over wat Anton Gaaei en Forbs laten zien in het beloftenelftal. “Het zijn allemaal jonge spelers. Ze hebben de status van Ajax 1, maar hebben ook hun minuten nodig. Daar zijn dit geweldige wedstrijden voor. Ze moeten minuten maken en plezier hebben in wat ze doen, van daaruit moeten ze de volgende stap maken.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In een team waar het niet loopt en hij meer niet dan wel speelt, heeft hij dus toch al 8 goalbijdrages? Dat is eigenlijk best wel prima. De sporadische keren dat ik hem heb zien spelen, leek hij mij een blinde draver. Maar dan moet er toch meer in zitten dan dat.

16 april 2024 om 09:53

Hij rent hard, en heeft een hele fijne terug getrokken voorzet. Kan hem echt op snelheid achter de verdediging leggen. Als je daarop gaat spelen, dus een lopende speler hebt die in dat gat duikt, ga je daar wel rendement uit halen.

Maar verder is zijn basistechniek heel matig, en het is ook vooral een one-trick-pony. Wat mij betreft verkoopt Ajax hem deze zomer, met zijn home-grown status en interesse uit onderkant PL ga je hier nog wel wat geld voor kunnen vangen denk ik. Tegen boekwaarde gaat die wel weg kunnen denk ik, en dal is prima imo. Met Akpom en de verhuurde Conceicao + Sanchez heb je daar al de eerste 40-45 miljoen wel binnen.

16 april 2024 om 10:01

Je bedoelt dat Akpom, Forbes, Sanchez en Conceicao samen 40 a 45 miljoen op moeten leveren?

16 april 2024 om 10:27

Sanchez zijn koopoptie wordt geactiveerd(heeft minimum aantal wedstrijden gehaald) voor 4-4,5 mio. Conceicao wordt de optie van 10 mio zeer waarschijnlijk gelicht.

Akpom 15 mio en Forbs 10-15 mio en dan kom je aardig in de buurt van die 40-45mio.

16 april 2024 om 10:45

10-15 mil voor een speler die nou niet echt de sterren van de hemel speelt in de kkd is neither bepaald reëel, anders is bijvoorbeeld een Romano Postema wel 20 mil waard

16 april 2024 om 13:27

Engels homegrown en zn statistieken in de city jeugd. Gewoon een speler waar een burnley 10 miljoen voor kan neer leggen

16 april 2024 om 14:08

Ik denk eigenlijk dat zowel Akpom als Forbs dankzij hun homegrown status voor een redelijk vergelijkbaar bedrag weer weg kunnen als waar ze voor kwamen.

Afgelopen winter was er in beide spelers ook interesse vanuit de PL en toen hadden ze ook niets laten zien.

De clubs onderin of die nu gaan promoveren zullen naar beide kijken als goedkope opties om zich mee te versterken.

16 april 2024 om 16:54

@faptherooster, correct.

Als Ajax-supporter schrik ik vooral van het niveau wat Forbs laat zien bij Jong Ajax. Silvano Vos vond ik gisteren wel redelijk spelen, die toont zeker vormherstel.

16 april 2024 om 10:13

Die jongen zit ook niet lekker in z'n vel. Hij is ook nog super jong.

Misschien moeten ze zich ook eens gaan afvragen hoe het kan dat jongens bij ajax niet presteren het elders wel goed doen?

Kijk naar die Portugese jongen nu bij Porto. Zo zijn er tal.

16 april 2024 om 10:35

Die deed het toch gewoon redelijk goed bij Ajax. Onbegrijpelijk dat hij weg mocht.

Dat die spelers het niet goed doen is logisch. Selectie is los zand, je mist leiders en topspelers. Dan komt er een negatief gevoel en druk, iets wat voor jonge spelers lastig is.

16 april 2024 om 10:40

Precies Luna, onder nieuwe trainer wil ik het zien.

16 april 2024 om 11:09

Dat een Portugese jongen het beter doet bij een Portugese club is toch niet heel gek? Eigen taal, dichter bij familie, herkenbare cultuur, herkenbaar eten enz.

16 april 2024 om 11:14

Bij Conceição kon je nog zien dat ie goed kon voetballen en hij wilde zelf ook graag terug. Forbs is een blinde draver met een slechte basistechniek en zit bij jong Portugal doorgaans ook op de bank.

16 april 2024 om 14:15

@memphisdepay redelijk was wel het maximale waarmee je het kon omschrijven. Dat zal in een slecht Ajax ongetwijfeld niet alleen aan hem gelegen hebben. Maar ik denk dat als je terug gaat de meeste hem toch ook al als, zij het een goedkope, miskoop hadden bestempeld.

Ik denk dat als je terug gaat naar de comments rond zijn overgang dat veel Ajacieden eerder weer wezen naar de koop optie die 2x zo hoog is als het aankoop bedrag en dat ze dat toch maar weer goed voor elkaar hadden voor een relatieve miskoop.

De blunder van Ajax zit voor mij eigenlijk niet in de verhuur en die optie. Je kan kan er altijd een keer naast zitten, daar heeft elke club een lange lijst voorbeelden van. De blunder zat er veel meer in dat hij de enige echte rechtsbuiten in de selectie was en vervolgens vrij laat in het transfer window nog weg mocht zonder dat er een vervanger kwam.

16 april 2024 om 15:24

@kuna_mila,

Noem er van de "tal" eens 5 op.

Daarbij, Concenciao is gewoon een hype.
Ik kan niet zeggen dat je het met bijna 1500 minuten, 4 goals en 3 assists zo geweldig doet.
Ter vergelijking, Forbes heeft in 800 minuten, 2 goals en 3 assists.

16 april 2024 om 11:22

Ik vraag mijzelf dus af hè, zou deze jongen het slechter doen als Vertessen als invaller bij PSV? Of slechter doen als invaller bij Feyenoord? Ik ben van mening dat Ajax genoeg kwaliteit heeft individueel, alleen de selectie zelf klopt gewoon niet. Geen leiders, geen spelers waar jonge nieuwe spelers zich aan vast kunnen houden. Dan ga je natuurlijk al snel mee in de malaise die er nu is bij Ajax.

Dat het niet allemaal even goed is, klopt. Maar ik geloof niet dat al die spelers zo slecht zijn, als wat er nu uitkomt. Alsof een luuk de jong of een Wieffer zo lekker zullen spelen bij Ajax op dit moment? Ik ben van mening van niet. Hoe denken jullie daarover?

16 april 2024 om 12:01

Ik denk dat een Forbs het bijv. bij een Twente super goed zou doen. Ook een Gaaei zou het bij Twente goed doen en denk zelfs bij een PSV (alleen met Gaaei en Dest op de vleugels wordt het iets te aanvallend)
Het zijn geen spelers waar je weer de subtop van de CL kunt aanvallen, maar er zit zeker wel meer kwaliteit in dan dat ze het afgelopen halfjaar hebben laten zien.
Heb ook het idee dat de nieuwe spelers allemaal een gezonde portie werklust hebben, ook al is dat niet echt des ajax.
Doordat inderdaad de selectie helemaal uit balans is zakken de spelers bijna allemaal door de ondergrens en lijken ze veel slechter dan dat ze zijn.
Ik denk dat als je uiteindelijk de verkoop en aankoop bedragen tegen elkaar wegstreept er geen verlies wordt geleden, de echte financiele schade zal er zijn door mislopen CL voetbal, zoals het er nu uitziet 3 jaar op rij...

Hij is nog jong dus het valt niet uit te sluiten dat hij zich nog gaat laten zien maar ik heb hem aardig wat minuten zien spelen en moet toch zeggen dat ik schrok van zijn niveau, hij heeft snelheid maar daar houdt het ook wel zo'n beetje op. Het valt in ieder geval te prijzen dat hij zijn kop niet laat hangen en dit soort uitspraken doet.

Er is zo vreselijk dom gescout. Gaaei, Sosa, Forbs, Mikataudze, Akpom (al doet die het goed als pinchhitter), Sutalo, Avila. Los van niveau, het zijn gewoon ook geen spelers die in het Ajax systeem passen. Forbs heeft potentie een prima PL speler te worden die kan counteren met zijn snelheid. Gaaei en Sosa kunnen ook prima groeien als wingbacks, maar daar spelen we niet mee. Sutalo en Avila kunnen niet opbouwen, Sutalo zou het echt prima doen bij een Lazio/napoli daar ben ik van overtuigd. Mikataudze laat in Frankrijk ook gewoon hele goede dingen zien; maar in ons systeem duidelijk niet.

Dat was even wat frustratie haha.
Het blijft overigens competitievervalsing dit, het team dat tegen Cambuur speelt is veel beter dan wat er gemiddeld staat. Daar is Cambuur nu gewoon weer de dupe van. Imo moeten er vaste selectie komen voor jong, met maximaal 2 dispensatie spelers per pot. Dit is gewoon niet eerlijk voor de KKD.

16 april 2024 om 10:22

Die zijn ook allemaal niet gescout. De spelers die door de scouting zijn aangedragen heeft mislintat links laten liggen en spelers uit zijn eigen boekje(netwerk) gehaald.

16 april 2024 om 12:08

Is er de zomer hiervoor wel naar die scouting geluisterrd? Die een bergwijn en wijndal hebben aanbevolen? Of een Martha en Salah-Eddine voor de jeugd?

16 april 2024 om 10:37

Gedeeltelijk met je eens, maar dat deze spelers niet functioneren heeft ook te maken met dat momenteel totaal geen visie is bij Ajax. Dat Gaaei en Sosa gehaald zijn is niet gek. Als je naar de voormalig backs van Ajax kijkt die hebben gepresteerd (Mazraoui, Dest, Tag, Blind etc), zijn het opzich allemaal aanvallend ingestelde backs die verdedigend weinig van konden. Een Mikataudze had met enige vertrouwen en begeleiding prima op 10 gekund, alleen heb ik Mika nooit zoveel kansen zien krijgen als een Taylor en Hlysson. Hoewel ik vind dat we veels te veel voor Forbs hebben betaald, is het ook geen verkeerde speler, maar ook iemand waarmee je aan de slag had gemoeten. Forbs moet veel beter reguleren wanneer hij zijn man kan opzoeken en wanneer hij het simpel moet houden, daar had je gewoon “oud” buiten speler op moeten zetten die met hem aan de slag gaat. Sutalo kan ook wel wat maar mist vertrouwen en bepaalde basis voor zich. Enige echte echte miskoop is Avila. Maar goed bovenstaande wat ik omschrijft is allemaal het gevolg van geen visie hebben, niet de personen en trainers op de juiste plaats. Eigenlijk is je centrale duo’s en totale middenveld nog loszand, geen hou vast en geen duidelijk manier van spelen. Dat zie je dan weer terug aan de spelers die nieuw zijn en er verloren bij lopen.

16 april 2024 om 10:57

je slaat de spijker helemaal op zijn kop. De bgeleiding is ruk en het is een rotzooi binnen de club. Dit alles zorgt er ook vooor dat een aantal goede versterkingen juist niet renderen, maar men op VZ zeggen gelijk dat zo iemand het niveau van Ajax niet heeft. Doet die het bij een andere club ineens goed, dan is het dat de speler niet bij het systeem van Ajax past. terwijl er niet wordt gekeken of de randvoorwaarden voor de groei van een speler kloppen.

16 april 2024 om 10:39

Bergwijn, Berghuis, Hlynsson, Wijndal, Martha, Salah Edinne en Rensch laten nu ook niet bepaald goede dingen zien. Dus niet alleen afgeven op de aankopen, de rest is ook heel erg magertjes op dit moment. En die Gaaie heeft gewoon een heel moeilijk seizoen gehad in een heel slecht Ajax. Toch heeft die jongen wel de drive, het fysiek en het loopvermogen om er wel te komen. Er mag een hele hoop verkocht worden maar Gaaie geef ik nog 1 seizoen het voordeel van de twijfel.

16 april 2024 om 11:18

Drive, fysiek en loopvermogen is voldoende voor de top? Laat me toch niet lachen, een van de slechtste rechtsbacks van Ajax ooit. Allemaal vertrouwen gebaseerd op 1 goede helft tegen de Eagles, want in de tweede helft leverde hij direct weer iedere bal in. Laten we vooral nog een jaar doorgaan met dit soort prutsers.

16 april 2024 om 11:40

Niet voldoende voor de top? Wie is dat momenteel wel bij Ajax? Als dat de maatstaf is mag je de hele selectie wel vervangen. Misschien dat jullie Haaland deze zomer op kunnen halen.

16 april 2024 om 12:54

Heb je de techniek van Haaland gezien, die is nooit goed genoeg voor ajax

16 april 2024 om 10:41

Grotendeels met je eens alleen Mika en Sutalo niet. Die mannen hebben gwn wat vertrouwen en begeleiding nodig. Het is niet gek als 80% van je elftal nieuw is dat er van alles mis loopt. Je ziet nu dat Mika goed draait in Frankrijk en dat zelf bij een degradatie kandidaat. Die man is ook verkeerd gebruikt, hij is een 10 geen spits.

zo'n speler heeft, lijkt me, toch ook zelfreflectie.
zal op de training vast wel zijn best doen, en daar zien de mensen misschien ook wel dat hij meer kan dan dat hij in de wedstrijden laat zien. Verder is het gewoon nog een jeugd speler, die het heel goed deed in de engelse jeugd competitie. Hij is net 20 geworden, is natuurlijk wel voor veel geld gehaald waardoor de verwachtingen waren dat hij er direct zou staan. Maar goed, zoals wel bij meer transfers van afgelopen zomer was dit weer een speler voor een positie die al bezet was door je "sterspeler" in de vorm van bergwijn. Daarnaast hadden ze ook al Godts. Als rechtsbuiten vind ik hem een stuk minder omdat hij echt een chocoladebeen heeft en dus erg voorspelbaar qua looplijnen en acties.

16 april 2024 om 10:52

Opvallend genoeg heb ik hem 3/4x vanaf rechts een steekbal binnendoor zien geven. Oa tegen Marseille. Nu kan je zeggen: wat stelt dat nou voor?

Nou, weinig. Echter toont het wel dat Forbs enig overzicht heeft. Die ballen zie ik hem vanaf links nooit geven, maar vanaf rechts vond ik hem in het begin nog wel te betrappen op enig gogme en inzicht. Daarna was zijn zelfvertrouwen gebroken en werd hij constant op links gezet, en op links zie ik ook enkel een blinde draver.

16 april 2024 om 10:59

Bij City speelt men in 4-3-3, waarin de voorhoede steeds rouleren van positie. Met Forbs heeft het te maken met vertrouwen en juiste begeleiding. Die gozer kan echt wel wat en is in mijn ogen een groot talent.

Helaas kloppen de randvoorwaarden bij Ajax niet om het eruit te laten komen, de puinhooop is te groot.

Ze verkopen Daramy om hem gelijk weer terug te halen, alleen heet hij nu plots Forbs.

Ajax probeert normaal gesproken te ver naar voren te spelen, voor iemand die pas 'aan' komt te staan als hij op snelheid kan komen. Dit zijn spelers ideaal voor een klassieke 4-4-2, die wachten rond de middenlijn om de diepte in gelanceerd te worden: dan zijn dit soort spelers goud. Maar bij Ajax heb je op de flanken spelers nodig die zich in de kleine ruimte kunnen redden en dat is Forbs niet.

16 april 2024 om 10:25

Volgens mij heeft Ajax dit soort buitenspelers altijd wel gehad: Forbs, Daramy, Danilo, Bandé, Lukoki, De Sa, Boerrigter, Sana, Wamberto, Kishna, etc. etc.

Snelle jongens die uiteindelijk toch technisch en tactisch te kort kwamen.

16 april 2024 om 10:59

@mac3park, Kishna technisch te kort? Enige wat hij te kort kwam is een stel gezonde knieën. Die panna achter het standbeen, pfff een van de mooiste wingers die Ajax heeft gehad de laatste 10 jaar

16 april 2024 om 12:02

Kishna heb ik wat minder scherp voor ogen, vandaar als laatste in het rijtje ;-). Streep maar door!

16 april 2024 om 10:46

Forbs speelde bij City ook in een 4-3-3 systeem. Het grote verschil is dat het daar goed loopt en hij vertrouwen krijgt. Bij Ajax is het chaos en springt en men verwacht dat hij er gelijk staat,

Vind hem wel degelijk potentie hebben, al heeft hij het nadeel dat er zo'n flink prijskaartje aan hem kleeft. Als hij voor 2 miljoen werd gehaald dan zou hij in een heel ander perspectief staan. Het is simpelweg een erg jonge gozer die z'n eerste jaar draait bij een eerste elftal. Goed dat hij zich bescheiden opstelt en zie hem graag nog even blijven om een gevalletje Conceicao te voorkomen.

16 april 2024 om 10:47

helemaal met je eens, die gozer heeft potentie, maar men verwacht dat hij er gelijk staat en anders is hij niet goed genoeg voor Ajax.....

Zou ook raar zijn als ie zich te groot voelt. Hij is van spelen in een jeugdcompetitie naar voetballen bij de senioren gegaan

Laten we eerlijk zijn het lijkt er nu op alsof hij er niet zoveel van kan, maar hij zou niet de eerste speler zijn die na een lastig jaar wel gaat presteren. Neres begon in jong ajax, Antony begon niet in de basis. Verder als ik nu naar Conceicao kijk bij Porto is die ook te vroeg weg gedaan. Volgend jaar met de nieuwe coach nog aankijken hoe het gaat en het jaar erop kan je hem als homegrown speler nog prima slijten in Engeland. Mikautadze blijkt bijvoorbeeld in Frankrijk ook wel weer een prima spits te zijn. Het ligt dit seizoen gewoon aan Ajax zelf dat spelers niet renderen. Volgend jaar een coach met visie en dan kun je de spelers gaan beoordelen. Mocht er toch geld binnen gehaald moeten worden krijg je die van Sanchez (koopoptie na zoveel wedstrijden), Conceicao (koopoptie die veel te laag blijkt te zijn) en een verkoop van bijvoorbeeld Akpom en hopelijk 1 van de linksbacks.

Gewoon lekker bij Dave Vos het seizoen afmaken en in de zomer samen met Dave Vos weer bij het eerste aansluiten en inderdaad, plezier terug vinden in het voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren