Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marino Pusic afgefikt: ‘Hij is de naarste man waar ik ooit mee heb gewerkt’

Laatste update:

Marino Pusic, assistent-trainer van Arne Slot bij Feyenoord, moet het ontgelden in het boek Schaakmat van voormalig prof Nick Hengelman. De twee werkten samen bij FC Twente, maar hadden absoluut geen goede band. Pusic was in Enschede eerst assistent-trainer, alvorens hij werd aangesteld als hoofdtrainer. Hengelman was derde keeper tijdens het kampioensjaar van Twente in de Keuken Kampioen Divisie, al heeft hij voornamelijk een wrange smaak overgehouden aan de samenwerking met Pusic. “Altijd als ik hem zie, krijg ik weer rillingen.”

In gesprek met Tubantia blikt Hengelman vooruit op de lancering van zijn boek, dat aankomende zaterdag in de verkoop gaat. De oud-doelman beseft goed dat hij ‘heisa’ over zich heen kan krijgen. Dat weerhoudt Hengelman echter niet om zaken openbaar te maken. “Er staat ook een stuk in over Marino Pusic, de trainer van FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie. Ook hij zal er niet blij mee zijn. Pusic is de naarste man waar ik ooit mee heb samengewerkt. Altijd als ik hem zie, krijg ik weer rillingen.” Pusic staat bij Feyenoord bekend als de rechterhand van Slot. De geboren Bosniër zou erg belangrijk zijn in het teamproces van de regerend landskampioen.

Hengelman kraakt Pusic vooral op persoonlijk vlak, zo blijkt uit het vervolg van zijn verhaal. “Nee, hij was niet de slechtste trainer. Dat was Gertjan Verbeek. Althans, de slechtste voor Twente. Ik vond hem redelijk fair in zijn benadering, maar zijn blik was op dat moment niet goed voor Twente. Alles wat A was, moest bij hem Z zijn of andersom. Ik kom Verbeek nog regelmatig tegen en hij onderkent dat zelf ook. Daarom staat het ook in het boek.” Het dienstverband van Verbeek bij Twente (seizoen 2017/18) duurde uiteindelijk slechts 147 dagen.

Volgens Hengelman, die in zijn profcarrière nog geen honderd officiële wedstrijden keepte, is het boek Schaakmat absoluut geen afrekening. “Ik zeg ook niet dat het de waarheid is. Ik heb mijn waarheid en mijn gevoel van die momenten beschreven.” Hengelman heeft er uiteindelijk toch voor gekozen om bepaalde passages over zaakwaarnemers op te laten tekenen. “Misschien is het niet helemaal netjes, maar het hoort wel bij mijn loopbaan, omdat die vraag altijd centraal heeft gestaan bij mij: vaar ik blind op hun of pak ik het lot in eigen hand?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die zijn oprechte mening laat horen, altijd beter dan iedereen in de media altijd maar tevreden stellen.

29 juni 2023 om 20:30

Jaren later in de media beetje modder gooien. Dan ben je echt geen haar beter!

29 juni 2023 om 20:34

@oost 65: Oprechte mening of mensen die veel meer bereikt hebben afbranden om je boek maar spraakmakend te maken? En dat zal ook wel moeten als je zelf maar een loopbaan in de marge hebt gehad.

29 juni 2023 om 21:13

Inderdaad, Paul. Klinkt als willen scoren ten koste van anderen. Dat je als weinig succesvolle ex-voetballer een boek schrijft moet je zelf weten natuurlijk, maar het komt wel een beetje megalomaan over. Hij hoopt vast dat men hem door dat moddergooien spraakmakend gaat vinden. Ik vind het toch vooral erg sneu

29 juni 2023 om 23:31

Maar het kan toch Bobiku? Hengelman kent Pusic beter dan jij en ik waarschijnlijk. Want jij heeft dagelijks met hem op het trainingsveld gestaan. Wij niet.
En heel.eerlijk? Pusic maakt op kij geen beste indruk als ik hem weer als een volslagen debiel langs de lijn zie denderen. Hij komt op mij tijdens een wedstrijd vaak over als zo'n doorgesnoven voetbalhooligan dierentehuis heeft zijn agressie in toom te houden

30 juni 2023 om 08:23

@paulr_1982 Hoeveel je hebt bereikt in je carriere/leven zou toch geen graadmeter moeten zijn over of je al dan geen mening zou mogen hebben of deze mogen uiten?

Jij mag toch ook wel publiekelijk jouw mening uiten over leidinggevenden/bedrijfstop/grotere bedrijven in jouw vakgebied ondanks dat zij "meer hebben bereikt", en wanneer jij dat doen, dan is dat toch ook niet enkel voor eigen gewin?

29 juni 2023 om 20:35

Wat ik me vooral afvraag is wie er een boek gaat lezen van zo’n nobody, vind het vooral bijzonder dat er een platform is waardoor deze gast zijn mening nog kan geven haha.

30 juni 2023 om 06:57



noud.
De bibliotheek staat vol met boeken van schrijvers waar jij nooit van gehoord hebt, en veel daarvan worden verkocht. Terecht of onterecht omdat het al dan niet goede boeken zijn.

Dat jij niet weet wie hij is, of weet of het wel of niet een goed boek is, maakt hem nog geen nobody hè.

29 juni 2023 om 20:37

Hij geeft zijn "oprechte" mening (en komt daarmee in het nieuws) om zijn boek te promoten. Dus vooral een kwestie van zelfpromotie...

Vind het nogal doorzichtig en goedkoop.

29 juni 2023 om 21:23

Nick Hengelman wat een geweldige keeper is dat. Legendes zeggen dat hij Hengelman heet, omdat hij regelmatig heeft moeten vissen.

Allemaal erg sappig hoor, maar moeten we nu echt zoveel aandacht besteden aan een gefaalde prof?
Lijkt mij meer een laatste wanhoopspoging om nog even relevant te zijn.

29 juni 2023 om 21:50

Een KKD-doelman die onder contract heeft gestaan in Zuid Afrika, Ajax en onderdeel was van het kampioensteam van Twente. Hij heeft het op zich redelijk voor elkaar gebokst

29 juni 2023 om 22:23

Pusic is ook een nare man, daar is niks aan gelogen. Zo correct als Slot is, zo walgelijk is die Pusic.

29 juni 2023 om 23:35

Ja, maar van de gemiddelde voetbalsupporter mag je nooit iets slechts zeggen over iets/iemand die bij zijn/haar/het (alles voor de inclusiviteit) club hoort. Nu is Nick Hengelman, die dagelijks op het trainingsveld stond met Pusoc een nobody en moet zijn mond houden. Niks menselijks is de voetbalsupporter vreemd zullen we maar zeggen

Derde keeper. Altijd losers die niet aan de bak komen. Hengelman? Wie?

29 juni 2023 om 21:02

Ik ben verre van derde keeper van een eredivisieclub wat maakt dat mij dan?

29 juni 2023 om 21:29

Assistent-trainer. Altijd losers die niet aan de bak komen. Pusic? Wie?

Zou deze meneer ook nog wat leuks ervaren in zn leven? Zou misschien goed zijn om een spiegel aan te schaffen

29 juni 2023 om 21:18

Nouja, het schrikbewind van Pusic bij Twente was algemeen bekend. Die man kon als een idioot tekeer gaan, waar Preud'homme nog de rust zelf naast zou zijn. Een tikkie doorgeslagen Bosnisch temperament.

Tja een voormailg derde keeper van Twente die een boek schrijft, dan moet je om te verkopen wel met iets beters komen dan een jankverhaal over een assistent trainer en wat gezeur over zaakwaarnemers.

Deze man heeft zelf niet heel veel gepresteerd in het betaald voetbal. Ik zie ook niet echt een reden voor een boek, maar dat moet ie natuurlijk zelf weten. Maar als het boek vol staat met negatieve verhalen over mensen die veel meer hebben bereikt dan hem vind ik het helemaal triest.

Ik ga dit boek sowieso niet kopen.

29 juni 2023 om 21:22

En toch sprak dit artikel waarschijnlijk wel voldoende aan om het te lezen en er zelfs op te reageren.

29 juni 2023 om 21:26

Ja, omdat ik uit de titel niet kon opmaken dat het over het boek van een geflopte keeper ging. Had ik dat wel geweten had ik het bericht niet gelezen. Niet heel moeilijk om dat zelf te bedenken toch?

29 juni 2023 om 23:37

En wanneer Hengelman een ander persoon dan een assistent van jouw club genoemd had? Dan hadnhet je wel interessant geleken omdat je dan tenminste eens een beeld krijgt van een voetballer die niet de absolute top heeft bereikt?

29 juni 2023 om 23:40

Ach Paul, de eerste zin van dit artikel lezen had je wat verder leeswerk en reacties bespaard. Stiekem toch een beetje interessant?

Sorry maar wie is Nick Hengelmann. Ik zou nog eerder het boek van Jeroen Verhoeven lezen dan het boek van deze nobody met z’n slappe anekdotes.

30 juni 2023 om 05:23

Verhoeven heeft een italiaans kookboek geschreven meen ik

zo... nou, poehoe wat een verhaal he! ik krijg er ook de rillingen van... pusic die soms even uit zijn stekker gaat om iedereen op scherp te zetten.
sommige trainers doen dat ja, soms helpt het, soms niet... wat is dat nou weer voor een kansloos verhaal van een 3e keep van twente.

29 juni 2023 om 23:39

Nee, Pusic gaat niet 'soms even uit zijn stekker om iedereen op scherp te krijgen'. Pusic gaat tekeer als zo'n doorgesnoven debiel die je vaak ziet tussen de harde kern. Pusic zou daar dan ook niet misstaan

Of topic maar er hebben al meerdere clubs vandaag nieuwe spelers gepresenteerd bij kleinere clubs maar in plaats daarvan krijgen we artikels van Nick Hengelman (?) zijn boek???

Nick, je moet niet zo naar aandacht hengelen man...

Ik begrijp zelf nooit zo goed dat voetbal-lectuur überhaupt wordt gelezen en vindt het echt papier verspilling. Neemt niet weg van alle boeken over wie of wat dit wel by far de interessante lijkt, benieuwd of die ook in avi 7 is geschreven.

30 juni 2023 om 12:28

ik vond totti's boek redelijk intressant

Dat wordt een bestseller, van de derde keeper van fc Twente.
Sommige mensen op je pad zijn niet je favoriet, of zelfs een verschrikking, en toch leer je ervan..
Ik begrijp dat je als derde keeper je mond houdt op de training, maar dit is iets te gemakkelijk.

Geef mij 1 reden waarom een 3e keeper van Twente een boek uit zou willen brengen? Kan mij niet voorstellen dat daar markt voor is. Heel bijzonder

Man, wat krijgt deze man een aandacht. Nagenoeg overal de bank warm gehouden en nu opeens een groot podium omdat hij een boekje uitbrengt. Overigens wil ik daarmee niet zeggen dat wat hij over Pusic zegt niet klopt, want daar heb ik geen idee van. Maar ik vraag we wel af waarom elke quote van deze nobody op VZ komt.

Nick wie? Ken de beste man niet en misschien heeft hij echt wel een punt, maar elke mening over iemand anders gaan melden leidt wel tot veel artikelen, maar weinig toegevoegde waarde..

Heb werkelijk nog nooit van deze kerel gehoord, als je de tekst lees zou je denken dat het iemand met 80+ interlands geweest is....gevalletje the champ🤡

Was getekend, de alom bekende Hengelmann.. wat een droeftoeter is dit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren