Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Perfecte prestatie’ in de CL: ‘We hebben verdiend van Barcelona gewonnen’

Laatste update:

Marino Pusic is enorm trots op de spelers van Shakhtar Donetsk na de verrassende 1-0 overwinning op Barcelona in de groepsfase van de Champions League. De onlangs aangestelde hoofdtrainer had de Catalanen uitgebreid geanalyseerd en de uitkomsten daarvan besproken met zijn spelers. Pusic is dolblij dat het wedstrijdplan bijna tot in perfectie werd uitgevoerd.

"Onze spelers waren echt fenomenaal", jubelde Pusic na afloop van de thuiszege op de clubwebsite. "Ik moet eerlijk zeggen dat Barcelona vaker in balbezit was, maar wij hadden nog vaker kunnen scoren, zonder daarbij doelpunten te incasseren. Het was een perfecte prestatie van mijn elftal."

De voormalig Feyenoord-assistent is niet alleen lovend over de defensieve arbeid die door zijn spelers is geleverd. "Ik ben het meest trots op het feit dat we durfden te voetballen en de bal lieten rondgaan. We hadden zelfs vaker kunnen scoren, ik weet niet of de tweede goal terecht is afgekeurd wegens buitenspel. Maar we hebben meer dan verdiend gewonnen van Barcelona."

Shakhtar staat na vier speelronden op zes punten. De achterstand op Barcelona en FC Porto bedraagt slechts drie punten, waardoor overwintering in de Champions League nog steeds mogelijk is. "Maar daar denken we nog niet aan", benadrukte Pusic. "Ik ben nu alleen maar bezig met de volgende competitiewedstrijd. Vanavond (dinsdag, red.) vieren we feest, en dat verdienen we ook. Maar vanaf morgen (donderdag, red.) ligt de focus op de competitie."


Lastig
Vanwege de oorlog in Oekraïne werd het Champions League-duel met Barcelona in Hamburg afgewerkt. Dat gegeven brengt soms moeilijkheden met zich mee, zo oordeelde Pusic. "Het voelde daardoor niet echt als een thuisduel. De reis naar Hamburg duurde ongeveer tien uur. Hierdoor hebben we soms een of twee dagen extra nodig om te herstellen."

Volgens Pusic wegen de extra inspanningen niet op tegen het eindresultaat, een verrassende overwinning op favoriet Barcelona. "We hebben het voetbal in Oekraïne en het land zelf echt op de kaart gezet met deze zege." Shakhtar sluit de poulefase in de Champions League af met een thuiswedstrijd tegen Royal Antwerp (28 november) en een uitduel met Porto (13 december).

Geen spijt
Pusic heeft ondanks de soms moeilijke omstandigheden geen spijt van zijn keuze voor Shakhtar. "De oorlog, de club zelf en de moeilijke situatie zetten je natuurlijk wel aan het denken. En iedereen heeft me ook afgeraden hierheen te gaan, maar ik luister niet naar iedereen. Ik zag dit avontuur namelijk wel zitten. Je moet je eigen pad kunnen kiezen in het leven."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Topprestatie van Shaktar. Het is ze gegund. Wel leuk dat de speler rechts op de foto eruitziet als iemand die je op zondagochtend om 10 uur tegenkomt bij de tegenpartij in een Pools vriendenteam. Misschien zet ik mezelf nu enorm voor schut en is hij een topspeler, maar de gedachte kwam even bij me op en wilde dit met jullie delen op deze vroege woensdagaochtend.

8 november 2023 om 10:31

Haha, nu je het zegt lijkt hij daar wel een beetje op inderdaad.

Is trouwens Yaroslav Rakitskyi, toch geen onverdienstelijke carrière gehad met ruim 450 wedstrijden voor Shakhtar en Zenit, en 50 interlands voor Oekraïne!

8 november 2023 om 10:34

Dat is Yaroslav Rakitsyi. Prima verdediger die jarenlang in het Oekraïense elftal heeft gespeeld. 15 rode kaarten in zijn carrière dus een heerlijke slager! Ik zou ook een blokje omlopen...

8 november 2023 om 12:34

deze man is samen met stepanenko en chygrinskiy de laatste overgebleven spelers uit het tijdperk dat shakhtar iets meer voorstelde in europa.
er komen en blijven talenten doorkomen, maar is door de situatie nu in oekraine wel allemaal dikke drama natuurlijk. het mooie nieuwe stadion ligt er ook niet zo mooi meer bij... heeft al een aantal raketten/bommen mogen ontvangen.

maar goed, om het dan toch nog een beetje positief te houden. Shakhtar lijkt te overwinteren in europa en dat vind ik leuk voor ze.

‘Feyenoord had hem nooit moeten laten gaan, hij was het tactische meesterbrein’ comments incoming.

Geweldige prestatie van Pusic en als ik het één man gun is hij het wel. Echt een geweldig mens en ik ben er zeker van dat hij als mens gemist wordt, al wordt zijn impact wel zwaar overdreven momenteel gesterkt door de tegenvallende resultaten uiteraard.

Shakthar heeft ook echt verdiend gewonnen trouwens, maar wat is er met Lewa aan de hand joh?

8 november 2023 om 10:07

Nu vond ik het zelf een schreeuwende gek langs de zijlijn, bij Twente al. Sinds hij weg is verloor Feyenoord 2x en tegen RKC ging het maar nipt goed tegen 10 man.

Het lijkt me echter sterk dat hij de kracht achter Feyenoord is en niet Slot, maar misschien moet ik hem meer credits geven dan alleen schreeuwende gek.

8 november 2023 om 10:17

De analyses werden om beurten gedaan door hem en Sipke Hulshoff. Zo was Pusic verantwoordelijk voor de analyse van Sparta bijvoorbeeld, waar we onze slechtste wedstrijd van het seizoen speelde. Toen hoorde ik er maar weinig mensen over.

8 november 2023 om 11:13

Was wat temperamentvoller dan de rest. Had het idee dat hij als persoon een soort vaderfiguur was net als De Wolff. Hoe tactisch hij onderbouwd was, geen idee maar Slot kiest niet voor niks hem als assistent. Z’n vertrek heeft in mijn optiek ook niet met de resultaten te maken, als topclub moet men daar boven staan sowieso, denk dat ploegen zich meer op Feyenoord gaan instellen waardoor het wat lastiger wordt, plus de positiewisselingen in het elftal.

8 november 2023 om 19:56

Daarnaast sprak Pusic ook vrij veel talen wat natuurlijk ook helpt in de communicatie met nieuwe jongens.

Het is het selecteren van de sterkste 11, dat daarom Feyenoord geweldig speelt. Je ziet bijvoorbeeld andere clubs een CV voor een CV vervangen terwijl Slot gewoon aan doorschuiven doet met Geertruida en Stengs

Heel slechte wedstrijd van ons weer.... Xavi heeft een probleem als hij het terug niet snel op de rit krijgt. Ik verwacht wel dat hij nog tijd krijgt gezien de omstandigheden van de vorige weken, maar dit kan niet blijven duren.

Spel is op dit moment gewoon slecht, spelers zijn uit vorm (lewa, Oriol...). Je kan het niet veroorloven om 2e te eindigen in deze groep, dat zou gewoon heel slecht zijn. Ik ben echt benieuwd naar de terugkeer van Frenkie en een fitte Pedri of ons spel ineens zoveel beter gaat worden. Ik vermoed van wel, als dat echter niet het geval is dan moet Xavi een nieuwe oplossing bedenken.

Met dit niveau halen we de 1/8ste finales, maar dat wordt dan ineens ook de eindhalte als we een ietwat sterke ploeg tegenkomen.

8 november 2023 om 15:43

Wat dat laatste betreft een kleine vooruitgang met de voorgaande jaren toch?

8 november 2023 om 17:17

@Feye_88

Wilt daarom niet zeggen dat het goed is he 😀. Vorig jaar zat je met Bayern en Inter in de groep, 2e worden was de verwachting in de groep. Uiteindelijk werden we er genadeloos uitgekegeld.

Dit jaar zit je met alle respect met Porto(mooie sterke ploeg) , en Shakthar en Antwerp waar je eigenlijk 12/12 moet halen. Barcelona is verplicht om 1st te eindigen, alles eronder is niet goed gepresteerd vind ik. Is het dan een verbetering om in de 1/8ste finale eruit te gaan? Mweh , voor mij niet in ieder geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren