Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United gaat tekeer en geeft beul van AZ flink pak slaag

Laatste update:

Manchester United heeft een voorschot genomen op de kwartfinales van de Europa League. Het team van trainer Ole Gunnar Solskjaer zegevierde met 0-5 over LASK Linz, dat in de zestiende finales nog een maatje te groot was geweest voor AZ. Odion Ighalo, Daniel James, Juan Mata, Mason Greenwood en Andreas Pereira verzorgden de doelpuntenproductie in een volledig leeg stadion. Tahith Chong deed de laatste twintig minuten mee.

Manchester United legde in de eerste helft de basis voor de zege in het Linzer Stadion. Het team van Solskjaer was de betere ploeg in de eerste 45 minuten, al beet de thuisploeg meer van zich af naarmate de eerste helft vorderde en kende men de beste fase vlak voor de onderbreking. Tot aan de 0-1, in de 28e minuut, had het bezoek kansen via Mata, wiens schot door Reinhold Ranftl werd geblokt, en Daniel James. Doelman Alexander Schlager reageerde echter goed op diens inzet.

De ploeg van Solskjaer sloeg na nog geen half uur spelen voor de eerste keer toe. Met inzet en wat geluk kreeg Bruno Fernandes de bal bij Ighalo, die op de rand van het strafschopgebied met de bal goochelde alvorens hij het leer met links hoog en hard via het aluminium in het doel joeg: 0-1. In het laatste kwartier liet LASK zich niet onbetuigd, maar dankzij onder meer een uitgestrekt been van Eric Bailly op een schot van Dominik Frieser hield Sergio Romero zijn doel schoon.

Manchester United trok het duel in de tweede helft definitief naar zich toe. Hoewel LASK in het eerste kwartier wederom een prima indruk achterliet, betekende een laag schot van James op aangeven van Ighalo na 58 minuten spelen de 0-2. De winterse versterking trof niet veel later ook nog de paal, op aangeven van Fernandes, maar Manchester United kreeg acht minuten voor tijd alsnog een derde treffer.

Na een sublieme steekpass van Fred rondde Mata koeltjes af. De vijf minuten voor tijd voor Ighalo ingevallen Greenwood nam daarna al counterend de 0-4 voor zijn rekening: na een uitstekende pass van Chong nam de aanvaller zijn vijfde doelpunt in de Europa League voor zijn rekening. In de extra tijd bepaalde Pereira de eindstand, al had Schlager daar een groot aandeel in. De doelman zat volledig verkeerd bij diens inzet van afstand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ah, dus zo moet dat... . Nou ja, dan is het sprookje voor Lask wel voorbij. Vraag is hoeveel het uitmaakt, met de Uefa die de EL en CL wedstrijden opschort.

Toont toch aan dat AZ zich stevig tekort heeft gedaan tegen LASK, een lastige tegenstander maar daar blijft het ook gewoon bij. Jammer voor AZ want er had meer in gezeten. Verder weer een goede wedstrijd van Man U, blijkt toch uit dat 1 nieuwe speler zo een team een volledig nieuwe dynamiek kan geven.

12 maart 2020 om 21:05

Ighalo ook enorm belangrijk tot nu toe, Bruno is echter echt klasse.

12 maart 2020 om 21:09

Inderdaad een goede versterking gebleken tot nu toe. Was bij Watford natuurlijk een degelijke spits maar had een beetje een Enner Valencia gevoel bij hem. Een paar degelijke seizoenen bij een middenmoter en er dan niets meer van horen. Tot nu toe toch echt een verrassing voor mij dat hij het zo goed doet.

12 maart 2020 om 21:21

Deed het nog best goed in China, technisch echt heel vaardig en sterk..helaas weinig snelheid meer.

13 maart 2020 om 07:10

Wel komisch. Bruno Fernandes speelt in de poulefase met Sporting tegen LASK en nu met Manu opnieuw.

12 maart 2020 om 21:07

...psv toch? Bruno is toch een fantastische aankoop. Met een paar kleine aanpassingen heeft United toch wel een aardig team voor de toekomst.

12 maart 2020 om 21:08

Voor PSV ook absoluut een (kleine) schande. Dit was echt voor beide teams een haalbare kaart.

12 maart 2020 om 21:48

Mwah. PSV valt weinig te verwijten. Het team wat wij tegen Lask zette was kwalitatief gewoon minder. Ook door blessures, maar ik denk dat we het destijds met een fitte selectie ook zouden afleggen. Die verdediging... zucht. Kregen wel kansen overigens. Daarom dacht ik ook dat AZ hen wel zou pakken. Natuurlijk overall wel een schande dat een club als PSV het van zo'n stelletje rouwdouwers verliest, maarja... Zoet, Baumgartl, Bruma, Sadilek ... enfin je kent de geschiedenis.

12 maart 2020 om 21:56

Het was inderdaad niet het beste PSV team van de laatste jaren, maar dan nog. Het is nu niet zo dat bij LASK Maldini, Messi en Van Basten voetbalden. Zelfs dat matige PSV-team was beter dan het team van LASK (kwalitatief gezien).

12 maart 2020 om 22:15

@Lierse1997, op dat moment niet toch? Vooral door de verdediging hoor, daar niet van. Toen die Braziliaanse tweede spits van hun erin kwam (zo'n beperkte stormram, kennelijk niet goed genoeg om te starten), kraakte het aan alle kanten. Nul positionering achterin en veelal slappe hap. Dan nog een Zoet die ieder afstandschot erdoor liet. Nee, ik vond ons echt minder dan Lask door die Zeeburgia achterhoede. Nu zou het ongeveer 50/50 zijn. Maar als je kijkt naar het niveau van Lask hoort een club als PSV daar een 70/30 winstkans bij te hebben. AZ zat wat mij betreft ook over de 50/50, maar die hadden op precies het verkeerde moment een dip. Heel jammer.

12 maart 2020 om 22:31

@lierse1997 hoe kom je daar nou bij? Psv is daar het snot voor de ogen gespeeld. 4-0 toch, en hwt had ook nog zo 6,7,8 - 0 kunnen zijn. PSV is ondertussen iets verbetert, Maar die gaan er nog steeds af tegen die oostenrijkers hoor, en Az ook. Zo slecht is dat team namelijk helemaal niet

12 maart 2020 om 22:38

Ik was absoluut niet kapot van LASK hoor. Ik moet toegeven dat ik niet veel van PSV gezien heb dit seizoen maar op papier zijn die namen echt niet zo slecht. Maar tegen Club Brugge was LASK een team met veel inzet en druk, maar weinig kwaliteit. Zeker geen slecht team, maar als AZ en PSV niet van zo een teams kunnen winnen ziet het er niet goed uit voor hen.

12 maart 2020 om 22:48

@Lierse1997, heb je gelijk in hoor. Lask is zo'n 'mouwen opstropen en hard werken' elftal. Dat heeft Manchester dan nu ook laten zien. Voor hen is het leuk, maar ik kan het alleen verklaren door te bedenken dat AZ in een dip zat, en PSV de selectie schandaligerwijs nog niet op orde had. Lasks Europa campagne is als een sprookje van FC Utrecht. Op een gegeven moment houdt het geluk op en geeft kwaliteit de doorslag.

12 maart 2020 om 22:53

Tuurlijk is Lask geen Liverpool of Barcelona. Maar dat ze psv en Az uitschakelen was meer dan terecht. Eigenlijk waren ze een klasse beter. Wat dat over psv en az zegt.....tsja.

12 maart 2020 om 22:27

@lierse1997 AZ is bij lange na ook niet van het niveau van United natuurlijk

12 maart 2020 om 22:39

Nee inderdaad niet, maar een Club Brugge (dat vrij vlot afrekende met LASK) ook niet. Dit is toch echt een categorie teams waar je tegen moet winnen, wil je in Europa iets betekenen.

12 maart 2020 om 20:59

Tenzij de straf van city blijft staan dan en de eerste 4 een champions league ticket krijgen.

12 maart 2020 om 21:07

Ja we gaan het zien. Kunnen er helaas niks aan veranderen. Ben al blij dat united weer beter voetbalt

12 maart 2020 om 21:42

Zou ook helemaal niet eerlijk zijn.. Spurs staan nu 8ste. Leicester knap 3de en krijgen niks. Zou echt volledig onterecht zijn. 'Als' het in de zomer minder is en het EK wordt verschoven, dan kunnen ze de overige wedstrijden wellicht nog inhalen. Wel een lastige situatie..

13 maart 2020 om 10:45

@JvL-United en wat te denken van het kampioenschap voor Liverpool. Zo een mega seizoen draaien en dan geen kampioenschap hebben omdat het hele seizoen geschrapt wordt.

13 maart 2020 om 13:21

@hangover96 uitschakeling CL kan gebeuren, speel je hoe dan ook volgend seizoen weer in mee.... Echter landskampioen worden is al lang gelden voor ze.. en zeker met de overmacht van dit seizoen zou het zonde zijn

Moet je nagaan dat AZ en PSV hiervan hebben verloren. United is lekker in vorm, gaat nog een probleem worden voor Chelsea met kijk op de top 4...

12 maart 2020 om 21:37

Ja vond dat maar erg matig, dit team is kwaliteit echt niet goed hoor, met alle respect. Vind meer dat Az en Psv van dit team heeft verloren op voornamelijk mentaal gebied. Daarin waren ze sterker maar voor de rest oogde het maar als een matige team en dat vond ik ook frustrerend daar Az het niet kon waar maken tegen Lask. Maar dan zie je natuurlijk wel dat je niet alleen met kwaliteit het kan winnen.

Ighalo en Bruno was echt great business. Shaw, Maguire, Bailly, Fred, Ighalo, Bruno heel goed. Heerlijke goal Greenwood em fijn voor Chong een assist. Terugwedstrijd een formaliteit (als die komt) en vooral zo door gaan.

Dit ligt meer aan United, dat in vorm is, dan aan Linz. Lask Linz is en blijft een lastige tegenstander die het Club Brugge, Sporting Lissabon, AZ en PSV lastig hebben gemaakt. Niet slecht in hun eerste seizoen in jaren!

13 maart 2020 om 07:14

Zo’n eerste seizoen Europa kun je misschien vergelijken met een promovendus. Veel euforie, wat beginnersgeluk en een flow. Het tweede seizoen komt dan vaak de terugkeer naar normaliteit.

Mooi, nu eindigen we dit jaar minstens als 11e op de coefficientenlijst. Dat had alleen mis kunnen gaan als LASK in de finale Basaksehir had getroffen.

13 maart 2020 om 07:16

11e plek is eigenlijk een schande voor het qua inwonertal 6e land van West-Europa.

13 maart 2020 om 09:26

Als je qua inwoners enkel naar West-Europa kijkt, moet je dat qua ranking natuurlijk ook doen. Tot West-Europa behoren volgens de Verenigde Naties: Andorra, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk (bestaande uit Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales). Nederland staat qua inwonersaantal op de 4e plaats, na Duitsland, Frankrijk en Engeland. Op de Uefa ranking staan ze van deze landen 5e, achter de 3 eerdergenoemde landen en Belgie (staan overigens op plek 9 in de totale ranking momenteel, niet op plek 11). Lijkt me gewoon een vrij normale positie voor Nederland om eerlijk te zijn. Als we nog een paar goede jaren kunnen hebben kunnen we plek 8 wellicht weer overnemen van Belgie maar veel verder dan dat zullen we logischerwijs niet komen: Rusland, Portugal en de grote 5 lijken me zeer moeilijk om achter je te laten.

13 maart 2020 om 09:30

Je weet dat Europa meer inhoudt dan west-Europa, falcao1984?

13 maart 2020 om 12:13

Oh ja zeker. Maar Rusland, Polen, Turkije en Oekraïne hebben weer heel andere beperkingen / problemen. Die hoeven we normaliter niet structureel voor te laten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren