Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wereldkampioen gaat Iniesta achterna en wil ‘de Japanse cultuur ontdekken’

Laatste update:

Juan Mata staat op het punt om een contract te tekenen bij Vissel Kobe, zo weet The Athletic te melden. De 35-jarige Spanjaard is sinds zijn vertrek bij Galatasaray deze zomer transfervrij en gaat zijn carrière voortzetten in Japan. Volgens het medium sloeg hij lucratieve aanbiedingen uit de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië af.

Mata zou namelijk de Japanse cultuur willen ontdekken. Hij is niet de eerste Spanjaard die na zijn avonturen in Europa naar het Verre Oosten trekt. Andrés Iniesta tekende na zijn vertrek bij FC Barcelona een contract bij Vissel Kobe, waar hij tussen 2018 en 2023 actief was. Op 8 augustus van dit jaar verruilde Iniesta Japan voor een dienstverband bij Emirates Club, uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Juan Mata en Donny van de Beek namens Manchester United

Naast Iniesta en Mata droeg ook David Villa het shirt van Vissel Kobe. De voormalig spits tekende in 2019 een contract in Japan. Na een seizoen had Villa echter genoeg gezien en hing hij zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen. Ook Lukas Podolski stond tussen 2017 en 2020 drie jaar onder contract bij Vissel Kobe. Hij is nu nog steeds actief en werkt momenteel zijn duels af bij Górnik Zabrze in zijn geboorteland Polen.

Mata begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Real Madrid. Doorbreken in het eerste elftal van de Koninklijke lukte hem echter niet. Valencia nam de aanvallende middenvelder in 2007 over, alvorens hem in 2011 voor bijna dertig miljoen euro te verkopen aan Chelsea. In Londen maakte hij veel indruk, wat Manchester United ertoe deed besluiten hem in 2014 voor bijna 45 miljoen euro over te nemen. Vorig jaar vertrok Mata transfervrij naar Galatasaray. Zijn dienstverband in Turkije blijft dus maar beperkt tot een seizoen. In 2010 werd Mata met Spanje wereldkampioen. In de finale van het toernooi in Zuid-Afrika werd Nederland met 1-0 verslagen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie en begrijpelijke stap. Je carrière afsluiten in een land met een mooie en interessante cultuur. Zou ik ook doen in plaats van naar die troosteloze zandbak terwijl je al multimiljonair bent

2 september 2023 om 13:12

De Arabische cultuur is ook mooi en interessant.

2 september 2023 om 15:28

Zeker, maar die vind je eerder in landen als Irak of Jordanië bijvoorbeeld, niet landen als SA of VAE

2 september 2023 om 16:15

SA heeft geschiedenis, cultuur en mooie landschap. Vergis je niet

VAE is vooral veel plastic. Glitter and glamour.

2 september 2023 om 18:38

Dat zal best maar het trekt me totaal niet. Ik snap deze keuze wel die spelers zijn toch al multi miljonair dan zou ik ook naar een Japan of een Amerika gaan voor je laatste jaren. Mooi land en lekker nog wel wat verdienen en beetje voetballen.

2 september 2023 om 13:14

Zoals hier boven aangegeven wordt is de Saoedische geschiedenis ook vreselijk interessant en de islamitische geschiedenis al helemaal. Zelfs als je niet religieus geïnteresseerd bent.

2 september 2023 om 14:47

Maar welk Arabisch land zou je nou echt graag willen wonen? Ik kom voor werk heel vaak in Egypte en zie het inmiddels als een soort tweede thuis. Toch zou ik altijd voor Nederland willen kiezen. Ook de taal is zeer lastig te leren als je uit bijv. een Nederland of Spanje komt. Met Engels kom je er redelijk weg maar het is toch erg fijn om de lokale taal te spreken. We hebben het hier namelijk niet over een vakantie maar een dienstverband van mogelijk een paar jaar.

Verder is er een groot aantal landen waar je met goed fatsoen nooit zou gaan wonen (bijv. een Saudi-Arabië en Qatar). Welke opties blijven er dan realistisch over?

2 september 2023 om 15:17

Ben ik het zeker mee eens hoor. Ik vind bijvoorbeeld Tunesië, Egypte en Jordanië prachtige landen om op vakantie te gaan. Ook Turkije vind ik geweldig (en dan niet om op een stoel in een resort te loggen zonnen) maar de geweldige cultuur (ben zelf een grote fan van de Griekse oudheid en Byzantijnse geschiedenis) op te snuiven. Ook Syrië en Iran moeten prachtig zijn qua cultuur. Maar zoals je zegt zou ik daar nu ook niet meteen willen gaan wonen (al kan ik het me nog wel voorstellen in Turkije).

Voor zo een rijke voetballer valt dat echter allemaal wel mee denk ik, zeker in landen als Saoedi-Arabië en Qatar. De morele kant van de zaak is ook een kwestie, maar die staat duidelijk op een heel laag pitje bij zowat alle voetballers. Mijn reactie was echter voornamelijk bedoelt op iemand die schijnt te denken dat er geen cultuur in ‘de zandbak’ is, wat enorme onzin is. Misschien wel de mooiste en interessantste geschiedenis van de wereld.

2 september 2023 om 16:20

MeMyselfAndI

Het is maar waar je behoefte aan hebt. Ken meerdere mensen die bijv in Dubai wonen (autochtone Nederlanders) maar die vinden het geweldig daar.

Amper belastingen, goed wonen, alle voorzieningen, geen geweld en super veilig. Overal wordt er Engels gesproken.
Leefstandaard is daar hoog, zorg is daar goed.

Je leeft wel echt in een bubbel daar.

Oman is qua natuur en landschap een pareltje

In het MO kan je overal met Engels terecht, ook op werkvloer is voertaal vaak Engels.

2 september 2023 om 13:31

Zou het persoonlijk ook doen. Vreselijk interessant de Japanse geschiedenis. Man wat lijkt mij het een feest daar te mogen voetballen en wonen.

2 september 2023 om 13:33

Helemaal mee eens. Zou het ook wel weten.

2 september 2023 om 13:39

@ChrisAjax92 Dat Japan een bepaald cultuur heeft eens, maar uiteindelijk blijft dit uiteraard ook ordinair je zakken vullen. Mooie cultuur weet ik nog niet, zijn best veel mensen met zelfdoding daar.

2 september 2023 om 14:36

Ik denk dat hij met cultuur meer historie en geschiedenis bedoeld. Zuid Korea heeft nog meer gevallen van zelfdoding, maar alsnog een paradijs vol met cultuur. Japan valt zelfs nog niet in de top 10 ter wereld en daar ligt vooral het 'ontkennen' van mentale problemen ten grondslag. Geen enkele cultuur is volledig schoon van diverse problemen natuurlijk

2 september 2023 om 14:27

Ah ja het land met het hoogste aantal zelfmoorden, een land dat Indonesiërs en Nederlanders in kampen heeft gezet, het land waar vrouwen en mannen verschillende coupé’s hebben en waar telefoontjes verplicht een flits hebben bij het maken van foto’s omdat vrouwen worden lastiggevallen. Het land waar mensen zich coma MOETEN zuipen met hun baas elke vrijdag omdat je anders geen promotie kan krijgen. Het land van nauwelijks emoties. Jullie haat naar Arabieren is zo groot dat je liever mensen ophemelt die je voorouders in kampen hebben gestopt en gemarteld. Bijzonder wel.

2 september 2023 om 14:45

Niet het land met de meeste zelfmoorden in elk geval. Aantal Afrikaanse landen en Zuid Korea staan boven Japan. Kampen, camera's klopt. Het coma zuipen deels maar zeker niet overal en niet zo excessief als jij schetst hier. Nauwelijks emoties alleen in publieke ruimtes. Geen haat naar Arabieren hier en ook niet naar Japanners (of Duitsers) van deze generatie. Wil niet zeggen dat door een relatief korte periode de gehele historie niets voorsteld toch? Ieder zijn eigen voorkeur.

Snap hem helemaal. Had precies hetzelfde gedaan. Je hebt toch al geld zat. Dan liever in een land wonen met schitterende cultuur dan ergens zandhappen.

2 september 2023 om 13:39

Ik snap hem, kan me voorstellen dat je die ervaring eens wilt opdoen. Ik snap ook de voetballers die aan het einde van hun carrière nog even een veelvoud aan geld binnenharken. Ik zou heel eerlijk gezegd voor dat laatste gaan, en desnoods daarna wat jaren in Japan wonen 😉

2 september 2023 om 13:44

@Arepa Lekker in een gebied leven wat in de Ring of Fire ligt, of dat Aokigahara bos. Het land heeft ook veel nadelen en er is behoorlijk armoede in sommige delen

2 september 2023 om 14:36

Jullie nemen dat zandhappen wel serieus he? Heb je gezien hoe die profs daar leven en wonen? Niet dus! Shuttttt

Ahja een speler waar de Saudische clubs niet eens naar omkijken, of het nu om de cultuur gaat of niet het lijkt me dat Vissel Kobe de enigste club was die hem wilde, ook niks mis mee lekker sushi tjappen in een 7-11

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren