Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alexander-Arnold en Juan Mata gaan samen investeren in Formule 1-team

Laatste update:

Trent Alexander-Arnold en Juan Mata worden samen met een aantal andere bekende sporters investeerder in Formule 1-team Alpine. De twee voetballers worden onderdeel van Otro Capital, een investeringsgroep die sinds eind juni al 200 miljoen euro in Alpine pompte. Andere sporters die onderdeel zijn geworden van Otro Capital zijn onder meer tennisser Alexander Zverev, bokser Anthony Joshua en golfer Rory McIlroy.

Zelf geld investeren in Alpine lijken Alexander-Arnold en Mata (tegenwoordig speler van het Japanse Vissel Kobe) voorlopig nog niet te doen. De voetballers lijken samen met de andere sporters vooral met een ander doel te zijn aangetrokken.

In het persbericht van Otro Capital staat namelijk dat de nieuwe investeerders het fanbereik van Alpine zullen vergroten. “En daarnaast zullen ze een positieve invloed hebben op bijvoorbeeld de verkoop, merchandising en naamsbekendheid van Alpine.”

In gesprek met The Guardian ging Alexander-Arnold in op het nieuws. “Ik ben blij dat ik leiding mag geven aan deze groep, die investeert in Alpine F1. Deze stap is heel spannend. De Formule 1 groeit wereldwijd enorm, en ik kijk er heel erg naar uit om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Volgens de Liverpool-verdediger lijkt de Formule 1 in veel opzichten op voetbal. “Voor deze sport is teamwork nodig, maar het vraagt ook uiterste nauwkeurigheid en innovatie. En dat allemaal in een omgeving waar de druk hoog is. Die aspecten lijken veel op de sport die ik zelf beoefen.”

Op dit moment neemt Alpine – een Franse renstal – met twee coureurs deel aan de Formule 1: Pierre Gasly en Esteban Ocon. Gasly staat momenteel elfde in de strijd om het wereldkampioenschap, Ocon twaalfde.

Overigens is de strijd om de wereldtitel al beslist: 1,5 week geleden verzekerde Max Verstappen zich van het wereldkampioenschap. Dit seizoen zijn er nog vijf races te rijden. De eerste staat komend weekend op het programma, in de Verenigde Staten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De beste manier om miljonair te worden in de formule 1 is om als miljardair te beginnen 🤣

18 oktober 2023 om 21:03

Hahaha zie je het staan, Bokser Anthony. Hilarisch.Moest ook erg lachen om jou statement Woody. De totale waarheid haha

18 oktober 2023 om 22:12

Haha, leuke opmerking Woody! Omdenken van de bovenste plank

19 oktober 2023 om 10:58

Mr. Woody haha mooie quote, maar met de nieuwe reglementen en budget cap niet meer waar. De waarde en inkomsten van f1 teams groeien echt bizar hard en ze mogen het geld niet meer zomaar uitgeven. Is dus een stuk lucratiever dan vroeger.

Smart move. De groei die voetbal heeft doorgemaakt moet nog beginnen bij F1. Natuurlijk spelen er andere dingen maar feit is dat het de golbale potentie heeft die nog niet is waargemaakt.

19 oktober 2023 om 07:55

Wat? De F1 is al zo ontzettend groot. Denk dat jjj je behoorlijk vergist hierin.

19 oktober 2023 om 11:01

ceejah toch zijn de grote investeerders het wel met hem eens. Ook de cijfers laten nog enorme groei zien. Als je bedenkt dat het in amerika net pas begint te groeien en er landen in de rij staan om er miljoenen tegenaan te gooien om he binnen te halen, dan denk ik ook dat hij gelijk heeft.
Het is heel vergelijkbaar met voetbal, waar mensen ook al 20 jaar roepen dat "de bubbel gaat barsten", maar het groeit vrolijk door.

19 oktober 2023 om 11:43

Ik zeg niet dat de F1 niet meer kan groeien, maar ik reageer op het feit dat Littlelebowski zegt dat de groei nog moet beginnen bij de F1. Daar ben ik het niet mee eens. De groei is al een tijdje bezig. Ja, ze kunnen nog groeien. En daarnaast heeft in principe geen enkele sport de globale potentie waargemaakt. Al komt het WK voetbal met in de finale 1 tot 1,5 miljard kijkers aardig in de buurt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren