Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man van 260 duels voor PSV op zoek naar nieuwe uitdaging: ‘Ik wil meer spelen’

Laatste update:

Jeroen Zoet overweegt te vertrekken bij het Italiaanse Spezia, zo zegt de 32-jarige keeper in gesprek met journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De Veendamse sluitpost is momenteel reservedoelman bij de nummer negentien van de Serie B, achter Bartlomiej Dragowski. Zoet staat ervoor open deze winter een transfer te maken, indien hij dan meer aan spelen toekomt.

Zoet gaat de komende weken goed nadenken over zijn toekomst. “Ik wil weer meer spelen. Of in ieder geval duidelijkheid over mijn rol, want de afgelopen jaren is die er te weinig geweest.” In Italië loopt zijn contract komende zomer af.

De elfvoudig international van Oranje tekende in 2020 bij Spezia, dat hem voor 1,5 miljoen euro overnam van PSV. Sindsdien keepte Zoet slechts 26 officiële wedstrijden voor Spezia, waarin hij 41 keer moest vissen. Vijf keer hield Zoet de nul.

De ambitieuze Zoet denkt dat hij voor veel clubs een aanwinst kan zijn. “Ik heb nog steeds honger om te presteren en wil daar alles voor doen en laten. Dat kan ik ook overbrengen op een groep, iets wat ik in mijn seizoenen bij PSV ook altijd heb geprobeerd. Op een gegeven moment hoor je bij de oudere en meer ervaren spelers en moet je het voortouw kunnen nemen.”

Zoet hoeft niet per se terug naar Nederland. “Een buitenlands avontuur zie ik ook nog zitten. Of ik hier in Italië blijf, is nog niet zeker. Ik wil in ieder geval duidelijkheid, als ik straks ergens een handtekening zet. Een rol als eerste keeper is wat ik wel ambieer, omdat ik sportman ben en graag mijn bijdrage actief lever.”

Na een goede verhuurperiode aan RKC Waalwijk brak Zoet in het seizoen 2013/14 door bij PSV. In totaal keepte de doelman liefst 260 officiële wedstrijden voor de Eindhovense topclub, waarin hij zijn doel 102 keer wist schoon te houden.

Met PSV won Zoet drie landstitels en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. In het seizoen 2019/20 raakte de sluitpost zijn basisplek kwijt in het Philips Stadion, waardoor hij halverwege werd verhuurd aan FC Utrecht. Na een mislukt tijdelijk dienstverband in de Domstad verdween Zoet naar Italië, waar hij de verwachtingen ook niet volledig heeft kunnen waarmaken.

Is Jeroen Zoet nog een aanwinst voor clubs uit de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was dit nu een open sollicitatie om bij een vertrek van Drommel 2de keeper bij PSV te worden ?

6 december 2023 om 14:57

"ik wil meer spelen"....lijkt me dan niet als 2e keeperEdit: tweede deel van zijn zin heeft die optie wel

6 december 2023 om 14:58

Nee dat is het niet. En PSV moet dit ook niet willen.

Ik vond hem nooit een geweldenaar, maar reservedoelman bij een Serie B-club... Alhoewel ik moet zeggen dat Dragowski geen koekenbakker was (geen idee of hij nog steeds een behoorlijke keeper is).

Ik zie hem nog zo die bal terugtrekken over zn eigen doellijn... was dat niet tegen Feyenoord?

6 december 2023 om 18:06

Ja, was knullig, maar was ook niet dat hij em een meter terugtrok. Was millimeter werk en Feyenoord had geluk dat er in de Kuip net doellijntechnologie werd getest daar. Anders had niemand het kunnen waarnemen.

Het kan verkeren. In 2015-2016 stond hij nog in Opta's CL-elftal van het seizoen (met verder alleen maar spelers van Real, Barca en Bayern), zeven jaar later is hij reservekeeper van de nummer 19 van de serie B...

6 december 2023 om 15:57

Het is ergens geknakt lijkt t wel, in dat jaar was hij ook heel erg goed. Misschien een leuke optie voor een middenmoter in de eredivisie.

6 december 2023 om 18:01

Zoet heeft idd zeer goed fases gehad, meerdere maandenlange periodes waarin hij bij PSV zowel in de eredivisie als in de CL vrijwel onpasseerbaar was en regelmatig punten pakte. Jammer dat bij de meeste mensen vooral de dieptepunten zijn blijven hangen.

Misschien wil NEC hem ruilen voor Cillessen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren