Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Malacia reageert voor het eerst op veelgemaakte vergelijking met legende

Laatste update:

Tyrell Malacia is er trots op dat hij in Engeland steeds vaker wordt vergeleken met Patrice Evra. Dat zegt de linksback van Manchester United in een interview op de clubwebsite. Op social media werd de vergelijking tussen Evra en Malacia al in de voorbereiding op het huidige seizoen gemaakt, maar onlangs deed clublegende Rio Ferdinand het ook in zijn eigen voetbalpodcast. Malacia kent een waanzinnig goede start in de Premier League en lijkt nu al niet meer weg te denken uit de basiself van Erik ten Hag.

Ferdinand was laatst lovend over de 23-jarige Rotterdammer. “Hij is kalm, fysiek sterk en atletisch. Hij doet me op verschillende manieren denken aan Patrice Evra. Er zijn niet veel linksbacks geweest die in de afgelopen vijf jaar Mohamed Salah uit de wedstrijd hebben kunnen houden”, zo gaf de Engelse analist aan in zijn voetbalpodcast Vibe With FIVE. Malacia kreeg tegen Liverpool (2-1 winst) voor het eerst de kans van Ten Hag en maakte daar op indrukwekkende wijze gebruik van.

Malacia was zelf nog niet op de hoogte van de vergelijking, maar geniet overduidelijk van de woorden van Ferdinand. “Ik had het nog niet gehoord, want ik houd de media niet in de gaten. Maar het is een groot compliment. Ik voel me vereerd om dat compliment van hem te krijgen.” Na de wedstrijd tegen Liverpool ontving Malacia eerder op Sky Sports al mooie woorden van United-legende Gary Neville. “Malacia was briljant vanavond. Als je heel de avond zo strak op Salah kunt blijven verdedigen is dat uitstekend. Hij heeft wat, die jongen.”

Bij United krijgt Malacia momenteel de voorkeur boven de gerenommeerde Engelse international Luke Shaw. Toch is de Nederlander blij dat Shaw nog steeds aanwezig is in Manchester. “Het is goed dat we concurreren, want je houdt elkaar scherp. Je moet iedere training en iedere wedstrijd goed presteren, anders kan de trainer een andere beslissing nemen. Dat is goed voor het team.” Aanstaande donderdag neemt United het in de eerste ronde van de Europa Leauge om 21.00 uur op tegen Real Sociedad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben wel fan van Malacia. Harde werker met veel pit er in en iemand die je 2x voorbij moet. Ben benieuwd hoe hij het zal gaan doen tegen echte tegenstanders, Salah inderdaad in toom gehouden maar als er een speler rondloopt op de Europese velden die geen schim is van wat hij was dit seizoen dan is hij het wel, enorm diep gezakt qua niveau. Tegen Saka had Malacia het erg moeilijk het eerste uur maar het laatste half uur begon hij hem meer in bedwang te houden. Hoe dan ook moet hij er in ipv Blind op het WK😂😂

6 september 2022 om 19:17

Vorig jaar speelde hij nog een mooi duel, tegen de man die voor 100 miljoen de overstap heeft gemaakt... Die had hij echt in de greep.

6 september 2022 om 19:24

@genieterr, Die man van 100 miljoen die uiteindelijk als directe tegenstander van Malacia, de winnende erin schoot bedoel je? Wat is dat voor onzin van Feyenoorders om constant roepen dat Malacia Antony constant de baas was? Ajacieden andersom overigens net zo hoor. Waren gewoon gelijkwaardig aan elkaar en vochten heerlijke felle duels uit.

6 september 2022 om 19:55

Tot de man in zijn broekzak ,er even uit ontsnapte en een doelpunt maakte. Dan kun je hem 89 minuten in je broekzak hebben ,maar je tegenstander scoort toch . Heb je weer gefaald het was zijn man .

6 september 2022 om 20:31

@genieterr

Even een oprechte vraag..
Waar komt dat verhaal vandaan dat sommige Feyenoorders het voor waarheid zijn gaan geloven mbt Malacia vs Antony?

Even wat fact checks:
Antony en Malacia speelden 4x tegen elkaar.
Tweede wedstrijd moest Malacia met rood het veld ruimen omdat hij hem niet kon bijbenen
De laatste keer was hij Antony ook volledig kwijt en die maakte de 3-2 en dus winnende.

En om het plaatje compleet te maken; alle wedstrijden tussen Malacia en Antony zijn gewonnen door Ajax. Wanneer Malacia hem volledig in zijn greep had dan betekent het dat Ajax dan met 10 man speelde en toch won. Beetje vreemd toch..

Los hiervan vind ik Malacia een groot talent en momenteel de beste verdedigende linksback van Oranje. Mocht hij deze vorm en ontwikkeling doorzetten dan zit het wel goed met Oranje.

6 september 2022 om 20:34

Ah ja, die Antony die na verloop van tijd het hele veld over moest zwerven om maar uit de klauwen van Malacia te blijven, was bij de 3-2 ook echt de man van Malacia.

6 september 2022 om 21:56

Nee de Antony die steeds met 3 punten het veld verliet en later voor 100 miljoen een mega transfer maakt. Die Antony

6 september 2022 om 22:10

Nog 3 fact checks:1. Anthony was zo gefrustreerd omdat hij het niet kon winnen van Malacia dat hij hem maar neer probeerde te hoeken. Maar Anthony werd weer eens gespaard door de VAR.2. Bij de goal van Anthony was Malacia op dat moment niet zijn directe tegenstander.3. Bij 2 van die 4 wedstrijden won Ajax doordat Anthony geen rood kreeg, en ook Martinez weg kwam met een ijshockey bodycheck na een momentje van kortsluiting uit pure frustratie. Kado’s uit Zeist dus. Want Feyenoord was in beide wedstrijden de betere.

6 september 2022 om 22:27

Je bedoelt die speler die hij doormiddel van overtredingen en een dubbele dekking alsnog liet scoren 🤭

6 september 2022 om 22:49

Laten we deze discussie positief afsluiten. Beide spelers zijn goed en hebben hun eigen unieke kwaliteiten en daarom een mooie transfer verdiend naar United waar ze nu elkaars ploeggenoten zijn.

Beiden zijn goed begonnen en hopelijk zetten ze deze lijn door.

Fijne avond!

7 september 2022 om 11:34

Ik kan echt niet begrijpen hoe alle ajacieden ineens spontaan vergeten wat zone dekking is zodra dit doelpunt ter sprake komt.

7 september 2022 om 12:06

Haha wat goed dat al die amsterdammertjes blijven cirkelredeneren dat ze die wedstrijd gewonnen hadden en dus ontkennen dat Antony er gewoon niet aan te pas kwam, ondanks zijn doelpunt(!)

7 september 2022 om 16:30

Maar de grote vraag is wanneer komt die Antony is een keer uit de kast....

Had het afgelopen zondag wel wat lastiger met Bukayo Saka tegenover zich, maar dat is geen schande. En ik dacht dat Malacia snel was, maar Malacia werd er een paar keer toch met gemak uit gesprint door Saka en Saka is ook echt gewoon een hele goede speler met mega veel potentie.

Met Malacia komt het ook wel goed. Doet het gewoon prima en tegen Saka had hij het dan moeilijker, maar tegenover Salah deed hij het super goed. Malacia zal zich ook nog wel door gaan ontwikkelen en is gewoon een geweldige linksback met heel veel potentie, en ik verwacht ook dat Malacia zijn basisplek niet meer kwijt zal raken aan Shaw (of iemand anders). Hij zal in de toekomst alleen maar beter worden.

Ergens sluit ik ook niet uit dat Malacia het niveau van Evra kan gaan halen. Zag in de wedstrijd tegen Liverpool ineens dat Malacia ook corners en vrije trappen nam van Manchester United, die nam hij (voor zover ik weet) bij Feyenoord nooit en daar keek ik wel raar van op. Misschien een soort combinatie van Alexander Arnold en Cancelo qua traptechniek en in aanvallend opzicht, en dan Evra in verdedigend opzicht?.

Dan is Malacia gewoon een hele complete back.

6 september 2022 om 19:16

Verdedigend kan hij wel de status van Evra bereiken, tenminste die potentie heeft hij wel denk ik. Of hij ook zo goed wordt is nog afwachten.

Maar hij gaat voetballend nooit net zo goed worden als TAA of Cancelo nee. Dan had je daar al wat meer van moeten zien, dat gaat ie nu niet opeens meer ontwikkelen. Overigens vind ik TAA en Cancelo ook bijna middenvelders, hun zwakke punt ligt echt in het verdedigen. Aan de bal zijn ze beide dan weer fenomenaal, hebben ook een vlammend schot in de benen naast hun precisie passing.

6 september 2022 om 19:38

Zelf vind ik ATA al 1,5 jaar matig. Positioneel en verdedigend komt hij enorm te kort. Malacia gaat t wel redden bij United. Best verassend trouwens

6 september 2022 om 19:42

Die cancelo is echt zo niet normaal goed geworden zeg. Weet nog ajax juve bakte die vent er helemaal niets van. 1 jaar later speelt ie wekelijks de sterren van de hemel bij city.

Denk oprecht dat die man op elke plek wel kan spelen (behalve keep)

6 september 2022 om 19:55

@blaugrana Dat denk ik ook wel (alleen centrale verdediger zou hem niet liggen), het systeem met Walker werkt ook perfect. Walker is verdedigend een stuk sterker en bij balbezit speelt City met een 3-mans verdediging en ervoor een blok met Rodri - Cancelo. Ik zei het een tijd terug ook, bij nood kan Cancelo prima op links of rechtsbuiten spelen. Hij zou nog beter zijn dan Grealish ook.

6 september 2022 om 19:45

Saka zette Malacia wel op het verkeerde been waardoor die met een achterstand aan dat sprintduel moest beginnen. Dat was mooi gevoetbald maar ik zou obv die acties niet zo veel waarde hechten aan de snelheid van Malacia.

6 september 2022 om 19:45

Aanvallend zal hij dat niet bereiken, hij is echt een verdedigend type back. Je omschrijft Malacia op deze manier als de beste back ter wereld, want een combinatie van deze twee is absolute wereldklasse wat ATA en Cancelo al zijn. Een type Reece James zie ik niet in hem, wat ik persoonlijk de beste back vind die er momenteel is.

6 september 2022 om 20:03

Ik schrijf ook nergens dat Malacia de beste back van de wereld is, maar dat hij nog potentie heeft om beter te worden en ik probeer eigenlijk een beetje in te beelden dat als Malacia wat van Cancelo en Alexander Arnold zou hebben in aanvallend opzicht (omdat hij tegen Liverpool ineens corners en vrije trappen nam) en dus het verdedigende van Evra dat Malacia dan een geweldige verdediger zou zijn.

Nu is Malacia ook al heel goed. Denk overigens dat Malacia uiteindelijk toch een soort Evra wordt, wat geen schande is want Evra was ook gewoon een fantastische back.

Hij is goed begonnen. Had het lastig tegen Saka, maar dat hebben meer spelers. Hij herpakte zich aardig in de wedstrijd. Mooi dat hij het goed doet, gaat wel slagen.Goede mentaliteit, verdedigend sterk en aan de bal ook comfortabel.Mooi dat iedereen nu gaat zien hoe goed hij daadwerkelijk is

6 september 2022 om 19:43

Heerlijk backie man die malacia. Ook heerlijk om je bijna wekelijks met top rechtsbuitens te meten. Vond dat hij zich goed herstelde tegen saka.

Luke Shaw is een gerennomeerd Engels international? Shaw staat al acht jaar stil in zijn ontwikkeling. Sterker nog, op z'n 17e bij Southampton maakte hij nog aanzienlijk meer indruk dan dat ie die gehele periode heeft gedaan.

6 september 2022 om 19:24

Je kunt ook overdrijven

6 september 2022 om 19:48

Ik meen het 100 procent serieus: shaw heeft zich al acht jaar niet ontwikkeld als voetballer.

6 september 2022 om 19:57

Sinds zijn beenbreuk in Eindhoven toen is ie nooit meer de speler geweest die hij daar voor was

Als hij dit niveau door kan trekken dan hebben we met Malacia de perfect LB voor de komende 10 jaar. Hoopte eerst dat Utd deze zomer voor Gaya of Marcelo (voor achter Shaw) ging. ben blij dat ze dat niet hebben gedaan.
17 mil voor hem blijkt voor nu een koopje!

Wel typisch iets van United..vergelijken met vroegere sterren..zelfde gebeurt altijd met Scholes, Keane enmet name Río en Vidic

Inmiddels een ongekende Malacia hype zeg. Is goed begonnen, maar laten we het nog enigszins afwachten. We hebben al vaker ‘Linksback voor de komende tien jaar voor Oranje’ gehad, terwijl dat uiteindelijk toch niet gebeurde (Drenthe/Willems)

6 september 2022 om 19:38

Een hype moet jij toch gewend zijn. Je kunt hem alleen beoordelen op zijn wedstrijden tot nu toe. En hij heeft tot op heden de verwachtingen overtroffen. Hypen is niets nieuws, kijk een jaar geleden naar alle artikelen over de Ligt en Frenkie.

6 september 2022 om 20:30

Jammer weer dat je er een ajax/feyenoord wedstrijdje van maakt

6 september 2022 om 21:54

Dat maak jij er nu toch van? Hij noemt 2 spelers die ook flink gehyped zijn toen ze een transfer maakten, dat het toevallig Ajacieden zijn maakt het nog geen Feyenoord Ajax wedstrijdje. Kan me verder overigens geen Feyenoord speler herinneren die zo goed startte en zo gehyped werd, dus vind het wel een keet leuk. Hopelijk volgen er nog meer

6 september 2022 om 21:48

Hij is goed bezig, en maakt indruk, maar om de vaste man van oranje te zijn moet je het idd over een lange periode laten zien.Maar iedereen die Feyenoord wekelijks echt zag spelen de laatste jaren weet dat deze jongen uit het goede hout gesneden is, veel potentie heeft, vorig seizoen bij de beste spelers hoorde, en altijd 110% geeft.En als je dat weet weet je ook dat hij als hij een plek bij Oranje heeft hij die niet meer weg geeft, wanneer dat is die vaste plek weet alleen van Gaal.

Dit is voor een trainer een ideale speler. Werkt keihard, zeikt nooit en is volgens mij een leuke gozer in je groep. Ik ben wel gecharmeerd van Malacia. Hoop dat hij de wederopstanding van United mee maakt en daar de linksback voor de komende 10 jaar wordt.

Wel grappig om al het commentaar te lezen...al heel zijn carrière bij Feyenoord krijgt hij te horen dat hij het nog maar eens moet "bewijzen" tot nu toe mag hij blij zijn als hij minuten kan krijgen in het Nederlands elftal...maak nu eens de vergelijking met een speler van bv Ajax "Taylor" rent lekker mee...een half seizoen...en zie daar totaal geen twijfel...selectie Nederlands elftal. Voordeel van zo,n lange weg is dat je wel karakter opbouwt..en de kans dat je na een buitenlandse avontuur op hangende pootjes terug komt in Nederland na een lange sessie bij een psycholoog op de bank!

Als Ten Hag de kans krijgt om te bouwen, dan zal hij uiteindelijk op de bank belanden, want Ten Hag wil voetballende backs hebben ipv verdedigende backs (indien hij het zelfde spelletje als bij ajax wil gaan spelen). Hij doet het in het huidige systeem verdedigend goed, op een paar fouten na, maar voetbal is een spel van fouten. Anders was het elke wedstrijd 0-0, dus dat is geen probleem. Zeker bij winst niet.

Vind t vooral heel knap, en dat kon hij ook tegen Antony heel erg goed, ondanks dat laatstgenoemde scoorde, hij vrijwel 90 minuten lang scherp is en de buitenspelers echt geen meter te veel geeft. Zit er gewoon de hele wedstrijd strak op en daar heeft een Salah maar ook een Antony enorm veel moeite mee.

Om de discussie over de wedstrijden tussen Antony en Malacia uit de weg te gaan, laten we het er maar op houden dat twee absolute toptalenten het elkaar waanzinnig moeilijk gemaakt hebben en mede door dit soort krachtmetingen nu bij de grootste club in de PL spelen.

Leuk om te zien dat zowel Martinez, Malacia en ook ten Hag het nu goed doen en daarnaast Antony een prima debuut heeft gemaakt. Voor het aanzien van de Eredivisie echt top, zeker na een paar misperen de afgelopen jaren (niet in de laatste plaats door het kiezen van de verkeerde club)

Prachtig voor hem! Ook al zijn we in Nederland altijd enorm op onze hoede met zulke uitspraken, maar in Engeland genieten ze er van. Mooi compliment, als die vergelijking wordt gemaakt. Tyrell lijkt me een nuchtere goede gozer die gewoon zijn spel blijft spelen in plaats van naast zijn schoenen te gaan lopen. En o ja, we hebben toch onze nummer 1 linksback voor Oranje nu onderhand toch wel gevonden met hem!

Maar de grote vraag is wanneer komt die Antony is een keer uit de kast....

7 september 2022 om 16:40

Zo'n kansloze opmerking maken en dan ook het verschil tussen "eens" en "is" niet eens kennen, dan ben je een grote hoor! Dit soort leden kun je beter direct een ban geven, dat wordt nooit wat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren