Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Fysiek is hij veel geschikter voor Manchester United dan Tyrell Malacia’

Laatste update:

Marcel van der Kraan is zeer gecharmeerd van Quilindschy Hartman. De journalist, die namens De Telegraaf Feyenoord op de voet volgt, ziet in de linksback (22) kwaliteiten die schaars zijn op de Nederlandse velden. In potentie vindt Van der Kraan Hartman zelfs geschikter voor een Manchester United dan Tyrell Malacia. "Hartman is fysiek veel interessanter", aldus Van der Kraan in de podcast Kick-off.

Van der Kraan is in de podcast aangeschoven om het te hebben over potentiële miljoenentransfers bij Feyenoord. Naast onder meer Mats Wieffer, die verregaande belangstelling van Atlético Madrid geniet, komt ook Hartman ter sprake.

"Hij is heel populair in de Premier League en Duitsland", weet Van der Kraan over de linkspoot. "Dat komt omdat hij een soort fysiek en drive heeft die je niet zoveel op de Nederlandse velden ziet. Hartman is ook wel een apart mannetje, die ook een bepaalde geldingsdrang heeft. Dat laat hij in het veld zien."

Van der Kraan voorspelt daarom een hoop Engels bezoek in Rotterdam-Zuid komende zomer. Volgens hem zou Manchester United er verstandig aan doen eens te informeren. "Ik denk dat Hartman fysiek nog een veel interessantere kandidaat is dan Malacia (die in 2022 van Feyenoord naar Manchester United ging, red.)."

Valentijn Driessen, vaste gast van de podcast, stipt nog een comparatief voordeel van Hartman aan. "Hij kan ook veel beter verdedigen. Het komt er nu niet helemaal uit, maar dat heeft ook te maken met de vleugelspeler die ervoor loopt (Driessen doelt op Igor Paixão, red.). Die geeft de bal eigenlijk nooit. Terwijl Idrissi vorig jaar heel veel doorplaatste op Hartman. Dat is een van zijn krachten, dat hij die hele linkerflank kan bestrijken."

Hartman, die pas aan zijn tweede seizoen als basisspeler bezig is bij Feyenoord, genoot in de zomer al volop interesse uit de Premier League. Naar verluidt probeerden Brighton & Hove Albion, West Ham United en Burnley de viervoudig Oranje-international toen Het Kanaal over te laten steken. Het is onbekend hoe hoog Feyenoord in de boom gaat zitten bij een eventuele zomertransfer. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt vertegenwoordigt Hartman een marktwaarde van 23 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Malacia heeft dit seizoen nog geen minuut kunnen spelen door blessures dus zelfs mijn oma is fysiek geschikter voor United op dit moment.

Maar we kunnen in elk geval tevreden zijn dat we in Oranje keus uit twee uitstekende linksbacks hebben, dat was wel eens anders.

9 februari 2024 om 20:00

Je oma wordt echt wel kapot gemaakt door elke PL-speler - al zie ik vooral uit naar een duel tussen haar en Adam Traore.

On: prima speler, nog niet werelds, lekker via subtopper laten opklimmen naar Italiaanse top. Past ie veel beter bij.

9 februari 2024 om 20:04

Naast Malacia en Hartman kan Ake natuurlijk ook uit de voeten op linksback en zijn er met Bakker en Meijer nog meer jonge jongens die zich ontwikkelen!

10 februari 2024 om 00:58

Dan vergeet je van mijn part nog de beste linksback/linksback met het meeste potentieel, Maatsen!

United is echt waar carrières dood gaan de afgelopen jaren, dus hoop dat Hartman een andere keuze maakt.

Zou hem zo opstellen bij Real in plaats van Mendy. Denk echt dat hij mee zou kunnen in het niveau. Als je ziet hoe makkelijk hij steeds die stap maakt, ook bij Oranje, zou het me niet verbazen als een absolute topploeg hem haalt.

9 februari 2024 om 20:13

Dan vervang je de ene speler die kwalitatief niet goed genoeg is voor Real door de andere. Al vind ik Hartman wel een stuk beter dan Malacia.

9 februari 2024 om 20:24

Haha ik ben de eerste die toegeeft dat ik hier meer als supporter spreek dan objectief kijk, het verschil in niveau is zo groot dat het gewoon niet te beoordelen is of iemand uit de Eredivisie het daadwerkelijk aan zou kunnen bij Real.

Al heb ik er bij Hartman best nog vertrouwen in gek genoeg.

9 februari 2024 om 20:53

@zanazanyan - Daar ben ik het wel mee eens. Het is vrij lastig inschatten. Dan denk je weer dat een speler het wel gaat halen en die faalt, vervolgens verkast er een speler richting de PL waarvan je denkt dat het een moeilijk verhaal wordt en die knokt zich plots in de basis.

Ik denk dat eerder Malacia, maar nu Hartman er gewoon goed aan doet om een tussenstap te maken. Gewoon even naar de Bundesliga en eerst daar een volwaardig basisspeler worden bij een grote club (dortmund of Leipzig bijvoorbeeld). Dan kom je ook heel anders binnen bij een United.

9 februari 2024 om 21:13

Het is al eens eerder voorgekomen dat een jonge linksback van Feyenoord naar Real ging. Hij maakte het Marcelo knap lastig in zijn eerste seizoen.

9 februari 2024 om 21:59

Er is ook al eens een jong spelertje van Caen uiteindelijk zowat de beste verdedigende middenvelder ooit geworden. Betekent niet dat elke club maar spelers van Caen moet gaan verzamelen.

10 februari 2024 om 01:00

Ben zelf groot van Caen, sinds 2014 zo’n beetje al, leuk om iemand anders daar eens over te horen :D

10 februari 2024 om 03:13

Ik heb geen idee of hij het zou kunnen. Maar als de grootste talenten uit Spanje wel op jonge leeftijd bij Barca en Real door kunnen breken dan zouden de grootste talenten uit Nederland dat ook moeten kunnen. We vinden immers met zijn allen de opleidingen van Ajax, PSV en Feyenoord tot de beste in Europa behoren, en daar mag je AZ ook gezien de youth league perstaties tegenwoordig ook wel bij rekenen.

Alleen is het zo ongelofelijk lastig in schatten hoe hoog we een talent in moeten schalen die het in Nederland goed doen. Hij zet in iedergeval nog steeds stappen.

10 februari 2024 om 10:56

Maar dan rest de vraag, wanneer ben je een toptalent? Bij de nlse topclubs in de jeugd lopen meer dan genoeg spelers met veel potentie rond, maar echte toptalenten? Ik heb meer het vermoeden dat het algehele jeugdniveau in NL heel erg hoog ligt. Maar de individuele uitschieters zijn hier op dit moment zelden te vinden. Rensch bv scheen ook een groot talent te zijn. Staat nu ook al zo'n 3 jaar stil. Taylor idem dito. Feyenoord bv met bijlow, wat al 8 jaar lang het "grootste keeperstalent" van NL is, psv waarbij obispo meer potentie had dan de ligt.

9 februari 2024 om 22:27

Weet je over wie dat ook werd gezegd; Royston Drenthe. Ik denk dat het beter is om een tussenstap te maken richting een subtopper om daarna naar een topclub te gaan alleen topclubs kan je niet weigeren als spelerzijnde.

9 februari 2024 om 22:35

Ja blijft altijd moeilijk..als je echt goed bent komt de real boot regelmatig langs, maar als die langs komt en je bent nog een (groot) talent, kan het zijn dat die boot maar 1x langs komt. Die keuze blijft altijd lastig.

9 februari 2024 om 22:57

De vergelijking met Drenthe loopt op alle fronten spaak.

Bij Drenthe lag het niet perse aan zijn kwaliteiten maar aan zijn mentaliteit. Daarnaast had Drenthe 30 wedstrijden in de Eredivisie en 4 wedstrijden in de UEFA Cup achter de rug op het moment van zijn transfer - en nog nooit opgeroepen voor Oranje. Ook niet onbelangrijk: zijn concurrent zou uitgroeien tot een van de beste LB’s van zijn generatie, concurrentie die er nu zeker niet is.

Hartman zal aan het einde van dit seizoen tegen de 60 ED wedstrijden aanzitten en minimaal 14 Europese wedstrijden hebben gespeeld waarvan 6 in de CL, waar hij zich in ieder duel staande hield. Daarnaast al 4 interlands waarin hij tegen Frankrijk ook een van de weinige was die overeind bleef.

Zoals ik hierboven al aangeef is het lastig een ED speler op La Liga/PL waarde te schatten, maar de vergelijking met Drenthe vind ik te makkelijk.

9 februari 2024 om 23:47

Ik zei het meer als een gevatte bijdrage. Maar idd bij Drenthe lag het meer aan mentaliteit. Ik geloof dat hij zichzelf ook als een LW, LM zag en zich te goed voelde voor LB.

Maar eerlijk is eerlijk, hij hield zich staande in zijn eerste seizoen en pakte ook zijn wedstrijden mee in het daaropvolgende seizoen. Jammer dat hij niet vol voor LB ging bij Real. Hij zou dan zeker onderdeel zijn van de kern bij Real toendertijd of misschien een transfer ala Hakimi maken.

Ja want elke vervanger is per definitie geschikter dan zijn voorganger? Alsof United geen andere geschiktere linksback kan vinden buiten de vervanger van Malacia. Malacia kan al amper mee draaien en werd destijds op dezelfde handen gedragen als Hartman nu. En straks zal de vervanger van Hartman ogenschijnlijk weer een geschiktere speler zijn dan hem.

9 februari 2024 om 20:00

Vind Hartman vooral voetballend wel echt beter dan Malacia, waarbij hij verdedigend dezelfde agressiviteit (in positieve zin) brengt. Malacia is wellicht wat beter qua slidings maar denk dat het elkaar verdedigend weinig ontloopt. Dat Hartman zo comfortabel is aan de bal maakt hem in mijn ogen geschikter voor topploegen dan Malacia.

10 februari 2024 om 00:03

Malacia werd niet op dezelfde handen gedragen hoor. Hij was populair,maar iedereen zag ook wel dat hij heel druistig en onrustig was terwijl dat bij Hartman totaal niet zo is

Niemand is geschikt voor manchester united. Nooit naar toe gaan als je een carriere wil hebbe

Ik vind Hartman simpelweg een betere back hij is beter in 1 op 1 duels en heel zuiver in zijn passing vooruit, kan de flank bestrijken maar ook als extra middenvelder fungeren. Fysiek zie ik geen significant verschil tussen hem en Malacia die ook heel snel is fel is in duels en een sterke conditie heeft.

Malacia was bij Feyenoord nooit geblesseerd en in Engeland al een paar keer nu.. ik verwacht niet dat Hartman langer fit blijft dan Malacia.

Maar de volgende vraag is, gaat Malacia überhaupt slagen bij United? Ik hoop het wel, maar ik ben er bang voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren