Luuk Brouwers opent seizoen met werelddoelpunt van eigen helft

Voor Luuk Brouwers had de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet mooier kunnen beginnen. De middenvelder van FC Utrecht maakte een weergaloos doelpunt van eigen helft in de met 6-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Regioteam Amersfoort. "Ja, is leuk. Ik zag de keeper al een paar keer wel voor zijn doel staan", reageert Brouwers tegenover ESPN.

Brouwers wist in zijn eerste seizoen bij FC Utrecht geen officieel doelpunt op het scorebord te zetten, maar heeft zijn felbegeerde goal nu toch te pakken. De voormalig aanvoerder van Go Ahead Eagles schoot een vrije trap van vlak voor de middenlijn fantastisch binnen en tekende daarmee voor de 4-0 tussenstand. "Ik zag Jens Toornstra naast mij ook al een beetje zenuwachtig naast me staan, die zag het waarschijnlijk ook", zegt Brouwers. "Toen probeerde ik het gewoon en ging de bal er mooi in. De keeper stond een beetje te slapen."

Bij FC Utrecht maakten een hoop nieuwelingen hun eerste officiële minuten: Mats Seuntjens, Souffian El Karouani, Ole Romeny, Mattijs Branderhorst en Marouan Azarkan. De doelpunten kwamen op naam van Tommy St. Jago, Seuntjens (tweemaal, waaronder een strafschop), Brouwers, Guido den Daas (eigen doelpunt) en Bart Ramselaar. Er kwamen 1.200 toeschouwers af op het oefenduel op Sportpark Nimmerdor bij vv Amsvorde.

Opstelling FC Utrecht, eerste helft: De Keijzer; Ter Avest, St. Jago, Sagnan, El Karouani; Brouwers, Toornstra, Jensen; Sanches Fernandes, Seuntjens, Romeny.

Opstelling FC Utrecht, tweede helft: Branderhorst; Klaiber, Van der Hoorn, Mamengi, Van der Maarel; Bozdogan, Jenner, Ramselaar; Azarkan, Van de Haar, Boussaid.