Heerenveen beleeft eenvoudige avond en dringt subtop van de Eredivisie binnen

Sc Heerenveen heeft vrijdagavond de veertiende speelronde van de Eredivisie afgetrapt met een overwinning op Almere City. In het Abe Lenstra Stadion waren de Friezen dankzij doelpunten van Pelle van Amersfoort (twee keer) en Sven van Beek met 3-0 te sterk. Dankzij de overwinning neemt Heerenveen plaats zes in. Almere blijft dertiende.

Na acht minuten leek de thuisploeg al op voorsprong te komen. Luuk Brouwers gaf de bal breed op Van Amersfoort. Doelman Nordin Bakker was al gezien, maar Loïc Mbe Soh haalde de poging van de spits van Heerenveen van de lijn.

Enkele minuten later werd Van Amersfoort knap weggestuurd door Simon Olsson. Hij omspeelde Bakker en kon vervolgens voor een volledig leeg doel de bal binnenwerken: 1-0.

Zo’n vijf minuten voor rust wist de thuisploeg de marge te verdubbelen. Een geweldige steekpass van Thom Haye werd door Mats Köhlert voor het doel gekopt. Daar wist Van Beek zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken: 2-0.

In het begin van de tweede helft drong Almere iets meer aan, maar kreeg Heerenveen een levensgrote kans op de derde treffer. Ousame Sahraoui maakte een snelle loopactie, maar schoot de bal van dichtbij huizenhoog over.

Sahraoui was enkele minuten later wederom dicht bij een treffer. Hij nam een pass van de zijkant schitterend achter het standbeen aan en knalde op doel. Doelman Bakker kon echter nog redden met zijn voet.

Twintig minuten voor tijd counterde Heerenveen dan toch met succes. Haye stuurde Brouwers weg, die Van Amersfoort op de rand van de zestien vrij zag staan. De spits van de Friezen aarzelde geen moment en knalde hard en hoog raak: 3-0.

2

Almere -City dat zo blij was met een punt tegen Ajax en daarna geen punt meer behaalde. Had elke wedstrijd met die instelling gespeeld en je had meer punten en dan mag je van Ajax nog verliezen.

1 december 2023 om 22:16

Als je Almere verder niet hebt zien spelen dan is dat prima, maar dan moet je misschien ook geen dingen roepen. Want als je Almere de 6 wedstrijden voor Ajax (en de tweede helft tegen PEC daarvoor ook) iets niet kan verwijten dan is het een gebrek aan inzet.De laatste 2 wedstrijden was het pover, hopelijk wordt het weer wat beter.

Ik ben als Almere City supporter nu boos omdat Almere City met 3-0 van Heerenveen heeft verloren. Ik vind het onacceptabel dat Almere met hun kwaliteiten tegen Heracles en Heereenveen geen doelpunt heeft gescoord en wel 8 tegendoelpunten heeft gekregen. Ik hoop dat Almere dit seizoen in het linkerrijtje gaat eindigen maar dat gaat erg lastig worden.

1 december 2023 om 22:01

Linkerrijtje is een beetje optimistisch maar met clubs als Volendam en Vitesse gaan ze er waarschijnlijk wel in blijven.

2 december 2023 om 00:43

Kom kom, zoveel kwaliteiten heeft dit Almere nou ook weer niet dat het een schande zou moeten zijn als ze niet tegen Heerenveen kunnen scoren. Ze mochten vandaag overig van geluk spreken dat het bij 3 tegendoelpunten bleef.

Heerenveen is gewoon een goede reeks aan het voortzetten, heel knap en zeker nadat van Wonderen zo onder druk stond.

Dit zijn wedstrijden die je natuurlijk moet winnen als Heerenveen zijnde. Zeker qua kwaliteit en ervaring op t veld en als thuiswedstrijd. Als dat al niet meer lukt… wat dat betreft komen er nog een aantal wedstrijden die 3 punten moeten opleveren (muv PSV als ik t goed heb)
Kan focus op winterstop.. Haye verpatsen en rest binnenhouden dan ben je heel eind op weg naar leuke klassering. Europa is paar stappen te ver.

1 december 2023 om 22:49

PSV maken we het geregeld heel lastig, maar dit seizoen zal dat een stuk lastiger worden inderdaad

1 december 2023 om 23:16

Ik zou proberen iedereen te houden van de basis op dit moment. Haye is echt belangrijk, die moeten we nu niet kwijtraken. Tahiri mag wel weg en dan een linksback (reserve) of vleugelaanvaller halen. We hebben een mooi team zo. Eventueel Karlsbakk verhuren in NL, want die heeft gewoon minuten nodig en die krijgt hij hier niet als van Amersfoort en Nicolaescu er zijn

2 december 2023 om 09:31

Haye verpatsen? Wekelijks een van de betere en gisteravond ook weer zéér belangrijk met zijn passes!

Hele dikke prima deze wedstrijd. Van Amersfoort ondanks zijn 2 goals vind ik nog steeds echt niet kunnen. Want een kansen mist die man. Kohlert en braude weer echt fantastisch. Zijn erg goed in vorm. Psv zal heel lastig worden maar als je daarna thuis van volendam wint sta je gewoon erg goed in het linker rijtje.

1 december 2023 om 22:53

Nicolaescu is in de box goed, maar komt voetballend echt tekort en Karlsbak is te druistig voor t doel. Vind het wel goede keuze van Van Wonderen eigenlijk.

1 december 2023 om 23:46

Vind nog te weinig echt van hen gezien. Eerste wedstrijden echt wennen en toen blessure ook. Vandaag was v Amersfoort voetballend beter dan veel andere wedstrijden. Toch heb ik het liefst nico. Hij heeft ook waarde en zou met Heerenveen zijn financiële situatie pakweg dom zijn een miljoenen aankoop voor v Amersfoort te passeren.

2 december 2023 om 13:53

Zou van Amersfoort, die tevens als breekijzer kan dienen, altijd opstellen. Was nota bene in de A-jeugd of jong Heerenveen topscorer in de spits. Dus achter Nicolaescu. De vraag is echter wie opgeofferd moet worden, aangezien Brouwers zijn draai ook aan het vinden is. Heb de puzzel nog niet gelegd...

Ik hoor veel Heerenveen supporters van Wonderen bekritiseren maar ik vind hem zelf echt een degelijke trainer. Zou niet weten wie je anders voor de groep moet hebben. Ik hoop dat van Wonderen zo door blijft presteren. Mooi dat hij langzaam het tegendeel bewijst van alle supporters die hem al bijna weg hadden gepest.

2 december 2023 om 00:02

We hebben achtereenvolgens in eigen huis van Sparta en Excelsior verloren en tegen NEC gelijk gespeeld.

Dan mogen supporters toch best balen en onvrede richting een trainer uiten die continu lang wachtte met ingrijpen in het veld?

Mooi weer een ruime overwinning thuis. Goede eerste helft, goede kansen, hadden meer goals kunnen vallen. Echt een goede teamprestatie. Wel jammer dat de tweede helft een stuk minder was naar mijn idee (zat in het stadion). Weinig kansen meer gezien. En ook minder willen/durven te voetballen naar voren leek het. Eerste helft zat veel meer voetbal in